onsdag 22. april 2009

Kaoskontroll hjelp...anyone ??


Tenåringen her i huset skal konfirmeres 31 mai. Han har mast på meg for å ut invitasjoner, liste over hvem vi skal be osv.
Men jeg har vært helt avslappet .
"God tid "har jeg sagt...har aldri helt skjønt hvorfor folk stresser for en konfirmasjon.
Det å ha masse folk på middag er ikke noe uvanlig her i huset......så hvorfor stresse. Har jo såvidt begynt å tenke på blomster osv.....
Men i går gikk jeg igjen på veggen!!


Ikke- jeg- er- så- sliten -veggen. Slik det var for ett år siden, mer som.....I helsikes navn !! Det er konfirmasjon å planlegge !!
Jeg må ha penger til mat , kaker og gave.
Ikke bare det !! Men invitasjonskortene...jeg har tatt bilder av gutten....så må vel finne på noe med de !!

Jeg ELSKER å lage mat. Og så har jeg jo fri, siden jeg er sykmeldt. Jeg har hele tiden sett for meg at jeg skulle lage tapas koldtbord......men det å lage koldtbord tar tid...husker 30 dagen min...holdt på i mang netter med å laget mat.
Så er jeg kontrollfrik. Jeg er ikke så flink å delegere...jeg mener selv jeg lager tingene bedre .....dessverre.

Er det enklere å lage en forrett. Feks melon og parmaskinke. Eller carppacio på en seng av ruccola og pinjekjerner.

Til hoved rett har jeg en deilig rett som jeg har funnet i det siste.
Helstekt indrefilet av svin med gorgenzolasaus. En lun salat med ruccola,fersken og honningglasserte valnøtter.
Og fløtegratinertepoteter.
Til dessert hjemmelaget karamellpudding, eller en sorbet.

Men så er det de to venninnene mine som meldte seg frivillig til å hjelpe, plutselig i utlandet .
Så nå har jeg ikke noen til å hjelpe meg med maten....det fikk jeg hetta for i går....selv om jeg har vært helt avslappet om det.


Hvem skal jeg spørre ?? Hva er best ..koldtbord eller ikke ?? Og bordkort ?? Noen som har forslag til fine bordkort ??

Noen forslag til konfirmasjon i det hele tatt ?? Jeg vet hvordan bordet skal se ut....tror jeg. Jeg elsker å pynte bord...det kommer naturlig...men bordkort !!

Jeg vil ikke ha blåskjell eller treplate med tørketblomster !!

Hmmm dette må dere værsåsnill hjelpe meg med . Pliiis!!
Jeg blir så glad hvis dere kan hjelpe meg.

Har sett mange bloggdamer som er så flinke med å lage kort ol.............jeg er ikke det.Noen forslag.??
for

17 kommentarer:

Malla sa...

Må nesten le.... dårlig gjort kanskje men ... velkommen etter ;o)

Har konfirmasjon 31. Mai jeg også. Skal feire sammen med min søster og familie som også her konfirmant. Ungdommene ønsket seg taco til middag, til 80! gjester. Heldigvis har de ombestemt seg og har bestemt seg for steik og kjøttkaker. Kjedelig men enkelt å ordne i alle fall... vi får satse på en fantastisk god saus og gode grønnsaker og poteter som tilbehør.

Men alvorlig talt! Jeg har heller ikke vært stresset men vet jo at det er mye som skal gjøres selv om man tar det enkelt. Bare det å ordne og sette istand klær til familien som teller 9, (med svigersønner)er jo en jobb i seg selv.

Lykke til Irina, håper det dukker på en reddende engel eller to!

Klem Guri

Jannicke sa...

..huff, nå fikk jeg nesten panikk på dine vegne... :)
Jeg har konfirmant 3.mai, jente..
Jeg har lagt ut forslag på hvordan vi tenker bordkortene.. Hvis du går inn på min blogg, og skroller deg nedover - så ser du det. Men som sagt : Hun er jente! Jeg vet ikke helt om dette er noe for en gutt. Men selve opplegget med spydet er kanskje en ide?? Ta en titt!!
Andre forslag : Allier deg med folk som kan bake... Gjerne gjester som kommer, spørr om de kan ta med en kake - så slipper du den biten! Min erfaring er at koldtbord ofte er mer "stress" å forberede enn en middag...
Innbydelsene kan du jo gjøre enkelt : Ex bestille på Foto Knutsen e.l. Rask levering, og helt ok kvalitet.
Masse lykke til!!
Hilsen en annen konfirmantmamma (som også stresser litt!!).

