torsdag 17. januar 2008

"Blogglandia" ett sosialt kasus ?

I dag har jeg vært i elendig form. Feber, , kvalme og mega hodepinen.Selv om hodet dundret som om det var millioner av tømmermenn inni det.....så kunne jeg ikke...ville jeg ikke, unnvære å blogge rundt. Ikke nok med at det er mange flotte blogger ut på nettet. Men hva er det som skaper denne avhengigheten ? Er vi en flokk nerder som ikke finns sosial ut i det virkelige verden ?Nei det tror jeg ikke stemmer. Jeg er kjempesosial, og mine innstinkter sier meg at dere også er det.

Og damene på nettet er så spesielle !!. Alldri har jeg hørt så mye ros i mellom damer. Og vantro ser jeg at de takker for ros som den selfølgeligste ting i livet. Ute i den virkelige verden er det jo ikke slik.

Roser vi noen ut i den virkelig verden foregår en samtale på denne måten.
"Vet du, jeg liker den genseren du har på kjempegodt !! Den får fram den nydelige blåfargen på øynenen dine :)"
"Tulle du ? Denne gammle genseren? Hadde ikke noe rent, så det ble denne filla...utvasket er den også...Ikke har æ på linsene mine med farge heller....

Hva er det som skjer....Hvorfor benekte å få ros! Hvor negativt er det. Jeg skjønner at folk kan føle seg ille til mote med å få ros, men behøver man å trekke energi fra den personen som bare ville være hyggelig....

Sånn er det ikke "Blogglandia "Her roser man. Og så som høfelig medborger svarer de med " Tusen takk ,bare hyggelig at jeg kunne være til inspirasjon,,,"

Er det noe rart at vi liker oss der...

Jeg har tenkt... Tenk om vi befolker hele Stjørdal med bloggere. En typisk liten småby med bloggdamer.
Da har vi alle gått å strålt omkring, for vi for så my ros, alle har hekklet, strikket, malt eller stylet omkring.

Vi hadde stoppet villt fremmende, og rostet dem opp i skyene for at de er den de er.

Gitt dem awarder for fine klær, fint hus eller bare for at de går så yndig som bare det.
Det hadde vært noe....Ingen sure minner........Bortsett fra at alle ville være premenstruell på samme tid...Kanskje Gundam ville slått en blomsterbukett i hodet på Annemone, fordi hun sommler så fryktelig.
Og Emmeline hadde ikke nøyd seg med å be Marie om å holde en agurk.....men om å .....den en viss sted .

Men skjønne dere hvor jeg vil hen med dette?
Hadde ikke jeg blitt bitt av blogging...men la meg si, at det var mannen i huset som hadde blogget med andre menn om sport . Hadde jeg nok mumlet noe om nerder, tapere, asosiale folk som går på trygd....osv
Men det er ikke slik!!Dette er damer som er i jobb, mange er grunderer, er i forhold, har hus, bil og 2,5 barn....

Så kjære medborgerer i "Blogglandia " tar dere utfordingen ? Hvilken sosial kasus er vi ? Hva er det som driver oss

Og det viktigeste er ....Hvorfor er vi så hyggelig ?

Eller er vi som Gundams vakkre engler i solnedgang......

13 kommentarer:

Amelie78 sa...

Heisann!
Takk for comment på bloggen min og for gode tips! :) Moro å titte innom. Liker at du tenker og fabulerer samtidig som du har interiørblogg. (Er stort sett enten-eller :-)

Ellers likte jeg det siste innlegget ditt! :)

Ha en god dag!

Amélie

Amelie78 sa...

Jeg svarte forsåvidt ikke på spørsmålet ditt. Får evt bli senere - på farten her :)

Am.

NinaS sa...

Nok et godt innlegg fra byen på motsatt side av BYEN!
Synd at du er syk da, men ser du holder motet oppe med å blogge,og holder du den innstillingen, blir du nok fort frisk igjen, skal du se!!
Selv vasker jeg hus i dag, men må ha litt drikkepauser innimellom. (har slått meg på smooties)Etterpå skal jeg ta bilder av ett rom og legge ut i bloggen.

God bedring da!

(PS butikken din er forresten yndlingsbutikken til min hagegale venninne i Hommelvika! Linket henne på MSN her om dagen og spurte om hun visste hvor denne var hen! ;) )

Whoopsi Daisy sa...

Hei
Jeg er som deg, fått helt dille på blogging. Jeg stortrives med bloggingen. Jeg bruker hele kvelden her istedet for å se på tv, det er bra. Noe annet som er bra er at jeg stapper ikke i meg så mye på kveldstid lenger....kan jo ikke taste med mat på fingrene. Kanskje dette er den nye slanke metoden ;o)
Jeg vet ikke hva som driver meg, men jeg gleder meg til slå på pc'n hver dag, får ikke gjort det fort nok. Det er så koselig å få hilsner fra ukjente. Jeg tror jeg bygger opp sjøltillitten min her inne. Det er et deilig sted og være. Jeg kan være helt, helt meg selv, og det er ok for alle her.
Ha en god helg
Whoopsi Daisy

Anemone sa...

Stakkar syke lille deg.
Denne damen er på bedringens vei, og det føles GODT !! Hoftebeina og kragebeinet stikker liksom ut av kroppen, og beltet har flyttet hull, enn så lenge...
(Til sjokoladen i kveld sikkert :-(

Bogging ja... enig i hvert ord du skriver. Men egentlig tror jeg vi er ganske så sosiale alle sammen. Vi er bare ikke flinke nok til å ta imot positive kommentarer når vi er ute i den store verden. Her inne møtes vi jo ikke ansikt til ansikt, så det føles kanskej ikke så "farlig", jeg vet sannerlig ikke...

