fredag 17. oktober 2008

Blodtørstig moro...

Det er noe jeg har forsøkt å skjule for dere. Kan jo hende at dere har skjønt det for lengs da.
Men jeg er en utrolig kjedelig person.

Har alltid vært det, og vil nok dessverre være det til min dødsdag. Da jeg var fjortis og vennene mine var ut å festet , røykte og drakk satt jeg hjemme å leste...å leste....å leste.
Jeg var en pen jente og hadde mange venner...men jeg hadde dette ....jeg var hung up på bøker.
Før jeg ble konfirmert hadde jeg lest Ibsens samlede verker, Amalie Skrams Hellemyrsfolket, Amtmannensdøttre av Camilla Collet....kjedelig ? Ikke for meg...Jeg leste stefarens min sine bøker.
Er det de nyes bøker som hadde 4 bøker i ett ?
Jeg leste blodtørstige bøker om verdens mest blodigste mord ol........Før jeg var 14 måtte moren min gå gjennom rommet mitt.....på jakt etter røyk ? sprit ? k ?...... nei etter bøker !!!

Seriøst !! Hvis jeg hadde vært så heldig at falkeøynene hennes hadde feilet.....Ja, da hadde jeg ett avhengighets forhold som varte til boka var slutt...det kunne være kl 6 om morgenen. Og da skulle jeg på skolen kl 8.
Jeg ble ikke trøtt....mere euforisk av lykke.
Jeg har ikke anelse om hvor mange bøker jeg har lest....med det er MANGE...urovekkende mange.

Jeg har passert stadiet nerd, geek for leeeenge siden.
Da jeg gikk i 6 klasse. Fikk jeg beskjed av læreren min av å lese " The Never Ending Story " Og vet dere.....den er neverending....Bare slik at vi kunne snakke om det i klassen. Eller mer meg og læreren.

De andre leste Nancy Drew. Som jeg forøvrig hadde lest da jeg var 7 år.
Alle disse herlige, forbudte,euforiske timene har ført til at jeg i dag leser kun KRIM .....jeg VET at det i dag finnes tusene bra bøker som " Drageløperen" eller " Tusen strålende soler " ol......men irina kommer IKKE til å lese dem.

Kall meg alt mulig rart ( Som jeg er sikkert at noen gjør ;)

Jeg leser kun til lyst no...og hva liker jeg. Jeg ELSKER å lese om massemordere, blod, sinnsyke sjeler, forvaklede sinn...you name it.......

Vet dere hva jeg har fått ut av det...masse herlige dager, netter ....i sanneløs begeistring.
Men også til at jeg er husredd....jeg må ALLTID ha en venninne til å ligge over når jeg skal være hjem alene.

Det er ikke tull !! Jeg er redd at noen skal myrde meg...eller så er jeg mer redd spøkelser for å vær helt ærlig :)

Jeg har hatt mine favoritter oppover årene. Men min dronning ( Håper det er greit A, at jeg utroper min krim dronning)

Det er Elisabeth George. Dama er amerikansk men skriver Engelsk krim !! Ufattelig Bra !!!

Jeg er også veldig glad i Minett Walters .Bøker som" Olive tok en øks " er helt fantastisk !! Hun er også en engelsk krim dronning.

Men den beste krimboken jeg har lest er " Retterstedet " av en annen dronning Val Mcdermid. jeg leste hele boka på en natt !!
Og da jeg var ferdig, var jeg så lei meg samtidig som jeg gledet meg til å begynne å lese den igjen. Denne boka har jeg lest 3 ganger....og jeg har aldri lest en bok mer en 1 gang !!
Alle hennes bøker er FANTASTISKE !!

Selfølgelig har jeg likt Unni Lindell og Karin Fossum. I natt leste jeg mørkemannen. Tok meg 9 timer ;) men for første gang i Lindells karrière er jeg lunken...helt grei, tok seg opp etter 4 timer. Men det er leeeenge for en krimbok å være...for lenge.....

Det kan jo være fordi jeg er nyforelsket i denne dama . Jeg er så lykkelig !! Hun er fantastisk forfatter som fenger fra side 1..... Jeg klarer ikke å legge vekk bøkene hennes. Hun er bedre enn all verdens Mankeller og Stieg Larssons.

Is prinsessen, Predikanten, Steinhuggeren, Ulykkesfugl og den siste !! Som jeg ikke har lest " Tyskerungen.

I morgen skal jeg forte meg å vaske hus.....så skal jeg springe å kjøpe den ;) Gleder meg !!!

Mine venner er ut på byen, med dans og moro. Eller hjemme med vin. Jeg liker ikke å gå på byen, jeg drikker to ganger i året hvis det ikke er 1 gang.

Jeg er dama som går hjem først fra byen , edru...med en krimbok i veska. Jepp , jeg har ALLTID en bok i veska....

Jeg har lest ut på byen. I dokø, i køen på Rema. Mens jeg går..........

Jeg er den kjedelige dama som sitter å drikker julebrus. Mens jeg forbereder meg til å legge meg. Sove meg opp i natt, slik at jeg kan sitte å lese hele natten i morgen......For meg kommer det til å bli helt topp !! meg , boka og natten.....

