søndag 9. oktober 2011

Følelsen av makt smaker godt
Heisann ;) måtte skrive litt om min vei til et sunnere og slankere liv. Jeg går IKKE på noe slankekurs, jeg går på en livsendringskurs. Dette programmet jeg følger, Xtravaganza hadde jeg hørt hadde bra opplegg med positive resultater Og det stemmer.

Går du på Grete Roede så går du på kurs i 8 uker...så er det over, lærer de deg å spise rett etter endt kurs ? Sikkert, men plutselig er du på kurs 2, 3, 4 Det å spise vil vi forsette med livet ut. MEN vil du nok back up til å gjøre det !! ( Jeg har gått på flere ) Nå er det slik at vi mennesker trenger tid til å omstille oss. Ett år må da jammen være luksus ...ett år med matleksjoner, med trening og til å snakke med veilederen din når du føler at du har kjørt deg fast. Og til å motivere deg. Det liker jeg :)

Xtravaganza følger fire ledestjerner,

Kropp og sinn er et system som påvirker hverandre gjensidig i en helhet. Akkurat helheten er forutsetning for fremgang. Du kan oppnå det resultatet du vil, når når du har balanse i disse.

Bevegelsestrening og god energi som går på kroppen.
Mental trening og mental næring som går på sinnet
Disse grunnstjernene er veien og målet til å komme dit du vil.

Du har mulighet til å gå på helfart eller halvfart. Jeg er for resultater NÅ. Så jeg valget å gå ned fortest mulig. For å gå ned mange, valgte jeg Helfart.

Da går jeg på pulvershaker. Jeg var helt imot det ! Jeg har prøvd alle som er på markedet men sprakk alltid på dag nr 2. Da tenkte jeg...hmmm hvis jeg spiser mindre, ikke kaker, godteri osv så dropper jeg shaken. Da vil det funke like bra ? Det var bare det, at etter to dager glemte jeg det også. ALLLLDDRIIII mer pulverkurer på meg , sa jeg.

NÅ spiser tre måltider xtraVLCD ( very low calorie diet ) pr dag og drikker 3-5 liter vann. Jeg kan drikke moderate mengder kaffe og te ( uten sukker og melk ) Jeg kan drikke mineralvann uten karbohydrater ( Pepsi Max) ) ikke mer en 500 milliliter pr dag ( Helst ikke, det er gift for deg selv og gir deg søtbehov) I shakene mine får jeg 500 kcal per dag og alle nødvendige vitaminer og mineraler i riktig balanse.

Etter 2 / 3 døgn dannes det ketoner som hjelper meg å beskytte kroppen og bidrar til at hjernen får energi. Med helfart som jeg tar, kan jeg gå ned 10 kg i måneden. Husk, jeg får oppfølning en dag i uka hos min veileder på Spenst, Stjørdal. I tillegg kan jeg ringe, sende mail og sms hvis jeg lurer på noe, eller mister motivasjonen.
Jeg snakker med henne hver dag .
Når jeg er ferdig med helfart, og har kommet til trivselsvekten min skal jeg på opptrapping til jevnvektstrening.


Jeg har nå gått på mine deeeeeeeiiiiilige shaker i 4 dager. Jeg har vært SUUUUUPERFLINK. Jeg har ikke smakt på noe mat. I dag lagde jeg eplekaker til besøket vi hadde :) Og det fristet meg ikke i hele tatt. Vet dere hvor herlig følelse av makt jeg sitter med her, ikke en smule!! Det å ha nådd og hoppet over denne barrièren Før satt jeg med skyldfølelse for å ha spist det kakestykke. Jeg skal fortelle deg, at følese av makt smaker godt...bedre en den kaken...det er jeg sikker på. !!!

Det var jeg som vant over kaken, og ikke kaken over meg." Shhhhmaker gått" som melkemannen sier.Det gjelder å ha fokus. Målet mitt om å gå ned 30 kilo. ....Det er vekta jeg hadde da jeg gikk på gymnaset, og før jeg fikk barn. Det er målet mitt. Det at jeg skal bli slik igjen. Jeg klarer kun å se det...jeg ser ikke på mat lenger på den måten...jeg ser fremtiden.

Og i den fremtiden skal jeg igjen kose meg med mat og kaker, men på en annen måte. Det er det vi lærer. I morgen er første treff. Da får jeg se hvor mye jeg har gått ned, bare 4 dager inn kuren...he he..... jeg mener selv at midjen min er mer markert enn før. Så blir det en gåtur med gruppa. Før jeg skal trene cardio og vekter. Gleeeeder meg. Til alt, til det og til fremtiden.


Jeg går på shaker fordi jeg ønsker rask vekttap. At det skal motivere meg. Når jeg har gått ned ca 10 kilo ( håper) på en måned...da skal jeg jammen meg klare meg til 1 desember. Da skal jeg kose meg og starte på ny frisk, etter nyttår.


Husk den flotte giveaway her

Snøen har kommet til trøndelag, jeg sitter å fyrer. Har du sentralfyr eller varmepumpe så meld deg på allikevel. Dette må da være en fin gave til noen i familien eller til bestevenninnen. Da tror dem, at du har brukt en del penger på dem :)
WOOOW det må da være en flott julegave <3
YOU HAVE TOO FAKE IT, TOO MAKE IT !!

6 kommentarer:

Tone fra Trondheim sa...

Hei!

