tirsdag 7. oktober 2008

Emmeline queen of the blogs ;)

I natt kom ett innlegg inn hode mitt....jeg begynte å tenke ( Og ja det skjer sånn en gang i skuddåret ;)Det er mange her i Blogglandia som har spurt seg selv, og andre hvorfor vi egentlig blogger. Svaret er like mangfoldig som det er bloggere. En blogg er jo egentlig en dagbok på nett.

Noen er rene interiør blogger, noen forteller om hva de har gjort med barn ol. Jeg har stilt meg det spørsmålet selv. Hvilken bloggtype er jeg ? Og hvor på hierarkiet er jeg ? Jepp dere leste rett. For også i Blogglandia er som i virkeligheten ,det er ett slags hierarki her inne.

Jeg må innrømme at den 7 oktober i 2007 så viste ikke jeg hva en blogg var. Jeg googlet navnet til keramikeren Lillan Svensrud så plutselig datt jeg innom her.
Så naiv som jeg var, skjønte ikke jeg hva en blogg var. Kanskje brydde jeg meg ikke. Jeg fikk lese om interiør og da var jeg happy.
En kveld satt jeg å surfet på nett, og fikk det for meg, at jeg hadde lyst på en gammel kjøkkenbenk. Fant ikke noe på nett. Plutselig fikk jeg en idé om å ring min venninne Gunda. Hun jobber på brukt bo. kanskje hadde hun en benk ? Så jeg ringte henne.

Du kan sjekke ut bloggen min Containergirl sa hun. Hva er en blogg da ? spurte jeg henne.
Tror faktisk ikke at jeg fikk noe svar. Hun ba meg sjekke sin personlig blogg å.Ok det kan jeg jo. Da jeg hadde lest hennes blogg og Containergirl bloggen var jeg i hundre. Hva er dette?? og hvem i alle verden er denne Anemone som legger igjen kommentarer til deg da?

Nei det visste ikke Gunda noe om. Hun bor en eller annen plass i Trøndelag og så er hun mye på blogg. ( Detter er f.r (før rustdammene ). Siden hun alltid var inne på Gunda sin blogg begynte jeg å lese hennes blogg. Det var om Sodaflasker det første innlegget jeg leste.
Jeg husker at jeg syns det var ett bra bloggnavn hun hadde. Og så hadde hun hatt så mange som 9000 som hadde besøkt henne. Jeg vet ikke hvor lenge hun hadde blogget. Men hun hadde ca 100 -150 treff om dagen. Og det syns jeg var kjempemange. Jeg leste disse bloggene så mye att jeg til slutt fikk lyst til å lage min egen. Med god hjelp fra Gunda gikk vi i gang. Og da ble min lille blogg til. Den du nå sitter å leser.
Det har blitt til mens jeg har gått livets vei. Den var tenkt ut til å bli en ren interiør blogg. Men som dere vet, har jeg i år lidd litt av sykdom. Da det stod på som verst var det ikke interiør som stod i hodet på meg.
Jeg husker at de første ukene hadde jeg så MANGE som 50 stk på bloggen. Og jeg syntes det var stort!! Nå ligger jeg på ett snitt på 200 om dagen. Og jeg syns det er MANGE. Jeg er ydmyk, glad og forbauset at folk liker å komme innom.
Jeg slutter liksom ikke å forbause meg over det. Min blogg er ikke alles "cup of tea" Jeg er dønn ærlig, og har vel en spesiell måte å skrive på. Noen liker det, andre ikke.
Da jeg begynte å blogge oppdaget jeg andre blogger som jeg likte . Kanskje hadde vi ikke samme stil.
Men jeg likte historiene. Emmeline var en blogg jeg likte, jeg oppdaget at mange likte Emmeline. Hun hadde virkelig mange hitt. Hun lå på ca 500 om dagen. Her snakket vi om en blogg dronning av rang !!
Jeg gikk inn for å sjekke hvem hun hadde på bloggrollen. For her måtte jo blogg eliten ligge.!!! Det var blogger som BO , Hvit Stil og Den Gode Fe. Jeg tenkte at jeg ville menge meg i det gode selskap. De norske bloggers Crem de la crem, for å si det slik.
Jeg fikk tips at jeg skulle gå å besøke mange blogger og legge igjen ett spor av meg selv. Så jeg brettet opp armene og kommenterte så tastaturet nesten ble ødelagt.
Jeg la igjen en kommentar til alle de og flere. Den eneste som kommenterte tilbake ever var Emmeline. Jeg ble helt stum, tenk at dronningen av interiør blogger ønsket meg velkommen !!
Riktignok liker hun Tildaer og Greenpeace, greenday eller er det Greengate ? Jeg var/er liksom mer Kartell eller Alvar Aalto. Men hun hadde så morsomme historier. Den første jeg fikk med meg var" Busstrylledama "og "akurk mannen
".
Ok, la gå ,dama hadde flere puter med det amerikanske flagget enn hva den amerikanske hæren har flagge. Hun var jo Emmeline! !Hun kunne ha 79 kommentarer. ( Agurkmannen )Jeg skjønte liksom det at hun ikke kunne kommentere tilbake til alle. Da hadde hun vært bak datamaskinen hele tiden.


