torsdag 20. mars 2014

Hva er forskjellen på oppussing og renovering?


Fikk et spørsmål fra en anonym som lurte på hvorfor vi ikke pusset opp ett og ett rom om gangen?

Det er godt spørsmål, men så begynte jeg å tenke og da kom jeg til at anonym antakelig ikke hadde renovert så mange hus. Antakelig hadde hun kanskje "bare" pusset opp.
Dette er vårt fjerde hjem, den første gangen vi kjøpte var et rekkehus. Da pusset vi opp ett og ett rom, fordi vi kun skulle male og skifte gulv.

Det er som når jeg vasker huset. Jeg vasker ett rom om gangen :)...... eller ikke! Jeg støvsuger først alt og så vasker jeg.....


Nå man skal rive ned vegger og tak så må det måles,skjæres og snekres opp igjen. Det er best å kjøpe inn alt med en gang  for å bygge det opp samtidig. Vi går ikke på bygger´n å kjøper tre sponplater, en boks maling og tre tapetruller for hvert rom.
Det må planlegges.
I tillegg når vegger mellom rom skal ned for nye skal opp...så sier det seg selv.


Alle gulvene skal slipes før de skal males. Kan ikke slipe et rom og male det. Og når vi er ferdig der slipe neste....osv... tenk på all støvet som ville kommet på det nye malingsgulvene.
Egentlig er det logisk å tenke slik :)


En annen viktig faktor er kompetanse!!

Jeg feks kan ikke gjøre så mye pga helsen min for tiden, MEN jeg vil jo så GJERNE. Jeg bruker maaaange timer på nett for å lete etter tilbud, se på tapeter osv. Jeg drar ut å handler maling, sparkel og småting....
Jeg er SJEF prosjektleder, arkitekt, byggherre, interiørkonsulent, vaktmester, budbil kjører, assistent, catring, håndlanger mm
Det samme er Demolitionmannen minus interiørkonsulent og SJEF.

Jeg vil også føle at jeg har jobbet fyssisk på huset og da har jeg malt kjellerstue og gangen nede i kjelleren.
Det har jeg nemlig helse og kompetanse til.


Demolitionmannen har kompetanse til å RIVE...derav navnet. Så han river ned kjøkkeninnredning, panel osv.Vi prøver å spare penger der vi kan, hvorfor betale folk for å rive?

Så har vi de som er utdannet tømrer, de har jobben med å sette opp vegger og tak. Heldigvis kan Demolitionmannen det også, men når jobben krever at han reiser ofte så må vi betale folk.

Så derfor litt her og litt der....og i helgene har vi kanskje fått litt hjelp av noen andre og da må de gjøre det de er gode til.

Så derfor er det helt UMULIG å ta ett og ett rom :)

Skjønner godt at du spurte, det ville jeg også tenkt om jeg ikke hadde pusset opp annet enn å male og bytte gulv :)

Bare spør om det er mer dere lurer på.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online