torsdag 2. desember 2010

Værdens verste blogger .....del 1.


........det er nok meg, til å blogge i desember. Dette er den usminkede sannheten hjemme hos familien kaos. Det er adventstid from hell. Siden alle har kose innlegg og hverdager som er så ulik fra min. Kommer det en adventshistorie fra den harde hverdagen...det blir min julekalender


Jeg har sagt det før om årene i bloggen, å sier det også i år. Jeg blir superfacinert over dere bloggere som viser frem barnas adventskalender i ferdigsydde poser tidlig i oktober/november.
Nei, det må å gjort tenker jeg, Kanskje noe annet i år enn kalender til 10 kr på Remaen...Jepp, det er min intensjon, ALLTID min intensjon.

Og jeg som er så intens som jeg er, det vet dere jo, i forhold til konkurranser ol. Jeg går inn for å gi alt.

Og sånn er med adventstiden også. Den skal jeg gjøre til den beste adventen EVER. Nå har jeg ikke jobbet i/ til jul på sikkert 3 år.
Så man skulle tro at jeg som blogger kunne vise fram ett vakkert julepyntet julehjem i november.
Juletre i en gammel sinkbøtte. Ett fint lite julletre som ikke har så tette grener, men som har vide greiner nederst, å så blir de mindre og mindre jo lenger opp du kommer. Disse skulle jeg ha pyntet med hjemmelagde sopp og hjerter.

Ved siden av skulle det selfølgelig stått stillebein med noen gamle skøyter og en gammel kjelke.
FOR det har irina sett på de vakre, fine bloggene som blogger om vakre ting og vakre tanker.

Irina syns det er vakkert, vakre ting og vakre tanker, det er noe Irina ikke har så mye av . Den gamle Irina....dvs irina før hun begynte å BLOGGE. Hadde virkelig intensjoner om vakre ting og vakre tanker.
Husmor irina, ...for mange år siden var en perfekt liten konemor. Selv om hun jobbet og studerte var det alltid strøkent i hjemmet. Og alltid minst 6 eplekaker, mange boller, hjemmelagde syltetøy

Vennen mine sa alltid det...at jeg var den perfekte konemor. JEG HATET Å HØRE DET ! Hele desember lagde jeg hjemmelaget leverpostei, rull, lammerull og sikkert 15 forskjellige sorter...nevnte jeg hjemmelaget tomatsild, sursild, gomme og ost ? Hengte opp julegardiner 1 desember. Og det værste...hadde vakre tanker om julen hele tiden.

Blogge Irina skulle selfølgelig ha blitt mye mye bedre, men alle de flinke, flinke bloggedamene og særlig, shabby chic damene har drept Irinas lyst til å bli bedre. Irina blir ikke bedre, hun blir værre. Jeg kan ikke måle meg med dem i hele tatt !!

Jeg har ikke de samme genene til å lage kos og hygge. Til å tenke vakre, positive og julete tanker...
Jeg vil, jeg lengter, jeg syns det er sanseløst vakkert alt de tar seg til. T.o.m når de vasker er det med en gammel sinkbøtte og en lavendelflaske med Durance med i de vakre lyse bildene. Tenk det tar bilder av før de begynner å vaske. Her er det en mopp som skulle vært byttet ut, og med Remas landlord grønnsåpe.Og tatt bilder av en blå plastikk vaskebøtte og en stygg mopp på skitne gulv....grøss...

Før, så vasket jeg ned huset til 1 desember. Hvorfor skal jeg det!! Ingen ser om jeg har vasket veggene og taket. Jeg prøvde for 4 år siden, men det ble helt for jævlig !!
Jeg tenner så mye talglys så veggene ble skjoldete svarte, om jeg giddet å vask skjoldene...nææææsj...det ble på en måte en fin tapet !!

I år malte vi alle vegger og tak. Så de er gode som gull.
Ungene spurte på tirsdag om jeg hadde kjøpt pakkegaver....Tjaatjjoooda...jeg hadde noen klart da...Så fikk jeg det plutselig travelt med å kjøre ut.
I går kom første desember, de sprang forventningsfult ned. "Gavan da, mamma ?"

