onsdag 16. februar 2011

Scenestyling .....med forviklinger.


Dagene går på å tenke kreative tanker, det gjør de ellers....men når man får betalt for å tenke for andre så er det et litt mer press. Morsomt press da......jeg kan ikke ta noe som blir for kommersielt, ei heller for sært...jeg må ta noe som er kult, litt wow, noe som ikke er ordinært...men allikevel så må irinaStyle være representert.


Jeg regner med at alle har sin måte å jobbe på. Når kunden ringer meg å begynner å fortelle....der og da, 3 min inni samtalen vet jeg hvordan det blir !! Slik var det med utstillingen min på kunstindustrimuseet også. Det er bra på den måten at jeg vet det....men så er det tenkingen rundt det....for å finne alt ved det....og det som ikke er så bra....jeg låser meg til den. Og det er ikke alltid bra....
Da jeg snakket med Stjørdal Næringsforum så jeg med engang hva jeg ville ha. Som jeg skrev om HER

Det er bordet...jeg har gått gjennom en antall bord i mitt hode. Jeg tror jeg har funnet ut hva...akkurat for NÅ faktisk. konferansen baseres ut fra Ole Vig sin sin visjoner om kunnskap-dannelse- kultur- sammfunnsutvikling.
Jeg vil egentlig påstå at det er viktige samfunnsteiner i ethvert samfunn.
Så jeg kommer til å lage ett glassbord med det som representerer disse 4 ordene. Utdannelse blir representert av bøker, kultur med Norsk tradisjonstrikk. Samfunnutvikling med hammer, sag og spiker....men dannelse....hva er dannelse ??

Hva forbinder dere med dannelse ?

Jeg har en ide...men den er dårlig så jeg hører gjerne fra deg om råd.


Hadde tenkt å bruke disse tapetene også...bare for fargen...åhhhh...hodet verket. Og det blir ikke natte søvn. Jeg må inn noen farger iallfall....men hvor nå...hadde egentlig tenkt å ha fire glassvaser tapesert med disse tapetene helt til jeg forkastet det for de fire hjørnesteinene.
Så hvor skal jeg ha IrinaStyle farger da....


Vel jeg vet mer i morgen. I kveld er det liming av tapet på sponplater, tegning, lister, fargesjekk, tenking....mer tenkning.
Pluss at sofaen jeg skulle bruke plutserlig ble kjøpt...øhhh...

JAAAA, jeg har drømmejobbene....for de er alle så variert.....dere får SE hvordan det blir...belive me.... he he.
Får håpe på masse masse slike oppdrag :)

Ha en kreativ kveld kjære bloggleserne mine.

PS De første bildene er fra eco studio...det er den tapeten jeg har valg til å representere kunnskap....jeg vet det er lp plater men det er bøker ...sier vi nå...uansett er det kunnskap og kultur...med musikk :)
Resten av bildene er fra ejjfiinger :)

8 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Spennende spennende...gleder meg til og se resultatet...
klemklem

ide-puffen sa...

Du kan så si. Egentlig er det litt smør på flesk med nr 4. Og må være vanskelig å gjøre fysisk i en ting?? Det er jo en SAMMENFATNING av de andre. Lik en sirkel som samler alt liksom. Og DEN GYLDNE REGEL??
Dannelse betyr vanligvis en persons sett av allmennkunnskaper, kulturell oppførsel og innsikt som det tradisjonelle samfunnet vurderer som høyverdig og fint. Dannelse er et språklig, kulturelt og historisk betinget begrep med sammensatt betydning, men kan ofte erstattes med synonymer som «forfinethet», «kultur», «fostring» og «god oppdragelse».
Wikipedia
Good luck sweete

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Gleder meg masse til å se, Irina! Spennende!! :)

Kjersti sa...

En mannlig utstillingsdukke som bukker og en kvinnelig som neier. Dannelse eller god oppdragelse som for lengst er glemt :o) Tvi-tvi, dette fikser du!!!

Anonym sa...

DIGGER deg! Leser boggen din hver dag, men har aldri kommentert noe. Hadde verken tenkt eller tid til det akkurat nå, men nakkhårene mine reiste seg da jeg leste at du skulle illustrere KULTUR med strikking...klinger ikke bra i mine øyne, ok hadde det vært håndarbeidskultur så ok UNDER TVIL, men KULTUR som et begrep alene gir meg absolutt ingen assosiasjoner eller tanker til strikking, det er så uendelige mye annet. Min mening, som jeg ikke kunne holde for meg selv.
Vet at du uansett kommer til å kare oppdraget STRÅLENDE, lykke ti:) stor klem!

irina sa...

Anonym...tusen takk..digger deg også...som leser meg og sier din mening...forstår den...men arbeidgiverne mine snalkket om den Norske kulturarven...har med kosrtingputer ?? itj det heller ?? he he..jeg er ikke flink med strikking og sånt...så det vet jeg ikke noe om...men har du noen forslag hører jeg gjerne fra deg :)

varm klem

Fargeheimen sa...

Kulturarv er:
Strikking
Brodering
Hardangersaum
Trearbeid
Vev/åkle

Og så er det så mykje meir som eg rett og slett ikkje kjem på her. :)

Lukke til med prosjektet ditt.

Skulle vise datteren min den stilige rosa lysekrona di, men den såg mitt barnebarn på snart 4 år også. Då sa ho: Sånn kan Julie ha på sitt rom, sant mormor? hehe

Bente:) sa...

Hei!

Jeg synes både deg og bloggen din er SUPER! For det første må jeg si at det virker som du har fått en veldig artig og kul jobb med denne scenestylingen:) Jeg skjønner også utfordringene dine i forhold til hvordan du skal gjøre det også:) Nå har ikke jeg noen konkrete forslag på akkurat det, men tenkte jeg skulle skrive litt om hvordan jeg tenker rundt begrepene du nevner her kunnskap-dannelse-kultur-samfunnsutvikling.

Jeg tenker litt som det ble nevnt av en over her at disse begrepene henger veldig sammen, og sånn sett er vanskelig å skille fra hverandre ved å representere de med konkrete ting. Norsk kultur er jo summen av vår historie, tradisjoner og skikker. Sånn sett er både tradisjonell norskt håndarbeid (strikking som du nevner), byggekunst, skole- og kunnskapstradisjoner, dans og sang osv.. en del av vår norske kultur. Jeg tenker også at norsk kultur er noe som hele tiden er i utvikling og tar opp i seg impulser fra verden rundt. Madcon og deres Glow, er ikke det også nå en del av norsk kultur?

Vanskelig å skrive noe fornuftig rundt dette, men det jeg prøver å si er at alt det du nevner strikking, bøker, hammer og spiker ... passer til alle disse begrepene. Jeg synes ideen din med disse tingene er kjempefin, men at de ikke nødvendigvis behøver i seg selv å være knyttet til et av de bestemte begrepene. Jeg vet ikke om dette ga noen mening, men jeg vil bare ønske deg lykke til! Og så tror jeg at uansett hva du ender opp med så kommer det til å bli superbra:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online