mandag 5. mai 2014

Elsk deg selv, først da forandrer du ditt liv.


Tuuuusen takk for fantastisk tilbakemeldinger! Både her på blogg, facebook og txt. Tenk dere det, jeg  har fått meldinger av folk som sier jeg har inspirert dem til de grader og tom fra utlandet.

Ja, ei vurderte slankeoperasjon men så leste hun blogginnlegget og fant ut at kunne jeg  så kan hun <3
OG DET ER SANT!! ALLE KLARER DET! Det er det som er så fint!

Det er utrolig at et blogginnlegg kan inspirere. Tuuusen takk !!


                            Bilde tatt i januar gått ned mer etter det. Som dere så på bildene  for noen dager side)

Oppi det hele fikk jeg mange spørsmål. Og jeg skal prøve å skrive litt mer konkret i dette innlegget.

Det er ikke tull, du må elske deg selv. Jeg gjorde det ikke. Jeg klarte ikke å se meg selv i et speil, det merkelig var at jeg sminket meg uten å se meg selv. Skjønner dere den?

Alt ved meg var så stygt syntes jeg. Jeg kritiserte absolutt alt ved meg selv, alt!! Jeg hadde stygge øyner, munn, nese, ja det meste var herslig. Jeg satt å prikket meg på panna for jeg kunne kjenne hvor feit jeg var i panna.
Ja tom panna! Har dere hørt noe så idiotisk, jeg så for meg at ansiktet mitt ville svulme opp og jeg ville bli kvalt av dobbelthaker. Jeg hadde store ødem pga medisinbruk.

Jeg hadde de sykeste fantasiene, de sykeste forestillingene om at alle var pene, alle utenom meg.
Når jeg så frodige damer samenlignet jeg dem med meg selv. Og jeg tenkte ALLTID. " Hvorfor kan ikke jeg se så fin ut? Hun er tom større enn meg men er så mye finere!

Og folk kommenterte alltid hvor pen jeg var, så fint jeg kledde meg og hvor sjarmerende jeg var. Det sa at jeg passet å være frodig. Og jeg lo og takket, og var hellig overbevisst at alt var løgn. Når du ikke tror på deg selv, tror du heller ikke på andre.  Det er viktig å huske.
Det gikk inn  ene øret og ut igjen i det andre.


                         En stormote blogger jeg følger er Supplechic. Se hennes blogg HER

Jeg hadde mange negative tanker.
Jeg mener, hvorfor hadde universet straffet meg med tre utrolig harde graviditeter/fødsler der mesteparten av tiden var jeg innlagt på sykehuset. Og under to fødsler holdt jeg på å dø.

En mann som jobbet mye og lite hjelp å få. En sønn fikk kreft og jeg hjernehinnebetennelse. Jeg møtte vegger pluss mye mer av sykdommer og dritt.

Selfølgelig fotjente jeg dritt, det var min skjebne.Jeg sluttet så og si å blogge ganske lenge. Jeg var så langt nede at det hjelp ikke at bedrevitere skulle fortelle meg hvordan jeg skulle blogg. Jeg blogget galt, jeg var stygg og jeg var feit og dere aner ikke hvor mange stygge kommentarer jeg fikk.
Og når du allikevel ikke syns du fortjener en plass i verden, hjelper det ikke at stygge og ondskapefulle personer mente det samme.

Jeg vet godt at det var dem det var noe galt med. Og absoulutt ikke meg!

Jeg giddet ikke falskheten som rådde i interiørbloggesfæren. Det var også personen i mitt liv som tok energien min. De var negative, kritiske og misfornøyd med alt og ingenting.

Så første skritt for forandring er å kvitte deg med det/de du føler tapper deg for energi. Gjør det i dag!! Mulig at det føles tungt og slitsomt, men jeg lover at det hjelper i lengden. 
Jeg gjorde det. Se dette blogginnleget HER dette innlegget kan hjelpe deg.


           En av mine favoritt stor mote blogger PassionJones som fikk meg til å syns jeg er supersexy. Se HER

Jeg måtte finne andre bloggsfærer en interiør. Jeg begynte å lese big size motebloggere. Jenter som var var frodige og vakre. Mange er faktisk det vi kaller så feite, men dog så vakre!!

Det de hadde til felles var at de var fornøyde med kroppen sin. De brukte sexy klær. Klær jeg trodde bare veldreidde  bloggere brukte.

Og desto flere bloggere jeg kom over, desto mer gira ble jeg om at jeg også kunne oppnå den selvfølelsen de hadde. Jeg trengte ikke kle meg kjedelig fordi jeg var stor.
Jeg trengte ikke store, kjedelige og svarte klær selv om jeg var større enn normalt.

Jeg tenkte at jeg måtte gjøre det beste av situasjonen. Jeg var stor nå og jeg måtte slutte å samenligne meg meg gamle Irina som hadde vært tynn og pen helt til for ca 13 år siden ( Jeg la på meg mer etter at jeg møtte veggen. Mye pga medisiner, feil kosthold, feil spisevaner. Ett stort måltid om dagen og småspiste usunn mat resten av dagen.

