søndag 15. februar 2009

Hva er kreativitet.....

I lengre tid har jeg tenkt på hva kreativitet er ? Er det forskjellig fra person til person ? Er standarden anderledes ?
Feks kan det som er kreativt for noen være lite eller ikke kreativt for andre ?

Vet at Miamor skrev at det er flere måter å være kreativ på. Det var alfa kreativitet, feks de som fant på noe som ikke har blitt funnet på før, de har ikke sett noe tilsvarenede eller kopiert en ide.

Feks funnet opp hjulet.Så er det det å være Beta kreativ. De som er kreativ men kanskje sett det gjort før, men på en annen måte.
I ett blad, på tv el.
Dere vet ikke hvor mye jeg har tenkt på det å være kreativ. Jeg har undret meg, jeg har tenkt og jeg har spurt meg selv og min familie om jeg er kreativ ?


Er JEG kreativ, er Irina kreativ, finner jeg på kreative ting ? Hmmm svaret er, jeg tror ikke det!

Uansett så har jeg aldri, noen som helst gang utnevnt meg til å være det. Jeg kommer heller ikke til å kalle meg kreativ.


Og det har ikke noe med janteloven. Jeg er antijante. Jeg mener at hvis vi er en god venn feks så skal vi si det !!
Da må vi bestreve å være det, og vi prøver ekstra når vi sier det ut.
Denne brain stormingen min rundt kreativitet begynte da jeg tok meg en bloggerunde og på veldig mange blogger står det.
"Jeg er en xantall år gammel kreativ jente som driver på med kreative ting, som å sy, pusse opp møbler. Og diverse andre kreative ting...."
Jeg gjorde sport i å kikke gjennom bloggene deres for å finne ut mer, om de kreative prosjektene deres.

Og nesten alltid ble jeg skuffet. Hva er kreativt ved å følge en strikke oppskrift eller ved å male ett blått, rødt, gult bord hvitt !

Og så toppe det hele med å skrive Carpe Diem. ?
Føler at alle her buer meg ut...SORRY !!

Det er som når jeg lager en deilig kake, men jeg følger oppskriften. Folk sier at jeg er kjempeflink på kjøkkenet, men ærlig talt !!! jeg fulgte en oppskrift !!!
Jeg tør nesten å påstå at det er veldig liten antall alfa kreative bloggere. Og Nei, jeg er ikke så frekk, eller dum at jeg trur at jeg er en av dem. Jeg tror egentlig ikke jeg er så kreativ jeg. Og merk at ikke en eneste gang på info om meg selv eller mine innlegg har jeg har kalt meg kreativ!!

Jeg føler meg ikke kreativ, jeg vet ikke hva det er det å være kreativ engang ?

Derfor googlet jeg KREATIVITET og dette var det jeg fant.
Jeg er ikke nytenkene. Jeg maler eller spraylakkere. Jeg setter ting sammen på en annen måte men er ikke kreativ fordi.
Jeg har spraylakkert denne messing staken for flere uker siden men hadde ikke lyst å lage før og etter...seriøst hvem har ikke sett en spraylakke stake før ? med prismer.
Er mosestaken eller sølvfarget gevir kreativt ?? Tror ikke det. Det at jeg ikke har sett det før betyr ikke at jeg føler at jeg kan smykke meg med tittel kreativ.


Jeg ser at de virkelige gode og for meg super kreative bloggene ikke har så mange besøkende. Mens de store mainstream bloggene har mange !! Hvorfor.??
Jeg har funnet ut at desto mer jeg tenker på kreativitet desto mer usikker blir jeg på hva min blogg skal handle om ?
Betyr det at jeg stopper å vise dere mine rare ting ?? Vet ikke.
En ting vet jeg. At jeg ikke liker den grublende, tenkende meg !! Da blir jeg tung i hodet og så komplisert....og jeg liker ikke kompliserete ting.
Folk sier jeg er kreativ, helt fra jeg var liten, og andre kan nok mene det , men jeg er ikke komfortabel med å bruke det om meg.
Tankekaos kaller jeg min "kreativitet" men så er det ikke alle som har det svart på hvitt at man er gal !!


Håper ikke noen har blitt sur på meg ...igjen !! Men jeg blir superglad hvis DU kan hjelpe meg med min søkend på hva kreativitet er ??
Og som jeg sa i begynnerlsen, er det som er kreativt hos noen, ikke hos andre ??
Spytt ut. Si det du mener og jeg blir ikke sur eller lei meg for deres opprinnelige mening.
Siden det er min blogg publiserer jeg det jeg står for og vil mer enn gjerne høre din mening !!

