søndag 7. november 2010

Hensynet bør gå til fordel for barnet ditt.


Heisann og Hoppsann :)

Tusen takk for dere som tok dere tid til å svare på innlegget der jeg spør, om dere beskytter barnet når dere blogger om det. Jeg leste og tenkte lenge over alle svarene deres.
Og som alt annet er det delte meninger om temaet.
På en måte virket som de som ikke har blogg, men som leser bloggere er mer skeptisk til det enn de som blogger.
Jeg har også snakket med folk om det.
Og så har jeg spurt venner og bekjente som jobber med barn. Og de som jobber med barn sier NEI !! Hvis respekt og hensyn for barnet ditt !! Det er så mange saker der barn har oppdaget hva forelder har skrevet om dem på facebook og blogger. Der de sitter mer eller mindre sjokkerte over hva foreldrene har sagt om dem.
For meg virker det som ikkebloggere, er lettere sjokkert over hva bloggere for seg til å legge ut av bilder og info av sine barn på nett.

Hmmm interessant.......hva får jeg ut av det. Det kan jo være en grunn til at de ikke blogger, fordi de syns "nettverden" er skumler. Selfølgelig så kommer det mange aspekter inn da...jeg er livredd i forhold til barn selv om jeg blogger. Men noen har sagt at jeg "ukritisk" legger ut om meg selv kanskje...DET BRYR jeg meg ikke noe om. Jeg er ett menneske med gode og dårlige sider. Og jeg for så mange mailer der folk takker meg for å dele....da "skjønner de" at de ikke er alene om å føle det slik. Og det er jo det jeg vil.....vi er bare menneskelig.
Så for meg er sperren. Rett å slett, å ikke å skrive og vise bilder av barna.

Jeg har vært ut for 5 sykdommer selv, der odesen er kun 1- 3 prosent for å få en av dem. Jeg har fått fem. I to tilfeller fikk jeg 3 samtidig...oddsen på den var kun noen promiller :)
Alle vet, at da tenåringen var ti, fikk han kreft.....oddsen på det er kun noen promiller.

Jeg tar ingen sjanse. ALDRI i forhold til mine barn. Jeg vet, og mange av dere skrev at oddsen er så liten for at noen ville "oppdage" deres barn i havet av alle barn som er på nett.
Og det er det antakelig....men med min historie har jeg akkurat de rette oddsene for det..
Man kan aldri si aldri...eller at sjansen er så liten. Det er ikke det som hindrer meg. Det som hindrer meg er at bilder av mine barn...dine barn...andres barn blir manipulert til å tilfredsstille syke pedofile.....Jeg ville ikke likt å IKKE vite hvor bilder av mine barn på nett er !!
Jeg liker ikke tanken på at noens barn er der ute å blir brukt til det.
Og jeg ville iallfall ikke likt at en annen blogger har satt på seg skylappene sine å tenkt.."Mine barn er så fine og søte at familie og venner fortjener å se hvor søte de er, men det er andre som er søtere så ingen pedofile kommer til å se dem ut." Er de så søte, så er det ikke bare snille og hyggelige folk som som ser på dem med interesse. DESSVERRE !!
Samtidig som de tenker på hvor søt deres barn er, så håper de at deres barn ikke blir oppdaget...men noens andre...hmmm ...ikke bra...

Jeg har som sagt skrevet at jeg har familie og venner i både USA og Colombia. De spør alle om bilder...men mitt hensyn ligger ikke overfor å tilfredsstille min familie og venner.
Mitt hensyn ligger i å beskytte mine barn så godt jeg kan !!
Jeg sender bilder på mail.
Det går også fint å opprette en facebook side kun for nærmeste familie der du legger ut kun info om dine barn og bilder. Og de eneste som har lov å se siden, er familien som bor i utlandet.
Eller så kan man ha en lukket blogg, kun med bilder av barna sine.

Det er mange måter å vise bilder av barna sine på.
Og det er iallfall ikke en taktikk å ikke tenke på at det finnes pedofile som bruker timevis på nett for å lete etter barn de finner "attraktiv"
Men å ha dårlig samvittighet for at du legger ut bilder av det.

