søndag 4. oktober 2009

Kvalitet vs kvantitet ??

Ting tar tid her i huset Mange ganger har jeg ergret meg over det. Den manglende energien, som faktisk er på vei til å bli bra !! Tror nok at mye var diabetes som gjorde meg slapp.
Møblene har fått stå der,..... men jeg maler.
Jeg traff en dame her en dag, hun fortalte meg om manglende kvalitet på flere gamle møbler som ble pusset opp. Hun har sett, og vært ansatt i en butikk der de gamle møblene kun var malt med vannmaling.
Hun fortalte meg at når hun tørket av bordet, kom ofte malingen av i flaker eller kluten fikk den fargen det var på bordet !!
Nå kan jeg ikke utrope meg som proff innen maling , men jeg tenker alltid på hva jeg kan stå for. Jeg må være fornøyd med ett møbel selv. Både estetisk og kvalitetmessing.
Jeg vil ikke ha klint vannmaling på møbler.
Men er det bare meg ?? Hva bruker dere ??Fungerer det bra ??
Kanskje var denne damen bare uheldig, men med alle møblene på butikken ??

Disse fikk jeg kjøpe av verdens beste Vibeke. Og det har tatt tid. Men min prosedyre på alle møblene jeg skal selger er. Puss med maskin, og sandpapir. Tørk bort all pussestøv med ren klut. Vask møblene med huskvask eller salmiakk. La de tørke godt før jeg fortsetter.
Så grunner jeg med heftgrunn. Og så maler jeg minimum 4 strøk med oljemaling !! Av og til fem !!
Ja det tar tid , men møblene blir finere og man slipper at malingen flasser av.
Ja...av og til tenker jeg.....dritt i alt dette og så fantaserer jeg at jeg bare kliner på maling!!
Neida !! Det kan jeg ikke stå for !! Og derfor bruker jeg latterlig mye tid på å male en stol !!!
Grrrr så blir jeg bare lei og sur :(

Skapet til venstre er solgt, før jeg var ferdig med å male det. Men allikevel fikk den ett lag med grunning ,fem lag med maling. !!
Jegvil at kundene skal få det de betaler for :)
men hva mener dere ?? Hva gjør dere ?? Og hva maler dere med ??
Jeg vet at jeg skylder veldig mange kommentarer. Men jeg har hatt det travelt på dagtid, og migrene om kveldene. Men jeg lover dyrt og hellig.....og på mine barn at jeg kommer innom å besøker dere snart.
Klem Irina
Kommer flere nyheter på blogshopen og hvid dere ser noe møbler jeg har vist og som dere kunne tenke dere. Så maler jeg de i den fargen dere vil. Hvit eller grønn ??
Uansett skal den bli malt med masse kjærlighet og tid !!
Sjekk her !!

15 kommentarer:

Violetta sa...

Det lille jeg har malt har vært med oljemaling, og jeg legger på strøk til jeg syns det er pent. Jeg liker at det er litt glans i møblene, dessuten er det lett å holde rent, men det er helt sikkert møbler som gjør seg med vannmaling også. Tenker på de som maler ekstremt shappy. Bruker ikke de mye vannmaling mon tro? Tror de gnir inn møblene med en eller annen voksgreie etterpå for å lukke og beskytte.

Har veldig lite greie på slikt, og stort sett "tager jeg hva jeg haver"

Anonym sa...

Det du sier er veeldig riktig, kvaliteten blir myye bedre med ordentlig maling
- og dessuten lettere å vaske7tørke av:-)
Mye jobb bare.., men det vet du jo..!
PS! Så flink du har vært :-)
Ha en fin søndag, klem Hege.

ralfefarfars paradis sa...

Jeg skal male et gammelt nattbord- så da var det fint å få en innføring, kommer til å pusse over med sandpapir- og vaske med salmiakk, grunne med heftgrunn--også hadde jeg tenkt to eller tre strøk med lady interiør..imponert over at du maler så mange strøk- men den nye malingen er slik at jeg føler at jeg må male et strøk ekstra i forhold til det jeg vanligvis ville ha gjort.
Kanskje jeg må male fire strøk--vi får se- og ting tar sannleig tid her også..nå hodler jeg på med nye kjøkkengardiner- har hatt stoffet klart i over ett år;)
Håper du har en fin søndag- godt å høre at formen din er bedre!

Trultemor sa...

Oljemaling er vel et must?
Jeg prøvde meg med vannbasert på et lite vitrineskap, først grunning så etpar strøk vannbasert, men ble ikke særlig fornøyd. Så ble sistestrøket med oljebasert. Det var det som skulle til:)
Men...nå har jeg brukt både ruller og kost. Ruller legger så tynt lag at jeg aaaaldri blir ferdig. Så tror det blir mere kost heretter rettogslett:) (Oljemaling flyter jo så fint sammen)

Kjekt å høre at energi og form kommer tilbake:)

Anna sa...

