onsdag 12. mars 2008

Du går der livet befaler deg å gå.........

I dag har det vært en rar dag.....En dag der tankene går fram og tilbake, i en spiral....fortid, nåtid....til slutt smelter allt sammen. Til den smeltegryta som vi kaller livet. Denne historien startet for 3 år siden.
Tenk deg til at det er tre år siden livet stoppet opp, tre år siden livet begynnte.....og tre år siden fortid....vil for alltid være framtid.
Dette er historien om helten min. Hvordan en 10 år gammel gutt kunne lære meg å takkle at han fikk kreft og oppmuntre meg, en voksen til å slutte å sørge og heller leve.
Denne gutten var og er min sønn.
Den snilleste gutten en mor kan ha. Jeg lærer så mye av han og med han.Jeg er så inderlig stolt av den personen han er. Den mars dagen for 3 år siden glemmer jeg ikke. Jeg husker at jeg lå på denne sofaen og gråt, mest skrek jeg til Gud for han hadde brutt avtalen vår.

Jeg hadde nemelig inngått en avtale med han om at jeg skulle være snill og god, vise omtanke og empati til alle, mot at barna fikk ett langt og godt liv...trodde jeg ( Ikke gal bare katolikk :)

Jeg kjennte det grove stoffet mot kinnet mens jeg tenkte " Dette er ikke det livet jeg bestillte, skal jeg aldri mer få le ? Få føle glede,få smake,få lukte,,,,,skulle jeg være i hengemyra.....uten å komme fram ? "

All empati jeg en gang hadde var som blåst borte.Jeg husker at jeg helt matt i stemmen sa til min 10 år gammle gutt " Kunne ikke en gutt i Oslo eller Alta ha fått det i år (Bare ca 3 stk for denne typen i året)Min 10 år gammle sønn så på meg med øyner som rommet minst 100 års visdom. ..." Mamma , når du sier sånt blir jeg lei meg.Det er ikke sånt du har oppdratt meg. Vi får det, fordi vi klarer å takle det" Den dagen ble jeg voksen.Den dagen ble jeg sterk....og samtidig så svak.I helga var det konsert i Trondheim . " Krafttak mot kreft " den markerte den årlige barnedagen for kreftsykebarn.http://www.kreftsyke-barn.no/omoss.asp?meny=2


0,6 % barn får kreft i året.Og jeg er kjempeglad vi bor i Norge Der dyre medesiner er gratis, der helsepersonel ikke kan gjøre nok for deg og du tross allt omstendigheter føler deg heldig.

På disse to bildene får han cellegift. Ikke en dag klaget han eller var han bitter og hver dag tok han meg i hånden og spurdte " Har du det bra mamma ?"

" Jeg har deg....og det vil jeg ha til jeg blir gammel og grå. Kan jeg spørre etter mer da ?"

I dag var det familiedag på ungdomskolen hans. At denne lille hårløse gutten har blitt en stor og kjekk gutt som oser av vitalitet, sunnhet og empati.

Ja det er .....


Jeg har sagt at jeg ikke skulle vise bilder av barna. men den store helten min ligner ikke på den lille helten han en gang var. Og jeg spurde han om lov;)
Favoritt sangen vår er fra yndlingsgruppen hans. Greenday.

.....times grab you by the wrist, direct you where too go, Its not a question, but a lesson learned in time...

Det er vår skole i livet. I dag var han på kontroll. Etter påske får vi "dommen" ......
Det må vi leve med i mange år.......og det er ok:)

Det betyr at vi er heldige......

27 kommentarer:

NinaS sa...

Oi...
Det er det ordet Nina kommer med når hun er målløs!
Sender en klem, og ønsker dere en flott tilbakemelding etter påske.¨
Det fortjerner dere virkelig!

Aina sa...

For en historie, du skriver så bra, kan ikke engang forestille meg hvor tungt og hardt det måtte ha vært å være mamma den tiden.
Det høres ut som du har en skikkelig tapper hverdagshelt, en sønn å være stolt av!

