mandag 20. april 2009

Hva skjer da ??? med loppemarkedene ???
Var på 2 loppemarkeder i helga. Begge på landet. Den ene på en plass som heter Mostadmarka. Vet ikke jeg , men det bor kanskje ett par hundre der.
Hvis man legger godviljen til.


Jeg kom 5 min etter at det startet. Veiene var pakket med parkerte biler overalt. Skjønne ikke at folk fant fram jeg.Jeg kjørte lenger enn lang for å komme ditt. Av og til ble jeg kjenmpefrustrert av å kjøre, å bare se trær overalt..

Da jeg kom fram, til det folksomme loppemarkedet ble jeg skuffet og lei. På nesten alle loppemarkeder jeg har vært på i det siste. Har de priset varene !!


I tillegg er damene som tar imot betalingen snippat og bitchete ,hvis du så mye som ymter om prisen. De kauker det ut veldig høyt, at det går for en god sak...at det er figgjo eller porsgund eller datten !! Akkurat som jeg ikke vet det.Men vet de, at de tar skyhøye priser !!De utkonkurrerer antikvitetsbutikker !!

Det er er ett loppemarked !! Og det er ikke billig !! Jeg ser fat som er priset fra 100 til 500 kr !

Det er greit at pengene skal gå til bra formål men, MEN hvis de fortsetter denne trenden tror jeg folk blir lei . De går heller på gjenbrukstorget å handler.

Det er billigere det !! Seriøst så er det akkurat det det er .!!!


Eks ett figgjo fat som ble kjøpt til 30 kr på bruktbo skulle de på loppemarked ha 250 kr ??

ALLE loppemarkeder jeg har vært på priser varene sine veldig høyt. Det er dårlige varer og høye priser.

Særlig her i Trøndelag.

Jeg har sett at i Oslo er det mye bedre varer, møbler og ting, man kan gjøre kupp på.

Kupp er jo akkurat det. Kjøpe en ting som du ikke betaler så mye for, men desto mer gir deg glede for at det er ditt !!Har andre sett den tendensen, eller er det bare vi trøndelag -eller er det andre steder i landet.
Hva syns du om denne tendensen ??


Syns dere det er like artig å dra på loppemarked når de priser varene slik de gjør ?

Er det fordi det har blitt så populært med gjenbruk og loppemarked, at de som holder loppemarked ser dollartegn ??


V il ikke det da virke mot sin hensikt....og da kan du faktisk gå på Ikea å handle inn til hybelen eller huset og bare bruke en brøkdel av det du bruker på loppemarkeder ??

Jeg kjenner virkelig at jeg brenne for dette !!


Eneste jeg kjøpte var denne lysestaken som de ville ha 75 kr for !!! Den er 45 cm høy og er i messing og tre.


Den ble sprayet med mekonomen sølvspray.

Nå har jeg lagt inn tinger på bloggbutikken HER.

Heisann kom plutselig på noe etter at jeg leste kommentarene deres.

Som dere vet hadde jeg en butikk. Der solgte jeg enn vannkaraffel som jeg solgte for 119 kr.

På loppemarked på buvika skulle de ha 169 for den samme. Merket fra G&C var på så det var akkuarat slik jeg solgte.

Fortalte det til en dame og hun sa at noen hadde sagt det var gammelt.

med merke på ??

Etterpå så jeg at de heiv masse varer i en søppelcontainer.

Da jeg spurdte sa de at det var varer som de hadde hatt i 3 sesonger uten at de var solgt !!

WOW så rart, når brukte varer koster mer en nye.

IKEA er dyrer på loppis enn på IKEA ??

22 kommentarer:

Laila sa...

Helt enig med deg Irina. Det er det samme på Fretex .Prisene er ekstreme, men du kan være flaksen en gang i blandt. Lysestaken var skikkelig stilig. Er veldig svak for lysestaker og har selvfølgelig alt for mange.
P.S har du bruk for smykkedeler?
Jeg har ganske mye liggende fra den tiden jeg solgte smykker.
Klem fra meg

rod i hob sa...

Hei!
Nå e ikkje eg den som trør ner loppemarked -har liksom ikkje våre så mange i nærheten... :-(

Men før påske var eg på ein gjenbruksbutikk på jæren -Snakk om å operera med stive prisa??? Ikea ting DYRARE enn på IKEA??!! Hmm.. Å dei hadde nogen nydelige gyngestolar der -Kosta nesten meir enn nye!? Men de e nok en trend i tiå, å folk ser sitt snitt te å tjena penga.....

Linda sa...

Hei hei.
Det ble ikke noe loppis på meg i helgen.
Den erfaringen du skriver om her har jeg aldri opplevd.
Synes bestandig jeg får mye for pengene!
Erfaringen min er at jeg nesten bestemmer prisen selv!
Men mange loppiser har et bord med spesielle ting som er ferdigpriset,der er det som regel ikke mye prutingsmonn.

God natt og klem fra meg.

