torsdag 23. april 2009

My heart belongs to you....

Kjæreste pia mi :)

Du ligger nå å sover.....du er så vakker der du ligger med det gyldne håret som en glorie rundt deg.

I dag, torsdag 23 april er du hele 9 år. Jeg syns det var som i går. Svangerskapet med deg var det verste jeg har opplevd, og fødselen enda verre.

Det var tider mitt liv sto i fare....og jeg var lei og sliten. Jeg må ærlig talt innrømme at det var stunder der jeg tenkte..."kjem æ te å ork å ...."

Jeg så deg først gang dagen etter at du var født...jeg husker at jeg nysgjerrig tittet oppi baljen...du så på meg med verdens bruneste øyne...de var vidåpne...som du viste at dette var livsviktig....og det var det.

Jeg smeltet....jeg gråt....der jeg så på deg. Du var vakker !! Du var så perfekt !!I dag er det deg, jeg krangler mest med....du er så viljesterk, så sta og så rettferdig. Jeg bruker å si at du er så sterk som vann. Vann er det sterkeste elementet. Det slukker ilden, den blåser opp til storm og den finner alltid veier til å renne nedover jorden på bakken.

Er veien steng, graver den bekker små.....slik er du. Din rettferdighets sans er grandios. Lærerinnen din er så redd at du utsletter deg selv...fordi du alltid leker med de som er utenfor, at du alltid skal hjelpe de svake...hun sier ...at du må tenke på deg selv.

Du snakker alltid sant...selv om du kommer negativt ut av det. Det ender ofte med til at jeg kjefter, å okker meg over deg. Jeg husker en gang da vi bodde på Reppe. Det var en bekk ved huset vårt. Den var kjempepopulær av ungene i nabolaget.
Vi hadde besøk. Du var 4 år gammel. Gutten som var på besøk kom inn, å sa at du hadde dyttet han i bekken.
Jeg spurte deg om det var sant. Du ristet på hodet. Du benektet det for meg ,og for besøket. Jeg var vel oppgitt. Og jeg snakket strengt til deg, å sa at hvis ikke du fortalte sannheten ville du ikke muffins og kake. Og så måtte du gå opp på rommet ditt å skamme deg.
Du så på meg, med de samme brune øynene som smeltet meg første gangen.
" Mamma koffor må æ si det som er løgn..sannheten vil du itj hør på....så æ går på rommet"
Besøket for hjem. Etter en time...og du satt på rommet ditt enda, ringte mammaen til gutten. " Sønnen min løy, Elena fortalte sannheten"

Glad gikk jeg opp for å fortelle deg "nyheten". Men du så på meg..æ fortalte deg sannheten .... var alt du sa.

Jeg vet ikke hvorfor, men det er deg jeg krangler mest med. Kjefter mest på. Og det er du som har tatt det tyngst, at jeg har vært syk...du er pappajente...pappa er din store helt...ditt faste anker...han som ikke kjefter, som ikke roper, som ikke blir oppgitt over deg...

Jeg tenker så mye på foreldrerollen...guttene er så enkle..Jeg takler dem. ....men du....jeg ser jo det ...at du er den som er mest lik meg.

Du er så følsom, så sårbar....så på søkend etter deg eller meg ?? Du er kreativ, artistisk, du er en kunstnersjel....en oppdiktet sang...en dans som du har funnet på....ett maleri i prosess....det er deg..

Du ,du du er så meg....

....du utfordrer meg til å tenke..hele tiden, er jeg en god mor for deg??....du driver meg alltid til å vil gjøre det beste for deg...for at jeg en dag kan være helten din.

Du gjør meg også litt skremt...for du er så trygg...trygg på deg selv, på hva du vil, og på din gjøren...jeg mangler den tryggheten selv.

Ingen kan deg til å gjøre noe du ikke vil !!

Du setter ned foten....og ingen eller ingeting kan deg til å ombestemme deg.

Jeg er så stolt av deg, jeg er utrolig fascinert over din styrke, og trygghet. Jeg elsker deg så my e!! At fantastiske du, kom til meg, er ett under...

Jeg ser opp til deg, jeg elsker deg akkurat slik du er...perfekt til det minste. Gratulere med 9 års dagen din.