58 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Ah..jeg er så enig. Hva er det å være kreativ? ikke å male møbler hvite iallefall. "kreativ" må vel være hva man selv føler man er? Kanskje de nærmeste synes "du" er kreativ? Hva en blogg handler om, synes jeg skal være opp til hver enkelt. Det handler om hva man er opptatt av. Livet..her og nå.
Andre kan oppfatte deg som kreativ, det må de få lov til. Det er øyet som ser. En ting vet jeg..jeg er iallefall ikke kreativ. Lever her og nå med bikkja mi og våre utfordringer. ikke for det, litt "kreativitet" må til for å få oppmerksomhet fra dyret. Det kan være så mangt.
Ikke gruble..bare lev..slik du er.
Det er det beste!!
Klem fra Major & Mossan

Linda sa...

Hallais...
Unnskyld....ler litt jeg!
Ikke av deg, men jeg synes det er så artig å lese om hvordan du funderer... Blir gjerne med på en slik diskusjon jeg...
Enig med deg... det er ikke kreativt å spraye en lysestake eller følge en vilken som helst oppskrift!
Jeg kjenner deg ikke så godt.Men jeg har sett ditt hjem og det er nok til at jeg ser på deg som kreativ!
Du har din særegne stil som jeg ikke har sett hos noen andre!
Hvem andre er det som tenker at nå skal jeg kle denne lysestaken med avispapir (eller hva du enn brukte) Hvis de ikke har sett det før?
Det er greit at du ikke ser på deg selv som kreativ men det gjør iallefall jeg!
Heldigvis har jeg ikke skrevet noe sted at jeg er kreativ! he he...
Ja dette ble en lang kommentar...kunne nokha diskutert dette i timesvis jeg også :O)

Klem og god natt (kreative Irina)

Cathrine sa...

hehe. Herlig lesing. og etter i går.. så må jeg si at jeg syns jeg hører at du forteller alt dette du har skrevet ned nå. Du ER kreativ. kjære vakre vene. Du er virkelig en kreatvi dame. men det finnes sikkert flere ord som jeg syns passer bedre til deg. Som du sier, kreativ er jo så mye... nå blir jeg litt usikker. Kreativ, kreativ. Heldigvis står det ingenting om kreativ på min blogg. og det er også en tittel jeg absolutt ikke lever opp til.. hehe. men som jeg sa i sta så kan man ha mange andre fine titler. Jeg vil si du er oppfinnsom!! kreativ på din egen måte å altså 1000 ganger mer kreativ enn meg selv :D

Ha en god natt... og ikke gruble alt for mye. da får man ikke sove;) men så noen rykter her om at du sov ganske lenge idag s du får kansje ikke sove enda uansett?? hihi

Anonym sa...

Sorry, men jeg synes du er kreativ, samme hva du sier:) Jeg er IKKE kreativ i den forstand at jeg "finner opp kruttet" - jeg er ei oppskrift-guri, både når det gjelder f.eks. mat og håndarbeide. Jeg er ikke i nærheten av deg og mange andre her inne når det gjelder interiør, men jeg ELSKER å se og få tips på mine bloggerunder. Så jeg er glad for alle dere som raust deler. Man må være seg selv og som man er, det kommer man lengst med, uansett. Ha ei god natt - det er vel ikke vinterferie på Stjørdal denne uka?

Fru Mylder sa...

Modig innlegg! Jeg er av samme oppfatning som deg at ofte blir de virkelige kreative bloggene litt forbigått, mens andre igjen får fullt av besøk og kommentarer til tross for "lite nytt under solen"-innlegg. For meg er kreativitet i hvert fall ikke bilder av ranunkler, tulipaner, Green Gate, fattigmannssølv, antikviteter, hvitmalte møbler, Tilda-figurer og diverse andre ting som er trofaste gjengangere på mange blogger. Jeg føler det er litt som å banne i kjerka" å si dette, men men... ;)

Hva kreativitet virkelig er, det er verre å definere. Man bør i hvert fall ha evnen til å tenke litt nytt. Være litt nyskapende. Se ting på en litt annen måte enn andre gjør.

Anonym sa...

Veldig enig med deg altså. Å gjøre noe som alle andre gjør, male en vegg, et bord, strikke en genser +++ er ikke for meg å være kreativ.
Å tegne et mønster etter eget hode og så strikke en genser med det mønsteret i, ja det vil jeg kalle å være kreativ.
Mine venner sier jeg er kreativ, kreativ på smarte løsninger når det gjelder orden og system. Jeg blir ofte tilkalt når folk flytter inn i nytt hus, når folk trenger å få laget system i skaper, boder, vil ha bedre plass i stua osv. Jeg er en kløpper på det, finne løsninger kjapt for å få orden, system og bedre plass. Sikkert fordi jeg elsker system og elsker å lage systemer. Å ja, jeg vil si jeg er kreativ når det kommer til sånt. Jeg lager løsninger etter hodet mitt, jeg tenker og lager, jeg stabler ikke på en måte neg jeg har sett i et blad eller i et annet hus, og da er det i mine øyne kreativt.
At jeg maler kjøkkenmøblementet mitt hvitt kaller jeg ikke å være kreativ, jeg vil heller si at man da er full av tiltakslyst og energi.
Oi, skrev jeg masse nå? Og ble det bare rot kanskje.

storeflittig sa...