Jeg tror bare at vi må finne en måte å leve på som vi syns er ok. Enten tenke det, vær redd det og ta konsekvensene av det. Slik jeg har valgt.
Eller tenke....jepp...det er mange syke jævler i verden og jeg gidder ikke å bry meg med deres tankegang og levemåte. Det skal ikke få hindre meg i å vise bilder eller å skrive om mine barn :)

Vi bør respektere begge valgene og begge måtene å blogge om det.
Jeg tenker som sagt ikke på at de mødrene som viser bilder av sine barn er dårlig mødrer...snarer motsatt.....at de er er så flinke med å være gode mødrer at de "glemmer" hvor syk folk kan være.

Jeg er ikke hysterisk redd for mine barn. Normal redd...ok..normal redd pluss kanskje..... :)
Jeg vet at alle kan finne ut hvor vi bor, det er ikke det...det er bilder på avveie på nett som skremmer meg.

Det er altfor mange bilder av barn som finnes på nett.De aller fleste er tatt med kjærlighet og omtanke, de fleste blir sett på med det samme.
Det er altfor mange som blir gjort om til barneporno.Så ta hensyn til dine barn, og iallfall andres barn ved å ikke legge ut bilder av andres barn, uten foredrenes viten.
Og ikke legg ut av voksne som ikke vet det selv....
Jeg lå en gang på føden med en dame som hadde skiftet identitet pga av mishandling og drapstrusler. Barnet hun fikk var resultat av mangårige voldekter av sin mann. Hun fortalte meg gråtende at det hun fryktet mest var at eksmannen skulle se tilfeldig bilder av henne og barnet,tilsynlatende lykkelig og uviten. Hun hatet mobiltelfoner og kameraer.....hun slappet aldri av....

Det som er viktig er å tenke at alle har en historie, at de barna som tilfeldigvis har blitt "sett ut" av pedofile også har foreldrer som aldri trudde...

Igjen,...dette er mine tanker og meninger. Om du har har en annen mening enn dette. Om du velger å legge ut om barna dine, så er det opp til deg og jeg respekterer deg.

Men værsåsnill !! Glem aldri det mødre og fedre, at HENSYNET deres bør alltid gå til fordel for deres barn :)

Ha en kjempefin uke :)

4 kommentarer:

Nina i Paradiset sa...

Liker ikke å legge ut så mange bilder om ungene mine jeg heller, men vet at det er flere som ønsker å se se, særlig lille Leon. (familien sørpå)
Men klart jeg gjør ikke dette ofte, og legger ikke ut noe jeg er redd for at skal misbrukes.
Nå vet jeg at det er MANGE andre som legger ut bilder som blir mye mer spennende for griser og pedofile enn mine, og SÅ paranoid er jeg ikke.
Men en annen ting jeg frykter mer er bildene som andre legger ut på Facebook....
Og verre blir det nok!

hobbymat sa...

Helt enig med deg, barna er det mest dyrebare vi har :)

Utrolig bra blogg, du sier det du mener å det "lika vi " :)

Stå på Irina !!! :)))

Anonym sa...

Enig med deg Irina! Ikke legg ut bilder av barna i hytt og pine. Viktig iallefall å være kritisk til hvilke bilder en legger ut.
Hvis en først skal legge ut bilder av barna er det lurt å bruke bilder med dårlig oppløsning, uskarpe bilder er vanskeligere å missbruke.
Og for all det barna bør ha mest mulig klær på bildene!
For de som proffe er det en enkel sak å fjerne trusa på et barn som sitter å leker seg på stranda.
Men det sikreste er jo å ikke legge ut bilder av barna i det hele tatt.

Klem fra meg, Linda Marie

Hverdagen vår sa...

Hei Irina-
Lenge siden det er kommet noen kommentar fra meg, men jeg kikker da innom og nå som hverdagen har landet litt ønsket jeg å skrive en hilsen tli deg også, kjekkere å gjøre det når man er "tilstede".
Ser at hverdagen for deg nå skal endres og ønsker deg lykke til, man kan si det(?) du forstår sikkert/kanskje hva jeg mener-

Ta vare på hverandre!

klem fra Eli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online