søndag 11. november 2012

No bærs det i vei....


Her kommer jeg kjørendes route 26 jeg har passert Værnes flyplass, Lånke kirke, Fantasigården og Eidrums gårdsbakeri.( nam nam dere må stoppe ) Så har jeg kjørt over togskinnene og får den nå på høyre side, Jeg passerer Mæle bru på venstreside og så opp en ørliten stigning så kommer jeg til første gård til høyre etter brua. Og den gården er ERSGARD !


Senker man farten ser du jammen at det står det på husveggen også..... du paserer den flotte bygningen fra 1750 som er malt i okegul.


Ved innkjørsla står dette skiltet å durer i all vind. Det betyr til vanlig at jeg har åpent på låven. Så det er bare å hiv seg på bremsene å sving inn til høyre. I morgen står det også en knallrosa sykkel der !Da ser du dette.... gårdsplassen. Og helt oppi hjørne øverst der,,,, ja der holder jeg til. Nå har jeg en knallrosa lyskrone ute også, for at dere skal finne veien. Vi har fått så fin parkeringsplass bak fjøset så det er bare å kjøre forbi fjøset og låvebutikken... forbi låvedøra mi der bak kan dere begynne å parkere.Kjør ut av bildet :)

I morgen har du mange valgt på gården. På låven står jeg med nytt, gammelt, redesign og et loppisbord. Og når du har kikket inne hos meg så går du inn på tunet.


Mellom stabbur og gammelstua. I gammelstua vil det foregå ting både oppe og nede. Oppe har du smykkedesign, ullgarn pluss diverse. Nede er det gårdscafe med hjemmelaga mat og kaker.

Midt på tunet er det en stor svinghuske for barn. Morsomt !! Det kan jeg love dere.


Til venstre nederst er det gårdscafe og i andre diverse aktiviteter.Rett frem i garasjen skal loppisen foregå. Og helt til øverst og til høyre finner dere meg. Jeg har inngang andre siden da. Innimellom alt dette finner dere gårdsmusikkanter og dyr.


ovembermarked

NOVEMBERMARKED 11. november 2012 kl. 12-16.

ERSGARD åpner gården for alle som ønsker å besøke et uformelt gårdsmarked med mye liv og røre. I år er vi blitt STORE. Fjorårets tema var”Vi på route 26″. I år åpner damene langs ROUTE 26 selv opp sine gårder og Atelier. Dvs. at hele 6 gårder/atelier  på under 10 km er åpen søndag 11. november. Besøk alle, eller velg deg et par som passer ekstra godt til deg og din familie.
Langs og i nærheten av fylkesvei 26 på sørsiden av Stjørdalselven spirer og gror kreativiteten meget godt. Det har lenge vært et mangfold av tilbydere og aktiviteter langs veien vår og nye kommer stadig til. På årets Novembermarked møter dere mange av oss på route 26.

SE ETTER FARGERIKE SYKLER!!!

Fra øst til vest på fylkes vei 26:

 • Fryd og PrydHeidrun holder åpen Fryd og Pryd i den gamle skolen i Hegra.
  Salg av unike klær, vevde og filtede bilder, linengler med mer
 • Atelier gamle stasjonLill Næsbø holder åpen i den gamle stasjonsbygningen på Hegra
  Kafe, galleri og loppemarked (Redd Barna)
 • Oddruns AtelierOddrun har mange Mohair geiter i fjøset og garn og galleri på Stabburet. Spinning med håndtein
 • ErsgardVertskapet på ERSGARD har åpen kafe med varme retter, kaker og kaffe, vaffelbu, håndverk og flere aktiviteter. 7. klasse på Haraldreina skal vise frem sin LEGO Robot og sitt forskningsprosjekt (se programmet nedenfor for mer info)
 • All of Irina (på Ersgard)
  Interiørbloggeren Irina utvider stadig i 2. etasje på låven på ERSGARD. Mange gode tilbud. Har kan både nytt, brukt og redesign kjøpes. Ekstra spennende å se hva hennes BLOGG venner får til med MINI LOPPIS i 1. etasje på låven.
 • Øfsti Søndre (på Ersgard)
  Som vanlig har Marit har tatt med seg både skinn og garn fra Trøndersau til ERSGARD. Marit finner dere i 2. etasje i hovedleiligheten
 • Eidum gårdsbakeri
  Solvår holder bakeriet sitt åpent og har et ekstra stort lager av ferske brød, boller, scones og andre gode saker. Varm drikke og bålkos ute og i garasjen
 • Fantasigården
  Hest og vogn, pil og bue, bål/grilling, hopp i høyet eller på sirkustrampoline, kaffe og kaker
Mange spennende aktiviteter i år også, noen som vi kjenner fra før og noen nye. Vi satser på et interaktivt marked der alle kan få prøve, smake, lage og handle. Årets program blir stadig mer rikholdig og oppdateres fortløpende. Fremdeles kan det være rom for overraskelser så kom på besøk, senk skuldrene og opplev Novembermarked på ERSGARD. Se også bilder og program fra Novembermarkedet i 2009 og 2010

Programmet for 2012:Denne siden oppdateres fortløpende helt frem til søndag den 11. november. Det er fri entré, men enkelte aktiviteter koster noen kroner. Ta med kontanter, da det er 5 km til nærmeste minibank. Flesteparten av aktivitetene er innendørs eller i låvene. Vi tenner opp i alle ovner slik at det blir vamet og koselig i alle husa.

