fredag 15. juni 2012

ØFSTI SØNDRE
Sommertråkk, route 26 er gården Øfsti Søndre
Første som slo meg da jeg kom inn på tunet til Marit og familie var "Kan man finne så mange vakre gårder " Det var atmosfæren, "lekestien" dyrene og dama selv. Som sagt kommer jeg fra en bygd med kun gårder. Og jeg kan med handa på hjerte si at INGEN av gårdene i den bygda jeg kommer fra er så vakre som Marit, Oddrun, Grete eller Irmas gårder.Og jeg kan også si at som barn eller ungdom fristet det meg ALDRI å bo på gård. Mye jobb, pes og generelt er det ikke meg. Kan dere se for dere meg på gård liksom !! Mørkredd og redd for alle slags dyr... særlig.
Men på Øfsti søndre virket mennesker og dyr så harmonisk, jeg fikk lyst til å klappe dem... heck å... jeg fikk lyst til å ha på den hvite sommerkjolen min ( som jeg ikke har ) flette en sommerkrans for å ha på hodet og bare å vandre rundt på jordene der.


Og det er mange dyr. som jeg kunne vandre rundet. Her på gården driver man med dyreterapi. De har noe som kalles for "inn på tunet" der de bruker gårdens resurser for å gi andre en meningsfull hverdag. Her har man høner i ulike farger og sesonger, geiter, gris, sauer som er fra en gammel bevaringsverdig rase, det samme gjelder kyrene. Vel, de har trønderfe og nordlandsfe også. For å ikke snakke om vakre påfugler ! Fantastisk !!


Og mens ungene koser seg med dyrene eller leker seg på gården med å hoppe i høyet og andre morsomheter kan de voksne få kjøpe vafler og kaffe. Det blir også en utsalgsbo med hjemmelagde produkter og en loppis. Du kan kjøpe garn og skinn og andre produkter fra gården også. Etter å ha vært på Marit sin gård fikk jeg lyst til å kjøpe en gård. Det er ikke tull !! Nå har lottogevinsten kommet godt med.Har du fremdeles ikke bestemt deg får hva du skal bruke helga til så syns jeg du burde komme på sommertråkket for dette er det verdt å få med seg. Jeg kjenner jeg gleder meg mer og mer...... kan nesten  ikke vente til yrende liv på vakre riksvei 26.


Bilder er tatt av Marit og en lilla sykkel viser veien !

                                                         Velkommen

1 kommentar:

Heidi sa...

Ser fint ut! Hadde eg budd litt nermare hadde eg truleg dukka opp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online