Men når Emmeline kommenterer noe hos meg, blir jeg helt stum...det er nesten at jeg hører ett kor som synger halleluja halleluja haaalllleeeluja.Når jeg leser hennes kommentar må jeg ha det stille rundt meg. Ikke noen barn eller mann som syter i kulissene.
Emmeline har en evne til å skrive slik at man blir trekt inn i historiene .....og bilder. Det er så ille, at jeg har begynt å se på boller fra det grønne merke med prikker som ser ut som vannkopper. ( Det er ille ! )
Jeg vet at jeg ikke har nådd dette blogg hirarkiet Emmeline vanker i..... jeg vet ikke om jeg er på bunnen heller for å si det sånn.... men dere skal tro at jeg sjekket hverdag fra du hun begynte å kommentere .Om hun hadde satt meg på favoritter, og en dag( Gikk ikke lenge faktisk) satte hun meg på hennes favorittblogger.
Var jeg stolt eller!! jepp !!
Det var/er flere grunner for at Emmeline er dronningmoren eller bloggdronningen
- Hun er morsom, skriver fantastiske historier og har nesten ikke stavefeil.
-Hun er empatisk, hyggelig og en likanes person
-Hun var på toppen av karikaturen i en eller annen Bergensk avis.
-Hun har mange tilhengere ...bloggere og andre uten blogg.
Har det en sammenheng at hun heter det samme som den fremmste kvinnesakskvinnen Emmeline, eller er navnet bare ett kult navn uten betydning ?
I dette lange innlegget har jeg skrevet om blogger som har bidratt til at jeg har blitt en blogger. Alle er de fantastiske blogger og fantastiske damer på hver sin måte.
Og jeg vil bare si Takk til dere som tar turen innom, takk for at dere kommentere. Jeg blir glad og ydmykt for alle kommentar. For de av dere jeg har fått ett "venninneforhold " til.
Jeg er også nyfiken på hvilken blogger som inspirerte dere til å begynne å blogge. Jeg sender denne utfordringen til alle dere som kikker innom.
Store varme klemmer til dere alle :)
Og hver en av dere er spesielle for meg. !!
Ps jeg ser at folk ikke tar dette som det er en god historie som dere skulle smile av.
Jeg sier det jeg følte når jeg begynnte å blogge.
det er ikke slik nå.
jeg har mine blogger jeg besøker og de meg.
Jeg følte det var slik.
Allesom har støttet meg da jeg var syk og nå dere er mine favoritter.
tro jeg skal skrive på profilen min at dere må lese med ett åpent sinn, humor og en teskje med ironi.
Blogging er en hobby. Det er ca en gang i uka jeg gjør dette. I mitt liv er det så mye mere enn blogg som er viktig.Har ikke tid til å pøske ut hva neste innlegg er...
Som at min sønn er på mr for å se om han har noen kreftsvulser akkurat no.
Så den krittikken bryr jeg meg ikke om.
de som kjenner meg vet hva jeg står for og hvem jeg er !!

50 kommentarer:

tinemor sa...

Gøy å lese historien om hvorfor du begynte å blogge.
Jeg liker stilen din, både skriftlig og interiørmessig.
Keep it up girl!
Klem

Anita sa...

SÅå bra historie! Speiler veldig hvordan jeg tenker og har gjort det i "prossessen"! Nå skal jeg myse litt i bloggen din! Ha en strålende dag! Klem!

Anemone sa...

Keep up the good work girl!!!

Emmeline sa...

Haalloooen;)

Nå må jeg bare smile...og bli VELDIG flau, og veldig glad og ganske overveldet. Og så ser jeg på klokken den er 07.40, det betyr at jeg må få ræven i gir som det heter på stygt bergensk...for bussen venter. Busstrylledamen sitter på bussen om nøyaktig fem minutter, så henne rekker jeg ikke!

Tusen takk søte skjønne Alex. Et utrolig koselig innlegg var dette å lese. For jeg har faktisk ofte dårlig samvittighet over alle jeg ikke klarer å besøke. Alle som har knallfine blogger som jeg surfer igjennom i løpet av en dag( du vet jeg sitter på kontor) men som jeg ikke får tid til å legge igjen en kommentar på.
Jeg liker godt bloggen din. Du er uhøytidelig, du viser mye av deg selv og du har fått ufortjent mye kjeft for det syns jeg!! Det bør ikke være sånn, du lærer oss mye hver dag, om deg selv og om oss!

Men bloggdronninger er vi vel alle! Om man har tusen lesere eller ti så er det viktigste at man noen vil lese, og kanskje noen legger igjen en hilsen. Jeg har så mange lesere at jeg får eposter når jeg har tastet feil, eller skrevet et innlegg med skrivefeil. Heldigvis er jeg jo egentlig lærer og har brukt mange timer på å rette skrivefeil hos andre i min tid. Så da går det greit at andre retter hos meg. Men av og til skriver jeg tilbake at det viktigste er budskapet...Eller egentlig; det viktigste er å kose seg med å være kreativ. Få ut sine kreative tanker og ideer. Eller opplevelser.

Jeg ser du har skrevet litt om noen av de bloggene som jeg har på bloggrolllen min. Bo, Den gode feen og Hvit stil. Felles for disse tre er at jeg har møtt alle sammen, og det var fantastisk. For det jeg opplevde var at dette var jenter som jeg trolig kunne blitt venner med i mitt vanlige liv. Jenter som jeg har mye til felles med, som lo mye, som var mer enn gjennomsnitlig opptatt av møbler og farger. Det var fantastisk gøy og veldig rart.
For her i denne verdenen møter vi jo egentlig andre jenter som er søstre i ånden--som tenker litt i samme bane som oss selv, enten vi liker tilda eller kartell.

Tusen takk igjen for koselige ord. Nå MÅ jeg komme meg avsted...og du lurte på hvem som inspirerte meg?
Vel jeg oppdaget tilfeldigvis Karna. Som er en veldig klassisk blogger, og som liker new england.
Hun har en stil som ligger et stykke unna meg selv, men det var utrolig facinerende å besøke henne.. Da jeg begynte tenkte jeg at jeg skulle bli en sånn klassisk interiørblogger...Men så er det ikke så lett, fordi personligheten vår etterhvert kommer frem gjennom tastaturet. Og det er vel egentlig DA at bloggen begynner å bli spennende....SYNS JEG. Ha en DEILIG dag, kos deg masse og takk igjen!!!