Får håpe du får noen glupe svar.

God bedring til deg da. Håper du blir bedre for slike vakre dager som vi har i trøndelag om dagen må bare benyttes utendørs.

Anemone sa...

Ikke sne ???
Bare 7 stein kast fra hverandre ???
Blåst bort hos der sikkert...

Kine sa...

Jeg ER bare hyggelig å liker å rose folk jeg da,så det kommer naturlig her *lol*
Neida,det blir vel slik når man "taster" isteden for ansikt til ansikt..Ønsker deg og dine ei god helg!!

Trønderpia sa...

Hei!

Og tusen takk for koselige ord inne på bloggen min, blir helt rørt jeg!
Jeg elsker å lese funderingene dine, både ler og blir tankefull samtidig....
Og jeg flytter gjerne inn i bloggebyen Stjørdal jeg :)
Liker ideen din, tenk å komme hjem fra jobb og finne en Award på døra: "Denne får du fordi du du har så fin farge på huset, og er snill mot naboene!"
Kanskje det er slike man skal begynne å henge på døra til folk som er litt sure og gretne i utgangspunktet? Sånn helt anonymt mener jeg. Ingen kan jo la være og bli snille og gode av å få slike fine ord....

Du er sååå snill, tenk at du vil lete etter sukkerskål til meg da, du er en knupp!
Skal lete rundt på nettet, for å se om jeg finner en som ligner. Hvis ikke skal jeg prøve meg på en tegning, hadde vært så moro å fått en lignende sukkerskål igjen!

Ha en riktig GOD HELG du også, og god bedring! Klem til deg fra meg.

elin1976 sa...

For min del er det for jeg finner damer som deler samme hobbyer som meg. Før jeg begynte å blogge hadde jeg bare interiørblader som kilde. Jeg elsket rosa og hvitt, landlig og fransk stil men jeg trodde faktisk at det var kun meg i hele verden som likte dette. Men så fant jeg noen blogger og der.....der var det jammen flere damer som levde i en slik bobble og ikke nok med det. De hadde linker på hundrevis til både butikker der man kunne skaffe seg mer info om denne stilen og enda flere damer som hadde samme stil som meg.
Litt av filisofien min i hverdagen er å sette pris på alle rundt seg. Livet er for kort og dyrebart til å ikke strø rundt oss med positivitet.
Ha en fin kveld:O)

christinasinteriør sa...

Hei! Takk for rosen! Jeg har ikke fått så masse fint men det blir nå fremover! Hvilken leverandører bruker du?? Har du villa collection? Kunne jeg få sett flere bilder av butikken din! Ha en fin helg:0)

Minnelita sa...

Hei, hei. Bloggen din var jo kjempefin. Ska følge med videre her ja. Har pakket ut tingene jeg fikk i dag og satt de utover så ikke kaill`n ser at det har kommet noe nytt inn i hjemmet!!!! Herlig med noe nytt. Liker vrien din på bloggen, med på interiør og tenking. Kjempemorsomt å lese. Snakkes!!

Karoline sa...

liker tankene dine rundt dette, er ganske interessant ja. tror vi er her slik vi vil at det skal være, men ute blir ikke alltid responsen slik som her. er utrolig godt med et sted med anti jantelov!!!! i den virkelige verden er det mange som irriterer seg mer over andre og deres fremgang enn å glede seg med dem. men jeg tror de fleste venner er gode med hverandre. men at vi lett snakker om noen....det gjør vi her også, men da bare positivt. tror vi trenger dette positive i bloggverden. jeg nyter det:) og haåper jeg gir nok tilbake:)
god bedring og ha en deilig helg!
klem fra Karoline

Oleiv Lene sa...

Hei igjen!
Ja du er inne på noen gode poeng i innlegget ditt. Hverdagen er hektisk, og det er lett å legge merke til de negative tingene i livet og snakke høyt om det, isteden for å fokusere på det positive og spre det videre til dem man omgår. Jeg har jobbet i videregående i noen år (tegning, form og farge) og har alltid startet året med å få elevene til å skrive EN negativ ting om seg selv, og TRE positive. Dette i første omgang for å få dem til å få et annerledes syn på og perspektiv på seg selv i hverdagen. Negative ting om seg selv er ikke noe problem, de kunne sikkert ha skrevet hundre, men positive...kjempevanskelig!! Det forteller jo bare hvor lite vante vi er til å se våre positive sider, sette pris på dem og bruke og vise dem. Dette viderefører vi fort til andre, samt at vi finner de negative sidene til dem også. Dette er holdninger vi desverre har med oss hjemmefra fra vi er små...
Alle vet jo hvor godt det er å få ros, positive tilbakemeldinger, et smil eller en oppmuntrende klapp på skulderen! Det kan jo gjøre en vanlig, kjedelig dag helt vidunderlig:)
Den positive og gode trenden som er på disse bloggsidene må/skal vi videreføre til hverdagen også. Smil til dem vi møter, gi ros og positiv respons. Vær en god person som sprer glede og inspirasjon, man vokser jo masse på det selv også:) Jeg skal ihvertfall gjøre alt jeg kan for å være en positiv inspirasjonskilde for dem jeg omgås, også håper jeg det smitter over på dem jeg omgås også;) (ja akkurat nå er det bare noen dager til termin, og jeg er litt lei, så jeg har lov til å si "offf, puh..." i ny og ne:))
Fortsett filosoferingen over hverdagen du!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online