Åhhh dem ja...tenkte det kunj vær litt meir spennende å åpne dem til julekalenderen på Tv ?"
Etter litt overtalelse gikk de med på det.
Så kom barne tv...og blogge Irina hadde IKKE noen pakker klart.
"Æ tenkt at siden det var de to første dagan i Desember så kunj det være ekstra morsomt å åpne 2 gava i morra"

Det var ikke populært...men Irina er faktisk en god til å selge inn ideer til mennesker.

Om kvelden satt jeg...foran facebook, mac og Tv.....hele kalenderen var glemt.
Pia kom ned å måtte drikke vann i ca ett tiden i natt.

"Julekalenderen, e denj klar mamma ?? "

Tjjjatjjjooo i morra tidlig e denj værtfall det. Jeg begynte å pakke inn. I skolepapirtrekk....jeg hadde liksom ikke noe annet å pakke de inn med. Etter 2 gange 3 pakker ble jeg sliten og trøtt....skolepaapirtrekket så ikke så spesielt julete ut heller.

Jeg klarte iallfall å 2 pakker til hver ferdig. De ble lagt hulter i bulter på kjøkkenbordet, som var dekt av tomme julebrus flasker og Rema poser med varer, faktisk så var det ett par inne joggesko på bordet også og SMULER !

Så ikke noe julete i hele tatt. Resten av huset ser heller ikke julete ut...det er maling, møbler og klær overalt !!

Jeg elsker å ha det fint rundt rundt meg. Hater rot og skitt, men når jeg driver å maler...så forfaller resten av huset også.

Barna lurte på hvorfor jeg ikke hadde pakket gavene slik jeg hadde sagt at jeg skulle. Med gråpapir, røde sløyfer og hengt opp på trappagelendert med granbar.....

Tjaaatjoooo, æ tænk kanskje det kunj være meir spennende, om æ tok en og en pakke. Da ble det mer overraskelse for dokk, da villa dokk itj sjå kor stor eller liten dem var ?

PS før anonyme begynner. Jeg "diser ikke shabby chic damer. Jeg sier at de er utrolige flinke. Diser jeg noen og gjør narr av noen, er det meg. Det gjør jeg nesten hele tiden. Så please ikke heng deg opp i ting som ikke er ment som DU tror.

Men jeg glimter til, jeg skal ta dem med, på min årlige IKEA tur i dag. For å spise julemat !!

Så hvis du har lyst å stemme på en hverdags blogg, en blogg som viser den fæle og harde sannheten til en ganske så normal familie. En familie der mor dessverre ikke alltid strekker til. Der huset dessverre ikke alltid ser bloggebart ut.
Der smuler gjemmer seg i en sprekk på kjøkkenbordet. Der stilen er hummer og kanari. Der farger gjør menneskene i huset glad. Selv om de ikke er bloggerisk korrekt.

Når, hvis du tenker deg om...så er ikke huset her bloggematerial i det hele tatt.
Jeg kan love latter og morro. Jeg kan love tunge tanker og betrakninger om livets harde hverdag. Om sykdom som kreft og psyke. En familie som har gjennomgått veeeeldig mye på den harde måten, men som stødig akkurat pga det.
Hvis du kjenner deg igjen ( Håper at noen gjør det, at det ikke er bare meg *krysser fingrene*)
Hvis du føler at tiden, tankene, ordene eller pengene IKKE alltid strekker til ?
Hvis du har så maaaange planer, men de koker bort i kål pga av tid, penger, lyst, latskap eller andre nye drømmer ?
Der veien til sofaen er kortere avogtil enn veien til å male, snekre eller rydde. Der du kan ligge på sofaen å se på at det har manglet en taklist i fem år. der du tenker...."te helga burde vi gjøre det " men når helga kommer så er det morsommere å ta med seg barna på kino eller tur....å plutserlig er det glemt.
Søren å...neste helg....

Vi er DESSVERRE ikke ett perfekt hus eller familie.Om du kjenner deg igjen eller iallefall har medlidhet for sånne som oss. Ja, da kunne du værsåsnill å gi oss en stemme HER

8 kommentarer:

Laila - Brukt og Grønt sa...