En stor varm klem fra mammaen din.....som prøver sitt beste.....

Ps tusen takk for mange gode råd ang konfirmasjon...nå vet jeg seriøs mye mer...og det fikk meg til å tenke...så nå er jeg i gang...takk !!

13 kommentarer:

Herskapelig shabby sa...

Så fine ord!! Ble helt rørt jeg :)

Julies sa...

Så fint du skriver !
Foreldrerollen kan jo være litt av en utfordring mange ganger og det ligger i dens natur at vi stiller oss de spørsmålene som også du stiller. Heldigvis. Å være litt ydmyk i rollen er nok viktig.

Dette var faktisk et innlegg det er vanskelig å skrive en kommentar til ! Har sittet her å tenkt i flere minutter jeg nå...

Evami sa...

Gratulerer med dagen til Elena som blir 9 år:)

OG så heldig du er som har en slik vakker,empatisk,rettferdig,omtenksom og spesiell datter:) Og du er så flink til si med ord hva hun og gutta dine betyr for deg:) Og det er en flott gave å få med seg slike ord fra sin mor på veien:)
HA en flott bursdag:) Klem Eva

Anonym sa...

Du skriver veldig vakkert og rørende om det vakreste som finnes - barna våre. Gratulerer med dagen! Klem fra Randi**

minishabby sa...

For et alldeles herlig innlegg vennen. Det er ikke tvil om at du er utrolig glad i dattern din og beundrer henne. Ble skikkelig rørt her jeg. Jeg er ganske sikker på at datteren din også er stolt av å ha deg som sin mamma.
Gratulerer så mye til bursdagsbarnet. Må dere begge to få en fantastisk dag.
Klem fra meg!

kari - carpe diem sa...

Gratulerer til bursdagsjenta!
-jeg er så rørt her jeg sitter og leser...fordi jeg kjenner meg igjen. Eldste vår, hjertebarnet fyller også 9år i juni...og hun er den jeg "krangler" mest med. men det er fordi hun er mest lik meg! Hu er også en tenkende, søkende, kreativ sjel. Hun har altfor mange tanker noen ganger, og jeg kjenner meg så inderlig godt igjen i henne.
Så jeg blir sjalu på faren av og til, fordi han har større tålmod med henne enn jeg har...men jeg har innsett det...hun er meg!

Cathrine sa...

herlig skrevet Irina... blir helt rørt. kjenner meg selv igjen i så mye av det du skriver. her i huset er jenta mi helt lik meg og hun utfordrer!! ser meg selv i henne hele tiden... og pappajente sier du.. her også. Heldigvis har jeg begynt å tenke mye på dette å prøver å få henne til å være litt mammajente også... som du sier... gutter.. mye enklere sjeler!!

gratulerer så mye med 9års dagen til den flotte jenta di. Hun er heldigi som har en mor som er akkurat like ærlig og åpen som seg selv ;)

nyt dagen med barn og mann. Klem fra oss

Magny sa...

vakkert.....
god klem, magny

Jannicke sa...

Her sitter lettrøre meg med tårer i øyekroken...
Litt fordi du skrev så fantastisk fine ord, litt fordi jeg kjenner meg så godt igjen..
Jeg har 2 barn, em gutt og en jente... Mitt forhold til jenten er mye likt det du skriver... Så dette var nesten rart å lese...
Takk, og kos dere masse!
Ps : bare hyggelig med konfirmasjonstips!!

Klem til deg.

Monica sa...

Ja må bare slenge meg på lasset å si det samme kjempefint skrevet vil jeg si artige minner å ta frem senere,,,så bra man får skrevet det ned ....

M sa...

Heisan, kom inn på bloggen din helt tilfeldig, og ble veldig rørt av det du skriver...kjenner meg litt igjen...slik var jeg som barn....skulle alltid passe på de svake.....Jeg har et barn som er så lik meg, men også så ulik meg.
Barn er alltid en gave........men en stor utfordring til tider...ønsker deg en god helg..

M sa...

Ps...Elena er et nydelig navn..
:)

Ingunn sa...

Jeg kjenner meg igjen og du vekker følelser med det innlegget.

Lykke til med konfirmasjon. Når er dagen igjen?

Jeg har søndag om 6 dager her. For min lille vakre og snille og store Anders. :)

Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online