Fru Fjeldhammer sa...

Rett fra hjerte og flott skrevet, Alex!!

Jeg selv synes ikke alt er lett å skrive ned, da jeg er en slik person som lett kan missforstås!

Digger bloggen din jeg, selv om jeg kommenterer sjelden...

klem klem

Den gode feen sa...

Heihei :)
Så flott innlegg du har skrive. Eg er heilt enig med deg i at Emmeline er bloggdronninga. Ho skriv fantastisk bra, og på ein humørfull måte som ingen andre klarar. Eg har blogga i fem år. Fem år av mitt liv har blitt dokumentert i blogg (men eg har sletta bloggen fleire gonger). I starten var me ikkje så mange, så me klarte følgje kvarander opp kvar dag med sjå kva den andre hadde oppdatert med og tid til å kommentere til kvarandre. Nå har eg ikkje sjanse å rekke alt.

Bloggen kan bli ein heiltidsjobb om ein vil. Ein kan surfe etter inspirasjjon, ein kan kommentere og oppdatere osv. Men for meg er det ein hobby som gjer meg utruleg stor glede, men også dårlig samvittighet. Når eg ser at 5-600 har vore innom ein dag eg ikkje har oppdatert, så tenker eg huff stakkars dei - her er ingenting nytt. Og det som gjer meg dårlegast samvittighet er: alle dei som legg igjen kommentar som eg ikkje rekk svare. For mitt vedkommande er det så vidt eg rekk oppdatere dann og vann, og i periodar har eg knapt tid til det ein gong. Men det er nok noko alle som bloggar oppdagar etterkvart - at ein rekk ikkje over alt. Ein må jo leve livet i Real Life også :)

Du har iallefall ein kjempefin blogg og ein superkul heim :) Diggar dyrehovudet på veggen og eg diggar Kartell-lampane også :) Ha ein fin onsdag!

Anemone sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
GundaM sa...

Hihi, artig du ja;0)

Husker da du hadde fått flere besøkende enn meg; Da sendte du meg melding ;0)
For meg er vel ikke antall besøkende så viktig, men at jeg finner flere likesinnede. Trivelige jenter som finner glede av de samme enkle ting som meg.

Ja, bloggen din er spesiell Irina. Det er du og, og alle vi andre damer her inne! Alle er vi unike på hvert vårt vis, hver vår retning.

Kathrine med sin hageblogg var det som fikk meg igang med blogginga, jeg tenkte lage meg ei hjemmeside men fikk det bare ikke til så tipsa hun meg om dette fantastiske verktøyet;)

Ha en fin dag, så håper jeg du stikker innom sjappa mi snart igjen! Bizzy days;)))

ENGEL sa...

FØRST:DU HAR FÅTT EN UTMERKELSE INNE HOS MEG!og så:dette var virkelig et fantastisk innlegg. jeg må vel nesten si at hos meg var det karna og emmeline som gjorde at jeg begynte å blogge.samtidig så var jeg nywsgjerrig på hva dette gikk ut og fant ut at jeg måtte prøve meg.
tror nok at man kan ha 100%stilling som blogger om man vil det. jeg prøver å kommentere,men det blir litt for ofte til de jeg besøker fast hver dag.- det går litt tid til akkurat dette.og noen ganger får jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke trimmer like mye som jeg blogger,for da hadde nok kroppen hatt en anna form du!hihi...men,i bunn og grunn,jeg elsker å blogge og å lese blogger.jeg elsker livet,barna mine og interiør. håper jeg en gang kan klare å formodle det like godt som du og emmeline!klæm fra meg!

ENGEL sa...

ojoj.gikk litt fort i kommenteringen...hehe,det skal stå FORMIDLE og være mindre w innimellom;)

Anemone sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Emmeline sa...

Anemone; må bare sende en liten hilsen til deg her inne. Jeg skjønner godt hva du mener og håper ikke at du sletter denne kommentaren. For den er viktig.

For jeg tror nemlig at det å være seg selv er det ALLER viktigste. Da vil du få lesere. Ikke nødvendigvis tusen millioner lesere, men akkurat de leserne som liker DEG;) og de er de ALLER kjekkeste!

-og bare for ordens skyld. Jeg ser på meg selv som en helt vanlig jente, -en gjennomsnittsblogger!
Og regner med at dette egentlig bare var ment som en hyggelig hilsen? Ikke som kritikk av noen andre? Jeg ble iallefall veldig glad for rosende ord!

Magny sa...

du kan skrive du...
men er ikke enig med deg,- vel har emmeline mange beøkende,- men slett ikke min favoritt.
satt nå og virkelig lurte på hvorfor så mange treff på henne?? Er det status å besøke en med mange treff?- eller "være venn" med en med mange treff? derfor??

vet ikke jeg,- men både du og Gunda overgår denne emmelinebloggen...
en ting jeg leste hos emmeline en gang,- som jeg likte godt,- "at blogging er en kreativ ventilasjon!" HELT ENIG,- derfor blogger jeg....
klem til deg~~~~

Magny sa...

Takk til ANEMONE !! SMIL....

Alex sa...

Uff igjen blir jeg misforstått og tolket på en annen måte.
Anemone du skriver at vi må lage innlegg uten at vi skal tekke andre. det å være oss selv. Det var det jeg gjorde!!!!!!!
Det var ment humoristisk men med sannhet.

Emmeline er en blogg dronning for mange. Ikke bare har hun 1000 lesere om dagen, men hun har blitt invitert til IKEA og har vært i avisa som det.
Emmelines blogg er fin.Den er personlig og ærlig på lik linje med bla din. Men jeg LIKER mange andre også din.
aDerfor nevnte jeg deg.
Du og Gunda er mine favoritter.

Og du må jo innrømme at jeg ikke skriver for å tekkes andre. har jeg det har ikke fått så mye pepp !!

