onsdag 10. november 2010

Nytt gulv for en billig penge


Heisann og Hoppsann :)


Har fått mange spørsmål på mail, sms og direkte av folk som har spurt meg om hva som er gjort med gulvet. Her i huset er vi treeeege på visse ting. Det går liksom i glemmeboka, vi blir "blinde" på ting.
På det første bildet, stod det en ovn med fliser under. Vi hakket opp flisene for planen var alltid å finne ett gammelt planke gulv under. Men det fant vi aldri.
Vi tenkte vi skulle gjøre det billig, men allikevel fint. Den delen av gulvet som var stygt, ble tatt opp.
Vi kjøpte ett par m2 med eikparkett som ble felt ned. Skjøtene mellom parketten som ble felt ned og den gamle ble "spaklet" med formtre med brunfarge.
Så ble den nye eikparketten og den gamle eikparketten slipet ned med en slipemaskin for gulv.


Da fikk både ny og gammel parkett samme farger. Så ble gulvet vasket med gulv/panel rens så all smuss og fett skulle forvinne. Jeg ønsket en gråfarge på gulvene. Så vi kjøpte panel-lakk fra ScaNox, fargen skumring.
Fargen ble påført med lakkpensel. Lakker en til to bordbredder i hele bordlengden, dette for å unngå skjøter.
Fargen ble IKKE slik jeg trodde. Den ble brun, men jeg ble faktisk veldig fornøyd med den allikevel !! Gulvet ser ut som skinngulv. Vet ikke hvorfor, men det gjør det.
Jeg anbefaler derfor alle til å å pusse ned en løs parkettlengde slik at de kan prøve å finne den fargen de liker best. For i dette tilfelle ble det et veldig stort avvik :)
Det er vel bare flaks at vi likte det.
Vi påførte fargen tre ganger, men det for å skjule skjøten mellom det nye gulvet og det gamle. Det holder kanskje med to strøk, spørs hvor mørk du ønsker fargen.
Gulvet ble lakkert med tre strøk gulvlakk. Og man må se godt etter for se skjøten på det nye og det gamle gulvet.
Gulvet ser kanskje veldig mørkt ut på bildene, men allikevel sluker det ikke lyset og gjør rommet mørkere. Jeg tenkte på mange muligheter før jeg bestemte meg for beis. Jeg var inne på å male parketten i både hvit, grå og sort. Egentlig lå det litt langt inn.....det er ikke det at jeg syns det er helligbrøde å male parkett. Men jeg syns at parkett ser dyrere og mer eksklusivt.
Skal man ha hvite gulv kan men heller male linolium eller legge hvit linolium.
Pluss, det "forringer" prisen på huset. Det er bedre salgsmessig, med parkett enn malt parkett. Det var det rådet jeg fikk fra meglerne jeg spurte. Det er noe kjøpere ser på salgsoppgaven. Så står valget mellom å pusse opp parketten ved å gi den en annen farge med beis eller å male. Så er det lurest salgsmessig å beise. Skal man bo i huset for ever er det kanskje noe annet. Jeg ville ikke gjort det allikevel da....
Det er min mening. Tregulv syns jeg er mer sjarmerende malt.Det er gammeldags, å det liker jeg.


Slik ser gulvet ut i dag med beis, men allikevel ser man at det er parkett.
Møblene og tingene kommer bedre frem syns vi. Og alle som kommer blir litt sånn wow for ett kjempefint gulv. Alle spør hva som er blitt gjort :)


Alle vegger og tak ble malt i ren hvit, bortsett fra en lilla murvegg. Har gulvet blitt malt hvitt syns jeg det hadde blitt platt og kjedelig. Som dere vet er jeg for kontraster og flere nyanser i hjemmet. For meg er det et levende hjem, det er nå min mening.


På det nederste bildet ser dere hvordan det ble. Man ser knapt forskjell på det nye og det gamle gulvet.
Gulvet ble billigere enn å skifte alt å legge ny parkett. Den gamle parketten var veldig slitt, flere plasser var all lakk slitt bort å det var grått.
Det er helt utrolig at parketten fremstår som ny og eksklusivt i dag.


Vi leide slipemaskin og kjøpte alt på Vakre hjem på Melhus. Vi kjørte faktisk fra Stjørdal til Melhus ( litt over en time ) for vi fikk så god hjelp der. Jeg skrev flere innlegg om den fine butikken som egentlig er en malebutikk, men selger masse fine interiørting, pluss de fineste lampene og lyskronene.
Her kan dere gå inn å se innlegget derfra.Ha en kjempefin kveld alle mine herlige lesere. Tusen takk for at dere leser bloggen min. Det er jeg kjempe takknemlig for.
I kveld skal jeg på noe spennende ...jeg skal prøve noe nytt.....

Trønderklem

Ps ! antagelig mange skrivefeil og rare setningoppbygninger her, jeg har holdt på å plagdes med dette innlegget i 3 1/ 2 time !!
Så nå gidder jeg ikke mer :) Håper dere forstår, hvis ikke kan dere spørre i vei :)

12 kommentarer:

Cecca B sa...

For et fantastisk gulv! Dette innlegget må lagres :) Jeg har en spisestue og stue som står for tur - og jeg lurer på om det vil være vel så fint med noe mørkere.

Takk for fin inspirasjon (og en fin blogg!) :)

Anonym sa...

Smart måte å pusse opp parketen på!
Og det ser jo kjempefint ut!

Ha en fin og spennende kveld ;O)
Klem Linda Marie

irina sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Stilig..så nesten ut som skipsgulv...
håper du har det bra berta...
eddaKlemmer

Manne's hverdag sa...

KJEMPEFLOTT, Irina!!!

FLINKE DERE!!!

Ha en fin onsdagskveld!!!

Hilsen
Marianne

Mariannes Creative Blog sa...

Hej Irina
Det blev et utrolig flot gulv. Du skal vide jeg elsker at læse din blog og glæder mig hver gang jeg ser du har et nyt indslag.
klem MARIANNE

Anonym sa...

Du verden så smart
og ikke minst lekkert.
:))
Klem Mette.

Trine sa...

Kjempenydeli gulv :D
Enig me dæ om kontrasta :)
Gjør nå me rommet :)

Klæm

hjem hos linda sa...

Heisann min venn:0)
Synes de annonyme bloggerene er feige som ikke tør å legge ut sine meninger med signatur jeg......

Synes vi to må ha en kaffedag igjen snart:0)
Hadde vært koselig det......
Si fra når du har tid:0)
Klæmmis din venn Linda

Katharina sa...

FLOTT det ble...helt utrolig hva man kan få til:)Og er det noe som tør så er det DU!! Flink er du:)

Liker veldig godt å lese bloggen din, men har blitt lite i det siste.
Klemmer fra Katharina

Emmeline sa...

Ble et kjempeflott resultat Irina:) Regner med at du snart er på vei ut av dette huset for å starte nye prosjekter. Det skal bli spennende!

Jeg skal også i gang med å male gulver i helgen...men du vet; Her skal de bli hvite!!!! Det passer best for oss.... Kontrast eller ei;) Har mørkt parkettgulv på kjøkkenet som vi fikk på plass for fem år siden. Det er det kjipeste gulvet i hele huset;) Angrer veldig på det valget...men nå lever jeg med det og har vent meg til det heldigvis;) Ha en fin uke og en fin torsdagskveld, det lille som er igjen av den;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online