Hei igjen! Supert at vi får bruke bilder!!

Jeg tror en godt kan være kreativ uten å finne opp kruttet hver gang:) Jeg tolker ordet kreativ i hverdagstalen som at en liker å ordne og fikse ting, -få til noe selv. Og det kan en like gjerne gjøre med hvit maling, som med lysegul spraylakk. hihi. Derfor tror jeg godt en kan være kreativ, uten nødvendigvis å være *nyskapende*.

For tre uker siden var det en designer på tid for rom, som hadde kjøpt et rokokkobord på brukthandel. Når han skulle begynne å fikse på det, sa jeg til kjæresten: og det skal han spraylakkere GULT. Og gjett om han gjorde det? Kjæresten ble overrasket, men vi som er interessert i interiør vet at selv ikke designere er nyskapende hele tiden, hihi!! Men han var modig, og det er jo også noe:)

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Jeg er en av de som kaller meg kreativ :-) Og det gjør jeg fordi jeg synes jeg er det :-) Følger sjeldent oppskrifter og kommer på en del nye ting av meg selv og jeg lar meg inspirere av andre sine ideer og kanskje setter mitt eget preg på tingene :-) men for meg er kreativitet å kunne lage noe annet ut av det man har. se mulighetene. og være handy :-) Og være kunstneristisk er noe annet :-) Det er å kunn utrykke noe eget. Mulig jeg har misforstått men slik ser jeg det hvertfall :-) Jeg synes du er kreativ som ser muligheten i å forandre ting :-)

Ha en fin ny uke :-)

Emmeline sa...

Må jo bare le litt av deg. Du TØR iallefall å skrive alt du tenker og det er det jo slett ikke alle som gjør. Langt ifra.

Jeg må jo først få si at jeg syns det er kreativt å surre surre mose på lysestake. Avispapir også!
Som du ser er det mange som er enig med meg. Likevel vil jeg kommentere noe av det du skriver om.

Jeg er nemlig en av disse mainstream bloggerne. Som ikke finner opp kruttet, som ikke maler, strikker, limer eller skaper noe spesielt men som har overraskende mange lesere likevel. Det overrasker meg nok like mye som det overrasker mange andre. Jeg ser jo at mange av mine favorittblogger ikke har de store lesertallene. Det er likevel mine favoritter som treffer noe i meg!

Personlig mener jeg jo at det må være mulig å kunne blogge uten at man skal være så innigranskauen kreativ hele tiden....

Det er jo umulig å være nyskapende hver dag. Enkelte har et helt spesielt kunstnerisk talent.
Det kan likevel ikke være sånn at vi har så høye krav til hverandre at man skal være multikunstner for å bli kalt kreativ? Da blir jo meningen med bloggingen borte.

Jeg tror det er mange som blir skuffet dersom andre skal stikke innom og bedømme bloggen deres etter hvor kreativ den er...
For bloggen eller weblog, eller web dagboken vår er vel personlig?
-og speiler hvem vi er
De aller fleste er slett ikke kunstnere eller skribenter eller fotografer...

Faktisk så er det jo sånn at de fleste av oss er vanlige jenter med et vanlig liv. Som enten liker bengalakk eller rosemønster, og som respekterer hverandre på tvers av stilarter.

Min mening er at det er mye som kan gjøre en blogg spesiell...
Man kan kalle det en kreativ blogg eller ei, personlighet og det lille ekstra er det som teller for meg;) Ha en fin uke Irina. Her venter loppekassen;)

Anonym sa...

Kjære Irina!

Hvis jeg skulle bekrevet noen i Blogglandia som jeg syns er kreativ, så hadde det faktisk blitt deg. Rett og slett fordi dine ideer og artige påfunn er originale, eller...rettere sagt, jeg har ikke sett slike ting gjort før.
Så for meg er noen som er kreativ, noen som er nytenkende og det syns jeg du er! Like it or not! =)

Og jeg er helt enig med deg, det er så mange som bruker ordet kreativ om seg selv, når de i stedet er oppsatt på å følge trender og "herme" det de har sett i blader eller i andre blogger.
Her er jeg selv inkludert, så det er ikke det at jeg stiller meg over disse "copy-cat`ene". Men jeg syns heller ikke at jeg er kreativ, heller tvert i mot.
Jeg syntes min tid i Blogglandia gjorde at jeg mistet litt av min allerede manglende kreativitet :) Og jeg mistet litt "min egen stil", i min streben etter å få det så hvitt og fint som mange andre hadde det.

