tirsdag 27. oktober 2009

Her , og ikke lenger ;)

Her og ikke lenger !! Vi ønsker ingen svineinfluensa !!! Det står til livs, har ikke vært i bloggehumør. Det skjer en del i livet mitt akkurat nå, og det er dessverre ikke lystbetonte ting . Jeg vil ikke dele det med dere. Selv om jeg tenker på hvordan dere har det, og på hvor mange jeg skylder kommentarer.
Mange private ting !!
Jeg sitter her å snufser. Har en arm som svir og er øm. Har en hals som kjennes ut som den begynner å bli syk.....ja har jeg ikke visst bedre vil jeg ha sagt at jeg har alle symptomer på svineinfluensa.
I dag var jeg til legen for å en resept, og mens jeg var der, Fikk jeg beskjed om at jeg faktisk tilhørte en risikogruppe.
Og dermed måtte jeg til pers.....jeg som hater sprøyter !! men det gikk bra ;) Ikke vondt i det hele tatt.
Egentlig skriver jeg dette fordi jeg er fly forbanna !! Jeg syns vi er kjempeheldig som bor i ett land som gjør masse for oss. Her sparer man ikke på midlene hvis vi er syke. Man slipper å komme i gjeld fordi noen er syk.
Jeg er faktisk en av de som priser meg heldig å bo i Norge. Og jeg blir faktisk sur på folk som alltid klager på Norge.
Men av og til...blir jeg forbannet, som i dag.
Jeg fikk nemlig høre at det ikke finnes nok vaksiner til å vaksinere all helsepersonell på St Olav. Det er de som er viktig. De skal pleie syke. Kreftbarna står mitt hjerte nærmest, flere sykepleiere har fremdels ikke fått vaksine på den avdelingen.'
Disse personene er rundt barn med ett immunforsvar som ofte er på null.
Foreldrene til disse barna må også holde seg friske. Men de har heller ikke hørt om vaksine.
Midt oppi dette hører jeg at Rosenborg krever at alle deres spillere blir vaksinert. Også alle som jobber der skal få vaksinen. Dette er fordi de skal spille en kamp snart...som de ikke behøver å vinne engang !!
Dette leste jeg på Vg nett og av flere personer.
Hvorfor skal fotballspillere ha det ?? Er de en viktig gruppe å ha frisk. Har det vært for meg kunne alle ha ligget med svineinfluensa . Tenk om de hadde vært så empatisk å gitt sin dose til noen som virkelig trenger den.
Jeg kunne med glede har gitt min til noen som virkelig trenger den. Jeg syns nesten det er flaut og bortkastet at jeg skal prioriteres foran folk som har en viktig jobb eller som er syke.
Nå fikk jeg blåst ut litt av min frustrasjon.
Hva syns du, hvem skal prioriteres og hvem skal bedømme ??

25 kommentarer:

Velkommen til min kreative verden sa...

Herlig bilde. Det er en god visualiering til det du skriver om: )

sylysten sa...

Herregud sier jeg bare. Hadde ikke hørt det om rosenborg, men det var ille;o(
Jeg og min familie skal ikke ha, iallefall ikke enn så lenge. Er heldigvis ikke i noe risikogruppe.
Syns vel faktisk at syke skal få før viktige jobber, men ikke helsepersonnellets. Men det er vanskelig å bedømme hvem som er viktige.
Det er noe svineri iallefall.
Klem
Linda;o)

Tina sa...

Enig, ja grrrr Rosenborg-gjengen trenger ikke prioriteres! Sykt. Helt klart dem som jobber med syke og de pårørende samt risikogrupper som virkelig trenger det! Tror nå egentlig det er det Norge mener, men virker ikke som kontrollen er der!
Håper det roer seg snart hos deg og den vanlig hverdagen kommer tilbake! Klemmer på vei!

-Ultima-Thule- sa...

