fredag 3. desember 2010

Om det å be dere stemme er ok ?

Heisann og Hoppsann !


Nå har jeg atter tenkt igjen. Dere bloggleserne mine vet at jeg tenker ofte på ting. Og så føler jeg for å skrive om det.
Hele verden har fått med seg at jeg har meldt meg på en boligblogg konkurranse. Og på veldig kort tid ligger jeg nå på femte plass. WOW !!

Det er helt utrolig. Jeg tror det ikke selv. Og selv om jeg nå er midt i ett samlivsbrudd og ting ikke er helt ....ja...har ikke ord...det blir for personlig. Uansett denne konkurransen har hjulpet meg med to ting.
Det å tankene bort fra det en liten stund( Må jo sjekke resultatet hele tiden , hvor mange har jeg fåttol )) Og at jeg har blitt gladere på den lille uken fordi dere liker det jeg står for.

Det skyldes vel at jeg ikke helt forstår at jeg har kommet så langt. At mesteparten av dere faktisk liker bloggen.
For det vet dere at jeg tenker på. Skal jeg forandre bloggen på noen vis...jeg vet ikke. Derfor er det en ufattelig glede at dere bryr dere nok om meg og min blogg til å ta deg det minutett det tar å stemme.

Jeg får de mest fantastiske tilbakemeldinger. Det er noe som bekymrer meg da. Jeg har jo drevet ganske intens reklamevirksomhet, særlig de stakkars vennene mine på facebook for daglig påminnelse. Det gjør dere også. Jeg har jo tenkt at dere blir lei.

Jeg spurte en bloggvenninne, som også har en blogg på listen. Tror du dette blir for mye. At de andre bloggerne reagerer på det ??
Hun svarte, noe jeg ikke hadde tenkt på.

"Høøø hvorfor skulle det være det. Ser du ikke hva neste alle bloggene gjør for å følger. De har de store konkurransene, der de lodder ut fine gaver vis du både linker og følger dem. Hva er det da ??
Er ikke disse linkene lobbyvirksomhet for å andre til å opp øynene for dem ? Og så det med følgingen da...det er iallfall lobbyvirksomhet for å andre til å komme innom bloggen.
For å ikke snakke om nettbutikker og bloggere som har butikker. De lodder ut fine gave til de som som liker dem og som sender meldinger til alle sine venner igjen. Er ikke det reklame for seg selv, ja så vet ikke jeg.

Og forresten, din påminnelser er bare en link til en konkurranse. Folk vet jo nå hva du linker til på slutten. De kan velge å bruke ett halvt minutt på å gå inn å å stemme, eller ikke. Deres stemme der forplikter dem ikke, hverken deg eller andre.

Det å følge en blogg eller å være med på disse konkurransene om å få følgere til blogger og facebook forplikter. Du driver iallfall ikke å snikreklamere . Dine setninger er klare. Gå å stem på meg hvis du liker min blogg.

Jeg ble så glad, jeg håper at det er flere som tenker det. Jeg ble iallfall veldig glad for at hun sa det. Jeg håper at flere tenker det samme. For vi har alle våre grenser som jeg har snakket om før.
Kanskje flere bloggere tenker at dette kunne de ikke ha gjort. Det å be sine lesere om å stemme hver dag.

Jeg har også mine grenser. En av dem, har jeg skrevet om før. Jeg kunne aldri hatt konkurranse for å andre til å linke til meg eller/og å følge meg.
Jeg har tenkt på det ett par ganger. Skal jeg ha en konkurranse og så skal reglene være det som er vanlig. Trekk ett lodd skriv kommentar. Trekk to lodd, kommentere og linking. Tre lodd, kommentere, link og bli følger.

Der er en av mine grenser. Jeg vil at du skal følge min blogg for at den gir deg noe. For at du liker den og setter pris på den.
Ikke for at du har en sjanse for å vinne !! Jeg vil ikke at dere skal bli forpliktet til noe fra min side.

Jeg syns det er koselig at du stemmer på meg. men jeg forventer det ikke. Du har ingen forpliktelse til å gjøre det om du ikke orker eller pga at du leser bloggen min. Vil du, så vil du. Jeg blir veldig glad, beæret og ydmykt.

Det er sååå mange fine blogger både før og etter meg i konkurransen. Jeg har gitt stemmer til nesten alle som ligger før meg.