Alle mine venner her er like inporten.
Hvis ikke Tine skriver, eller Eva skriver blir jeg lei meg,

Alle kommentarer er viktig og akkurat det med Halleluja var faktisk ikke sant men satt på for å gjøre historien bedre.

Håper dere alle forstår det.
ALLE DERE er FANTASTISKE !!

Stor klem og husk nå lese mine innlegg på en humoristisk og en liten snev av ironi :)

Tove sa...

Sånn! Med denne kommentaren har du i allefall fått endå ei IP-adr. til å telje på bloggen din - hi, hi! Likar godt det du skriv, men veit ikkje heilt om det er eit hierarki her inne, eller? Eg set stor pris på breidde, ulike kvalitetar og eigenskapar når eg surfar meg gjennom eit utal bloggar. Eg likar at bloggane er personlege, noko som eg tippar din er (fann deg i dag og har berre fått lese dette eine innlegget). La oss gløyme hierarki, Queen Bees og antal kommentarar og besøk. Det er kjempeflott at du belyser det, for då må vi alle gå i oss sjølve og minne kvarandre på kvifor vi driv med denne blogginga. For min del er det i allefall fordi eg likar å skrive, ta bileter og så er det kjekt å treffe nye folk på denne måten.

No legg eg det til i bloggrollen min slik at eg finn tilbake til deg. Skal på eit politisk møte snart, difor har eg ikkje tid til å lese meir på bloggen din no - det får eg heller kose meg med seinare i kveld!

Ha ein strålande dag, håper sola skin der du er!
Klem

Briggs lekehus sa...

Artig historie!! Ble helt revet med.. og engasjert! Jeg er en ganske så fersk blogger, men jeg kaster meg ut i det og deler mitt bloggsyn..

Jeg begynt å blogge fordi jeg bombanderte mine søstre med alle mine nye interiørprosjekter. Mange bilder og laaange beskrivelser. Tilslutt sa hun ene at jeg burde begynne å blogge. Hehe..hun var vel lei alle mailene mine. Men det var iallefall en helt genial ide! For det er kjempekjekt å blogge. Det er så fantastisk mange flotte mennesker her inne. Kreative, inspirerende, produktive, verbale... Jeg visste ikke at det fantes et bloggmiljø en gang! Det er som å få barn og plutselig bli del av en fargerik barneverdenen. Eller å få hund å oppdage en hundeverden man ikke hadde lagt merke til før. Det er bare kjempekjekt og vanedannende! Det eneste aberet er nettopp det at man kan bli opphengt i hvor mange treff /kommentarer man får. En kveld tok jeg meg selv i å bli skikkelig skuffet fordi jeg aldri fikk kommentarer. Og da vurderte jeg sterkt å slutte. Ikke pga at jeg ikke fikk kommentarer, men fordi det jo ikke var derfor jeg ville blogge! Ble kjempeskuffet når jeg tok meg selv i å tenke sånn. Drit i det!! Jeg ville jo blogge for min egen del! Jeg ville få det ut. Dele erfaringer og hente inspirasjon. Måtte jeg virkelig bry meg her inne (også) om å bli "likt"..?? Nei, det gadd jeg bare ikke. Jeg har funnet mine bloggfavoritter som jeg gleder meg til å titte innom. (Og flere skal det bli for er jo så utrolig mange fine der ute!) Også har jeg bestemt meg for å ikke bry meg om de kommenterer tilbake eller liker min blogg. For her i blogglandia trenger man ikke bry seg!! Er jo helt genialt!!! Eneste som kan skje er at man får seg en venn!! Perfetto!!:-)

Magny sa...

HE, HE... TRENGER SÅNNE SOM DEG SOM TREKKER OSS LITT IBLANT...

IKKE NOE ONDT I DETTE,-KLARTE BARE IKKE LA VÆRE KOMME MED MENINGEN MIN...

OG DU, JEG HAR IKKE NOE IMOT EMMELINE, BARE DET AT JEG FORTREKKER MANGE ANDRE BLOGGER FORAN,- SÅ ER DET DET MED TID TIL ALLE...
kLEM TIL DEG... OG SENK SKULDRENE,- SLAPP AV,- IKKE NOE FARLIG...

Torilpia sa...

Jeg skjønner hva du sikter til - og ikke .. :o)
For det er det som er så vanskelig med å skrive. Man gjør sitt beste for å få ned det man tenker i ord og på papir/skjerm. Allerede i den prosessen kan det skje at noen av poengene blir annerledes eller kanskje til og med helt borte.
Etterpå er det mange forskjellige personer som leser det - og tolker det .. alle på sin særegne måte.
Så det er ikke enkelt - å finne de riktige ord og formuleringer - slik at "alle" skal forstå og skjønne hva du faktisk tenkte da du fikk ideen til innlegget.

(Jeg har skrevet litt om denne kommunikasjonen tidligere, på en av mine blogger.)

Når du så får kommentarer på innleggene dine, er det samme prosess om igjen - bare at det denne gangen er du som skal forsøke å finne tankene bak kommentarene.

Her er mange ledd - og mange "veikryss" å gå seg bort i.

Man får bare gjøre sitt beste, skrive det man ønsker - også får folk tolke det man skriver slik DE vil/ønsker.

Jeg har også fått litt pepper fra utenforstående, for å være for åpen - men etter den enorme støtten jeg fikk fra bloggverden (og jeg er ikke en av Emmelines hoffdamer ..) synes jeg blogging fikk et helt nytt og positivt innhold :o)

Stå på :o)

Stor midt-i-uka-klem fra meg :o)

Randi sa...