I ett samfunn er alle avhengige av alle. Derfor bør alle få tilbud om vaksine. Hvis strømmen går på sykehuset så må det jo være friske elektrikere til å få det til å virke igjen.
Som du påpeker så er det noen som prioriteres allerede (Risikogruppene), og sykehuspersonell, hjemmetjenesten og sykehjem kommer sikkert ilag med pårørende i runde to (Håper jeg) Deretter syns jeg det kan være alle andre sin tur. Om det er Rosenborg, direktøren i Nidar eller hvermansen er ikke så nøye. For alle andre bør få tilbudet i runde tre! Jeg syns bare det er tåpelig av Rosenborg å skrike opp før risikogruppene og helsepersonell/pårørende har fått.

Denne kommentaren ble lengre enn jeg hadde tenkt, du engasjerer med en slik sak på tapeten ;0)
Sender deg en god *energi overførings-klem* og håper det går bra med deg og dine.

kari - carpe diem sa...

I likhet med deg står selvfølgelig også barna på st.olav mitt hjerte nærmest også. Det er lovet at absolutt alt pleiepersonell i Norge skulle ha fått vaksinen nå, vel? Her ute på Smøla har vi vært heldige og var tidlig ute med å bestille til alle innbyggerne. Så i dag skal hjerte/lunge jenta vår til pers, og resten av familien iløpet av november. Helsepersonell, syke, gamle og risikogruppa først.
Men får RBK vaksina nå, ja da skal alt av rosenborg supporterutstyr brennes her i huset...

Lisa Cecilie sa...

takk for at du deler med oss at du har det vanskelig for tida :o( håper det går bede etterhvert!!!

Håper at du blir raskt bedre, kjære deg!!!! :)

du er så flink til å sette ord på ting.. OG jeg er så enig så enig i det du skriver! Rosenborg vet å kreve sin "rett" her! spille en fotballkamp? Andre kjemper for livet.. og som du sier er det jo helt skandale at de som pleier de som er på det mest sårbare, ikke skal bli vaksinert!!! :o( Håper at det kommer en stooooor forsyning til med vaksiner, snarest!!!!

jeg er selv så usikker på vaksinering av lille adrian (om vi får tilbudet), har du råd å komme med? han er vell i risikogruppa med astma, krupp og det som er.. :/
hva tror du?

ha en fin dag kjære venn!!!

klem fra Lisa

Edda sa...

God morgen Irina....
Er enig med deg...la helsepersonell få først...og barn som er i risikogruppen....
Jeg skal ikke ha.....
Håper ikke det noe alvorlig som bekymrer deg.....
Her skjer det også en del fremover......på godt og vondt....
Ha en flott dag uansett...vi puster:)
Mange klemmer fra meg....

små og store drømmer sa...

Jeg er så enig. Først skal man tenke på helsepersonell også skal man tenke på de svakeste i samfunnet. (typ de som ligger på sykehus med dårlig imunforsvar) så skal man tenke på de pårørende også skal man ta det videre der etter. Lærere også videre...
Vet at de på rikshospitalet heller ikke får vaksinen. Ganske sprøtt. Selv har jeg ikke bestemt meg for om jeg skal ta den eller ei, men så er ikke jeg i risikogruppen enda heller.
Klem fra meg til deg Irina :)

(og tuuuuusen takk for at du sendte meg vasen. Bilder kommer nok i slutten av uken. OG tuuuuusen takk for såpen. Du er NYDELIG)
:) :) :)

Monicas sa...

Heisann du flotte kvinne:) nå håper jeg at du får det bedre, etter som du sier at ting ikke her som dem skal..ønsker alt godt..du er så flink å sette ord på ting,å her hos deg er det godt å være. Jeg ristet på hauet da jeg leste at fotballspillerne skal prioriteres....jeg har vært veldig til og fra, og det er bivirkiningene jeg tenker på...syns det er litt lite forsket på. Sjøl jobber jeg i helsesektoren å vi er blitt anbefalt å ta den..ingen tvang, men jeg føler på samvittigheten for andre mennesker om jeg skulle dra med meg smitte fra hus til hus...jeg liker ikke at det skal sprøytes inn i kroppen min...grøss...men det går sikkert bra...ha en vakker dag unge dame

Life of Vilhelmsen sa...

Masse god bedring til deg!! Håper ALT ordner seg for deg og dere!!!! Tenker på deg skal du vite:-)
stor klem

jess1 sa...

Flott skrevet!!!

