fredag 2. september 2011

Første økt....deilig !


Jeg har aldri likt trening, selv da jeg var trent. Jeg telte alltid ned minutter til treningen var over. I går kveld, mens jeg drakk vann, satt jeg faktisk å gledet meg. I dag da jeg våknet for å sende ungene på skolen. Kjente jeg at dette skulle bli uvant og slitsomt å møte Tove. Akkurat på slaget 0830 stod Tove på døra. Vi dro til Hesssjøen for å gå en runde på 6 km.Tenåringen som pumper jern "Høøø er det trening" Jeg må si at jeg selv stusset litt, men tenkte siden jeg var så utrent var det sikkert bra å gå en tur uten noe annet form for trening

Jeg skulle aldri tvilt på Tove. Hun lærte meg så mye på turen. Jeg tenkte " Dette må jeg huske slik at bloggleserne min kan bli like motivert og inspirert. Dessverre husker jeg kun en liten prosentandel, men alt hun lærte meg og på den måten hun lærte meg det på...ja jeg er så mektig imponer.t Jeg har ikke ord. En ting satt seg i meg, og det var når Tove sa at kroppen er som ferskvare. Du må bruke den. Men kroppen må hvile imellom. Hvis du trener hele tiden får ikke musklene tid til å sette seg.

En annet åpenbaring for meg. Jeg har mage :( Som mange i Norges land. Og hvorfor har jeg mage ? Jo det er fordi kroppen ikke vet hva den skal gjøre med sukkeret og melet vi spiser. Kroppen er ikke laget for raffinerte varer. Mat som kjøtt, fisk og sunne varer er kroppen kjent med.. Det er tross alt mat vi trenger, og kroppen er en utrolig mekanisme. Han fordeler de sunne varene til der den har bruk for dem. Det den ikke har bruk for, kommer ut.

Når kroppen får raffinerte varer og andre usunne varer sier kroppen "Hmmm, hva er dette, det kom inn der mat skal komme inn, hmmmmm men hva skal jeg gjøre, nei jeg får vente med det helt til jeg vet hva jeg skal gjøre med det. Og da legger han det på lagret sitt, som er magen, og der blir det liggendes, for kroppen forstår fremdeles ikke hva han skal gjøre hver gang han får "junk" mat.

Kjøper man seg en en BW så putter man ikke sølevann i bensintanken. Du vet nemlig at den ikke ville komme så langt.

Jeg skal nå fortelle deg hvordan en vanlig gåtur kan bli til styrketrening. De første hundre meterne gikk som en vanlig tur. Så begynte Tove med å si at vi skulle skvise og stramme rumpa til ett hvis mål, feks en stein." Ok, nå kan du slappe av, men så gjør vi det igjen til den steinen der. Da vi kom til steinen skulle vi holde magen inn en viss tid. Til slutt skulle vi skvise rumpe og hold inn magen.Og slik fortsatte det.

Etter en stund så Tove noen trær, hun tydeligvis likte. Der stilte vi oss med føttene samlet så langt unna vi kunne. Vi tok tak i treet og skjøv til og fra. (Den spede begynnelsen til armhevinger) Jeg har aldri klart en eneste armheving, men ett av mine mål er at jeg etter 3 måneder skal kunne ta 10 virkelige armheving. Ikke pumping, men armhevinger der jeg går helt ned !! Jeg skal ta tennåringens "pumping"
Det ble ti ganger tre ( Intervall trening )

Så begynte bakkene. Første bakke skulle vi gå fort oppover. Bakke nr to skulle vi gå sidelengs, fot frem, fot bak og krysse dem. Og vet dere, på et blunk var vi opp bakken uten å pese. Neste bakke, lange skritt mens man strammet mage og rumpe. Neste bakken skulle det jogges. Og slik drev vi på med intervall trening. Og i mens pratet vi, Tove er fantastisk til å inspirere. Vi snakket om mat og trening. Og plutselig ut av det blå sier Tove. "Vet du, nå har vi kommet til parkeringsplassen " Jeg kjente hvordan skuffelsen kom over meg, hæææ hvordan er det mulig. Jeg ville ta en runde til. Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan jeg skal klare å vente til mandag. Ærlig talt har jeg lyst til å kjøre opp og gå samme turen om igjen. Jeg sitter her å funderer om jeg skal ta en tur på Søndag. Helt alene.