Anonym sa...

hei
Jeg er stadig inne å leser din blogg, men er helt ny med å svare på de.
Jeg har selv tre barn og vært gjennom 3 konfirmasjoner, den siste i fjor. Det jeg gjorde ang invitasjoner,bordkort, pynt o.l. var å velge et tema for dagen og kjøpe/lage tingene etter det. Temaet som ble valgt, var på grunnlag av den hvilken favoritt hobby konfirmanten har. Er feks konfirmanten glad i musikk, så kan invitasjonen feks skrives på cd plater og til bordkort kan du bruke noteark o.l. Her er det bare å plukke ting fra konfirmantens hobby. Ang mat, så har vi alltid valgt koldtbord. Dette på grunnlag at det da alltid vil være ting som faller konfirmaten og gjestene i smak. Lykke til med forberedelsene og lykke til med dagen når den kommer (fortere enn du aner).

Hilsen ei ny ei

Villmarkstausa sa...

Tips til mat.
Kalkun eller steik, og salat. Allt kan gjøres i stand dagen før.
Skjæres i fine stykker, pakkes i langpanne med folie over. Settes kaldt.
Varmes forsiktig mens dere er i kirken.
Potetsalat til også kald.Lages dagen før. Selvbetjening, bufet.
Pynt.stekt sopp,svisker, ananas, grønt,jordbær på spyd
Salat vaskes dagen før og legges i plastposer i kjøleskap. Blir knallsprø. Bruk mange forskjellige slag og farger. Vakkert!
Babytomat ol til pynt...
Feta, oliven....
Dessert is med varm sjokoladesaus og jordbær;-))

Bon Apetitt......

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Du kan bruke tynn kartong...som du får kjøpt i forkjellige farger til en billig penge på europris. print ut ønsket motiv i flere små på ett a4 kartongark og klippe og brette.... enkelt da men...bare ett forslag..

lykke til !

Carpe Diem sa...

Oj, har ingen tips, har konfirmantgut sjølv i år, og er i tenkeboksen;) Men konfirmasjonen er ikkje før 30. august da, så eg har litt betre tid enn deg. Tenker eg vil få ut innbydelsar i løpet av mai, men veit ikkje heilt korleis eg skal lage dei enda. Me skal ha koldtbord, og eg har fått to til å hjelpe til på kjøkenet.

Lykke til;)

Evami sa...

Et lite tips som er enkelt og fint synes jeg. Var på OrdningOgReda og kjøpte kartong skar det ut i firkanter,og hadde et gjenomsiktig papir oppå og bant dem sammen med silkebånd. Hvis du vil,så kan jeg maile deg bilde av det....

TIl pappa´s 60 års dag som var på høsten hadde vi svart papir/kartong med oransje papir og bånd.Men det er jo bare å variere etter hvilke farger en har på bordet:)

SKjønner at du er stressa,men ta det med ro,det ordner seg,og husk at du skal IKKE slite deg ut:) Klem Eva

Laila sa...

Da sønnen min konfirmerte seg for to år siden, kjøpte jeg små sorte smykkeesker fra Panduro som jeg pyntet med en sølvfarget sløyfe, en liten rød rose og et bittelite "til/fra-kort" hvor det stod navnet på gjesten. De så ut som små gaver. Jeg la et par karameller oppi til alle ungenes store glede. Det var stilig og stilrent. Jeg ville heller ikke ha skjell og drivved. Og storebror valgte fargene selv, det var utradisjonelt i svart, sølv og rødt. Ikke noe lyseblått og hvitt til den gutten, nei.
Maten kan jeg ikke hjelpe deg med, men kan si så mye som at å stå med maten selv, hadde ikke jeg orket. Jeg bestilte koldtbord og fikk venner og familie til å bake kaker.

Lykke til!

Marias skriblerier sa...

Hehe... bare stress ned, dette fikser du lett som bare det!! Maten har jeg absolutt ingen tips om, det er virkelig ikke mitt bord...