Programmet på ERSGARD:

Kl. 12.00 Gården åpner
Kl. 12.00 LEGO-Robot demonstrasjon starter
Kl. 13.30 Gårdsmusikantene Martin, Øyvind, Helle og Endre spiller opp.
Kl. 14.00 Foredrag v/ Kolbein Dahle, Fylkesantikvar “Lys i fjøset, Liv på låven
Kl.  15.15 Foredrag v/ Kolbein Dahle, Fylkesantikvar “Lys i fjøset, Liv på låven
Kl. 16.00 Takk for i år
Gårdsmusikanter:Musikk og Novembermarked hører sammen. I år er det gårdens odelsgutt Endre som tar med seg musikervenner fra Kulturskolen. De spiller for hatten.
I Storstuggu:Blir det i år bondegårdskafé med servering av både varm og kald mat. Blir det fullt i storstuggu, er det bare å ta med seg maten ut i vår oppvarmede låvekafe
I år serverer kokarkjerring Kjellrun http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/235287/ :
* Potetsuppe
* Tomatsuppe
* Rundstykker, både hele, halve, med skinke og med ost
* Byggrynskrem med bær fra gården
Til far og andre blir det også servert:
* Skuffkak
* Boller
* Kaffe, te og brus
På Storloftet:* Ull fra Husmåsåsida, blandt annet Trøndersau produkter fra Øfsti Landbruk og garn fra Selbu spinneri
* Se og lær hvordan smykker lages. Smykker og tilbehør selges av Berit Sakshaug. Berit har vokst opp på ERSGARD.
Varer i rustikk, gammel landlig stil fra Elin Tretli og Anni Veie
* Lag ditt eget bjørkehjerte. Berit, Elin og Anni hjelper alle med å lage hjerte av bjørkekvister og perler
I Stallen til Grete og  Stein:
* 7. klasse på Haraldreina deltar på First LEGO Leauge på Statoil på Tangen 10.november. De fikk pris for beste profil og beste tekniske presentasjon. På Novembermarkedet demonstrerer Simen og hans klassekamerater LEGO-Robot banen, LEGO-Roboten, utstillingen og filmen.
* Kolbein Dahle har i 2012 skrevet bok om “Levende låver på bygda
På Novembermarkedet skal han holde foredrag om hva som skaper nytt liv på låven, samt selge boka si. Vi gårdene på Route 26 er meget godt representert i boka.

I låven 2. etasje:
All of Irina har flyttet inn på låven med masse gamle skatter, redesign og noe nytt. Masse flotte julegaver. Sewww.allofirina.com. Irina lover masse gode tilbud på Novembermarked
Handel ved Elva har flyttet litt lengre inn på låven  og selger fremdeles Ull-Rik, leker og bøker. Gode tilbud
I låven 1. etasje:
* Har Irina invitert flere av sine bloggvenner som tilsammen lager et lite MINI LOPPIS
* Reidun Bonde tar med seg lys som store og små kan dyppe i mange flotte farger
Vaffelbu, med Endres spesielt gode vafler. Kaffe og saft kan også kjøpes  Endre med hjelp fra lillesøster Hanna
Ute:
* En sau eller to
* Bålplass og benker på tunet og utenfor Handel ved Elva
* GoGo pedaler
* “Kjør” en tur på Krabaten (den røde lillesøsteren til Gråtass)
* Sandkasse for de minste
Gode parkeringsforhold. NB! i år er det parkering på sørsiden av låven. Se etter P-skilt. Tunet øst for låven og hovedtunet er kun for mennesker og dyr.
Veien til Ersgard finnes her.
Vi på Ersgard gleder oss! Sett av dagen, ta med hele familen, tanter, onkler, besteforeldre og nabo. Vi har god plass til alle.
Bildeserie fra Novembermarked på Ersgard 15. november 2009. Takk til alle som kom på besøk. Vi håper minst like mange tar turen i år. Velkommen til ERSGARD, velkommen til gårds!

Jeg kopierte alt fra ERSGARD sine side HER

Vi åpner kl 12- 16. Men en kunde fra Ålesund kommer i 10 tiden :) og når de kommer fra hele landet... ja da må man bare være på plass :))


Håper vi ses i dag :))

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online