Kanskje kom jeg ikke til å bli slank igjen.Jeg hadde prøvd Grete Roede men det ble  for mye fokus på slanking. På hva vi måtte spise eller ikke.På kosemerker og prating om hva vi skulle gjøre når vi ble slanke.

Nei, jeg måtte lære å være glad i meg selv NÅ og ikke om 10 eller 20 kg, men i nåtidens Irina. Ok, så veide jeg for mye, men det gjorde jo jentene i bloggene jeg leste også og jeg beundret dem for selvtillit og selvfølelse. De var jo så sexy, herlige og så vakre.

Jeg ville også  føle meg som dem. Så jeg begynte å kjøpe klær som jeg ikke brukte til vanlig, tettsittende paljettjakker, paljettgensere og bukser i str 44/46 og ikke i str 38/40 som jeg pleide.( Jeg skal jo slanke meg en dag klær)
Og det var først når jeg begynte å kjøpe min virkelig størelsen at jeg etter ca 8 månder kunne kjøpe str 38/40.

Og jeg begynte sakte men sikkert å føle meg fin. Rent tilfeldig møtte jeg vippedama( jeg hadde til hun flyttet) og jeg fant ut at jeg skulle prøve  vippe extension. Og hun satte på og jeg så med en gang at ansiktet mitt ble annerledes. Jeg ble penere og alle jeg møtete på min vei Alle spurte om det var mine vipper. Og så lange og flotte fikk jeg ofte kommentarer på. De trodde det var mine. Jeg fikk høre at jeg hadde utrolig vakre øyner, dådyr øyner og bedrooms eyes.

Håret mitt vokste så utrolig tregt og jeg begynte med hårextension og da begynte jeg å få skryt for at jeg kledde langt hår og håret mitt virket fyldig og flott.

Og det kun ved å bruke meg selv. Bruke de ressursene jeg hadde til rådighet. Nemelig meg selv.
Jeg trengte ikke å gå ned i vekt. Jeg kunne bare jobbe med det jeg hadde. Gjøre øynene og håret mitt vakrere!

Jeg fikk mye skryt og jeg elsket det. Jeg kommer aldri til å slutte med falske vipper og bruker du en flink extensiondame slik jeg gjør, så ser de naturlig ut. Kontakt med min vippedame Jaanika får du på mobil 95813523
Så begynte jeg å tenke. Jeg er jo fin som jeg er, frodig og flott. Jeg er like fin og vakker som de stormote bloggerne jeg leste om. Jeg skulle ikke forandre meg. Og jeg skulle slutte med å kjøpe klær som jeg passet inn når jeg hadde slanket meg. For det var nemelig stor sjanse at jeg ikke gjorde det! Jeg trengte det ikke!!

Siden jeg forandret meg selv så kom ønske å forandre mitt hvite hjem ( ikke shabby chic med hvitt )
Jeg begynte å male i alle regnbuens farger og fant ut at rosa var min favorittfarge. Jeg som virkelig HATET rosa som jente.
Jeg merket at hver gang jeg så mine fargerike møbler ble jeg kjempeglad inni meg. For meg ble farger symbol på håp og lys i enden av tunnelen.

Så forandre litt på det du allerede har ( øyner, hår, klær, hjem) ELLER lær deg å like det du har.
Jeg syns litt forandring hjelper og har det råde som min favoritt.


Jeg ble et lykkeligere menneske og desto lykkeligere jeg ble, desto mer fornøyd ble jeg. Jeg giddet ikke å forandre meg. Jeg var vakker!

Allikevel begynte en tanke å snike seg på. Jeg var jo tross alt slapp og i dårlig form. Jo lykkeligere jeg ble med meg selv, tenkte jeg at om jeg begynte å spise sunnere ble jeg kanskje mindre slapp, trøtt og energiløs.
Og da ville jeg selfølgelig bli lykkeligere.

Og jeg hadde lest at vann hjalp for hud, hår og masse annet. Og jeg som ikke likte vann! Jeg skulle allikevel følge mitt eget råd som jeg ga til ungen.
Alt dere får i livet er nødvendigvis godt eller passe deres preferanser, men noen ganger må vi.
Hver morgen startet jeg dagen med en stort glass vann.
Og jeg hadde fått et tips om denne teen. Den hjelper deg med å miste vann og ødemer, men da var det viktig å drikke masse, masse vann.

Jeg fylte også opp en tom 1 1/2 liters brusflaske og bestemte meg for at denne skulle jeg drikke i løpet av dagen. Og særlig drikke før hvert måltid.
Jeg stilte mobilen på alarm hver tredje time slik at jeg ikke skulle glemme å spise. ( Jeg glemte alltid å spise)Den første te´n drikkes kald og den andre varm. Det er lurt å kun bruke den noen uker og så la være i en måned. Jeg drikker den ca 4-5 ganger i uken. Og den kjøpes på butikker som drives av utlendinger. Slike som har masse frukt og spennende grønnsaker.

