torsdag 11. november 2010

Etterlyser en kake.



Heisann :)


Jeg skal bake en kake til i kveld. Kanskje litt sent ut til å spørre. Om jeg ikke får til å bake den i kveld så vil jeg gjerne ha oppskrift allikevel.

Den kaken jeg tenker på heter skuffkake. Det er en hvit kake...altså ikke sjokoladekake.
På toppen er det sukker og kanel.
Jeg har en oppskrift som jeg har hatt i 17 år. jeg fikk smake den da. Og jeg syns den er nydelig. I den skal du blande vaniljesauspulver i kald melk. Tror ikke det er egg i oppskriften. Kaken blir god den, men den hever seg ikke. Den blir kompakt å ser nesten rå ut.
Jeg er sta...jeg prøver å bake den gang på gang i tilfelle. Jeg er egentlig veldig flink til å bake.
Dette er den eneste kaken jeg IKKE får til.Så i en annen blogg at noen bakte den med vaniljesaus. Jeg prøvde oppskriften med samme resultat.
Nå leter jeg på nett. Noen har ikke noe med vanilje oppi, hverken vaniljepulver, saus eller vaniljesukker.
Det finnes mange oppskrifter, men de jeg har prøvd funker ikke. Og jeg orker ikke å bake en kake som blir mislykket. Jeg hater det !! Jeg blir dritsur og forbannet. Det jeg gjør, skal være BRA.

ER det noen snille, snille, der ute som har en god oppskrift. Som blir stor/høy, saftig og god !!
Av en eller annen grunn føler jeg for å spise en sånn kake NÅ. Fy og fy, men lenge siden jeg spiste kake.

Tusen tusen takk kjære dere. Ha en vidunderlig dag.

Senere i dag skal jeg skrive om en interiørbutikk som ikke er en interiørbutikk men som har fine ting og til en billig penge. Jeg har ikke handlet interiør på...årevis ??
Men i går fant jeg mange, mange ting jeg kunne ha kjøpt.Det var så billig, men ble kun ett speil.
JAAAA nemelig Demolitionman, bare så du vet det, men før du begynner å kjefte så skal du huske hvor du skal.....

6 kommentarer:

Astrid sa...

Hei. Jeg har opskrift på en enkel kake som min mor kaller "Annes kake"
Den er enkel og en sånn god gammledags mat-kake.
Den kan også has i krydder og litt tyttebær syltetøy for en variant med mer smak.
Skuffekake finner jeg ikke i noen av koke/bakebøkene mine...

1 kopp smeltet smør
2 kopper melk
2 egg
2 kopper sukker
4 til 4,5 kopper hvetemel
2 ts bakepulver
2ts vaniljesukker

Det bløte blandes først før det tørre røres inn.
Stek kaken i langpanne 200grader i ca 30 minutter.

Jeg mener å huske at skuffekake skal bakes med surmelk og natron?

Håper du får til noe! :-)

Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, og jeg syns du er et oppløftende og friskt pust i en ellers så ganske hvitmalt bloggeverden. (Både meninger og interiør)
Takk! :-)

ceciliegrut sa...

http://www.detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?56

Prøv denne linken. Tror det er den du leter etter.

:o)

Helene sa...

Kan desverre ikke hjelpe deg med noen kakeoppskrift, men vil takke deg for kjempebra tips om YSL fundation. Er nå den fornøyde eier av denne og må si meg enig i at den er helt super. Verdt hver en krone spør du meg :o)

Anonym sa...

Hei :-)
Jeg har en oppskrift på en skuffekake som jeg baker ofte,og som alltid blir vellykket hos meg. den kan lages både som kanel/sukkerkake og sjokoladekake.

Oppskrift:
5 egg
350 gram sukker
300 gram margarin
420 gram hvetemel
5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
3 dl melk
(2 ss kakao)

Pisk egg og sukker til eggedosis.Margarinen smeltes og blandes i røren.Sikt inn det tørre og ha i melken.
Fyll røren i stor langpanne.
Strø med kanel og sukker. Stekes ved 175 grader i 35 min.
Jeg har også prøvd å putte i eplebiter/pærebiter,og syntes det var nydelig.

Ønsker du å lage den som sjokoladekake,er dette fyllet:
120 gram margarin
8 ss kaffe
4 ss melk/fløte
2 ss kakao
4 ts vaniljesukker
500 gram melis

Om du prøver denne ønsker jeg deg lykke til!
Kaken er iallefall populær hos oss :-)
Hilsen Trude :-)

Linda sa...

Hei!
Har en oppskrift til deg som alltid blir vellykket. Fikk den av barnehagen guttene gikk i da de var små.

1 l ferdig vaniljesaus
200 g smeltet smør
bland smør og vaniljesaus sammen

700 g hvetemel
400 g sukker
6 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Røren helles i en stor langpanne kledd med bakepapir. Strø over kaken med perlesukker og kanel.
Stekes i midterste rille 175 grader i ca 40 min.

Kaken blir høy og god, dessuten er den holdbar i ca en uke, men siden vi er 5 kakemonser her i heimen får den ikke sjansen til å bli så gammel, kniis.....

Håper det smaker!

God helg! Klem fra Linda

Linda sa...

Hei igjen! Vet ikke hva du mener med høy kake. Den blir ca 4 cm høy hos meg. Prøv å sikte mel,vaniljesukker og bakepulveret i, har hørt at det kan gjøre kaken luftig + at du rører alt forsiktig sammen for hånd. Håper det blir bra. Lykke til!

Ps: du har en super blogg, er innom der ofte! Klem Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online