Ønsker dere en fin påske tross alt, og krysser fingre og tær for en gladmelding etter den:0)

Klem fra en rørt Aina.

Hilde sa...

Nå ble jeg helt på gråten her..Så hardt det må være å oppleve noe som dette.Men gutten din er en liten tøffing, en tapper liten gutt!
Ønsker virkelig dere får en positiv og koselig tilbakemelding etter påske!!
Mange varme klemmer jeg sender til deg!!

Evami sa...

Tusen takk Alex for at du deler dette med oss:)

Det er litt av en tid dere har gått gjennom og for en helt du har ....

Ikke bare blir han syk,men han har empati i bøtter og spann... Tar og løfter opp mamma`n sin og tenker på alle andre syke barn.... For en fantastisk jobb dere har gjort med barna:) Det er ikke alle forunt å ha den evnen å tenke på andre,ihverfall ikke når man er syk.

Og derfor er jeg så fantastisk glad på deres vegne at alt har gått så bra med den STORE/LILLE HELTEN..
Og krysser fingre og tær for positiv tilbakemelding etter påske..
Men for å bruke hans egne ord: Dere får positiv tilbakemelding fordi at dere har taklet det onde.. Dere takler både gode og onde dager:)

Ha ei fantastisk påske nyt hverandere:)

Stor varm klem til dere alle 5 fra Eva

Nina sa...

Hei. Følger med på din blogg, har ofte tenkt å legge igjen en kommentar til deg. Du skriver så flott og for en kamp dere har vært igjenom. Du har virkelig en sterk gutt, han virker som en ung gutt med et gammelt sinn. Er egentlig vanskelig å sette ord på det jeg føler når jeg leste ditt innlegg. Ønsker dere en god påske og sender dere mange positive tanker og god energi. klem fra meg.

Maria / Frøken Fryd sa...

Sikke en stærk, og stor gut du / dere har !!
Fortællingen her gir kneb i maven, og tårer i øjnene. Så flot at i er kommer over det, og ja - det må være helt sindssygt hårdt. Jeg kan slet ikke sætte mig ind i det, men kan alligevel mærke smerten og frustrationerne.

Nu skinner solen, og i må leve med kontrollerne. Men de må samtidig give en tryghed kan jeg forestille mig. Som du siger - det er ok.

Tusind tak for at du delte dette her med os.

Klem Maria

christinasinteriør sa...

Hei! Jeg sitter her med frysninger og tenker på dere som virkelig har opplevd noe sånt. Har 3 barn selv men tenker ikke at noe sånt kan ramme de. Men man vet aldri-man skal slutte å ta alt for gitt og glede seg over hver dag man har sammen!! Det var en påminnelse dette! Ha en fin kveld/helg du og dine!! KLEM!

Tante Mimmi sa...

Det var veldig sterk lesning! Og tusen takk for at du delte det. Me har godt av å stoppe opp og tenke oss om når dagane fyk.
Skal tenkje på dåke,og tilbakemeldinga vert sikkert akkurat slik de drøymer om!
God påske!
Mimmi

Bara Gry sa...

Som lyn fra klar himmel kommer et sånt beskjed og gjör at tiden stopper opp....

Det er sterk lesning du byr på, og det er töft å tenke på at et barn skal behöve å gå igjennom noe sånt. Han har vist stor trygghet og vilje, sönnen din.

Livet et IKKE rettferdig. Det er bare vi mennesker som har funnet opp begrepet rettferdig for å ha noe å klamre oss til. Det er min oppfattning. Jeg har selv hatt kreft og så sent som for ett par uker siden var jeg inne på kontroll av noe som jeg trodde var tillbakefall- heldigvis var det greit, den her gangen. Vet hvordan dere har det nå når dere venter på beskjed. All kraft og styrke till dere!