Min Verden Hanne sa...

Jeg har aldri likt meg på loppemarked. For mye folk, dytter og måker seg vei, lukter vondt osv.... hehe :) Det hender jeg er innom og kjøper noen bøker - men bare kupp og flotte ting. Så kjøpte jeg en stol i fjor. En sånn 50-talls stol, men jeg har egentlig ikke plass til den. Ellers går jeg i låven og leter. jeg er heldig jeg.

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Knallbra innlegg...
Loppemarkeder er IKKE som de var nei - prisene ligner antikvitetsbutikker, tror nok "noen" har missforstått noe her ja...irrrrritttterrrendeeee...
Men en kan jo bare titte på Finn.no og trøndelag å, hva er det folk innbiller seg, forlange 3000 for en gammel seksjon, å den er ikke fin en gang, ikke med maling heller - en kan jo jammen få en billigere på IKEA...
Nei Bruktbo er tingen...

Å du, ramla inn på facebook her om dagen jeg å - etter "press" fra kollegaer...he,he...i disse datatider kan man jo ikke havne helt bakpå heller...

Ha en super dag... og uke...

T:o)ve sa...

Ja loppis i trøndelagen er ikke hva det engang var, og jeg blir nok ikke noen fast gjest til dem fremover...Noen kupp kan man fortsatt gjøre, men de er dessverre sjeldne....

Ha en videre finfin dag :)

T:o)ve sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Som mine dager er sa...

Vet du hva? jeg opplever det samme som deg. Noen steder er de hyggelige og selger skatter til en billig penge. Men ellers er det småsyrlige damer som selger "rask" for en billig penge. Jeg har gitt opp loppemarkedene jeg. Det var 3 forskjellige i Trondheim sist helg, og jeg gadd ikke dra. Spurte noen som hadde vært der om hvordan det var. Svaret var "dårlig". Altså gikk jeg ikke glipp av noe.

Flott den stakan din. Eh ... jeg mener .. lysestaken med fornyet sølvpuss. Lekker.

Marit

Mira sa...

var på loppemarked på lørdag, kjøpte et tinnfat det sto juni 1926 på for 5 kr. en kvit Egersund kopp med 2 hanker og fat 10 kr.sånne priser skal det vare vertfall på små ting.det var blå og rød russen som arangerte dette til en god sak.supert.angrer på ting eg lot stå igjen eg, typisk meg.misjonens gjennbruk er ofte dyrere enn antikvitet butikker.vertfal i Arendal.klem sørfra.

Lemi sa...

huff... håpe den trenden ikje kjem hit iallefall.. æ digge loppemarked, men e litt synd at alle ndre gjør og ;) e jo stappfullt bestandig!

Nina i Paradiset sa...

Jeg reagerer også på at loppemarked ol som får tingene gratis, tar mer betalt enn en antikk/brukt-handler som har selv betalt for å få varen inn i butikken, og har i tillegg husleie å dekke!!
Jeg har vært hos en eller annen misjonforenings møbel-utsalg her nede, og overhørte at denne mannen krevde 400 kr for ett bord som hører til sånne bambusmøbler som var så populære på tidlig 80-tallet. (sånne med tykke puter med svæææææære blomster på) Jeg måtte bare kommentere at: "Det er vel for hele gruppen det da??" (det var en kort sofa og to stoler i ett grusomt stoff, og slitefeil i fletting/sammenføyinger var det også. Tror du han ble sur da, eller???
Klem fra oppgitt!

Anonym sa...

Det er også så sykt forskjell på dem som selger! Fikk kjøpt et flott lite bord for 75 kr, men for en simpel mugge skulle de ha 100 kr! Og ikke ville hun prute heller! Er ikke det litt av vitsen med loppemarkeder, pruting??
Bentemor

Kine sa...

Helt enig!!!Derfor gidder jeg ikke dra rundt på loppis lengre jeg,ikke kommer man fram,og det er bare DYRE rævva ting de selger hehe..nei,takke meg til Freetex å Finn!;)
Er jo synd da,siden pengene går til et godt formål....men men..og du,jeg har veeeeeldig lyst på den hyllen enda jeg altså...ser du ikke har solgt den enda....*kremt* du skal vel ikke inn til byen igjen??*hihi* Uansett,ha en fiiiin dag Irina!!!!Den lysestaken ble uber-lekker!*klæm*

Anonym sa...

Jeg er delvis enig med deg, Irina.
Har opplevd begge deler.
Det går ikke an å gjøre kupp på Porsgrund, Figgjo og slikt lenger, for de som arrangerer loppemarkedene, får "profesjonelle" til å gå igjennom slike ting, og sette priser på det.
Antikvitetsbutikk-priser.
Jeg var selv med og sto som selger på et loppemarked i fjor, der arrangørene hadde gjort det slikt.
Og hva endte vi opp med? Joda, å brenne inne med disse fine tingene, som i mine øyne var overpriset til å være et loppemarked.
Og når vi ikke fikk solgt de, fikk vi heller ingen penger inn til den gode saken..
For meg skal et loppemarked være et sted der de setter utover varene de får, uten å vurdere de først. Så kan folk få gå rundt og snoke og snuse, og kanskje gjøre et varp.
Det er det som er spenningen med et loppemarked, og forsvinner den spenningen, så forsvinner folk fra loppemarkedene også.