Hei...takket være Anemone så ramlet jeg inn her.:-)

Jeg er så enig med Anemone, men samtidlig skjønner jeg deg også....jeg har ikke nådd den toppen på hierarkiet? og sant og si driter jeg i det...i mitt hode er Gunda M , Anemone, Marit, du alle sammen...like store bloggdronninger som hvem som helst andre...jeg har ennå ikke kommet inn i den *varmen* du er så heldig? å ha kommet inn i. Jeg blir glad for hver eneste kommentar...og nå tar jeg litt av merker jeg...hihihi.. om det er fra en blogger som knapt har besøk eller om det er fra en med 1000 treff pr døgn.

Jeg henter mer inspirasjon hos drived damene enn noen andre plass.. dronningene i min bloggverden er alle som legger igjen kommentarer hos meg!! Jeg blogger fordi jeg elsker å ta bilder og fordi noen få liker det jeg viser frem. Og fordi det er hobbyen min..:-)

jeg har blogget i 4-6 år. Tror det var Virtuella..ull og tull
http://virtuella.blogdrive.com/
Som gjorde at jeg begynte å blogge.

Okei, dette innlegget ryker det litt av, men sånn kan det bli noen ganger. Vi er forskjellige mennesker her i blogg verden, med forskjellige interesser.
Noen liker rust og rekved noen liker greengate osv...og det er mangfoldet som gjør denne bloggverdenen så utrolig herlig plass å være.

Da har jeg linket deg...hihihi så er du i mitt hierarki også..hahahaha
Ha en strålende fin dag !!

Anemone sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anemone sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Randi sa...

Syns det er flott at du engasjerer jeg....hihihi
Nå kjente jeg blodet bruse og ryggen ble rak og stram...glemte jo at jeg hadde ondt...så ivrig ble jeg..hihihi

Lyst på livet sa...

Kjære deg!
Det ville være kjempesynd om du oppfatter andres mening som MOBB..... Da har du i allefall misforstått min kommentar hos Anemone.Det var overhodet ikke sånn ment!

Tror du får senke skuldrene litt jeg og tro på at det du gjør er BRA!

Ha en god dag videre du også :-)

Lailas lille Rike sa...

Det er klart at det er blogger her inne som får flere treff, og som "treffer" flere mennesker enn andre. De som klarer å skrive på en måte som trekker folk til seg og holde folks interesse over tid. Jeg har selv mine favoritter, som på mitt "hierarki" ligger høyt, men det er ikke sikkert at det er de som får flest treff eller kommentarer. Det er ikke vondt ment overfor andre, men selfølgelig er det blogger jeg besøker som ikke treffer meg så godt, og kanskje ikke besøker så ofte. Jeg har blogget i et par år, på to forskjellige blogger. Alle besøk og kommentarer er veldig velkomne, men det er noen jeg setter større pris på kommentarer fra. Vet ikke hvorfor, og det er litt flaut å innrømme, men sånn er det. Vil ikke fortelle her hvem det er, og det er ikke sikkert det er de samme som du tenker er øverst i hierarkiet. Tror vi alle har våre favoritter, enten vi innrømmer det eller ikke...
Nå har jeg sett litt på to av mine absolutte favoritter, den ene får mange kommentarer og har holdt på lenge, mens den ene er relativt ny, og får ikke så mange kommentarer. Likevel er de likestilte for meg! Bryr meg ikke om ANDRE liker dem, hvor populære de er, det viktige er jo om JEG liker dem. Ellers kaster jeg vekk tida.

Anita sa...

Jeg er en relativt fersk blogger, og fordi om intensjonen min er å blogge om oppussing og hverdagen vår, blir det mest av det siste.
Etter at minstejenta ble "stor" og det var på tide å komme seg bort fra babyforumene, så startet jeg å følge med på en del andre brukere som oppga bloggadressene sine på NM-forumet. Felles for desse var at det var mye interiør og husbyggingtråder, og da havnet jeg her.Utrolig moro å følge med og håpe å plukke opp noen ideer og inspirasjon.
Grunen til at jeg selv begynnte å blogge var som en over her skrev,det ble mye bilder på mail til eldstedatteren vår om hva som foregikk her hjemme. Hun er flyttet ,men når vi gikk i gang med terassebygging ol. så ville jo hun se hun og.
Det er utrolig artig med kommentarer, og det gir enn ekstra piff.
Når noen snakker om "eliten" så tror jeg jeg skjønner hva de mener, og innser at det er ikke mitt mål. Noen har funnet sin plass og fått faste lesere, felles for de er jo oppdateringene. Jeg som skriver 2-4 innlegg i måneden,er ikke så spennende som de som oppdaterer ofte og i tilegg skriver interesant.
Men jeg bruker NIB som startside for mine bloggrunder, og det dukker stadig opp nye artige blogger, som denne.

Anemone sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Jeg lurer på hva du vil med denne debatten din Anemone?
Hvorfor har du behov for å sette Irina på plass? Hun skriver jo pene ting om deg.
Dette hun skriver om en bloggelite er tydeligvis irriterende, men Emmeline kroner seg vel ikke til dronning på egenhånd? Hun har vel ikke bedt om at noen skal være hennes såkalte hoffdamer?

Jeg ser at også Magny har behov for å melde fra at hun ikke liker Emmeline sin blogg. Og det er da jeg begynner å lure på hvorfor dette innlegget fra Irina irriterer så mange? Handler dette virkelig om at dere vil at Irina skal "være seg selv"?
Eller er det litt irriterende at Irina skriver om favorittbloggen sin? For det setter kanskje jantelovskreftene i gang hos noen?

Anemone skriver så fint "Vær deg selv du også Irina", men kommer tilbake for å påpeke at du ikke skjønner ironien... -og da lar du vel ikke Irina være seg selv, og skrive det hun vil gjør du?

Hilsen fra Kathrine
som ikke har egen blogg men som følger med.

*Hege*-mine små skatter sa...

