søndag 17. juli 2011

Med noen dråper av denne...får du et "nytt" skap.


Skapet var slitt og ripet, mange hadde kanskje kommet til å male / tapetsere det. Selv syns jeg det er sjarmerende å vise hva gamle arkivskap og posthyller er laget av. Det finnes så mange reproduksjoner at teak. Så litt riper og gjør seg :)


Bildene snakker for seg, men for mange år siden oppdaget jeg JO-NI. Jeg har brukt det flittig. Det kjøper man på dagligvarer. Rema har det iallfall. Det koster bare noen kroner. Jeg bruker det på kjøkkenbenken av eik og kjøkkenbenken blir som ny. Tror du kan bruke det på alle tresorter.( Usikker på furu )


På alle retromøbler må det være ideelt. Jeg bare har en skvett på en myk klut. Så noen dråper vann så "vasker " jeg møbelet med det. Genialt og enkelt.


Treet for igjen glans og ripene blir usynlige. KULT !!


Denne siden hadde mange riper ( Se på bildet nr 3 ) Og etter noen sekunder ser det slik ut. Jeg tuller ikke når jeg sier at å smøre på hele skapet tok meg maks tre minutter.


På venstre sider var den noen hakk og dype striper, fikk også kamuflert de ganske bra :) Håper dette tipset kan være til hjelp for flere :)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det var effektivt! :)

Hellohello baby sa...

Det er jo G*ENIALT! Har en teak stol fra 60-tallet jeg hadde tenkt å lakke opp igjen. Det kommer jeg ikke til å gjøre nå! Nå blir den Joni-fisert!

Kine sa...

wow det ble jo kjempe bra :)

Kjersti sa...

Tusen takk for tipset, det var vært 1000,- kroner eller mer... Og så bra at du ikke malte/tapetserte skapet! Men sokkelen i knallgult...hadde vært lekkert, hmmm

House of Dogs sa...

For et utrolig bra tips:) Og skjenken ble jo råtøff med den nye plata!! Du slutter aldri å imponere meg med hva du klarer å få tak i og ikke minst lage:)

Håper du har en super sommer!!

Klemmer

vinimalistisk sa...

Wow, det må jeg si. Hvor går man til anskaffelse av denne? Begynner å bli en del teakmøbler her nå..:)

Rebekka Kronborg sa...

Morsomt... Jeg husker min mormor brukte det på sine møbler. Fin blogg du har!

Jeg har lagt deg til som en av mine favoritter... Er ny blogger selv, men har jobbet med interiør i mange år. Alltid gøy å se andres tips og ideer.

Hilsen Rebekka Kronborg.

ide-puffen sa...

Så flott det ble. Har brukt endel andre teakpollish, men denne er jo mye billigere og virker smashing.
Flinkis.
Hei hopp og
Klemmers

RamLa sa...

G9ALT!!!!!!!!!!!!!!!!!
D ska e prøv imårra deijnn dag!!
Tuzn takk førr tipse :-))

minishabby sa...

Oj, det var jo bare utrolig effektivt da. Tusen hjertelig takk for tipset. Det skulle jeg kanskje visst om før jeg pusset opp spiseordet. Hehehe... Neida angrer ikke.
Håper du har en fin kveld kjære deg.
Klem fra meg!

Fargevandring sa...

Fint tips! Det skal jeg prøve på den gamle radiokabinetten min:-)

Conny's Cottage sa...

perfekt what a creat job!

hugs Conny

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Irina! Wow!! Dette er jo akkurat det jeg har letet etter!! Må titte i daglivarehyllene etter JO-NI i dag! Takk for supert tips! Nå skal det ripete skapet mitt bli vakkert også:)

KLEM KLEM
Anette:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online