fredag 11. mai 2012

Bunadshjelp ønskes !Neste år blir jeg 40 år.... hjelp ! Det høres så gammelt ut :) Og da skal jeg kjøpe meg en trønderbunad i gave til meg selv. Jeg mottar gjerne bidrag av familie :) Bursdagsgaver og julegaver... hadde vært fint å få det. Jeg er en veeeeeeeldig stolt trønder. Så jeg vil ha trønderbunad fremfor festdrakt.


Ikke får at trønderbunaden er så fin, men den viser at jeg er trønder ! Nå har husfliden relansert trønderbunaden Gloria. Den er med gyllent garn  istedenfor grått. Du ser forskjell på bilde nr 2 og 3. Trønderbunaden finnes i blått, rust og grønt. Alle disse kan du nå få med okerfarge/ gyllen. Gloria var veldig populær på 50 tallet så det er flere eldre damer som har den, men på 60 tallet ble det vanskelig å få tak i garnet.


Så er det at de har lansert svart Gloria. Så nå kan man også få svart trønderbunad. Den er jo veeeeelgig meg... svart mener jeg. Nå har det seg at jeg er veldig tradisjonsbundet.Jeg har alltid sett for meg den originale blågråe bunaden.MEN noen mener jeg burde velge svart. Og den er fiiiiiiiiiin, hadde den vært en av de originale så hadde jeg uten tvil valgt den.... eller....... Har dere noe tips ? Har dere fundert på bunadsvalg ? Jeg blir så frustrert av å tenke.

Ok, det ble ikke UGLY LAMPE innlegg denne gangen heller... kanskje senere i dag ?


Bilder er lånt fra husfliden.

13 kommentarer:

I Det Lille Grå Huset sa...

Gå for blå! Finest det =) Og orginalt!
Selv har jeg blå nordlandsbunad! Bunad er virkelig et fantastisk plagg :D
Ha en fin fredag og helg =)
KLEM LINE

Beate - http://mittkreativegen.blogspot.com/ sa...

Vanskelig valg :-) Jeg synes personlig den nederste varianten er finest, men skulle gjerne sett den i sort! Jeg har sort bunad (Dovre) og er veldig fornøyd med den! Synes du skal velge utifra hva du har mest lyst på, altså sort. Tror også den ville kledd dine mørke trekk godt ! :-)

Lykke til!

Beate:-)

Steffagarden.ccom sa...

Er det svart lomme på blå bunad?

Skulle gjerne sett hele bunaden på den øverste, syns den så finest ut... Men velg den du liker best, husk det er en investering for livet... Det er jo ikke noe billig kjole du skal kjøpe akkurat!

Selv har jeg hatt blå barnebunad i Sunnmørsbunad og svart voksenbunad... Må til innkjøp av ny bunad (pga brann) og kommer til å gå for svart :)

ceciliegrut sa...

Hm.. jeg hadde valgt svart :o)

Anonym sa...

jeg må innrømme at jeg er veldig gammeldags når det kommer til bunader, så sort trønderbunad blir helt feil for meg.
capet må vel uansett være blått hvis en skal følge tradisjonen, så jeg ville gått for blå bunad :)

Dag Ringssonsgate sa...

Jeg har rød :) men ville gjerne hatt svart

minishabby sa...

Jeg er nok som deg og ville tenkt svart med en gang. Men så er det de tradisjonene da. Jeg har selv sagt til dansken her at jeg ønsker meg bunad i 40-årsgave. Så nå har han to år på seg til å spare;)
Håper du får en fin helg.
Klem fra meg!

Containergirlassistant sa...

Min mening er at du kommer til å kle den blå best. Fordi blått og brunt komplementerer hverandre, øynene dine kommer til å vises mye bedre i den blå:-) Lykke til med valget!

Tina sa...

heihei! vet at dette ikke akkurat handler om innlegget ditt men tenkte jeg skulle tipse deg om at Tante Isabel har en konkurranse på fb siden sin der du kan vinne et gavekort på 1000 kroner :) hehe, fått intrykket av at du liker bruktbutikker får å si det sånn da, så tenkte bare du ville vite om det. tante isabel er jo en fantastisk fin butikk da! fb siden dems heter facebook.com/TanteIsabel

Inger Anne sa...

Siden det har kommet en svart variant, så går jeg utifra at det er like god bunad som en annen farge :) Kanskje det tar litt tid å venne seg til den nye, men ta den du liker best. Selv har jeg Nordmørsbunad og den har også kommet i nye farger. Jeg valgte den jeg likte best og er veldig fornøyd med den. Lykke til med en flott bunad :)

Bagatellar sa...

Synes du skal velge den du har mest lyst på, for det er tross alt ett plagg du skal ha resten av livet. Tenk også på at i riktig gamle dager(altså til og med før vi ble født ;)) da laget de bunadene ut i fra hva de hadde tilgang til, derfor finnes det i utgangspunktet flere muligheter enn husflidens utgaver. Ser at lommen er i sort ull til alle variantene du viser her, og kan kanskje tenke meg at det er resultat av hva "man tager vad man haver". Har selv blå sunnmørsbunad, litt sån påtvunget av mor, ønsket meg egentlig Dalsfjordbunaden men det øret var desverre døvt, mor vet best... Kan bare konstatere at hun fortsatt har feil, ønsker meg fortsatt Dalsfjordbunaden:S

Anonym sa...

Er så enig med det "Bagateller" skriver- nei ikke det om at mødre vet best :D

Det fantes ikke så mye bunadeksperter før, folk brukte det fineste de hadde av stoff og garn, og laget gjerne en personlig vri på festdrakten.
Bunad er ikke en uniform, men et plagg som viser tilhørighet, historie og gjerne litt av personligheten til den som bærer den.

Min bunad er et merkelig sammensurium av Hardangerbunad og Setesdal- ja en utrolig snål blanding:)
Den ble satt sammen av min mormor til den første 17mai feiringen i Oslo etter krigen- de fikk jo ikke tak i noen ting så hun brukte biter hun fikk fra familie og venner.
Bunaden forteller en fantastisk historie og jeg bærer den like stolt hver gang.

Masse hilsner
Sanne

Frufrank sa...

Kunne tenkt meg å sett bilder av den svarte, fant ikke på nettet.

Spennende

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online