Det som forundrer meg er at min blogg har kommet der den er. Den er så total forskjellig fra de som ligger på førstesiden.

Og igjen hvis du liker bloggen min så setter jeg veldig STOR pris på at du stemmer på meg her

Og når jeg tenker etter. Så stod det i mailen fra boligpluss. Oppfordre gjerne dine lesere til å stemme.Så det gjør jeg det.. Facebook vennene mine har det hardere enn dere. Der blir de påminnet hver dag...flere ganger om dagen.

Ha en herlig dag. Og en riktig god helg :) Tror jammen jeg skal blogge i kveld også.Trenger råd fra dere. Som jeg skal følge blindt. Så hva blir det ??

Stooooor klem. Og vit at jeg setter stor pris på at akkurat DU leser min blogg :)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hærlige Irina!! Stemmer på deg kvar dag og innbiller meg at eg kjenner der godt. Gled meg over alle dei flotte sprelske innlegga dine.
Skal fortsette å stemme <3

sigrid sa...

Adventsklem frå ein venn♥

Avdelingen sa...

Kloke refleksjoner, selv om jeg personlig ikke ser så ille på det å ha give aways med divesre loddopptjeningsmuligheter (been there - done that)
Men, når jeg nå skal inn og stemme på deg under den lilla HER'en i innlegget ditt, så er det ingen lenke der som tar meg videre. Ha en finfin helg.

Anonym sa...

Hei:)
Siden du spør, så skal du få et ærlig svar. Jeg er ikke helt enig med din venninne.
Generelt så synes jeg det er en uting med slike oppfordringer om å stemme noen frem i en konkurranse. Ikke fordi jeg føler meg forpliktet på noen måte, jeg velger jo selvsagt selv om jeg vil gjøre det eller ikke. Men fordi jeg mener at en konkurranse, enten det er om å ha den beste bloggen, det beste bildet i en fotokonkurranse, eller det flotteste hjemmet, bør avgjøres ut fra hvem som faktisk har f.eks. det fineste bildet, og ikke ut fra hvem som har vært flinkest å mobilisere, eller reklamere, om du vil.
Det blir alltid sånn at de som har flest lesere eller venner på facebook går av med seieren, selv om en "nykomling" med ukjent blogg som ikke har den samme muligheten til å reklamere, kanskje faktisk har det fineste bildet f.eks.
Dette synes jeg er litt trist, lite motiverende og veeeeldig lite spennende. Man kan nesten si hvem som kommer til å ligge i toppen på forhånd, og en "nykomling" vil kanskje ikke bli sett i det hele tatt.
Selv deltar jeg sjelden i slike konkurranser fordi jeg orker ikke en iherdig innsats for å få folk til å stemme på meg. Og skal jeg vinne noe får det være fordi jeg faktisk hadde det beste bildet f.eks., og ikke fordi jeg var flinkest til å reklamere.
MEN; nå er det jo blirr slik at veldig mange gjør det, og da skjønner jeg jo at enda flere føler at de også må gjøre det om de skal ha noe som helst sjanse til å nå opp. Det beste hadde vært at ingen fikk gjøre det, at de f.eks. ble diskvalifisert hvis de gjorde det.
At Boligpluss oppfordrer til det, er jo ikke så rart, da får jo enda flere vite om dem. Så dette er nok gratis reklame for dem i aller høyeste grad.
Å ha give away på blogger blir noe annet, synes jeg. Det er jo forståelig at man vil gjøre bloggen sin kjent, men man oppfordrer jo ikke til å stemme dem frem på noe vis. Poenget med mange følgere ser jeg heller ikke. Da tenker jeg bare at vedkommende har hatt mange give away's;) Og hvem følger egentlig de bloggene man er følger til?
Oppfordringer til å stemme frem noe på facebook er en enda verre uting synes jeg. Hadde nok raskt slettet deg om jeg fikk en oppfordring hver dag;) Jeg slettet noen "venner" under Lano-ungen-kjøret, for å si det slik.
Personlig så har jeg en regel; jeg stemmer aldri på noen som oppfordrer til det på facebook eller blogg. Av rent prinsipp så går jeg inn og heller stemmer på noen andre istedenfor, som ikke gjør det. Det som er greit er at man har en link oppe på bloggen sin som viser at det er en konkurranse på gang, hvis ikke får jeg det kanskje ikke med meg. Og det er også greit med et innlegg i det man melder seg på, men ikke stadige oppfordringer. Det blir bare dumt, synes jeg. Men dette er min mening. Til slutt vil jeg bare understreke at i og med at alle gjør det, så forstår jeg at også du må gjøre det. Men helst burde det ikke være sånn.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Halloisen..
ikke noe galt i dette her..helt stuerent:)Jeg har drevet på og vervet til bildet mitt jeg og...men slik er det når en må gjøre folk oppmerksom på ting...er helt normalt det:):)
kos deg snuppa..og ikke skrem vettet av deg selv med disse skrekkfilmene:)
Her skal vi ut og spise tapas:)
eddaKlemmer til deg min venn...