Kjenner meg ganske mye igjen. Jeg roter så med disse tallerkenhyllene mine, og da er det ikke hyggelig å pynte til jul. Men jeg har nå begynt litt da. Må nesten ta nærbilder, slik at man ikke kan se rotet i bakgrunnen... Det viktigste er at man har det bra, og koser seg sammen. So what om det er rotete og skitne gulv, så lenge man kan ta seg en kopp kakao innimellom?
Jeg har gjort en bra avtale med datteren min i år. (Begynte faksisk i fjor med dette) Hun får EN gave hver søndag, og vi har dermed en adventskalender ikke julekalender... Gavene blir litt dyrere, skikkelige, ting hun ønsker seg. Ikke mange små ti krones ting som mor smugler ut i søpla etter jul... Hun er fornøyd og mor er enda mer fornøyd. Det minner meg på... Jeg må kanskje kjøpe en til søndag??? Hihihi

Fam. Lia sa...

Hei og hopp. Jeg har nylig begynt å følge bloggen din og du teffer blink hos meg med måten du skriver på. Bildene av huset og møblene du lager er jo bare vakre. Men for å kommentere dette innlegget, er jeg såååå enig..... Når jeg leser disse "perfekt" bloggene blir jeg helt matt. Så perfekt liksom, det er pent og koselig, jøsses men hvor får de all tiden fra. Uansett er det bare 24 timer i døgnet. Jeg er trygdet og derfor hjemmeværende(grunnet sykdom)så rundvask og 7 slag utgår med høy føring. Har heller ikke barn så pakkekallender slipper jeg og. Jeg mener vi må kose oss, ikke stresse slik, forventningspress eller ikke.Super kone finnes ikke...ikke lenge før man møter veggen da iallefall( jeg snakker av erfaring). Hilsen Eileen

Cathrine Strøm sa...

haha.. herlig!!! rett fra hjerte tog levra. Kjenner meg igjen i mye der. Kalenderne er klare men huset er absolutt ikke vasket. Og gud så mange meter med listverk vi mangler. Lamper har vi ikke en gang. Har lys på badet og et i ventilatoren. ellers er det mørkt her!!! men imorgen kommer elektrikkern og da blir det LYS OG VARME. Ha en fin dag Irina... stæmme på dæ sjø ;)

Det lille huset med druehagen sa...

En stooor klem til deg!! Takk for at du skriver om meg og mitt hjem;)
"Alle" har det så lekkert og perfekt, hos meg er det alltid kaos og uansett hvor mye jeg prøver er det alltid noen som har fått det til bedre! Jaja, så lenge alle trives her i heimen er det vel bra! Så kan du og jeg titte inn til alle de flinke jentene i blogglandia som får det til og drømme oss bort;)
Klem Gro-Beate

Loppen sa...

Hei Irina!Du får jammen sagt d du!
Bra d fins sånne som deg!Jeg liker at noen sier noe hverdagslig og kanskje ikke alltid beskriver ting som ,nydlig,vakkert,vidunderlig,fine,nusselige,vakre....osv,osv..
Det er ganske tilgjort ja!Men rundt de perfekte ,ryddige bildene ,er det ofte rotete og ka
os,ihvertfall hjemme hos meg!;-)
Ha en fin dag!:-)

vimsa:) sa...

kjenner meg veeldig igjen ja:)

og de kalenderene på europris til 9,90 funker helt fint:))
pakkekalender er dyrt..

ha en flott dag. har stemt i dag også;)

Hasigamas mamma sa...

Jepp, Irina! Sånn er det her også! Har faktisk tatt meg pause fra hele blogginga for jeg blir helt stresset over alt "alle andre" får tid til... jeg satt og pakket inn kalendergaver til kl 24 på tirsdagskvelden... trøtt og irritert på at jeg ikke bare kjøper en ferdigkalender, men jeg liker det jo litt også da :) Og nå er vi faktisk i gang med pyntinga... så innimellom kaoset titter en liten nisse frem :)

Nyt adventstiden, irina!
klem
Lise

lene sa...

Du peker på noe viktig Irina - og bringer frem en god følelse.. Jeg tror en godt kan sette det på spissen og si at alle disse estetiske bloggene som aldri viser støv, smuler,eller rot er en slags prestisjegreie. Det blir litt som disse retusjerte tynne flotte plettfrie damene i reklamer. De gir oss dårlig samvittighet og mange føler seg mindre verdt fordi de ikke når opp til idealet!! Trenger vi strengt tatt å gjøre dette også med hjemmene våre? Vi trenger flere som deg Irina! Vi vil se hverdagen som den er, og noen som våger å sette reine ord på dens harde realitet.

You got my vote! Klæm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online