lørdag 8. oktober 2011

Du selv, kan gjøre en forandring :)Tove sier at det ikke hjelper å gå ned varig bare ved å spise rett. Nei man må også trene. Det er dette som er å endre livstil. Du må tenke på hva du putter inn og hva du forbruker ved ditt daglige gjøremål. Mitt liv før, mitt liv nå.
Jeg har alltid sagt, at jeg ikke hvorfor jeg veide mer enn jeg burde. Jaaaa unnskyldningene mine var hmmm hva skal jeg si... de stod for tur og var mange.

Den første og største unnskyldningen var vel " Skjønner ikke hvorfor....jeg spiser ikke så mye"
Det handler ikke om hvor mye du spiser. Det du spiser må være riktig. Og det er xtra viktig hva du putter inn når du ikke spiser mye.

"Skjønner ikke, jeg spiser bare en gang om dagen. Jeg glemmer det nemlig !"
Er du overvektig så er det desto viktigere å spise ofte, men mindre på tallerkenen. Husker du det ikke, så sett alarmen på mobilen din hver tredje time.

Så var jeg veldig flink til å belønne meg selv. "Uff for en drittdag, da skal jeg jammen meg kjøpe meg ett skolebrød eller ett kakestykke. Problemet var at alle dager var "drittdager" Dvs jeg fant alltid på en unnskyldning for å tilfredsstille stakkars lille meg "

Nå snakker jeg til meg selv. " Hmmm Irina, trenger du virkelig å spise dette ? På hvilken måte gavner det deg ? At du blir mer ulykkelig etterpå, når kiloene kommer. Trenger kroppen din dette" Som regel trenger jeg ikke det jeg spiser. Jeg trenger ikke Pepsi Max, trenger du den caffe latten med hvit sjokolade, eller den store deilige kanelbollen. Er svaret nei, da trenger jeg det IKKE "

Kos deg med en kopp te, kjøp favorittbladet ditt, tenn koselige talglys. Det er livskvalitet det !

Medisinene gjør at jeg har lagt på meg." De kiloene hater jeg, men jeg kan egentlig ikke gjøre så mye med dem kan jeg ? "

Jepp, det kan jeg. Større grunn for meg å gå turer for å ett bedre kosthold. Det er nemlig slik at de fleste sykdommer kan bli bedre. Lever du sunt, kan man kutte ned på en del medisiner. Ergo kan du mindre medisinkiloer.

Jeg spiser ikke mye, så da trenger jeg vel ikke å bevege meg for å forbrenne kalorier som ikke er der. HAAAAA HAAAAAAAA......
Skulle vært en komiker jeg.......

Det finnes ingen unnskyldning. Alle oss som sliter med noen/mange kiloer overvekt har skylapper på. Vi er nemlig ikke mottagelig for "kritikk eller velmende råd "

De fleste med overvekt kan faktisk gjøre noe med det. Med en gang knappen i hodet har slått seg på. Da ser du, at DU SELV KAN gjøre en forandring. Ingen andre kan gjøre den for deg. Du er den du vil være. Du kan ha mye personlighet, humor og du er unik. Du er deg. Folk respektere deg om du er overvektig eller slank.
Det spørs om du selv respekter deg selv ? Jeg gjorde det ikke ! Hver gang jeg tok det kakestykket mistet jeg litt av min egen selvrespekt.

Jeg brukte å si, at jeg ikke så/ ser så verst ut med sminke og klær som var flaterende. Oppi hodet mitt visste jeg at jeg sa det for å trøste meg selv.

Ok, litt slanketips fra meg. Kanskje kan de hjelpe noen andre.

Hvis du tror du klarer det, hvis du tror du ikke klarer det. Da har du rett. Henry Ford.

Du må bestemme deg. Du må ta det valget selv og du må ha TRO !

YOU HAVE TOO FAKE IT, TOO MAKE IT

Er det ingen som vil være med på giveaway av nydelige panelvner som passer overalt:)
3 kommentarer:

Line Solbakken sa...

Kjempebra Irina.....Har venta på det, at inspirasjonen din skulle komme...
Jeg slutta å røyke i april, ikke noe problem, for jeg bare bestemte meg for det....
Sees på Spenst :)))

ReVinyl sa...

Jeg klarer ikke dette med diet nå for har annet å stri med, men bestemte meg i sommer for å ha et år uten godteri og kutte ned/kutte ut brødmat. Det er utrolig deilig å kjenne at jeg klarer det og at kroppen trives godt uten de massive humørsvigningene som sukkeret gir meg...

Du Irina, nå har jeg linka giborten på bloggen min. Jeg fant ingen dato som jeg kunne sette på linken. Er det jeg som blingser eller?

Fortsatt fin hælg te dæ! :) Siw

MissMette sa...

Hei Irina :)
Tusen takk for koselig ord på bloggen min ღ søte deg… Syns det er veldig flott og motiverende det du holder på med, og tusen takk for at du deler med oss… Kjenner jeg trenger all energi og motivasjon jeg kan få for tiden!
Helt enig med det Tove sier her! – rett kosthold og variert – OG trening! – jeg vet ikke hva slags kosthold du holder på med for tiden (kan hende du har skrevet det her før, men min husk, da….) ja, ja… Jeg sliter litt med vekten for tiden jeg også, og det er vel over 30 som skulle ha vært vekk! Gikk fort opp etter at jeg en periode måtte gå på mye tabletter og hadde prolaps i ryggen – og ikke fikk jeg gått noe heller… så, nå vet du :) Jeg var fristet en stund til å begynne med lavkarbo dietten som mange sverger til… men tror ikke på at det varer hvis du går tilbake til ”vanlig” mat igjen – så jeg spiser lite, ofte og variert (all mat) – og så prøver jeg å gå fort en ½ time hver dag – ser at jeg må øke denne og gjøre litt mer ut av treningen… men jeg får ta en dag av gangen, så vet jeg at en dag!!! – da er jeg der jeg vil være, og skal bli der også!

- jeg respekterer heller ikke meg selv! – og alle de ” dårlige unnskyldningene” kjenner jeg veldig godt til :), men er det slik at jeg sprekker en dag, så tar jeg meg selv i nakke og begynner neste dag igjen – og ikke som jeg gjorde før: jeg begynner igjen neste mandag, da altså!!! Hehehe… og til mer helseplager og til eldre jeg blir så kjenner jeg at det bare blir mer og mer viktig med rett kosthold og trening… Over tid, og fremover skal jeg også klare dette, det bare må jeg for min egen del, hvis jeg noen gang skal klare og ”like meg selv” igjen ღ

Flott innlegg, Irina – motiverende og ”kjekt” å lese at det er flere som har det samme som meg… Ønsker deg en fin, fin søndag og uke som kommer – så titter jeg innom å følger meg på det du legger inn ;) Stor klem fra Mette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online