Fotballspillere er absolutt ikke en viktig gruppe å vaksinere, så skjønn det den som kan.
Hvis det hadde vært litt tak i de gutta hadde de gitt sin vaksine til helsepersonell fx som virkelig trenger det.

God bedring til deg, håper du blir frisk snart ;o)))

Catrine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Evami sa...

La de som er syke og som virkelig trenger å holde seg friske få den først!!!! RBK er ikke noe viktigere enn deg og meg! Det er egoistisk av dem å skulle gå foran de som steller med syke eller er i risikogruppa!
Men vennen er du i riskogruppa så trenger du den også,så det så!
JEg skal også vaksinere meg,når det blir min tur!!

Ikkenoe koselig å høre at du ikke har det bra,god bedring og mange varme tanker og klemmer til deg:)

sigrid sa...

Stor god betringsklem til deg..
Tenkjer på deg..og måtte alt ordne seg til det beste...
søstra mi arbeide på ei kreftavdeling på eit sjukehus..
Ho får den ikkje før dei som er viktigare..
Dei på akutten, ambulanse etc.
Viktige personar alle..
Det burde vere nok til alle på ein gong..men..

Lykkeliten sa...

Hm, det er rat det der med idrettsfolk, de har liksom blitt en elitegruppe som går foran de fleste her i landet.
Nå tror jeg kanskje de fleste av dem synes dette er riv ruskende galt, men sånn er det nå en gang.

Jeg jobber selv på sykehus og går fra pasient til pasient, men hos oss gikk de tom for vaksine i går så da er det bare å vente på neste forsyning...
Best å holde seg frisk så lenge.

Vil gjerne gi deg en stor klem og varme tanker som løfter deg litt opp av problemene dine en liten stund.
Ta vare på deg selv!

Hege sa...

Disse folka som skal ta de riktige og viktige avgjørelsene snubler hele tiden i beina på hverandre. Høy lønn klarer de å motta uten problemer.Hjertesukk!!! Ha det best og bedre, håper dine vanskeligheter løser seg til det gode for deg og dine.

Christel - Bakketun sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Christel - Bakketun sa...

Jeg kunne ikke vært mer enig i det du skriver Irina! Jeg er selv i en risiko gruppe å var å fikk vaksinen i går. Mens jeg sitter å venter ser jeg en av legene ta med seg en flaske sprit, en flaske vaksine og 3 sprøyter på bakrommet før den ene helse sekretæren sier til den andre: "kan du gå å sette vaksiner på barna hans?" Barna til legen altså! Jeg ble faktisk sjokkert! Makan til prioritering! En lege gikk de rundt på venterommet og sjekket at alle som var der var i risikogruppene, hvis ikke fikk de beskjed om at de ikke fikk pga at de hadde begrenset antall doser med vaksine. Nå skal jeg ikke garantere at hans barn ikke er i risikogruppen, men vet nesten sikkert at en av de iallefall ikke er det. Jeg ble provosert!

Hilsen en annen med øm arm!
Klem!

Lunalu sa...

What!!! Viktig med vaksine til RBK.... - oppgitt latter!
Ønsker deg solskinn, Irina.
Klem fra Lunalu

Linda sa...

Hei kjære Irina, at det går ann potetNorge sier jeg!
Men for all del vi har det godt i landet vårt, men noen ganger blir midlene feilfordelt.
For min del så driter jeg i fotballspillerne, bryr meg katta ;O))
Nei gi vaksine til de som trenger det.
Det er til og med friske folk som prøver å snike i køen.
Jeg hadde jo alle symptomer på dette griseriet for en stund siden, men ble ikke testet.
Er selv i risikogruppen og skal derfor pelle meg avgårde for å få satt sprøyta.
Du er så flott og ærlig Irina, men alle har sine grenser, hvis det er noe du ikke ønsker å fortelle på bloggen så for all del hold det for deg selv.
Men jeg er flink til å lytte og har du behov for å prate så bare slå på tråden, om ikke annet for å prate om løst og fast!

Sender deg varme tanker og en stor varm klem !

Anita sa...

Fotball og livsviktig i samme setning, hører ikke hjemme noen steder.

Håper dagene dine snart blir lysere Irina, som du sier, vi er heldige som bor i Norge.

Mitt Empire sa...