irina sa...

Siste anonym. jeg forsår hva du mener, men du er selektiv om oppfordringen til å følge. jeg av prisipp...tar aldri å kommentere, linke eller å følge. Vi har alle forskjellige grenser.

Dine er andre en mine. Jeg tenker iallefall gjennom det...er ikke det bittelitt positivt. Og det å reklamere mest...alle gjør det,det å oppfordre til å følge er absoulutt det !!

Jeg syns det er mange mange gode blogger som ligger bak. jeg vet ikke om du har lest mine innlegg nedenfor der jeg har fortalt at jeg stemmer på de som ikke har mange stemmer.
jeg gav tom en anbefaling om en blogg jeg likte.
Om det er slik at min reklame er riktig så stor turn of for deg og at du heller stemmer på andre. Så er jeg glad !! Kjempeglad...ikke ironisk. kanskje du har fått opp øynene for andre blogger.
Og da må jeg bare si...siden du nevnte at du ville ha fjernet meg som venn på fb. Da vil jeg bare si...glad jeg ikke har deg som venn. mine venner er fantstiske. Har aldri fått så mange positiv feedback for noe....pluss mange mange nye venner.
jeg syns egentelig..uten å mene noe negativt...for jeg respektere det du sier. Men du virker som en kverulant....du gjør bare det motsatte..ber noen deg stemme på seg...stemmer du på andre...en fb som ber om støtte, du fherner h*n.
jeg stemmer ikke på andre bloggere bak meg for å være vrang...jeg stemmer heller ikke å stemme på de over for å være spydig. jeg gjør det av godhet.

Du gjør akkuart det motsatte...he he..morsom. men jeg er ening, at det beste bildet, bloggen, etct burde vinne. jeg har aldri meldt meg på en konkurranse før..en gang..men jeg skjønner meg ikke på Nib sine konkuranse...de som burde vinne vinner ikke.

men men....ikke be meg add dæ som venn da... Det hadde blitt flaut for oss begge. Du blokkert meg for reklame..jeg deg for å være en kverulerende hissigpropp.

ha en kjempefin adventstid.

Tør ikke skrive klem...for da snur du deg vel bort :)

Anonym sa...

Gjeseeesp anonym. Har du sett torsdagskveld fra Nydalen. Du minner på "Hank von Helvet" ha ha

Irina tenker reflekter over det. Hun har anbefalt andre og oppfordret andre til å stemme på de som ikke har mange stemmer. So whats eating you ?

Anonym sa...

Hallo Irina, har fulgt bloggen din en stund og liker det du skriver veldig godt (hadde ikke giddet lese den hvis ikke..:)). Stemmer på deg og oppfordrer alle jeg kjenner til å gjøre det samme, selv om de IKKE leser blogger engang, men stemme det gjør de. Stå på du. Du skriver kjempebra mener nå jeg da!
God adventstid...:)
Hilsen Ann Elin (ikkeblogger)

HanneB sa...

Kjære Irina <3 Måtte bare skrive noen ord her ! Denne anonyme ''surkveisa'' bryr vi oss itj om :( Æ hate sånne folk !!! Sjønne godt at hu e anonym :( Feig , kaille æ det ! Gla' du e min vænn Irina , å æ stæmme på dæ hver eneste dag :) Det koste mæ IKKE EN ENESTE KALORI , Å Æ GJØR DET AV GLEDE :) STÅ PÅ , LUV YA <3 KLÆMMMM FRA HanneB :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online