Nå har jeg lest frem og tilbake på disse bloggene du har nevnt i dag-jeg liker dere alle jeg:) Har ikke deg på bloggrollen min,men legger deg til NU:) Håper det er greit...
Du har en flott blogg og her kan jeg hente masse inspirasjon:)

Ønsker deg en herlig dag videre!!

Hvit Stil sa...

Heihei

Nå måtte jeg bare skrive en kommentar til deg. Først og fremst må jeg få sagt at jeg er ofte innom bloggen din, og leser hvert eneste innlegg du har! Det som er, er at jeg er ikke noe flink til å kommentere så mye. Det hender jeg gjør det, da spesielt hos de bloggdamene jeg har møtt og eller mailet litt med. Det gjenspeiler seg litt og i antall kommentarer på min blogg. Det er ikke så mange av de sammenlignet med antall lesere. Etter jeg var på den IKEA samlingen bestemte jeg meg for å blogge mye oftere og det gjorde jeg. Nå er det kanskje på tide å begynne å legge igjen flere spor etter meg... skal prøve!!

Ang hvem som inspirerte til å begynne å blogge: Karna og Posidriv(Haust heter bloggen nå) Jeg var på jakt etter en spesiell stol, og da dukket Karna opp. Jeg fulgte både henne og Posidriv en stund før jeg selv satte i gang. Husker godt da jeg så på "telleren" min at noen andre enn mamma hadde vært inne på bloggen. Det var stas det.

Fint innlegg i dag. Enig med deg at Emmeline er en knallfin blogger. Jeg er også begeistret for henne.

"snakkes" snart
Christine

Ellinor sa...

Intressant innlegg. Jeg begynte å blogge ved en tilfeldighet. Jeg synes det er morsomt å blogge for min egen del. Det er min hobby. Og min blogg er hverken fransk landstil eller stilren. Den er meg! Akkurat det som opptar meg akkurat her og nå. Og det at vi holder på med en adopsjon var medvirkende til at jeg begynte.
Jeg har ikke så mange kommentarer, og selvfølgelig er det artig at noen legger igjen en kommentar, men slett ikke det viktigste med bloggingen.
Ved å blogge kan man faktisk holde kontakten med venner rundt om kring i landet ;) Og man kan få nye, vel og merke "bloggvenner"

Hvis man begynner å henge seg opp i antall treff og kommentarer, hva er målet med bloggingen da? Er det for å bli poppis??
Litt sånn fjortisaktig det da, spør du meg, men alle har forskjellige mål her i livet... sånn er det bare...

Det viktige er å godta andre og seg selv som man er....

Anemone sa...

Til "Kathrine som ikke har egen blogg men som følger med."

Jeg er vel ikke den som har startet en debatt her inne..., kom bare med en mening om Irinas sitt innlegg jeg. Etter å ha blogget i snart 2 år, er denne såkalte "elite" et ukjent femonen sett fra min side, og noe JEG ikke kjenner med igjen i. Og tror du mine intensjoner var å "sette Irina" på plass tar du grundig feil, da kjenner du ikke denne dama!! Og ironien, DEN skjønner jeg nå fremdeles ikke da men...

Her i denne boggverden kan man få skrive hva man vil, helt klart, men så lenge det er åpent for komentarer, må man jo få ytre sine meninger også vel?? og "passer" disse kommentarer ikke, kan blogg eier selv velge om de vil slettes.

Irina og jeg har blogget sammen lenge vi,og vet vel hvor vi har hverandre. Så egentlig skjønner jeg overhode ikke hvorfor jeg sitter her og argumenterer ovenfor en "fremmed", DET skulle jeg egentlig holdt meg langt unna.

Og janteloven...? har faktisk vært fraværenede i min blogghverdag den ogå heldigvis!!

Emmeline sa...

Jeg blir litt svett av kommentarene her... og jeg er liksom bloggdronningen;)
Til Kathrine vil jeg bare si at det er helt ok at noen ikke liker bloggen min. Det er klart at ikke alle er enige med Alex i hennes meninger, men jeg syns vel at du må få skrive det du vil på den måten du vil. Da er du jo nettopp den jenten vi kjenner. Hvis Alex har lyst til å være med i en slags bloggelite så må hun få være med der! og helt tilslutt med fare for å gjenta meg selv; jeg føler meg slett ikke som noen dronning som er mer spesiell enn andre. Kun som en av mange vanlige bloggere.

kari - carpe diem sa...

Herlighet...verden er ikke stor...glem denne "debatten" som ruller og går inne på kommentar siden din...men: jeg fant deg først i dag, via Engel. Også begynte jeg å lese igjennom bloggen din, og syntes det var noe kjent med deg...så husket jeg det! Vi møttes på "gamle" st.olav. Vi var der med vår Anne Kathrine som hadde hjertefeil,og gikk rundt med sekk med medisinpumpe i på ryggen! Vi satt lenge sammen i sofaen en dag, da dere akkurat hadde fått den triste beskjeden om gutten deres. Vi utveklset diverse erfaringer. husker du? kikk innom bloggen min, så kjenner du oss kanskje igjen. Les deg bakover i innleggene, for der står det litt om vår Anne Kathrine. Masse bilder av henne. Herlighet...rar verden...kan jeg linke deg? og hvordan går det???

Sissel sa...

Så artig historie rundt blogginga di :)
Min inspirasjon til å begynne å blogge var nok i hovedsak hobbyingrid som var den aller første bloggen jeg ramlet innom. Videre må jeg nok også si at min søster - engel- også ble en inspirasjonskilde :)
Angrer ikke et sekund på at jeg begynte med bloggingen.

CosiFanTutta sa...

Heisan, jeg håper bare jeg aldri får så mange treff at jeg ikke rekker å hilse tilbake/svare på innleggen :o) Det kan kanskje tolkes som misunnelse, men er oppriktig ment!
Heller få og nære, enn haugevis med perifere bloggsøstre :o)

Etter å ha lest innlegget ditt har jeg bestemt meg for å fjerne telleren på bloggen min - har ikke lyst til at det skal være avgjørende for at folk besøker meg, eller lar være å besøke meg :o)
Ha en fin, fin dag - kjekt med litt diskusjoner innimellom all kosen også!