Jeg var hos legen i dag, og jeg vil gjerne ta vaksinen. For min egen del og de rundt meg. Har syke i nær familie som ikke kan ta vaksinen, så jeg synes iallefall de skal slippe å bli smittet av meg.
De starter vaksinering av risikogrupper i dag, og har 220 vaksiner... 220 vaksiner i en by med 8000 innbyggere. De får jo mer selvfølgelig, men jeg kunne ikke håpe på vaksine før om 4 uker. Om 4 uker kan vi eller noen i nær familie/vennekrets være syke eller i værste fall døde av influensaen.

Men vet du hva det værste var? Jo en mor stod bak meg i køen og snakket med en mann, og da hun ble spurt om hun skulle ta den, sa hun " Nei jeg er så redd for sprøyter, jeg... Men jeg skal spørre om datteren min får ta den, for hun har så fæl astma og bør absolutt ikke få svineinfluensa! Men jeg er frisk og tåler nok en influensa. De får vaksinere seg, alle andre slik at de ikke smitter meg." Ok, hvilken mor sier slikt spør jeg meg. Jeg fikk så lyst til å snu meg og si at jeg mistet lysten på å ta vaksinen selv, for å beskytte slike pyser. Jeg mener, dette burde hun hevet seg over (at hun er redd for sprøyter) og vaksinert seg, om ikke for seg selv, så iallefall for datteren sin. Det er jo nettopp derfor flest mulig bør vaksinere seg. For å beskytte seg selv, og ikke minst de som ikke kan vaksineres av ymse grunner. Turte ikke si noe, men det er mange som tenker slik, har mange venninner som er så sikre på at dette ikke kommer til å skje dem, og at myndighetene bare er ute etter å tjene penger. Det blir for dumt, skulle myndighetene sprøyte oss fulle med gift for å tjene penger? Drepe skattebetalerne sine? hehe, nei noen tenker jammen ikke lengre enn til nesetippen...

små og store drømmer sa...

Titt titt, det ligger noe til deg på bloggen min.
Ønsker deg en fantastisk helg :)
Klem

ENGEL sa...

ENIG med deg:bare tull å prioritere en haug med fotballspillere!!!!!blir provosert-ja, til og med kongen synes jeg faktisk skal VENTE om han ikke er i risikogruppen!!!det går for langt om man prioriterer kjendiser over de som virkelig trenger det!!!Ser ikke for meg at rosenborg stepper inn og pleier de syke om leger og sykepleiere blir syke!!!Ellers vil jeg bare si-stå på-jeg forstår du har det vanskelig.tenk gode tanker-et smil hjelper mot mye. Sender varme tanker og klemmer til deg<3
go hælg;)

Anonym sa...

Dette er mer en kommentar til kommentaren Mitt Empire
Damen sier hun er der for å få vaksinert sin datter som er i risikogruppen, hun sier selv hun tåler en influensa-altså IKKE i risikogruppen og sannsynligvis ikke helsearbeider-da gjør hun jo helt rett i å ikke ta sprøyten,særlig når det er for få doser! Hun gjør jo det dere oppfordrer til;
Prioriterer risikogruppene. Du sier at i din by på 8000 innbyggere var det kommet bare 220 vaksiner,da synes jeg hun er en MEGET god mor som skjønner at hennes datter bør vaksineres.
Regnestykket er jo svært enkelt;
8000 innbyggere
220 doser vaksine
Det vil si at 7780 innbyggere ikke kan vaksineres ennå,så selv om du sier at flest mulig må vaksinere seg for å beskytte de (svært få) som ikke kan vaksinere seg av medisinske grunner så ser du vel at dette regnestykket ikke "går opp" og at det nå er de som risikerer mest ved å bli smittet som må vaksineres og ikke potensielle smittebærere!!!

Når dine venninner setter spørsmål ved den økonomiske gevinsten noen har ved å "skremme" folk til å vaksinere seg så tenker de vel mer på vaksineprodusentenes ENORME gevinst og ikke som du skriver; skulle myndighetene sprøyte oss fulle med gift?.....Drepe skattebetalerene sine?::::::
Det virker her som om du har veeeldig kort vei til din egen nesetipp.

MVH
Trine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online