tirsdag 21. august 2012

Industrilamper med historie....


På søndagen hadde vi en liten reåpning på låven igjen etter 2 måneder stengt. Og det skal jeg si.... det var stappfullt av kunder der. Selv om det plasket ned kom det mange innom.


Jeg skulle ta bilder før vi åpnet, men det ble det dessverre ikke tid til. Så da jeg etter stengetid fikk tid så var mine "flotte" stillebein borte. Folk hadde handlet dem. Og det er jo bra, men jeg får ikke til å vise dere hvor fint det var .


Jeg elsker disse vakre industrilampene fra Kaizlezz ( eller hva det nå heter) ett kjent merke er de iallfall. De er fra 1920-1930 og hang på et tysk sykehus under krigen. Hvor kult er det. Nazilamper med andre ord. Det er derfor jeg elsker gamle gjenstander. De har en historie å fortelle.


Ikke nok med det, jeg fant dem i et dansk gods, ned i den mørkeste kjellergrotte !! Og ikke nok med det, men den handelen glemmer jeg aldri.Mannen som solgte dem var litt spesiell. Jeg handlet ganske mye av han, så mye at jeg ikke hadde med nok kontakter, så Demolitionmannen meldte seg frivellig til å stikke på en minibank for å ta ut mer penger. Mannen inviterte meg opp på en kopp økologisk te og en økologisk joint. Jeg takket nei til hasjen men takk til teen.


Han hadde de merkeligste tankene i hodet, om verdens ødeleggelse, ikke var han på Internett, ikke hadde han mobil, tv, radio ol.... han trengte ikke det... det ødela hjernen, det beste var å røyke hasj dagen lang. Han hadde ikke vært syk på de 22 årene han hadde røykt. Da jeg dro takket han for at jeg ville "dele" en økologisk joint og te. Forresten ville han gi meg noen marijuane frø jeg kunne plante i hagen min og bli kvitt migrenen." Øhhh tror jeg får lov til det av mannen min ar det eneste jeg klarte å si :)


Enda en historie å fortelle ... hoohoo :) Lo så jeg gråt på vei tilbake fra han. Lampene fikk nye ledninger og ble hengt opp i kjettinger. Og det er det nydelige lyset fra dem. Det er fordi det er reflektorer i dem.Det er det kjempekoslige lyset i dem.

Jeg ble veldig fornøyd med låvebrua etter en makeover. Og selv om mange flotte varer gikk ut så har vi igjen flere flotte. Vi har tre slike lamper og de koster 1650 kr stk.


Liker du globuser har vi to stk en gammel blå som er vanlig og en i lysbeige avdempende farger som passer om man har den lyse stilen hjemme. Har aldri sett en slik før. Den er også gammel og med lys, kr 650.


Gammelt hvit slaktebord 2200, blå stoler 250 kr stk, gammel skolestol kr 200. Gammel snekkebenk på to IKEAbukker


Er det noe dere lurer på så send meg gjerne en mail på allofirina@gmail.com eller 47 65 51 31

3 kommentarer:

hobbyvimsa sa...

Så mye lekkert du har fått inn på låven din:)
Elsker lampene og den lyse globusen:)
Blir nok snart solgt de:)Jeg får kose meg med godsakene jeg allerede har kjøpt fra deg:)

Nyt dagen!Vi har strålende sol her i Telemark,sommer!!

Klem Linda:)

Bjørkli Søndre sa...

Så mange flotte ting og de lampene er bare superkule! Vært en travel sommer, men nå må jeg bare få til å komme meg en tur igjen! Vært en del prosjekter å gjøre ferdig til Hjem Adressa skulle komme. Nå har de vært her og det kommer i avisen nå på fredag!

Så flott du har plassert alle de flotte tingene! Dette er du god på! Klem fra Hilde!

BROCANTE sa...

Masse tøffe ting hos deg! Liker godt den "salige blandingen" din! Det blir veldig fint når man blander slik som du gjør! Det må være utrolig gøy å ha et slikt utsalg. Det er min drøm også!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online