Evami sa...

Du lager liv i leriren du Irina:)

BLogg-elite,hva er det? BLogger ikke hver enkelt fordi at en synes det er morsomt da? Jeg har ingen tellere inne hos meg,og tror faktisk ikke at jeg savner det heller.. (Fikk det ikke til jeg da,ha Mac ogskjønte ingenting som den ukyndige data-kjenneren jeg er)

Selvfølgelig er det gøy at noen liker det en skriver om,men det er ikke alfa/omega.... Jeg koser meg like mye med å lese som å skrive:)

Og den som fikk meg til å blogge det var du det vennen:)

ha an alldeles flott onsdagskveld:) KLem Eva

storeflittig sa...

hehe, nå må jeg le litt, altså alex. (ikke vondt ment.) jeg lurte på når interiørbloggerne skulle begynne å lage slike innlegg (andre bloggsfærer er fulle av denne typen innlegg). men jeg hadde aldri trodd du skulle starte denne trenden, hihi!

jeg skjønner ikke hvorfor du ser på blogging som en konkurranse? er ikke dette en herlig hobby, da? emmeline og alle de andre er herlige bloggere, derfor har de mange lesere:) men det betyr vel ikke at ikke din blogg er super?

kjære alex - du er topp! jeg fikk dagens latter! men ikke høyne lesertallene dine på denne måten?

storeflittig sa...

må bare si en gang til, altså: IKKE vondt ment!! jeg har likt bloggen din fra dag 1 og liker den fortsatt kjempegodt!! (så du ikke misforstår:)

LoneK sa...

Gøy å lese det du skriver.
Selv ble jeg inspirert tilå begynne med blogg av Ninas lillegale verden.

Er vel egentlig for dårlig til å kommentere rundt om, men det er morro å leser det dere skriver til inspirasjon og ellers alt det som skrives om ting som opptar alle der ute.

Ha en fortsatt flott uke!

mali-mo sa...

Hei! Måtte innom og sjekke hva det var for slags debatt det var som var her inne hos deg ;) Fant noen tråder og antydninger rundt omkring og da måtte jeg inn og se sjøl ;)hehee.

Synes som deg at Emmeline skriver veldig godt og at hun har en blogg som er kjemepekjekk å stikke innom. Hun var faktisk den første bloggen jeg kom over, i et eller annet interiør, hvit-stil, google-søk ;) Så det var gjennom det søket at jeg oppdaget herlige og inspirerende Blogglandia ;)

Det kjekkeste med bloggene synes jeg er at det er så masse forskjellige mennesker som byr litt på seg selv. DET er det som gjør at jeg synes en blogg er spennende. Og det å kunne dele noen av mine interesser med andre, og få respons fra noen på det, helt herlig, spør du meg! (har nemlig null interiørinteresse i vennekretsen gitt).

Og hva er en flott blogg for meg? Jo...de skriver gjerne om et tema som fenger meg, eller de har en stil jeg syns er flott, eller at de har en kjøkkenstol jeg liker, et flott perspektiv på noe, en skjønn datter, en flott hytte, eller at de legger igjen morsomme eller ettertenksomme eller kloke eller snille ord hos meg! Mange ting altså;)

Et problem er imidlertid linkelisten min, som jeg bare helt unntaksvis husker å oppdatere. Huff. Får nå bare håpe at ikke noen tar det ille opp at de ikke står der. Jeg har jo teflonhjerne og kan ikke huske sånt. Men jeg finner jo som regel bloggene igjen da. eller så etterlyser jeg dem på bloggen min! Det har jeg faktisk prøvd to ganger, med stort hell!!!!

Jeg blogger fordi det er kjekt jeg!

Ønsker deg en flott kveld!

Emmeline sa...

Hei igjen Alex;)
Ser du har skrevet til meg igjen nå i kveld, og siden jeg ikke finner noen epost til deg, så svarer jeg bare her igjen jeg da.

Jeg er fremdeles glad for gode ord. Hvordan kan jeg være noe annet? Du har skrevet veldig fint til meg, og om meg. Det varmer!
Jeg er også vant til at mye ros kan føre til påfølgende knurring i gangene;D
Noen liker ikke at det blir snakket om bloggelite eller hierarki. Andre irriterer seg når noen nevner besøkstall, eller antall kommentarer.

For min egen del må jeg bare si at jeg var vannvittig overveldet og glad den dagen telleren min plutselig hadde gått over tusen besøkende. Ikke fordi jeg blogger for å ha flest mulig gjester, eller for å vinne en konkurranse. Kun fordi det var så overraskende. Den dagen skrev jeg om det på bloggen. Men jeg har vel ikke sett på meg selv som noen dronning av den grunn. Eller at jeg var på toppen av et hierarki? Selv om en karikaturtegner i Bergens Tidende tegnet meg sånn....

Etter dette har jeg noen ganger opplevd at enkelte ønsker å sette "Emmelinebloggen" på plass.

Magny viser jo dette klart i kommentarfeltet her hos deg. Der hun forundrer seg over hvorfor jeg har så mange treff, siden jeg er så uinterressant for henne. -Og kanskje folk bare besøker meg fordi det gir status???
Jeg skjønner Magny godt jeg. Det er frivillig hvem vi liker og hvem vi ikke liker, men akkurat jeg og min blogg må tåle disse små stikkene til stadighet. Og jeg er jo bare en vanlig jente akkurat som Magny. Som skriver om mine ting -uten at jeg setter karakter på Magny og hennes blogginnlegg av den grunn?
Hvis jeg ikke liker en blogg, så holder jeg det for meg selv. Jeg skulle bare ønske at jeg hadde mer tid til å legge inn en hilsen hos de bloggene jeg likte godt -og det er mange!

