mandag 22. august 2011

Ehhh tesheku ederem....


Ferien i år var to uker i Tyrkia, det var varmt, 35 grader i skyggen og helt opp til 50 i sola....varmt ja. Ungene koste seg stort og plasket oppi bassenget hele dagen. Vi lå på Sunwing Resort i Side og jeg anbefaler det hotellet til alle med barn. Hyggelige betjening også. Jeg er en person som liker å sette meg inn i landets historie og for å ikke si språket. Lærte meg litt Tyrkisk, fint språk. Jeg har alltid vært språkintressert og da jeg var ung, var min mor sikker på at jeg kom til å studere språk.


I tillegg kan jeg bli venn med en sponplate. Jeg ble ikke akkurat det da, men jeg ble venn med mange Tyrkiske mennesker og spesielt med 2 av jentene som jobbet i frisørsalongen på hotellet. Vi stod oftet å pratet. Og en dag fant vi ut at vi skulle på shopping i Manavgat, men siden hotell ansatte og gjester ikke kunne være venner så måtte jeg snike meg til å møte dem.

De var 19 og 21, gamle meg 38, det tenkte jeg ikke på, helt til jeg kom hjem til huset til Rukiye .Der var mor ( på bildet) 41 og tre år eldre enn meg. De var veldige gjestfrie og imøtekommende. Hun dekke hurtig på "gjestebordet" som var en stor rutete duk.Å så kom diverse tallerken med mat. Vi fikk en skje hver i hånden. Nå skal det sies at jeg er litt sånn småmanisk. Jeg skylder alltid glasset mitt fem ganger med vann. Det samme med bestikk.


Ja, jeg klarer ikke å drikke fra andres flasker og ta i deres matfat...Dette gjelder også mine barns drikkeflasker og rester. Så jeg begynte å svette ganske kraftig...men blir man vist slik gjestfrihet og kjærlighet er det bare å ta noen skjeer og svelge hard ned. For å være hyggelig tok jeg en skje av alt og brøt en bit av brødet. Jeg vasket meg med antibaks på hendene og håpet de også ville låne den. Særlig siden vi hadde vært på markedet og rørt på alt mulig rart. Ingen vasket seg. og jeg svettet enda mer, men det gikk fint. Jeg tror de syntes jeg var småspist, der jeg tok bittelitt og langt fra der de andre tok. Det gikk bra, ingen la merke til min øøhh særegenhet...øhhh.

Det var utrolig viktig å ha en bit av duken liggende på føttene. Uansett, jeg hadde en aldeles hyggelig besøk. Og da jeg dro fikk jeg kyss og klem og en stående invitasjon om å komme å bo med hele familien der. Og det var i toroms leilighet !
I fjor likte jeg ikke Tyrkere, nå elsker jeg dem. De er utrolig gjestfrie, empatiske, omsorgsfulle og genuine.

Tesheku ederem ( Tusen takk ) for at dere leser meg :)

9 kommentarer:

minishabby sa...

Merhaba Irina!
Nasilsin?
Hehehe... Måtte bare brife litt med mine tyrkiske egenskaper. Høres ut som om du har hatt en flott tur. Og ja, nedover der så spiser de mye av samme tallerken. Spesielt salater.
Size sarılmak üzerinden göndermek
(sender over en klem til deg;))

MissMette sa...

Hei Irina :)
Så og hørtes herlig ut :) Både ferien i Tyrkia og at du kommer så lett i kontakt med mennesker ღ det er slik man får se litt av den andre siden enn bare feriehotell... Så ut som en kjempeflott familie du besøkte og gjestfrie ღ ...koselig :) Ønsker deg en fortsatt fin dag og uke. Klem fra Mette

Silje Kristin sa...

Hei :)

jeg har ikke vært i Tyrkia på mange år, men jeg liker landet, og håper på å reise tilbake dit :)

Du høres veldig ut som meg, jeg må også skylle glasset 5-6 ganger slik at jeg er sikker på at det blir rent, greier ikke drikke av samme flaske som andre og iallefall ikke ungen sine ting..
Føler meg litt manisk til tider ja..

Supert at du hadde en fin tur!

Klem fra Silje

ReVinyl sa...

He..he..hærlig innlegg!

Ja, det er mange kulturelle forskjeller på måltider og renslinghet. Når vi besøkte noen hjemme i Kenya, kom de med vaskebolle og håndkle ved bordet. Alle måtte vaske seg før de spiste...

Du må ha hatt en fantastisk opplevelse! Ja, jeg ser for meg at resorter er flotte å bo med når man reiser med barn. Samtidig, så er jeg så redd for å miste det som du beskriver her. Er så redd for å komme hjem fra et land, uten egentlig å føle at jeg har riktig vært der...hvis du skjønner hva jeg mener...

Jeg skal hverfall bli tøffere til å ta kontakt med innfødte...det vil nok alltid gi en ekstra piff på reisen...

Kjenner at jeg har mange tanker å komme med her, men nå skal jeg stoppe og slippe andre til..hi..hi.. ;)

Anonym sa...

Det er ganske rart det der med hva man kan spise og drikke av. Jeg har det på samme måte, men merkelig nok er det hos noen jeg ikke engang tenker over det, der spiser vi med hendene og drikker fra samme krus.

Bird sa...

Så gøy da!Tøffing du!!:)

Trine sa...

så koselig :)
huffda.. kjedelig å ha sånne fobia.. Men har man det så har man det ;) Ser ut til at du takla det perfekt likevel :)

Ha en super kveld, søte du :)

Klæm Trine

~L~ sa...

Høres ut som dere har hatt en fin ferie, spesiellt du som stikker på besøk til tyrkere, du er gæærn ;)
hadde ikke jeg tort.
Aldri vært i "sydenland" jeg, lite bereist i utlandet, men det kommer seg vel etterhvert, kanskje!
Ha en fin kveld! klemmer

Anonym sa...

Hei! Høres ut som en fin opplevelse tros alt ;-) Misunner deg evnen din til å bli venn med en «sponplate» Du er heldig som har den egenskapen :-) Er det noe som kan læres tro??
Ha en fin dag :-) Grethe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online