Jeg kjenner meg lykkerlig. Har min lille fantastiske familie og små gleder som bøker.

Har mine barn arvet min leseglede....NOT !!

Og ja, jeg hadde lest ferdig bibelen før jeg var 16 ;)

Måtte bare advare dere før bloggtreffet. Ha en fantastisk helg kjære bloggere, venner og du fæle anonym som lusker i buskene :)

17 kommentarer:

Lemi sa...

åh bøker ja! elska di! men etter at æ ble "voksen" har d vært lite bøker.. synd egentlig.
leste alt æ kom over som lita og i tenåran. kjenne meg godt igjen i d du skriv om fest eller bøker.. har aldri vært no særlig t festing.. litt i russetia, men thats it egentlig. har bare ikke lyst t å feste. lystig lag, ja, men alkohol og bråk og hurrameihopp, nei takk som byr..

trur kanskje æ ska lese ett par bøker ;) kanskje æ blir hekta igjen.
ps trur den beste boka/bøkern æ har lest i min ungdom, va maria gripe: skyggeserien.. herlige bøker..

ha en flott kveld!! (me ei bok??)

Torilpia sa...

Flott innlegg :o)

Kjenner igjen det å ligge å lese til langt på natt ..
Husker også at jeg leste en mengde casino grøssere da jeg var 11-12 år .. de var skikkelig råe .. gjett om noen var husredd i den tiden da .. :o)
Måtte slutte å lese slike bøker - sluttet også å se slike filmer og tv-programmer. Nå i dag er jeg ganske trygg hjemme i mitt eget hus - men får store problemer hvis jeg må være alene andre steder.
Misliker hus hvor jeg vet at noen har dødd i .. har angst for kjellere og loft .. så det har satt sine spor kan du si.

Nei - jeg holder meg til bøker om kjærlighet og karrierekvinner .. familiesagaer og andre "snille" historier. Har slukt en masse av Charlotte Vale Allen og lest det meste av Danielle Steel .. men jeg har vel ingen favorittforfatter idag .. liker best å skrive selv nå. Skjønt det blir ikke noen roman fra mitt hold - i alle fall ikke på mange år enda.

Du får ha en flott kveld i morgen - kos deg med boka di .. :o)

God helg - klem fra meg!!

Siw sa...

Hei, kul blogg du har, liker å lese at har en personlig stil, mange hvite damer her i dette universet.....
Titter innom her igjen :)
Ha en underbar natt

A-mora sa...

Som du leser du da:) Jeg har alltid lest. Blir helt oppslukt av bøkene hvis de er bra. Men når sover du?

anitas lille lykke sa...

oj, imponerende.
glad i å lese j og,men ar ikke les så mye som deg, nei.
a en god lørdag

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Jøss som du leser da - foresten arti med bøker... har jo pløyd gjennom en del bøker jeg også, men nå går det mest i lydbøker...

Tenkte litt på bloggtreffet jeg da... enn den Italienske??? resturanten øverst i gata - passer ikke den til et bloggtreff...???

Nå fyker vi på sykkelavsluttning, har bilen full av taco...syns du,du ser det for deg...ha,ha... alt er kuttet og lagt i poser... til ca 35 pers...håper bare det er nok til alle...

Ha en super lørdag...

Ragna sa...

Jeg er også en boksluker :-) Som barn leste jeg vel ut omtrent alle bøkene på barnebiblioteket i byen. Var innom og hentet nye bøker (20-30 stk) hver uke. Da jeg ble 10-12 gikk det mye i Victoria Holt og sagaen om Isfolket... Nå går det mye i reiseskildringer hvor Torbjørn Færøviks "Veien til Xanadu" er en favoritt.

Jeg har lest MYE krim i gamle dager men nå blir det lite krim. Med ett unntak: Elisabeth George! Maken til skildring av persongalleri og side stories har jeg aldri vørt borti hos noen andre forfattere. Leser bøkene om og om igjen og begynner gjerne å grine når det skjer noe trist i boka fordi jeg lever meg sånn inn i den. Jeg innser at dette kanskje er litt merkelig men det er nå gøy også :-)

Koselig koselig sa...

Bokorm jeg også! og har lest og blitt lest for fra jeg var bitteliten. Min bestefar var faktisk min lærer i flere fag på barneskolen og stor var gleden i klassen vår når han leste Snorres Kongesagaer høyt for oss i kristendomstimen. Det var helt fantastisk og et av mine beste skoleminner faktiskt!
Nå liker jeg og lese krim, gladbøker og humørbøker. Det er flott med bøker, og er det film og bok så tar jeg begge deler på tur :)
god lørdag :)

kari - carpe diem sa...

Bokorm her også...men kan ikke påberope meg å ha pløyd igjennom bibelen, da! DET er ekstremt! Men leseglede er noe helt for seg selv, og den triste følelsen når ei bok har vært VIRKELIG god, og den deilige tilstanden er over...Anne Kathrine(hjertebarnet, ja:-))ser ut til å arve meg heldigvis! Tror de som aldri leser noe, går glipp av en slags verden...?
Ha ei koselig helg! Her er potetgullet og brusen kommet frem iallefall.