Noe viktig som man lärer seg av kriser er å leve i nuet. Det er en viktig lärdom, og noe som jeg og familien min har tatt med oss videre. Det å levd idag, ikke se så mye framover, i alle fall ikke leve livet på forskudd- men ta hver time og minutt som en gave bare DU kan bestemme hva du vill gjöre med...

Har gode venner med en sönn på 6 år som har leukemi. Vår yngste er like gammel og det gir mange tanker. Dere har opplevd alle foreldres mareritt og må leve igjennom det. Det er ingenting dere kan våkne opp av og riste av dere. Jeg er full av beundring for all styrke dere viser.

Har du sett innbydelsen min i mailen din? Den blev sendt i går kveld. Håper den har hamna rett :-)

Klem Gry

Alex sa...

Heia Gry :)
Yakk for innbydelsen men kommer ikke inn har prøvd flere ganger. Kan du prøve igjen for det var mange rare bokstaver og tegn jeg ikke forstod !!!!

Til dere Alle :) Tusen takk det er ikke for å få sympati....men dette er en del av livet mitt som allt annet i det derfor blogger jeg om det !!!

Min verden sa...

Du - drit i den ryddinga. Gjør noe med sønnen din istedenfor. Hva er det ellers vi har. Livet det er her og nå. Brutalt er det innimellom og vi krysser fingre og tær om at alt skal gå bra med dere. Jeg er glad for at jeg fikk et innblikk i ditt liv, takk. Det setter alltid ting i litt perspektiver. Lykke - lykke til og god påske. Klem Hanne

Trønderpia sa...

Kjære deg!
For en utrolig klok, vakker, omtenksom og snill sønn du har!
Jeg er så inderlig glad på hans og deres vegne, for at det gikk bra. Verden ville vært et dårligere sted uten ham, så han måtte får være her hos oss, vet du. Vi trenger engler på jorden også.

Jeg har småkjeklet med min 9-åring nå, som ikke legger seg til å sove.
Men når jeg leser innlegget ditt, får jeg mest lyst til å vekke ham og knuge ham inntil meg.
Jeg glemmer stadig hvor heldig jeg er.

Sender deg mange gode klemmer, min venn.
Takk for at du ville dele historien med oss, og takk og pris for at alt gikk bra!
Klem fra Vibeke

Bara Gry sa...

Sender en ny bums! Det har värt litt tull med innlogginga iblandt. Pröv igjen hvis det blir samma nå også.

Håper det går bedre nå. //Gry

♥ ♥ ♥Anniche ♥ ♥ ♥ sa...

Skjønner hva du mener med den kommentaren du la igjen hos meg akkurat nå ja!

Som de andre her , får jeg frysninger og en tåre eller ti i øyenkroken! Fytti , så streke dere er , og ikke minst den lille skjønnheten deres .
Skal si livet er urettferdig og tøft - at kreften rammer så små barn er ubegripelig .
Håper Norges befolkning gir så det kjennes på kontoen , jeg skal iallefall.

Takk for at du delte dette med oss.

Alex sa...

Bare Gry :)
Er vist ikke mening at jeg skal på bloggen din. Kommer ikke inn !! Fikk at det var feil meb browster cookien min.....hva det no er ;)

Har du hørt om det før eller ?

NinaS sa...

Da skal du få lov til å sjekke mitt siste innlegg! ;)

NinaS sa...

Neida, vi betalte 250 000 under takst! 1,7 mill. (taksten var på 1 950 000)
Ellers vil jeg gjerne ha den soda-flasken! Aner bare ikke når jeg kommer innover... Pleier å ha sånne vår-turer inn dit!
Har jo en reserve-onkel i Stjørdalen også. Han skal gifte seg i sommer men en som jeg tror kan være en god kunde av deg, for han elsker stæsj! (homofilt par, om du spekulerte på formuleringene mine)
Men om du vil, kan jeg føre over beløpet til en konto...??

Aina sa...

