lørdag 3. september 2011

Road trip to Sweeden...part 9 :)


Jeg fortsetter med roadtripene mine til Sverige, og du får sitte på :) Tannfossen er en kjempekoselig familieutflukt :) Vi tok den på samme tur som vi stoppet på Millestgården, og Åre. En flott søndagstur :)


Tannfossen ligger ca 45 min fra Storlien ( usikker...siden jeg alltid sitter å leser ) Fossen betegnes som Sveriges Niagrafalls. Nå tror jeg ikke Svenskene har vært der...siden de sammenligner med den. Uansett om ikke størrelsen er i nærheten, så er stemningen det.


Demolitionmannen er som regel negativ til mine påfunn om familieturer histen og pisten. Han liker familetid der han ser på fotball, jeg blogger og ungene ser på tv. Da er han lykkelig. Om jeg skriver dette for å" disje" han. Absolutt ikke, det er for å understreke den flotte turen :).


T.o.m han våknet til, syntes at det var en flott utflukt. Der har de også en koselig cafe der du kan sitte. Nå hadde vi spist masse kaker, så vi begynte å gå turstien ned til vannet. ( Stien er også egnet for barnevogner og rullestoler)


Det er ikke lange stykke man må går, men på den turen er det plakater med informasjon om landskapet og fossen, som feks tidlig på 1900 tallet syklet en mann over fossen over stålvaier mens en annen .....husker ikke...det holdt på å gå galt, men det gikk fint....bla bla bla Uansett det er interessante og spennende historier som er skrevet.


Man hører fossen dunder med en gang når en går ut av bilen. På denne rustne broen stod vi...vel..jeg stod mer på land å vinket ungene inn...hylte at de måtte se å komme seg på fast grunn.


Står du på brua ser du fossen på venstre side og på høyre siden ser man elven.


Det er utflukt på vei til Åre( eller tilbake som vi gjorde da fikk vi sett solnedgang ) som jeg anbefaler alle til å gjøre. Frisk luft, vakker natur og spennende historier :)


Har du lyst til å lese mer om roadturene til Sverige med mine tips og råd så sjekk ut HER
Takk for tilbakemelding om disse innleggene. Hyggelig å dele med dere. Som jeg har skrevet så skriver jeg om det jeg liker. Kanskje liker "du" det også . Ha en fin helg :)

PS fikk en koslig kommentar fra en anonym som sa st det er kjempestilig om vinteren. Da lager de rom og huler i fossen . Folk kan feire bursdag ol der inne . KULT !! Det skal jeg på i vinter.

6 kommentarer:

sigrid sa...

For ein flott tur!

Og flotte treningstips også..

stor klem din veg :-)

Anonym sa...

Hei !

Denne fossen er veldig flott, ja. Anbefaler en tur hit til vinteren også. Da lager de trapper, rom etc her inne. Ei på jobben min hadde 50årsdag inni den :-)

Ellers må jeg si du har en morsom og inspirerende blogg :-)

TrondheimsÅse

Anonym sa...

Plotter dette inn på min neste Sverige-tur. Ser kjempestilig ut, og noe jeg vil oppleve!
Takker for alle tips, sist vi var i Åre underholdt jeg mannen med å peke ut alle plassene Irina blogger om :)
Merkelig nok virker han ikke kjempeinteressert, but who cares, jeg storkoser meg med å gå i dine fotspor :))

Mvh
Vibeke (Trønderpia)

Anne Lise sa...

Så flotte bilder av et spennende sted!! Jeg kan se for meg at det er like fint her om vinteren ja, kanskje blir det en fin tur i romjula. Jeg feirer alltid jula sammen med familien på Steinkjer. Ønsker deg en fortsatt finfin helg :)

Anonym sa...

Jeg hadde vel hylt like mye tenker jeg ;) for slike vannmengder er jo ikke til å spøke med.

Mathilde sa...

Så fin blogg du har. Ligger meg til som følger jeg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online