onsdag 23. januar 2008

Elsker eller elsker ikke ?

Av og til kommer det personer inn i livet vårt som vi føler det er noe med....både på godt og vondt.
Det er en en følelse....som en smak på tungen...noe mystisk, noe vi ikke greier å ta.
Det er som øynene går oppover. Inn i sjelen for å huke tak i denne mystiske følelsen.

Hmm....her er det en person med zetz over!!
Av og til kaller vi denne følelsen for vennskap,kjærlighet....noen kaller den sogar "one night stand"

Er det ett innstinkt i genene våre ?Hva er det som gjør til at vi liker enn annen person på en spesiell måte.
og så er det selfølgelig graden av den følelsen....
Vi kan møte noen i butikkkøen, smile og prate med en person, og etterpå kan vi føle oss glad uten grunn....som en engel har berørt oss:)

Så kan vi finne en sjelevenn i form av en venn /veninne eller i form av ektefelle.

Men hva skjer hvis vi er gift da ? Hva om en annen person vekker disse fnisetet,"babble -i -vei -uten- å -gi -menig- følelse. Hva skjer da ?
Uff hvis det er mann tenker vi...For med engang tror vi at det handler om sex. Men jeg har faktisk sett venninner som har fått denne følelsen for en annen dame.
Og nei ,de er IKKE lesbisk.

Jeg snakker om den derilske forelsket følelsen...men uten det sexuelle.
Jeg har ikke følt den...men sett den...og jeg har hintet, spurtdt og til slutt ROPT det ut til venninnen min at det er ok om hun er lesbisk.
Hun nekter...den andre person gir henne så mye sier hun.... hm hva skal jeg tro....


Men en ting skjønner jeg.. ..den enten like æ eller så like æ ikke følelsen.
Sånn er det i " Blogglandia" også ,enten så liker jeg en blogg eller ikke...
Enten så liker du som leser bloggen min dette eller ikke.!!

Det jeg ikke forstår er hvorfor skal vi kun ELSKE noen inderlig en gang eller to i livet....og hva er det som trigger ELSKE knappen....eller er det slik at det en dag vandrer en mann inn døren på butikken min...og gir meg disse følelsene......

Siden den mannen som går igjen i butikken er mannen min....og jeg sjelden er ute andre steder ......

...... Ikke for det ...det hender jeg står i kø på Rema......

6 kommentarer:

Anemone sa...

Hhmmmm.... *tenker så det knaker*... men det er vel dette med "kjemi" da, det som er så veldig vanskelig å forklare kanskje, eller er det ikke det ???

Noen ganger finner man bare mennesker som passer en som "hånd i hanske", det kan være samme humor, samme tanker og ideer om ting... ja, vet ikke helt. Men noen trekkes en mer imot enn andre, slik ER det nå bare... og det er vel kanskje det som kalles "kjemi".

For min del har jeg nå kjent denne følelsen både når det gjelder kvinner og menn. Noen liker man bare rett og slett bedre, slik er det nå med den saken.
Faktisk litt usikker på om dette er mennesker som er litt lik meg selv ??? *lurer på det nå*........ Ja ! Tror dette er mennesker som er litt lik meg selv.

Allikevel sies det jo at "motsetninger tiltrekker hverandre" !!! I alle fall i parforhold. Og sannerlig om denne damen vet, men litt slik er det under dette tak. Mannen er av den rolige sindige stødige typen som tenker praktisk og "fornuftig", mens jeg er den humoristiske uroskråka som har 1000 "jern i ilden". Vi oppveier hverandre opå en fin måte i alle fall, og han er en stø klippe i mitt liv.

Men dette er et innlegg jeg skal grunne vider på på denne dag...

linda sa...

hihi - har ikke noe svar på dette jeg nei - men gode poeng og bra skrevet - Alex!! (såå vanskelig og rart å ikke bruke det "vanlige" navnet ditt)

Alex sa...

Annemone ;)

Ja noen kaller det kjemi....og det er ett poeng der du sier ( som jeg hadde i mitt opprinnelige innlegg, før daten ble infisert av en mystisk virus )Vi liker mennesker som er lik oss selv...Jeg har brukt denne frasen mange ganger. " Hun er toppers egentelig er vi lik ....Hva sier det om meg....hm må komme ett innlegg nr to om dette tema :)

Ha en fin dag....Har langåpent idag så skal på butikken no.... Men skal tenke vidre på dette

Linda . Du kan da bruke navnet mitt ---er jo egentelig ikke så anonym da :)

Turid sa...

Hei Alex datt på bloggen din da æ var innom Heimdal Marie å kommenterte.
Interesanne betraktninger du har i dag, for å trekke en kort å grei slutning : "så elsker elsker ikke". Noen ganger stemmer det bare så mye bedre enn andre ganger,
å så herlig det er når det stemmer.
Oppi alt det der treng det ikke være hverken kjærlighet , sex eller andre usømmeligheter ( HE HE) en fin dag til deg, foresten så ville æ bare si at på strikketur er det dinosaurer ute å går, men den er veldig snill!!

åsemor sa...

Har nå oppdatert meg her hos deg. Mange tanker du deler med oss, så deilig med dønn ærlige folk !
Formlandmessa har vært en drøm i mange år, men kom meg aldri så langt(drev interiørbutikk i fem år). Men til Danmark kom jeg meg, iallefall et par ganger i året (hadde kjøkkenleverandør der).
Elsker eller elsker ikke, hm......tror det er fullt ut mulig med "sterke" følelser for et annet menneske, uten at det trenger å føre til noe mere. For meg er denne følelsen "kjønnsløs", det klaffer bare. Slike bekjenntskaper gir energi og positivitet.

Ha ei fin helg, imorgen blir det dametur til Ålesund på meg :)

ArneA sa...

anemone oppfordret meg til å lese blogposten og gi noen kommentarer.
Det første har jeg gjort og syns du gir noen flotte beskrivelser av det som ofte kan skje.
Mennesker møtes og søt musikk.... etc.
Men skal jeg gi vettuge kommentarer og støtte deg i/ advare deg mot konsekvensene av disse tankerekkene vet jeg faktisk ikke.
???
Ok.
man tenner på en annen. Lik eller motsetningsfull. Samme eller motsatt kjønn. Det skjer.

Hva man så gjør med det tror jeg henger sammen med hvem man er, hvilke behov (bevisst eller ubevisst) man har, hvilken situasjon man er i, og om man er villig til å akseptere at utilsiktede resultater kan bli følgene. Det gjelder både ved fysiske treff som artificial treff i web-verden. Akseptere man ikke at det kan bli vanskelig, er min erfaring at man bør holde seg unna. Da har vi imidlertid også kastet bort muligheten, men det må også aksepteres. Pose og sekk er bare mulig om man putter posen opp i sekken.

Vel Alex/Hanne, dette ble sikkert bare tull, og om litt er det SkyWatch Friday

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online