Jeg ser at Anemone ønsker en bloggtilværelse der alle er snille med hverandre, og alle står på like fot. Samtidig blir hun irritert over at hun må argumentere mot en "fremmed" som hun skriver. Er det bare bloggere som har lov til å mene noe om dette da? Godkjente jenter? For dette ligger åpent i Cyberspace, for alle som vil lese og mene i vei!
Anemone er fri til å skrive hva hun vil. Hennes blogginnlegg blir likevel en dupering av deg og inndirekte av meg.
Hun sier at du må tro på deg selv,og holde deg for god for å legge ut om dine favoritter---og at jeg er ikke mer bloggdronning enn noen andre. Men det er jo hennes mening, ikke din.
Og jeg---jeg er glad for rosen og da får jeg også tåle risen.

Magny sa...

BEKLAGER,- ble bare revet med her jag satt...
Og,- Emmeline og Irina+ Anemome bloggingen er for oss alle!
SORRY...

CosiFanTutta sa...

Hei igjen
Jeg savner telleren min, hehe, større var jeg altså ikke :o)
Håper jeg får det til igjen!!

Dagny sa...

Emmeline er dyktig, men jammen er det fleire som er like dyktige på blogging som ho. Så skulle eg utnemne dronning av blogglandia hadde det blitt mange, eller ingen....helst! Men eg pustar letta ut når eg les "mellom linjene" på Anemone sine kommentarar, som ho dessverre har sletta: det viktigaste er å blogge fordi ein sjølv har lyst og ikkje fordi ein skal tilfredsstille andre. Jepp :-)

Min verden sa...

Hei Alex - jeg tror ikke på sånne "heltedyrkinger". Tror ikke Emmeline betrakter seg selv som dronning. Jeg har ikke lest de andre kommentarene. Den som får mange kommentarer har ofte farta mye rundt. Du var en av de første som kommenterte på min blogg og som ønsket meg velkommen. Takk for det :) Vi trenger alle å bli hilset! Sjekk ut bloggen til Bakerella. Hun ligger på min bloggliste. Da kan man begynne å snakke om MANGE kommentarer. Stor klem fra Hanne

MonaLisa sa...

Hei på deg. dette ble egentlig ganske skummelt, men siden jeg er "ny blogger" og er impulsiv når jeg får tenkt meg om så vil jeg svært gjerne kaste meg utpå jeg også. 1) Jeg er enig med deg, og simpelthen elsker Emmelines blogg. Hun virkelig KAN skrive gode historier som får oss alle engasjert , sånn eller slik. 2) Har ikke lest hele bloggen din men endel innlegg. Du er ærlig, rett fram og stoler på deg selv. BRA! Ofte får sånne som deg pepper - men jeg tror det skyldes en anelse misunnelse. Og nå fikk jeg mine ti første "uvenner" her... hmm.. Kanskje det ikke gjør noe? Kanskje det ikke er så viktig at ikke alle liker alle og alles innlegg? Herrefred, det er da valgfritt hvilke blogger man leser - er en kjedelig eller "uviktig" i dag - så går jeg til neste! Jeg begynte å blogge for ca 1 mnd siden, og tror kanskje jeg har rundet 1000 besøk. Det er vilt, og jeg har hatt 15 kommentarer på ETT innlegg. Javel tanker mange kanskje, er det noe å rope hurra for?! JA det er det. Det er enormt at så mange engasjerer seg. For mitt liv trenger omsorg, oppmerksomhet og gode venner. Om de er her på nett eller hos naboen, er ikke viktig! Kan vi ikke alle bare kose oss med bloggene, droppe det som er lite hyggelig - og sende hverandre en hyggelig respons istedenfor?!! Hvorfor i alle dager bruke mer av livet på skittkasting og forsvars taler på blogg? Nei beklager damer, dette skjønner jeg ikke... Jeg digger bloggen din, og Emmeline sin - samt alle de "hvite" selvom jeg er mer lun og intim. Er det ikke her vi gir hverandre glede og inspirasjon da? Min venn Aasesfantastiskeverden er min betsevenn og nabo, og har beriket livet mitt med sin intro av blogger vedren. Takk Aase! Jeg blir ærlig talt ikke insp. av skittkasting.... Så stå på "vennen"

Anonym sa...

well guys! after the latest untrammelled [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !research loophole the all chic untied [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all untrained www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the entanglement! enjoy our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and win money.
you can also rein other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . you should also check this [url=http://www.realcazinoz.com/fr]Casino en ligne[/url], [url=http://www.realcazinoz.com/it]Casino Online[/url] and [url=http://www.realcazinoz.com/es]casino en linea[/url] games. join the the largest [url=http://www.texasholdem-online-poker.com/]online poker[/url] room. check this new [url=http://www.realcazinoz.com/paypalcasino.htm]paypal casino[/url]. [url=http://www.ttittancasino.com]Online Casino Spiele[/url] , buy [url=http://www.web-house.co.il/acai-berry.htm]acai berry[/url] . [url=http://www.avi.vg/search2.php?a=sex4sexx&ser_key=bondage+]bondage[/url] [url=http://www.thecasino.co.il/ilcasino.htm]casino[/url] . [url=http://en.gravatar.com/willinger18]online casino games[/url] , [url=http://www.web-house.co.il/buy-k2.htm]Buy k2[/url] and new [url=http://casino-online.wikispaces.com/Online+Casino+Games]online casino[/url]

Anonym sa...

Awesome blog, I hadn't come across www.allofirina.com previously during my searches!
Keep up the fantastic work!

Anonym sa...

Wow neat! This is a really great site! I am wondering if anyone else has come across something
like this in the past? Keep up the great work!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online