I fare for å at dette blir et innlegg om MEG, så må jeg fortelle litt hvordan den siste tiden her har vært.
Med nytt hus var det tid for å oppfylle alle mine drømmer om det perfekte hjem.
Hvit Ektorp-sofa ble innkjøpt, og en hvit Ektorp-stol sto høyt på ønskelisten.
Og JA, jeg husker du spurte meg hvorfor i all verden jeg absolutt skulle ha Ektorp, men jeg var overbevist om at det var veien til mitt drømmehjem.
Nå må det sies at Ektorpen havnet i kjellerstuer etter veldig kort tid, og mine umoderne, men akk så gode følgesvenner gjennom mange år, nemlig mine røde sofaer kom opp fra kjellerstua igjen.
Ektorp er nemlig både upraktisk og lite komfortable, i mine nyoppvåknede øyne! :)

Men uansett, til poenget.
Jeg kom liksom aldri i mål med mine innredningstanker, og brukte mye tid og energi på å være misfornøyd med innredningen i nyhuset.
Etter jul mistet jeg all energi, var slapp og kvalm nesten hele tiden, og hadde kun nok energi til å komme meg gjennom jobben, og dermed ikke så mye energi til å være misfornøyd :) (aldri så galt at det ikke er godt for noe).
Jeg har ligget mye på sofaen på stua, uten å klare å lese, se på tv eller bruke pc.
Og etter hvert fant jeg ut at jeg ikke hadde noe hvitt, fancy hus, men at jeg faktisk hadde et koselig hus, som vi trivdes i og som var praktisk for vår familie.
Mulig det var mine manglende krefter som gjorde utslaget, siden jeg ikke orket tanken på et eneste oppussingsprosjekt eller ommøblering. Langt mindre hadde jeg energi til å komme meg ut av huset, og få handlet noe nytt. Så det er mulig jeg bare slo meg til ro med hvordan jeg hadde det, fordi jeg var blitt så "lat", hehe.

Men jeg tror faktisk ikke at jeg hiver meg på mine gamle ideer når kreftene vender tilbake heller, jeg har det rett og slett greit som jeg har det i huset, og vil bruke energien min (når jeg får den tilbake) på andre ting som familie og venner. Jeg vil orke å bli med ungene på ting igjen, og jeg vil bli sosial igjen.

Og apropos sosial....jeg hadde så gjerne, gjerne skulle vært med på Bloggtreffet ditt!
Men jeg har ikke hatt energi, har ikke en gang hatt energi til å gå inn på bloggen din og fortelle at jeg ikke kunne komme og hvorfor.

Nå ser det ut som om dere hadde et supert bloggtreff, og ut i fra det gjestene skriver, så var du en fantastisk vertinne, som vartet opp med både god mat, godt selskap og et stilig hjem!
Lo godt da jeg leste om at du malte nye "duker" på bordene, herlig! =)

Jeg kikker stadig innom deg, og elsker å lese det du skriver og å se hva du har funnet på siden sist :)
Du er så kreativ, hehehehehe =))

Og så, for at du ikke skal bli bekymret for meg, kan jeg fortelle at jeg i går fant ut årsaken til at jeg har vært så kvalm, svimmel og tappet for energi.
Til dere som tror at jeg nå skal skrive at jeg fant ut at jeg er gravid, må jeg nok dessverre skuffe dere, hehe.
Og glede Gemalen, som har vært en smule bekymret for akkuat det ja ;)
Men neida, jeg kontaktet omsider lege i går, og han fant ut at jeg har fått virus på balansenerven.
Så det er helt ufarlig, og går over av seg selv, og jeg er veldig glad for det.
Jeg kan fortsette å ligge på sofaen noen måneder til jeg, bare jeg vet at jeg blir bra til slutt.
Mulig jeg da har blitt så lat, at jeg kommer til å ligge der og kommandere Gemalen, selv om jeg er frisk som en fisk, vi får se hvor utålmodig jeg er når den tiden kommer.

Guri, burde hatt meg en egen blogg ser jeg, i stedet for å bruke din blogg til å skrive om MEG, MEG, MEG!
Beklager Irina!
Men jeg er ikke KREATIV nok for tiden, til å lage min egen blogg, tjihi.

En stor klem til min skjønne Irina, fra din Vibeke ;)

Anonym sa...

Kreativ betyr ganske enkelt;skapende,iderik.Hilsen ei som er kreativ noen ganger,og stjeler andres ideer andre ganger.

Anonym sa...

"Jeg er utrolig kreativ, jeg er flink til masse, interessen for kunnskap og tørsten etter å alltid drive meg fram, til å utvikle meg som person ,"kunstner" og til å våge og til å satse er alltid der."
Ditt eget sitat 30 desember......

I huset ved bekken sa...

Kreativ....hm.
Alle er ikke likt utrustet, de som mangler de vanlige sperrene er mere kreative enn andre. Det ser man jo på de virkelig STORE kunstnerene. De som blir husker etter sin død og blir bare større.Selv er jeg bare en vanlig dame som liker å holde på med ting, men jeg legger heller ikke ut strikketøyet mitt ol på bloggen.
Noen synest det er godt å føle seg kreativ, og da er det flott.
Livet blir bedre da.
Interisangt tema dette her.
Jeg likte headingen din nå.
Ønsker deg en fin dag.
Mvh Kate

LoneK sa...

Hei og takk for sist, var kjempetrivelig å treffe deg på lørdag.

