tirsdag 9. oktober 2012

Fargetips til små leiligheter og rom


Heisann :) Er det noe jeg får spørsmål om på mail og på fb gruppen min så er det akkurat det om hvordan innrede små leiligheter. Så nå kommer det en serie innlegg ( ikke etter hverandre :)  som jeg skal kalle Hvordan innredde små plasser.


Det er en ting jeg har sagt i årevis og som jeg har fått litt motstand på, men en liten titt på nettet så heldigvis var jeg ikke alene om å syns det. De som har vært på butikken min vet at jeg har malt selve "innebutikken" i mørk grå. Og det til tross at det er kun to små vinduer der. Bilder kan dere se HER


Det er flere grunner til det. Jeg syns grått er fin rolig farge. Grått er den eneste fargen som fremhever andre farger. Feks blir grønn, lilla, gul...osv mye mer renere og klarere.Grått er også en farge som virker varm og koselig... i motsetning til hva mange tror.


Har du en liten leilighet med små rom så kan det faktisk være en ide å male en fondvegg. Spesielt den veggen sofaen står mot en mørk farge. Trikset er å holder sofa og eventuelt andre interiørgjennstander i mørke nyanser, det skapet et visuelt inntrykk at rommet er større. Rommet vil se koseligere og mer organisert ut pga av ton i ton fagene.


Less is more, men har man liten plass og har en del ting, så kan faktisk more is less bli et bedre slagord. På bildet over her, har man gjort det jeg sier til kundene mine. Samle det dere ønsker å ha på veggene på en vegg. Ikke vær så opptatt at ting skal matche, gi gjennstandene rom til å skinne hver for seg og sammen.


De to siste bildene er fra J. Taylor. com de andre er tatt fra malereklamer osv på nettet.Taylor har holdt seg til få fager. Hun har valgt mørk grått og grønn. Selv om det er mange gjenstander i rommet så ser det enkelt, organisert og ryddig ut.


Igjen så ser man hvordan man har brukt en fondveggen( En vegg som er anderledes enn de andre i rommet ) med en mørk farge og "bygge" den ut med mørke møbler. ( Hvem har sagt at brunt og grått ikke går )

Mine anbefalinger til gråfarge. Jeg har en gråvegg som jeg har hatt en stund og elsker. Fargekoden er 7500. Jeg syns egentlig at alle nyansene i grått fra 6000 til 8000 er kjempefine.
I tillegg syns jeg at matte gråfarger en penest. Og jeg anbefaler lady pure. Dere kan se bilder og få flere tips fra dette blogginnlegget HER

Ønsker gjerne tilbakemedling på dette innlegget. Er det noe slik dere etterlyser ?

2 kommentarer:

Turid sa...

Ja, liker sånne innlegg veldig godt, Irina! Og takk for tips! Digger bildene du har lagt ut her. De understreker så gody det du sier :))

Anonym sa...

Er nok utrolig mange som setter pris på slike innlegg! Jeg har alltid likt mer mørkere møbler, men trodd at det får rommet til å virke mindre. Takk for fantastiske tips! (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online