Jeg hadde en 30 min vindu til å spise etter trening, mens kroppen enda er i treningsmodus og maten omhandles til muskler.

I neste livsstilsendring innlegg skal jeg skrive om mat. Tips og råd. Jeg håper at det jeg har skrevet er rett. Jeg skal Tove til å lese innlegget Og om det ikke er det, skal det rettes til neste innlegg. Som Tove sa til meg. Hun hadde hørt om en klok lærer sa til klassen"50 % av det jeg sier dere er feil og 50 % er rett. Jeg vet bare ikke, hvilken del som er det. Det som er rett for noen, er feil for andre. Og teorier skifter.

Det jeg vet er at jeg er utrolig motivert. At jeg føler meg full av energi. Og på den måten har jeg ikke følt meg på lenge. Og dette er ikke tull :) Hadde vært kult om noen av dere hadde følt seg kallet til å forandre livsstil sammens med meg. På mandag skal vi måle og veie.

Ha en fiiiin helg.

9 kommentarer:

minishabby sa...

Jeg ble faktisk veldig inspirert av å lese dette jeg Irina. Tror jeg burde hatt en som Tove til å holde meg i ørene;)
Nå er jeg faktisk spent på matinnlegget ditt.
Masse lykke til med treninga. Og fortsett med å inspirere:)
Klem fra meg!

ReVinyl sa...

Takk for kjempeinspirerende innlegg!
Jeg har startet sakte, men sikkert. Skal ikke spise goderi på et år. Gjør unntak for kaker på bursdager, mørk sjololade over 85% kakao og popkorn. Jeg har også kuttet ned på brødmat og spiser frokosblanding og knekkebrød istdenfor. Orker ikke å følge slavisk noen diett, for da tror jeg ærlig talt at jeg ikke klarer å følge opp...

Jeg skulle gjerne blitt med å gått også, men har klart å få kneskåla ut av ledd. Det er på bedringens vei og jeg skal komme meg ut etterhvert. Liker å gå, men hater trening generelt så dette du beskriver kunne nok absolutt passet for meg...

Jeg henger hvertfall her inne og så får jeg se hva som skjer...

Elin / Draumesidene sa...

Stå på! Dette går veien! :) Eg har halde på i fleire år, og har stadig framgang. Det er herleg å trene, når ein er innstilt på det!

Lykke til vidare!
God helg!

E

Violetta sa...

Det høres faktisk spennende ut dette, og jeg er helt sikker på at du klarer det! Du er litt sta (tror jeg) og det kommer godt med ;-)
Ble faktisk inspirert selv til å gå noen turer og stramme litt her og der. Selv om jeg ikke har så mye overflødig, er det utrolig hvor mye som slenger hit og dit... og verre blir det med årene.
Flott at du deler og holder oss oppdatert!
Lykke til! Dette går så det suser! :)

MissMette sa...

Hei Irina :)
Ja, dette var et kjempeinspirerende innlegg!!! - kjenner meg godt igjen i deg her... Skal prøve ut noen av disse øvelsene når jeg skal ut å gå neste gang ;) Gleder meg til matinnlegget også :) Ønsker deg en flott fredagskveld og helg, stor klem fra Mette

Hellohello baby sa...

Gratulerer med vel overstått første treningstur Irina! Imponerende hva Tove får ut av en "spasertur" :D Ble innspirert og i morgen skal jeg gå meg en tur og gjøre noe av det samme.

Er spent på hvor støl du kommer til å være i rumpa i morgen! Hehehe!

Tutti Frutti sa...

Du er så inspirerende! Lykke til videre ;-)

Bjørg sa...

Tove kom til Skien!

Bird sa...

Hørtes jo helt herlig ut da! Så får vi håpe at det du forer kroppen din med fremover ikke legger seg på lagret men kommer ut som........ja det kan du lese på mitt siste innlegg!;)

Sov godt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online