mandag 14. mai 2012

Ikke akkurat et pallebord.....


........eller WoW bord, men ett som er nesten kulere... en blanding kanskje...


I mars var jeg så heldig å få bli med på visningstur/ pr tur til Selbu, lykkelandet som det også blir kalt. Jeg har alltid likt Selbu. Av mange grunner. Jeg syns det er en innmare vakker plass. Det er så grønt og frodig for ikke å snakke om den blanke Selbusjøen som speiler solen fantastisk fint...når det er sol. Nå har det seg det at jeg syns at det alltid er fint vær der. Og sist men ikke minst verdens beste venninne er født der. ( Hun som tok meg med til New York )
Jeg har også alltid funnet fine ting å kjøpe i butikkene der. Så så klart ville jeg være med ! Jeg hadde åpnet butikken dagen før så jeg var utrolig sliten og umotivert før vi dro. Vi var to bloggere og to journalister som dro. Det var superflinke og hyggelige Tove fra Selbu næringsforum som stod bak dette prosjektet.


For å si det slik, jeg var så gira da jeg kom hjem at familien min lurte hva jeg hadde fått i meg i Selbu.... Jeg hadde fått masse flott inspirasjon og et av de beste måltidene jeg hadde smakt i mitt liv ! Vi var innom mange plasser, og dere vil få se de plassene vi var innom. Dette huset var falleferdig og ubeboelig da en kjent musiker tok over. ( Husker ikke navnet siden jeg har mistet notatene mine ) Som sagt dagen etter butikkåpningen.


Dette huset ble pusset opp til en vakker inspirasjonsbombe uten like.Slik ser det ut utenfra. Huset ligger vakkert til ved Selbusjøen. Dette huser lånes ut til kunstnere, musikere, forfatter og andre kreative folk. Lurer på om jeg kunne ha lånt det en helg....hmmm ...


På vei til huset passerte vi en gammel skole. Eieren kjøpte skolen og det gamle huset.Huset er fyllt opp med de vakreste skattene og de utroligeste løsningene dere kan tenke dere. På de første bildene er det gamle bordplanker som har fått bein av orr eller ett eller annet tre jeg ikke vet navnet på.
Eieren har bygd en ny trapp i steden for den gamle luken opp til loftet. Og denne kontrasten mellom nytt og gammelt er bare helt rå, Sjekk de gamle tømmerveggene som er over 100 år gammel. Det mot den nye furutrappen... ikke akkurat noe furuhelvet her... rene furuhimmelen spør dere meg.


I andre etasje er det tre soverom. Dette er ett av dem. Så enkelt og så vakkert. Her kunne jeg fint sovet.


Igjen de vakre kontrastene jeg liker, det blanke speilet mot de eldgamle veggene. Her ser dere den gamle utsiden av gammelhuset med trappepåbygget. Til høyre utsiden med vindu. Der vinduet er, finner du ett ultramoderne bad med blåe mosaikkfliser.


Da omvisningen var over gikk turen til den gamle skolen. Skolen var også "pusset" opp til en vakker perle. Eieren har tatt vare på alt det autetiske ved de gamle husene. Og har hun MÅTTE pusset opp har det blitt med en kreativitet man sjelden ser. Hun forener historie med nåtid, hun har de råeste kontrastene jeg har sett i mitt liv.


Gammelskolen har blitt som en hyllest til kreative yrker. Da vi var her var det en teatergruppe som satte opp ett Ibsenstykke. Dette var kullisene deres. Her holdes diktkvelder og konserter. Hvert år holdes det utekonserter der publikum må tviholde seg fast i stubber og trær...vel det er hvis veldig mange kommer. Ellers tror jeg de sitter på moseputer :) her har Bjørn Eidsvåg, Henning Sommero og andre holdt konserter. Eierne er som sagt en ganske kjent musiker også.

Jeg VET jeg skal på en konsert i sommer der. For plassen var magisk en trist marsdag, tenk dere hvordan det bli en sommernatt i Trøndelag. Og våres sommernetter er fine.


På skolen har også eieren bygget et påbygg for å få et bad. Og dette badet er bygget på samme prinsipp som alt det andre her. Ta vare på det gamle som integreres med det moderne. Da de fjernet kledning dukket det frem gamle navn og datoer fra over 100 år siden som var skrevet med blyant. Her valgte hun å kle tømmerveggene med glass. Så i selve dusjplassen kan man stå blandt histore.


Servanten var også veldig spesiel og nydelig.Og spesialbygget for eieren.


Lampene er gamle munnblåste lamper fra  den gamle skoletiden. Sjekk dørene, gulvet og vedovnen.  Jeg elsker slike gamle hus, jeg elsker kontraster jeg elsker det som ikke er mainstream. Så klart dette er en plass jeg kommer tilbake til.
Til neste blogginnlegg ha en fiiiiin dag.

2 kommentarer:

Edny sine puslerier sa...

Åhh! Her var det mye sjel og mye godt arbeid! Heldigvis har vi de som vet hvordan gamle bygninger kan bevares, men likevel bli funksjonelle, slik at de likevel kan brukes.

gult hus i svingen sa...

Heter den dama Eldbjørg Raknes eller?
En riktig perle huset og skolen:) Liker de flotte løsningene:)
Klem Trine:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online