Når det gjelder kreativitet tror jeg vi alle er kreative på vår egen måte.
Om det er stort eller lite egen eller lånt ide er så gjør vi noe nytt, noe for å forandre - det må det være lov til å kalle kreativt.

Ha ei flott uke.

Laila sa...

Hvis man ser på selve ordet kreativ, og sammenligner det med engelsk create, creation, skape, så synes jeg det er mange som har kreative blogger. For meg er det å være kreativ å lage ting, forandre ting. Jeg synes det er like kreativt å male et bord hvitt og skrive carpe diam på det, som det å surre mose på en stake. At noen har gjort det før, er ikke viktig for meg. Men som du sier, det er mange måter å være kreativ på. Å være nyskapende, er noe annet. Og jeg er enig i at det er lite nyskapende blogger rundt omkring. De fleste følger "moten" her inne, som er shabby chic og hvitt og slitt i det hele tatt. Man kan være kreativ og følge moten, men også kreativ og nyskapende. Og da mener jeg ikke bare å oppfinne nye ting (som ingen har sett før), men det å se ting på en ny måte, og videreføre ting som allerede er vist.

Jeg er et oppkomme av (mer eller mindre gode) idéer noen ganger. De fleste blir ikke gjennomført, og dere ville ristet på hodet og fnist litt hvis jeg hadde gjort det (du ville forstått det, tror jeg da). Så jeg kaller meg idérik, men ikke særlig kreativ, da jeg ikke har så lett for å få gjennomført ting.

Forresten, er man kreativ når man er først ute (eller tidlig) med å tenke på veggord og å male ting hvitt? Hvis kreativ betyr å lage noe nytt, begynner man da som kreativ, men blir fort en av mengden, dersom stilen slår an?

Nei, jeg tror jeg mener at man kan være kreativ selv om man ikke er nyskapende. Kreativ er skapende, og man kan være kreativ om man scrapper dagen lang, strikker, eller maler bord. Om man i tillegg finner på nye ting som folk ikke har sett, er man nyskapende.

Du er, for meg Irina, BÅDE kreativ og nyskapende!

Stor klem fra en annen grubler.

Lemi sa...

æ mene og synns du e veldig kreativ, æ mene kreativitet e feks å ta nokka som kan brukes t en ting, og bruke d t nokka anna, om du skjønne.. eller å endre og forandre så d passe bedre til oss sjøl, sånn som u gjør, du tenke jo kreativt når du pusse opp og male og tapetsere, sjøl om d kanskje ikke e nytnkende, så e d jo i DIN fantasi og kreativitet hjemme ditt skapes..
æ mene æ e kreativ, alt æ lage e kanskje sett en plass, men e alltid nokka som kanskje e endra på eller tilpassa meg, å d e kreativitet... ja æ føge kaskje en oppskrift, men æ endre den ofte underveis, og tilpasse en min egne smak...

lykke til på søken etter din kreativitet!!!

Anonym sa...

Ordet kteativitet kommer fra det latinske ordet creare, som betyr "å lage" eller "å skape".

Ofte brukes begrepene krativitet og innovasjon om hverandre. Det er imidlertid stor forskjell på disse begrepene....
Det å være innovativ er å lage / komme med en idé som ingen har kommet med før..

Anonym sa...

Ordet kteativitet kommer fra det latinske ordet creare, som betyr "å lage" eller "å skape".

Ofte brukes begrepene krativitet og innovasjon om hverandre. Det er imidlertid stor forskjell på disse begrepene....
Det å være innovativ er å lage / komme med en idé som ingen har kommet med før..

Sigrid sa...

Hei.

Så flott den lysestaken ble. :)
Jeg selv er ikke særlig kreativ, men det mener jeg at du er. Hadde aldri kommet på å gjøre noe sånt med en lysestake, uten at jeg hadde sett det en plass først. Og for og sitere anonym over her så er kreativ og skape noe. Og det vil jeg si (etter hva jeg har sett på bloggen din)at du kan, du har skapt mye flott i hjemmet ditt.

Det ligger noe til deg på siden min.

:)

Huset i skogen sa...

For meg så er kreativitet det å gjøre ting på sin egen måte, og derfor er vi vel alle litt kreative? Men når det er sagt, så er nok jeg en av de som styrer langt unna de mest oppfinnsomme og kreative bloggerne. Jeg vil heller ha litt om alt..dagliglivet, tanker, interiør og oppfinnsomhet! Jeg elsker bloggen din nettopp av den grunn:)

Håper dere hadde et helmaks treff i helgen! Hadde innmari lyst til å være med, men her har vi ligget i omgangsyke etter tur og energien er så som så...Håper det blir flere treff sånn at jeg kan få muligheten da til å slenge meg med:)

Anonym sa...

Jeg syns iallefall det er moro å se alle de flotte tingene du lager, og måten du tør sette sammen farger på. Om du ikke syns du kan kalles kreativ, så er du iallefall fantasifull og full av tæl som tør å lage andre ting enn alle andre, og tør å vise det frem etterpå.