Jeg syns Fretex også er fullstendig overpriset, som ei over her nevner, man finner IKEA-møbler, som er dyrere enn på IKEA. Ja, da er noe galt.

Kjempekul lysestake, spørs om jeg ikke må oppsøke Mekonomen snart jeg også :)

Klem fra Vibeke

Mina sa...

Jeg er så enig!! Hater når de har priset varene! Det er jo det som er gøy med loppemarked, og gjøre kupp!!:) Og, ja, det går til et godt formål, men ikke til en hver pris..!
Skal på loppis til helgen, årets første, og da håper jeg på uprisede og prutbare varer!;)

Morsomt innlegg under her forresten! Du skriver så bra, og jeg trekker ofte på smilebåndene når jeg er på besøk:)

Ha en herlig dag!

Mina:)

Kerstin sa...

Jeg er faktisk helt enig med deg... Har gått på loppis i mange år... og denne utviklingen liker jeg ikke.. Prisene er skyhøye..og de påberoper seg en "kunnskap"de overhodet ikke har.,'I helgen så min venninne på noen søte små salt-pepper bøsser (ca 3cm høye)
de skulle ha 50,- kr forde korken var sølv... og det var jo selvfølgelig ikke sølv. Vi fant et sølv bestikk for å vise damen forskjellen ..det var ikke lett å overbevise henne at dette ikke var sølv..Hun måtte jo gi seg..da var argumentet at damen som hadde gitt dette hadde sagt at dette var populært og de måtte selge det for mye penger..
Vi satte alt ned igjen og gikk..Ikke moro i det hele tatt..

Klem =)

MajorogMeg sa...

Ja, det spørs om gjenbruk er blitt så trendy at prisene skrues opp? Det er jo ikke bra!! Da faller jo hele vitsen bort. Enig med deg!!!!

Anonym sa...

Jeg var selv også på et loppemarked i utliggende strøk av Trondheim i helga,synes jg fikk masse for pengene jeg:) Pene skap til 50 kr, snowbord sko til 10kr osv osv. Så vil ikke si at alle loppemarked er like ille.

Black Feathers sa...

Heisann du, og tusen takk for den koselige kommentaren hos meg ;)
Jeg har opplevd begge deler på loppemarkeder, men jeg er ikke så ofte innom slike. Jeg er mer sånn brukthandler person for der kan jeg rusle rundt i fred og ro. Det er gjerne da jeg finner ting også. Men et bra tema å ta opp, for hvem vil vel gå på loppemarkeder hvis de blir så kjempedyre?
Stor klem til deg ;)

Simte sa...

Helt enig og gjennomført frustrerende!
Kjøpte 6 glass på ikea ifjor til den nette sum av 12,-.
På gjenbruksbutikken vi har her på Røra så kosta 1 glass 10,-!!
Helt utrolig vilt!
Sa ifra til damene og da kom jo leksa..."bla bla bla...godt formål"!
Javel, og så? De ville jo fått solgt mer og tjent mer om ting var billigere!!!
*sukk*

Ingunn sa...

Jeg har faktisk god erfaring. Før gikk jeg ikke på loppemarked fordi jeg ikke likte ting som var gamle (noe jeg gjør nå). I år gikk jeg fordi det var 6 minutter å gå, sola skinte og jeg er mer interessert i ting med sjel/historie.

Jeg brukte 300 kroner og fikk masse fint. Et par ganger ga jeg de 50 når de ba om 20 og 30. Kanskje de ville bare få ut varene - det var søndag og like før det var slutt?

Dette var i Oslo. Nord i byen.

Ja ja. Det var bare min erfaring som ny loppemarkedskunde.

Ha en fin dag, og lykke til med konfirmasjonen. Vi har vår 3. mai. Og er også litt sent ute. Klem

♥bagatellar♥ sa...

Opplever akkurat det samme her på Sunnmøre, gjenbruksbutikkene har svært stive priser på mye av det de selger, og til tider er varene dyrare enn i butikk... feks som du nevner IKEA varer, eller liknande rimelege ting. Har dama som priser høyrt at nokon har sagt at sånne puter selger dei i Oslo til 500kr så trur ho at dei er verd det, om dei i Oslo får solgt puta til denne prisen er ei anna sak... Ser gamle serivse deler til feks 75kr for ei desertskål der dekoren er så utslitt av oppvaskmaskin at ein ikkje kan sjå kva det er, men for all del det er jo Egersund:-S Nei, på tide dei får bakkekontakt igjen! Heldig vis er der nokre som det går an å prute med, og forstår at ikkje alltid tingen er verd det den er prisa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online