Jeg tenker ikke at du eller andre som skriver om slike personlige historier er ute etter sympati.
Jeg tror at det er en måte å få ut litt følelser på, at det er som du sier at det er en del av livet, det som opptar ens tanker, og derfor er det naturlig at en skriver om det.

Og jeg synes det er bra, det gir en tanker om hvor heldig en er, eller at en kanskje ikke er alene om at livet innemellom gir en tøffe stunder.
Stor klem fra meg:0)

Bara Gry sa...

Jeg vet ikke hva som er problemet med innloggningen hos meg. Blir gal snart! Jeg pleier å ha problem å komme inn på min egen blogg, men den uka som har värt har det ikke värt noe problem i det hele tatt!

Nåja, jeg er ikke noen dataekspert, så browser vet jeg ikke hva er.... men jeg pleier å klikke på adressen til min blogg igjen, og igjen, og igjen....til slutt kommer du in... Du kan pröve å forandre i adressefeltet også. Står det f.eks. www.baragry.blogspot.com så bytt til http://www.baregry osv. da kan det gå.

Håper det ordner seg! Kjedelig om du ikke kan komme inn.

Klem Gry

Berit sa...

Dette var sterkt å lese. Du har en fantastisk som tenker og snakker som en voksen. Og du er også fantastisk som kan fortelle dette til oss. Du har en flott måte å fortelle ting på.
Håper inderlig at dere får en god beskjed etter påsken.
kos dere masse disse dagene fram mot påske og i påsken da.
Klem herfra.

9na sa...

Så nydelig du har skrevet om gutten din. Vakkert. Jeg håper inderlig det blir godt resultat av kontrollen. God påske.

GundaM sa...

Ja,hva skal man si. Det er så viktig å leve her og nå og nyte livet mens man har det!
En kjempefin gutt og jeg kan ikke forstå annet enn at dette går bra;=)

Ønsker dere alle en riktig god påske, men vi treffes forhåpentligvis over helga da...Og så gleder jeg meg til å se fremdriftsbilder av det nye soverommet;))) God helg Irina!

hannemor sa...

Kjære deg, for en opplevelse og tid dere har hatt, og for en ufattelig tøff gutt du har!! Ja nå satt jeg også med våte kinn her, som mange andre!
Sterkt av deg å dele med oss også, det krever litt det!
Håper da inderlig at alt er vel og bra på kontrollen, og at dere etterhvert kan "slappe av " med tanke på denne menigsløse og forferdelige sykdommen som desverre rammer alt for mange!!

Lykke til alle sammen,,,og si til din helt at vi er mange som heier på han, for det han har vært igjennom og for den han er!!! ((:

Klem fra Hanne

Anemone sa...

Jeg er nok preget jeg også her jeg sitter..., og har jo hørt litt bruddstykker av den tidligere.
Livet er ikke alltid retferdig, og slettes ikke forutsigbart. En må bare prøve så godt en kan å nyte hverdagen og hverandre så mye og ofte men bare kan. lettere sagt enn gjort kanskje noen ganger, men jeg forsøker skal vite :-)

Mandag blir nok en dag med sol skal du se. Krysser fingre for deg og helten XXXXXX

Klem herfra og et ømt stryk over ryggen.

Bara Gry sa...

Hei!! Såååå fint at du endelig kunne komme inn til meg ;-)

Klem Gry

Eva sa...

For en flott helt du har! Og så klok og reflektert han er! Kjenner igjen så mye av det du skriver, for mamma fikk kreft i fjor. En ting lærer man av den ondskapsfulle drittsykdommen (unnskyld språket...) og det er å leve her og nå.
Håper dere får og ønsker dere et flott svar på kontrollen!
Ha en fin påske også! :)

Grete sa...

Dette var sterkt å lese. Fant deg gjennom Amelie sin blogg. Barn har så mye visdom. Ofte mye mer enn oss voksne tror jeg. "Vi får det, fordi vi klarer å takle det." Store ord fra en liten gutt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online