Jeg maler kun med oljemaling på møbler og bruksgjenstander. Vegg har jeg malt med easy clean som er vannbasert, men alle lister og karmer males med oljemaling. Liker finishen med oljemaling best, men prøver å tenke litt mer miljø og skal prøve å gå over til mer vannnasert på andre ting også. Vannbasert gulvmaling har jeg hørt skal være ganske bra til møbler :)

Daisys home sa...

My good så flink du er!som har så masse malingsprosjekter på gang.Men du verden så morro det er å få drive med dette å se resultatet.Jeg har i det siste pusset opp spisestua.Og selvfølgelig er Pussemaskina beste hjelpemidlet,og etterpå vaskes møblet ned med sterkt salmiakkvann.Og heftegrunning påføres ,før jeg har malt disse med lady oljemaling,glansgrad 80.Synest faktisk at det ble lekkert med høy glansgrad,men derimot vanskeligere å få 100prosent perfekt!Men verdt jobben,for å si det sånn.Har aldri brukt vannbasert på møbler enda nei,kun vegger.Kos deg videre med malingsjobben,klem

Bluggi buggi blogg sa...

Hei hei.
Jeg gjør det samme som deg når jeg maler møbler. Jeg har gjort mine tabber før jeg visste bedre og jeg har lært. Har også forhørt meg med malere så jeg tror du gjør det rette.
Du er flink, stå på :)
Klem Trude :)

edda sa...

Heisann:)
Du er veldig flink...men det er som du sier at når du selger det så skal du stå for at det er bra....og at kunden er fornøyd...
akkurat nå maler jeg det engelske spisebordet mitt....det har jeg brukt rulle på bordflaten...og emaljemaling:)det ble ganske fint og blankt...tre strøk...
ha en koselig kveld
klemmer edda

LoneK sa...

Hei
Jeg bruler i hovedsak Oljemaling, men har også malt i vannbassert da med heftgrunn under, det har også gått greit, men i lengden er det nok bedre å bruke olje, da det bla har bedre heft!

Ha ei fortsatt flott uke!

LoneK

May Lise Hoel sa...

Heisann:-) jeg har drevet med shabby shic maling i mange år. Og har prøvd det meste. Det jeg anbefaler er faktisk oljebasert heftgrunn på toppen.
Fordi du da får den matte fine overflaten. Men samtidig er det lett å tørke av.

Men nå synes jeg faktisk at interiørbloggere må fornye seg:-) mal et skap med mørk maling under. Gjerne en kombinasjon av blått, svart eller grønt. Også turkis på toppen. Slip frem det mørke. Veldig sofistikert.
Og også de bleke jordfarger med brunt under er fint.
Gult er også i farta nå.

Black Feathers sa...

Kvalitet!! Synes du er flink jeg, det tar MYE tid å male fire oljemalings strøk. Selv så grunner jeg(ofte 2 strøk) og maler to til tre strøk oljemaling. Selv ofte når jeg sprayer ting så grynner jeg først. Nettopp for at det skal sitte ordentlig. Jeg kan ikke fordra at ting flasser av, men det er jo meg da ;)

Ha en fin dag ;)

M sa...

Hei Irinavennen!
Det har ikke blitt mye blogging på denne tøtten i september, men håper på bedre tider!!!
Jeg merker at jeg virkelig savner dere alle, litt pussig i grunn, jeg som ikke kjente noen av dere før i april..
Uansett, DEG føler jeg at jeg har "kjent en stund" og da er det EKSTRA morsomt å fortelle deg, at du har vunnet skuffeknotter hos meg!!
Gratulerer, jeg tror nok du finner noe å bruke de på, ja... klem,M

Lunalu sa...

Åh - gratulerer som knottevinner!!! Jeg skjønner at du synes det er utrolig mye jobb med å male så mye. Jeg maler bare litt - som regel om somrene - og jeg blir så utrooolig fort lei. Så jeg synes det virkelig oser respekt av den jobben du gjør. Kvalitet - JA!!
Høstklem fra Lunalu

-Ultima-Thule- sa...

Hei hopp!
Så flott at det sakte men sikkert går bedre med deg :0)

Jeg satser på å gjøre ett skikkelig grunnarbeid også bruker jeg oljemaling. Tror de som bruker vannmaling ikke er like "dreven i gamet" som vi interiør damer er :0)
*Klem*
-Kamilla-

map79 sa...

Hei!
Åh så kjekt om det var du som kjøpte disse, så vet jeg de ville få et godt hjem ;)

Jeg har uggs i både str 7 og 8. Og jeg bruker for det meste 39. Noe 38. De er romslige i størrelsene.

Bare tenk på det du :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online