Håper du hadde ett fantastisk bloggtreff, og at det sto til forventingene. Og at de strøkne dukene dine ble så blanke og flotte som du håpet:)

lavendel mio sa...

Den lysestaken vart kjempefin...syns du er flink jeg.
Du er tøff som lager slikt nydelig innlegg.
Tror dette kreativ styret er et oppskrytt begrep :)

Ha en fin uke:)

kari - carpe diem sa...

Irina tells it all:-)
Jeg synes du er herlig modig, som sier ting som du føler, selv om jeg ikke alltid er enig med deg og "tankespinnet".
Jeg ser på meg selv som kreativ, og har stor nytte av det i jobben min, der vi må tenke ut smarte ideer,nye produkte, nye innfallsvinkler, idet hele tatt.
Jeg elsker jo også å male, lage ting...Har hatt flere utstillinger sammen med gode venner. Men jeg er ikke redd ordet kreativ, men ordet KUNSTNER...hjelpe meg, det blir brukt altfor mye om helt vanlige ting. Jeg er enig i at å male et bord ikke akkurat er kreativt, men idet du gjøre noe mer utav det, synes jeg du nærmer deg det kreative...Å kreere, tenke nytt, annerledes...jo kjære deg, du er nok kreativ. Den mose-lysestaken taler jo for seg...

gud jeg fikk lyst på oreo-kake...

Kine sa...

Så sant så sant Irina!!!!DU derimot,må kalle deg selv for kreativ altså damen,maken til sprelsk trønderpi har jeg aldri sett før hihi;) Hvem kan få en mosegrodd kandelaber til å se ut som a million dollar???JO IRINA!!!;)
Den lysestaken ble jo dritstæsj!!!!LOVE IT!
klæm

Marias skriblerier sa...

Jeg hadde ikke tenkt til å blogge nå... men dette innlegget følte jeg en sterk trang til å kommentere.

Først og fremst tommelen OPP for at du tør å si hva du mener!

Du er inne på et tema her som det finnes en drøss av meninger om... Nå skal jeg være dønn ærlig! Hvorfor trenger vi å definere kreativitet, Irina?????? Kan ikke enhver skapende sjel få bedømme selv om en synes en selv eller andre er kreativ(e) eller ikke?! Har det noe å si i det store og hele?

Vel, jeg ønsker å kommentere dette ytterligere. Du er veldig bestemt på at du IKKE er kreativ... så tar jeg en titt på noen av bildene på bloggen din... Pensko på rare knagger i en ramme uten glass?! For meg oser det kreaivitet av det, for det er både rart og annerledes, og samtidig nytt for meg. Jeg synes ikke du skal være "redd" for å kalle deg selv kreativ, Irina.

Å vurdere om noe er kreativt eller ikke, blir som å vurdere kunst, det finnes et hav av meninger og alt er på et vis like sant. For det er så individuelt, det som er kreativt for noen, er "Piece of cake" for andre. Det går nok mye på hva man føler man får til selv, om det man opplever som kreativt er langt unna hva en selv hadde klart å komme på, ja, så oppleves det ofte som kreativt.

Jeg har lagt lista ganske høyt i forhold til hva jeg mener er kreativt, og hvitmalte bord går ikke under den kategorien... vel vitende om at jeg har et nymalt HVITT BORD I STUEN DET STÅR "CARPE DIEM" PÅ! ;)

Selv kaller jeg meg for en "kreativ kunstnersjel", og med høy og klar røst tør jeg å si: "JEG ER KREATIV!"

Puh... Godt å få det ut! Ønsker deg en fin dag, du tankefulle KREATIVE vesen. Der fikk du den! ;)

Dans på roser sa...

Hei Irina. =)

Ordet kreativ, er ganske utvaska.
Hvor mange cv'er står ikke nettop det ordet i?
Det er nesten intetsigende til tider.
Det finnes en hel drøss kreative mennesker.... overalt....everywhere....

Ordet og begrepet kunstner, derimot, henger noe høyere.
Jeg tror det er slik, at en del mennesker har en kreativ åre i seg.
Et kreativt talent.
Det har et stort utviklingspotensiale. Men for å bli virkelig nyskapende, må man gi seg hen... slippe hemninger....følge egne impulser, våge å jobbe med egne idèer.
Ikke så veldig mange kan kalle seg kunstnere.
Men derimot kreative mennesker, det finns det en hel skokk av! =)

Kreative mennesker definerer jeg slik; de med skapertrang. Som elsker å produsere "noe".

Jeg er utdannet blomsterdekoratør.
I mitt fag, finns det mange dyktige dekoratører. Mange av dem er såkalt kreative. Få av oss er virkelig kunstnere. Vi er håndverkere, er gode på et fag. På samme måte som andre håndverkere.
Men ta f.eks. Tage Andersen. Han er en stor og anerkjent blomsterkunstner. Han er nyskapende, han tør å følge hjertet sitt, idèene sine.