Om den pasere norske helsemyndigheters kriterier vet jeg ikke, jeg har iallfall ikke vondt av den. Den hjelper meg til å gå på do regelmessig og den fikk den oppblåste magen min til å minke.
Det merke finnes også som kaffe om du heller er kaffedrikker.

Når magen krympet og vekta ble mindre begynte jeg å drømme. Hallo Irina, dette går jo bra, da klarer du kanskje å gå ned 5 kg. Det er ikke mye, men det klarer du sikkert Jeg drømte om at de 5 kg skulle av  og jeg ønsket det så inderlig at jeg begynte å gjøre mer med det.

Det hjalp, jeg satte delmål hele tiden og når det hjalp belønnte jeg meg selv med ett nytt klesplagg. Jeg belønnet meg ikke med kaker eller godteri. Jeg ville ikke assosiere kos med det, pluss jeg spiste jo allerede gode saker, men i myyye mindre grad.

Og hvem vet, kanskje gikk jeg ikke mer ned i vekt! Derfor måtte jeg være fin i nåtidens meg...igjen!!

Jeg gjorde det ikke kun om helgene heller. Jeg kunne godt kjøpe meg fox noen ganger i uka og spise en eller begge bitene. Jeg spiste kake når jeg bakte det, men da et mye mindre stykke og ikke flere som før.
Når jeg fikk smake på kaka visste jeg allerede hvordan de andre stykkene smakte. Så kroppen min trengte den ikke!

Kroppen er så glad i mat at den tar takknemelig mot alt, det er vi som innhar kroppen som er glad i maten. Som liker konsistensen og smaken. Og kroppen følger våre inpulser. Så bestem deg for å ta sjefstillingen i din egen kropp.

Og det hjalp, jeg gikk ytterligere ned i vekt.


Jeg fikk så masse skryt, men allikevel ikke mer enn da jeg var frodig. MEN jeg likte det litt sjokkert  utrykket i folks ansikt når de ikke kjente meg igjen.Syns de var så søte der de stod å unnskyldte seg og beklaget at de ikke hadde kjent meg igjen. "Du ligner ikke på deg selv, så vakker du er" Og desto mer jeg fikk høre det desto mer motiverte det meg. 

Kroppen min som jeg  en gang kjente den, begynte å komme tilbake, midjen min, de latinamrikanske kurvene jeg en gang var så stolt av. Jeg husker hva en gammekjæreste skrev på fb. til meg for 5 år siden" Du hadde så fantastisk fin kropp da vi var ung. Veldreidd og slank.
Jeg skrev tilbake at den jenta han kjente da, hun har nye Irina spist opp.Og så lo jeg, men jev var lei meg :(

Jeg var ikke med da vi hadde 10 russereunionen. Det var på den tiden jeg syntes jeg var stygg. Jeg var i fjor, selv om jeg veide det samme. Jeg var jo vakker med mine lange øyenvipper, lange hår, fine klær.
Og flere hadde lagt på seg allikevel og mange av guttene hadde mistet håret.

Jeg fikk jo høre hvor flott jeg hadde vært, men de la fort til at jeg var flott nå også. Og det var nok fordi selvtilliten og selvfølelsen min skinnet igjennom.

Som sagt har jeg fått mange tilbakemeldinger på mitt forrige innlegg. Jeg håper dette innleget inspirerte dere mer.
Og om du syns det og ønsker flere slike innlegg så legg igjen kommentar selv om jeg ikke får til å poste dem, kun lese dem. Det er viktig å få tilbakemeldinger, jeg føler at jeg utleverer meg selv og jeg vil vite om det er verdt det. Om jeg kan inspirere.

Eller send meg en mail på allofirina@gmail.com.

Lurer dere så ta kontakt. Svarer alle

PS Ønsker dere tips om hvor man kjøper litt store men fine, sexy og trendy moteklær og flere linker til bloggere som øker selvfølelsen din skrive det gjerne i en kommentar.
3 kommentarer:

Anonym sa...

FOR et utrolig flott innlegg, Irina! Snakk om å BY PÅ SEG SELV!!! Love it! Herlig når folk kan beskrive og dele slik som du gjør. Beundringsverdig ,og garantert verdt det!! Fortsett med det,det er nok mange som kjenner seg igjen,og som er glad for at noen tør og synliggjøre det!
KLEM!

Anonym sa...

Du inspirerer hvertfall meg :-)
Jeg kjenner meg såååå godt igjen i hvordan du beskriver deg selv før..... Jeg må også lære å elske meg selv NÅ,ikke vente til jeg blir slank igjen!! Jeg tar gjerne imot tips ang klesbutikker!!!
Lykke til med både hus og deg selv :-)
Ha en finfin uke!!
Mvh Hanne Ottesen

Monica sa...

Så flott innlegg av deg og sant det - det begynner med å være glad i seg selv og ikke være selvdestruktiv.

Kommer til å bære ordene dine med meg :)

Gode klemmer fra Monica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online