Synes det er flott at du tar tak i, og prioriterer egen helse:) Stå på!
Men, må få korrigere deg litt i forhold til Grete Roede. Et kurs varer i 8 uker. Det er ikke meningen at man bare skal gå 1 kurs, om man har behov for å gå ned mye.Man er heller ikke utlært etter 1 kurs.
Jeg har gått ned 40 kilo med GR. Har gått kurs, med oppfølging 1 gang pr.uke, til jeg nådde målet mitt. Jeg kunne også ta kontakt med kursleder pr.telefon, mail og sms når jeg følte behov for det.Etter at målet var nådd, har jeg gått hold-vekten-kurs. Jeg holder vekten nå, 1,5 år etterpå:) Livsstilsendring handler om å lære seg å omgåes mat og trening på en annen måte enn før. Dette skal vare livet ut.....
GR handler om å spise riktig(normal mat), og å forbruke mere energi enn hva man tar inn! Så enkelt, men akk så vanskelig!
Lykke til!

Takk for sist forresten! Var vel påska-93 om jeg ikke husker feil:)
Tone

irina sa...

heisann Tone..hmm hver du da...kan ikke bar si slik til meg !!! jeg dør på meg fordi jeg er såååååå nyskjerrig. Du kan bare si det. Jeg behøver ikke å poste den kommentaren eller send meg en mail på fb eller allofirina@gmail.com

Og By the way jeg vistte at jeg kom til å bli arrestert for det med GR :) he he.... ikke ha alle fakta rett...det burde jeg. ...og til å høre om dem som gikk ned. jeg har gått GR i allefall 6 ganger med lite vekttap. Det meste 5 kilo på 8 uker...mente det var 6 før ? Jeg gikk ned 25 kilo selv :)
klarer ikke det lenger selv..påska 93..sånn husk har jeg ikke :) søren å !

Marens hverdagsliv sa...

Hei Irina!!
Beklager men jeg bare MÅ kommetere dette. Jeg er enig med ho over her..Jeg har selv gått på GR kurs i vår og GR ønsker ikke å være en slankekur. Hele vitsen er jo å lære å kunne spise riktig med de mengder kroppen din TRENGER, og ikke det den ØNSKER. For meg er det veldig viktig å poengtere at det er grunnlaget som legges på kurs, og så er det noen som trenger flere kurs enn andre for å "finne rytmen". Hele poenget er jo at man skal snu tankegangen til å få en sunnere livsstil, og kunne holde fast i de tipsene og rådene som GR gir !! Gå ned i vekt og etter hvert kunne holde den vekta man ønsker uten at det føles som en evig slankekur.

Det jeg ikke kan forstå er at du som profilert blogger reklamerer for en sunnere livsstil der dine måltider består av shaker!!! Hvordan i alle dager skal det gå den dagen kroppen din faktisk får mat igjen ???
Og hvilke signaler sender du til dagens unge (jenter), når man som voksen ikke spiser mat, men drikker den???

Til slutt vil jeg legge til at jeg selvfølgelig mener at en hver skal velge det som føles rett, for det gjorde jo jeg. Men jeg spiser mat,helt vanlig mat OG går ned i vekt . .


-Maren-

irina sa...

Kjære Maren. jeg ser dette og jeg forutså dette også :) :) :) Poenget med dette er at jeg har gått på ca 6 GR og får meg funket ikke kosemerker, kaloritelling osv. Like godt som du sier at GR funket og du skriver for å få frem ditt poeng her...predikerer jeg min nye livstil. jeg snaker ikke bare om shakene, men det å endre tankegang, innstilling og motivasjon. Jeg satser på at det kan hjelpe meg til å komme dit jeg skal. Samtidig sier jeg at det er to måter å slanke seg med Xtragavaza enene er slik som GR. Jeg ville prøve den forte...med oppfølging av Sats, veilederen min, treneren min og legen.

Det er for å få motivasjonen...går jeg ned 20 kilo er jeg selfølgelig motivert til å holde den vekta og til å trene. På denne formen av slanking lærer du treningsglede. Og som jeg sa. jeg satser to månder med shaker...da har jeg ti månder til å lære meg å spise rett og å trene.

Hmmm men igjen jeg ser den, men er det så vondt for unge jenter. ? Som jeg ikke tror leser bloggen min . Er det så vondt for dem å lese om slankeglede, treningsglede ol....Det er ikke som jeg putter fingeren i halsen da.

Som du sier vi må alle finne den veien vi føler er rett. og jeg er enig at sunn matglede er viktig. Jeg vil nok fortsette å ha det som jeg skrev..en dag skal jeg spise kaker og god mat. Og det er nok derfor vi kommer til å bruke 10 mnd på dette.

Syns det er fint dere sier deres meninger :) Ha en veldig fin uke :) meld deg gjerne på konkuransen under her :)

Tone sa...

Husker du meg ikkke!?!?!?!?!? Hehehe, ikke så rart kanskje:)
Påska-93, hytte på Kvikne, vi var totalt 4 personer + en hund:)

Tone

Runa sa...

Lykke til Irina :-)! Man må finne det som funker for SEG! Der ER INGEN lettvint vei til varig vekttap!Livstilsforanding tar tid."Dårlig" mønster skal avlæres og nytt mønster skal "sette" seg. DET tar tid! Det er 7 år siden jeg startet min forandring.Heldigvis er livet mitt MYE bedre NÅ enn da ;-)ENDRINGEN har "satt" seg!Maten er EN ting....MITT beste kort er aktiviteten :-D! jeg HEIER
på deg :-D!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online