Det finnes også mange hobbymalere, som maler hjerter og fine sitater på lerretsrammer fra Clas Olsson, men det finnes ikke så mange malere som f.eks. Vebjørn Sand...

Men å kalle seg kreativ, det trenger man ikke være redd for å kalle seg.
Jeg har et kreativt yrke, men er ingen kunstner.

Det var noen av mine tanker rundt temaet ditt.

Liker bloggen din godt, Irina.
Du er full av kreative sprell.
Ikke vær så streng med deg selv, vær heller stolt av alt du kan og vil og evner! Kall deg kreativ med "god samvittighet"!

Klem.

Black Feathers sa...

Hei vennen min, du er ei tøff dame, og DET liker jeg ;D Du tenker anderledes og du skaper. Et sitat: Jeg skaper, derfor ER jeg.

Mine tanker når jeg i min into sier at jeg er kreativ, det jeg mener med det er at mine tanker, ideer faktisk ender med et resultat. Det blir til noe, jeg har laget eller skapt noe. Om det alltid er så nyskapende, vel det er for meg ikke det viktigste.
Jeg får bruke av de resurser som er inni meg, med de evnene jeg har. Jeg trenger å inspireres, og ved å besøke en blogg, ofte din Irina, så kanskje jeg får en ide. Men mitt resultat er nok langt i fra den inspirasjonen jeg fikk, for jeg er ikke ute etter å kopiere. Jeg er meg og du er deg og det er forskjellene oss i mellom, som jeg setter høyt. ;D

Stå på vennen ;D

Tante Mimmi sa...

Veldig morosamt å tenkje over at ditt innlegg truleg kjem etter tankar du gjorde deg då Miamor skreiv om kreativitet.
Over ein kopp kaffi fortalde eg Miamor om begrepa Alfakreativitet og Betakreativitet fritt etter ei forelesing 14.01-02 ved HSH.
Det me gjekk gjennom var at i 1950 fekk kreativitesforsknig eit gjennombrot! Ein inteligensforskar laga testar for å finne ut meir om kreativitet. Forskninga sitt svar var at ein brukar intlektet på ein annan og friare måte, og berre i liten grad brukar ein allereie kjendt viten.
I 1960 sendte russarane Laika til verdsrommet- dette vart ikkje godt mottatt i Amerika- noko måtte gjerast! Ein gjekk då inn i skulen og såg på undervisninga for å endra og skapa meir kreative born, slik at dette ikkje skulle skje att.(at Amerika vart forbigått av russarane!) I forbindelse med denne forskniga vart det utvikla ein rekkje metodar og strategiar for å fremma kreativitet: "Brainstorming" og assosiasjonsmetodar. Desse er for lengst inn ei ledaropplæring og industriens produktutvikling.

Kva er kreativitet?
a) for verden
b) for den enkelte
Slik sett er det jo mykje som kan væra kreativt!;)

Ein har
Den kreative person
Den kreative prosess
Det kreative produkt
og den kreative påvirkning
(alt dette finn du i blogglandia)

Den kreative person:
Typen og graden av kreativitet varierar naturlegvis frå menneske til menneske. Det er veldig usansynleg at noko enkeltmenneske kan ha alle særtrekka som karakteriserar ein kreativ person.
Typiske trekk:
*orginalitet-fleksibilitet og iderikdom
*uavhengi i tanke og handling
*åpen for det nye og ukjente
* foretrekker det komplekse og uregelmessige
*tåler meir usikkerhet enn andre.

Sånn.. resten av forelesninga kan eg spare til ein annan dag;)

Eg lærte ein ting og det var at posetiv ånd og tryggleik gir kreative elevar!
Så.... eg trur det er viktig at folk kan få kalle seg kreativ! Det er jo noko godt ved det å få skape for den enkelte- og i det får kjensla av å skapa føler ein seg fri og kreativ samme om nokon har gjort det før! Ein meistrar og skaper- ein er- ei lukkekjensle!
og då tenkjer ein ikkje over om nokon har gjort det før, og det skal ein få sleppe!:) Berre legg ut på den gode flyyyyt kjensla!
og kall det kva du vil!
så...kva kallar du deg no?;)

Tante Mimmi sa...

ps!
Dette er det eg har lært om kreativitet!
Bloggdiskusjonen om å laga noko ein har sett hos naboen og utgi det for å væra sitt eige meinar eg er ein annan diskusjon!
Det handlar om skammavet- som me seier på mine trakter!

Anonym sa...

Alt det en designer har gjort, har allerede naturen skapt før.

Solrosa sa...