Anemone sa...

Lest hele sulamitten jeg også :-) alle bøkene du her skriver om bortsett fra den første rekka da...

Og overlevde den frisørtimen ja gitt, skal lage et innlegg om det nå tror jeg, mens jeg koser meg med et lite glass her...
Men siste bok av Unni Lindell du..., kan ikke måle seg med sden svenske forfatteren nei...

ENGEL sa...

o du store min!!!!!!!!!!du er jo verre enn meg. sier bare en ting:jeg har lest tyskerungen og den er knall!jeg har nok ikke lest så mye som deg,men jevnt over 2 pr mnd tenker jeg.akkurat nå er det karin fossum som er her...
gleder meg til bloggetreff og håper jeg fårtil å komme!!!!!!klæm

Evami sa...

Du lesehesten:) Har aldri vært så "ekstrem" som deg til å lese,men har lest masse,masse før. Og gjenkjenner det du skjrver om å ligge natta lang,og bare måtte lese ferdig boka,og kjenner egentlig at jeg har litt abstinenser der i gården.. Tenk å kunne ligge ei hel natt og bli ferdig med ei bok,åh det er en lykke i livet det:)

Og du som jeg har tenkt på deg de siste dagene når jeg har vært ibutikken. For hva annet enn JULEBRUS stråler mot meg:) Da har jeg tenkt som så: Hvor mange flasker har Irina hatt i seg nå?

Kos deg med resten av kvelden og ei god bok:) Klem fra meg:)

GundaM sa...

Jøss som du driver på da;)

Her er det blitt lite lesing etter unga kom ihus men ejg elsker jo bøker av Arild Rypdal, Guilou og Ludlum da ;0) Litt macho kanskje men sånn er det med den saken!

Klemz sent en lørdag

HildeS. sa...

Hei hei.
Eg kjenner meg igjen i dette ja.
Eg var ein lesehest av rang fra eg lærte å lese og fram til eg var rundt 30 år, kan eg tenke meg.
Det var verst, eller best, rundt 10til 18 års alderen.
Eg sat alltid med nasen i ei bok, og då meiner eg alltid,hehe.
Eg var heilt fortapt i bøkenes verden, og omverda fekk ikkje kontakt med meg. Herleg.
Eg kan nok ikkje vere med på bloggtreff i Trøndelag. Det tar meg vel eit par dagar å kjøre opp, men skulle gjerne ha vore med.
Lukke til for de som skal møtast.
Klem Hilde.

~♥~bagateller~♥~ sa...

Jupp:-D Det går i krim hos meg også, meget meget sjelden det blir lest noko anna. Har vel lest dei du har ramsa opp her... + frykteleg mange andre.. Jo skumler jo bedre, akkurat nå holder jeg på med siste (i alle fall som dem har på biblioteket) boken i Lydmouth-serien av Andrew Taylor. De er mer i sjangeren skummelse (kommer fra skumelt;-)) og er da ikke litt sniller krimversjon.

MonaLisa sa...

he he, det er vel ikke noe å skjemmes over! Et klokt menneske tilegner seg egen kunnskap sies det! Jeg beundrer deg for din leselyst. Liker det godt jeg og, men i MEGET mye mindre grad enn deg. Problemet med å begynne å lese er at tiden går alltfor fort!Når man er sånn cirak midt på siden, så ringer det, man skal til tannlegen, henet i barnehagen etc. Drit kjedelig... også sitter man på bussen, hos tannlegen eller andre atedr og bare lurer på HVA som skjer. Har man nok fantasi så går det litt over alle støvelskaft spør du meg... jeg og er husredd, mørkeredd og redd for spøkelser eller andre fra fortiden. men uannsett... krim MÅ man ha liksom :-) Vi er litt rare, javel det er gerit det! Vi er det med stil da iallefall. klem

CosiFanTutta sa...

Heisan, takk for besøk på bloggen min. Telleren min er på plass, hehe

Jeg kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsen din av å være hung up av bøker :o) Har vært lesehest hele livet, og begynte også veldig tidlig. Min far hadde stort bibliotek, så slukte alt jeg kom over. Jo "tyngre" jo bedre, det ble en utfordring. Legger aldri fra meg en bok jeg hadde påbegynt, selv om den ikke treffer spot on alltid. (Ett unntak av The Posthumous Papers of the Pickwick Club, av Dickens, hehe)
Leser derimot sjeldent krim. Liker ikke stemningen det setter meg i :o)
Har jo lest noe,da. Lackberg og Larssons Milleniumtriologi, og det er jo spennende, men....not my cup of tea :o)
En yndlingsbok er Erik Fosnes Hansens - Beretninger om beskyttelse. Veldig godt skrevet. Skuffet over den siste : Løvekvinnen. Mistrys balansekunst er også glitrende!
Kunne snakket om bøker i ukesvis, men skal gi meg nå :o)
Kanskje vi skal lage en leseblogg, sånn at vi ikke kjeder resten av verden, hehe
Ha en fin fin kveld!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online