Men bordkortene... nå vet jeg jo ikke helt hvordan bordet skal dekkes da, jeg mener i hvilken stil osv., men her er noen forslag som jeg kom på i forbifarten:

Lag kongledyr med fyrstikkbein og sett en lapp oppi kongla ;) Neida... *ler* hmm... tenke... Jo, nå har jeg det (noen forslag er sikkert rare, men jeg har jo en del rare ideer...):

- pakk inn noen delikate godteribiter (f.eks. mintsukkertøy eller noe med knæsje farger på) i cellofan, som du lukker igjen med en sløyfe - bind så en fin lapp (kanskje dataskrevet?)fast i sløyfen med navnet til gjesten på

- liten telysholder til hver - dekorer telysholderen med et fint serviettmotiv som passer til bordet, samt print ut og klipp til navnelapper som du fester på med decoupage(ref. mine bryllupspotter)

- drivvedpinne med fin sløyfe og lapp på

- spraylakkér en liten rose (m/kort stilk - kanskje tørket?) - legg på tallerkenen med en sløyfe/et blondebånd rundt og en navnelapp på

- "store" spraylakkerte legoklosser i sølv med dataprintede navnelapper på (med fin skrift), som dekker den ene langsiden på klossen

- spraylakkerte små lekebiler i sølv med en tråd etter seg med en navnelapp på

- enkle navnelapper som du fester mellom taggene på gaflene

Jeg kunne ha holdt på i en evighet Irina... men da blir jeg sittende her.. og nå er jeg trøtt!

Lykke til med forberedelsene!! Klem til deg!

Marias skriblerier sa...

Drivedpinnen var kanskje en miss... du ville jo ikke ha noe tregreier ;)

Ingunn sa...

Heia deg! Har sendt deg en Award.

Klem fra ingunn

Anonym sa...

Forslag til bordkort: print ut forskjellige bilder av konfirmanten, evt lim bildet på kartong, eller ha litt plass til å skrive navn nederst under bilde.allefall personlig, om ikke så stilig kanskje.

Cathrine sa...

kjenner igjen det der med å "ha god tid". vi skal ha 2 års dag snart å jeg benytter anledningen til å samle slekt og familie.. må planlegges litt snart.. det blir mange.. jege r håpløs til å tenke frem i tid.. så jeg har lite råd å komme med;) god klem og lykke til.. du klarer dette fint;)

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Konfirmasjon her 2 mai...phu...
Bordkort, har brettet servietter som skjorte - og laget slips som fungerer som bordkort...
Konfirmanten ble fornøyd - han vet akrurat hvordan han vil ha det...

Lykke til...

rosa:-) sa...

Hei Irina:-)

Tenkte gi deg en ide om bordkortenemen ser du har fått mange, og svært gode forslag. Vet du har god smak og krativ så bordene din blir flotte! Kanskje når det gjelder bordkortene så er det enkle det beste?
Har konfirmant selv i år og vi tar igjen temafargen på hennes kort. For to år siden ble den eldste konfirmert og da var det mer klippe og lime. Bilde av henne og hun selv som skrev på navnet til gjesten og laget en enkel "strekmann" tegning som passet til gjesten. Myyye arbeide!
UPS, jeg skulle jo ikke si no om bordkortene;-)
Maten er jeg sikker på at du drar i land også! Vet sellv hvordan det er å ønske å ha oversik og kontroll med at alt blir perfekt på en slik da. Men kjære deg, jeg anbefaler at du spør om hjelp/tar i mot hjelp til det du trenger. De rundt deg ønsker deg godt og vet sikkert at du har bestemte ønsker så de vil sikkert gjøre sitt beste for at resultatet blir bra.

Hvis vi tenker oss om så dreier det seg "bare" om en konfirmasjon selv om det er en stor dag.

Trekk pusten godt, dette går bra!

Klem:-)

M sa...

Jeg fikk en uforutsett krise midt i konfirmasjonen, og måtte lage bordkort i en fei. Bordet var allerede planlagt i hvitt, blått og sølv..........jeg kjøpte tykk lerrettspapp og brettet, og skrev med calligrafi penn...og kjøpte tredimensjonale klistremerker, et til hvert....Var så heldig at jeg kunne levere alt til en venninne som skrev de ferdig.....
Det var mange som synes at bordkortene var så lekre!!!
Det enkleste er ofte det beste?

M sa...

Klistremerker i sølv og blått, altså..
;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online