Jeg synes godt du kan kalle deg kreativ hvis du synes selv du er det. Jeg er ikke så opptatt av merkelapper. Jeg tror det er viktig at man selv finner utløp for ideer og energi. Noen trener mye, for eksempel, andre er flinke til å sy eller til å innrede. Ideer kan man snappe opp andre plasser, men man kan allikevel være kreativ, fordi man bruker sitt eget potensiale til å lage noe eller gjøre det fint rundt seg. Jeg tror det er rett som en sier over her - at det å virkelig skape noe nytt, det er å være kunstnerisk. Innen kunstlivet har vi i alle fall to definisjoner på det å være kunstner - utøvende eller skapende. Utøvende er er f.eks. skuespillere og musikere som fremfører andres verker, mens skapende er komponister, kunstmalere, dramatikere etc. Jeg tror mange interiørbloggere utøver mye kreativitet og så er det noen som er litt kunstneriske. Men det siste blir stadig mer utfordrende fordi "alt" er gjort før. Å være skaper er kanskje noe medfødt, som man ikke kan trene seg på. Å være kreativ kan alle, tror jeg, og jeg tror også man kan øve seg på å øke eller utnytte sitt potensiale. :)

Takk for godt innlegg! Vi trenger litt sånt i bloggeland, så ikke alt handler om bare det ytre. :)

Solrosa

Anonym sa...

Today I was specially registered at a forum to participate in discussion of this question. achat levitra Bravo, what words..., an excellent idea

Anonym sa...

votre phrase, simplement le charme http://www.runfr.com acheter cialis [url=http://runfr.com]cialis[/url]

Anonym sa...

C'est la convention acheter du cialis acheter du cialis [url=http://runfr.com/acheter-cialis]acheter cialis[/url]

Anonym sa...

Amusant topic http://runfr.com/tag/tadalafil acheter cialis en ligne viagra sur le net

Anonym sa...

Bravo, que frase..., el pensamiento excelente [url=http://nuevascarreras.com/comprar-cialis-es/ ]cialis 20 mg wikipedia [/url] Lo stesso, indefinitamente comprar cialis generico

Anonym sa...

Quels bons interlocuteurs :) http://lettresdudroit.com viagra [url=http://lettresdudroit.com]viagra sur le net[/url]

Anonym sa...

Quel charmant message http://runfr.com cialis generique canada achat viagra sans ordonnance

Anonym sa...

Je me joins. Il arrive ainsi. Nous examinerons cette question. cialis 20mg http://runfr.com acheter viagra sur internet achat cialis sur internet

Anonym sa...

[url=http://italtubi.com/tag/LEVITRA/ ]compra levitra [/url] aaMi dispiace, ma, a mio parere, si sono errati. Sono in grado di provarlo. levitra generico

Anonym sa...

Merci pour l'aide dans cette question, je trouve aussi que plus facilement, mieux … http://runfr.com viagra acheter viagra generique

Anonym sa...

Quelle charmante question http://runfr.com/tag/tadalafil acheter cialis en ligne achat cialis sur internet

Anonym sa...

Genauer kommt es nicht vor viagra kaufen viagra bestellen [url=http//t7-isis.org]viagra rezeptfrei kaufen[/url]

Anonym sa...

mais cela a l'analogue ? http://runfr.com/tag/10mg cialis 10mg viagra sur le net

Anonym sa...

remarquablement, c'est la piГЁce prГ©cieuse retarder ejaculation

Anonym sa...

la informaciГіn muy entretenida http://nuevascarreras.com/comprar-cialis-es/ comprar cialis en espana Credo che lei abbia sbagliato. Scrivere a me in PM, parlare. cialis dosis

Anonym sa...

Je demande pardon que j'interviens, il y a une proposition d'aller selon une autre voie. cialis cialis

Anonym sa...

remarquablement, c'est la phrase trГЁs prГ©cieuse cialis 20mg cialis generique

Anonym sa...

Charmant topic [url=http://runfr.com/cialis]cyalis[/url] http://runfr.com/cialis vente cialis en ligne viagra sur le net cialis prix

Anonym sa...

Bravo, c'est la phrase simplement excellente :) http://runfr.com achat viagra cialis 20 mg tadalafil

Anonym sa...

http://ecolocraft.com/forum/viewtopic.php?p=216560
http://www.mb-service-center-ltd.com/forum/showthread.php?p=79943
http://www.realplastko.ru/board.phtml?board=10

Anonym sa...

Quelle audace! [url=http://runfr.com]ou trouver du cialis[/url] http://runfr.com/acheter-cialis cialis et douleurs musculaires achat viagra acheter cialis

Anonym sa...

je peux avec vous acceptera. [url=http://runfr.com]achat viagra[/url] http://runfr.com/acheter-cialis generique cialis generique de cialis ou se procurer du cialis sans ordonnance

Anonym sa...

Bravo, quels mots nГ©cessaires..., l'idГ©e magnifique achat cialis cialis

Anonym sa...

Excusez, non Г  ce paragraphe..... PRECOCE

Anonym sa...

Oui, vous avez dit exactement http://runfr.com/tag/tadalafil achat cialis cialis generique

Anonym sa...

je suis d'accord avec vous contre lejaculation

Anonym sa...

http://friends.rambler.ru/fluterbipurp@rambler.ru http://friends.rambler.ru/boynombvicoup@rambler.ru
sexting leads to teen suicide teen volleyball girls

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online