tirsdag 30. desember 2008

Kjære...

, Bloggere og lesere !
Nå er det nye året her snart, og i januar har jeg blogget i ett år. Dette året har gått veldig fort, det har ikke vært mitt beste år. Men bloggen har faktisk hjulpet meg .


Da jeg begynte å blogge, var det ment å være en ren interiør blogg, men det utviklet seg til å bli mer personlig. Da jeg ble syk og led av depresjon var jeg først i tvil om jeg skulle blogge om det.

Men det å ha depresjon var noe nytt for meg også. Jeg visste ikke hva det "var". Og da jeg tilslutt fikk en diagnose. At jeg var bi polar. ( Kreativ- depressiv) ble også ett vendepunkt. For meg, min familie og bloggen.


Selfølgelig var jeg i tvil om jeg skulle, kunne eller burde skrive om det. Det jeg var mest redd for var hvordan folk i nærmiljøet ville ta det. Stjørdal er ikke den store plassen.
Jeg vet ikke hvorfor, kanskje fordi det ble ett så stort del av mitt liv, det overskygget min hverdag, mitt virke og ikke minst meg som person.


Hvor sluttet jeg å være meg, Irina og hvor begynte diagnosen å virke inn.
På en måte hjalp det meg å vite at kanskje så mange som 80 % av skuespillere, musikere og kunstnere hadde det.
Mange er åpne om det. Oprah hadde ett show om det. Der blant annet Jim Carry, siannad o connor,Axel Rosen med mange flere. ( sorry hvis navnene er feil skrevet) og andre super kjendiser fortalte om sin diagnose.
Hvorfor skjemmes ? Ja sykdommen har sine baklemper, men skal man se på det positivt så har den sine fordeler.
Jeg er utrolig kreativ, jeg er flink til masse, interessen for kunnskap og tørsten etter å alltid drive meg fram, til å utvikle meg som person ,"kunstner" og til å våge og til å satse er alltid der.
Mange ble sjokkert over min åpenhet, men flere støttet meg. Det å skrive blogg var min terapi, den som drev meg fram, det som gjorde at jeg ikke duket under. Den ble min inspirasjon, min glede og minst min støtte.
Alle dere bloggere og anonyme som skrev, ble min fundament, min bøyle til å forsette.
Den støtten folk viste meg for min åpenhet. Det at folk og kunder kom bort til meg, åpen om deres depresjoner og deres diagnose.
Det er så mange der ute, vi kjenner alle noen, vi har venner, bekjennte og familie som er der.....

Etter hvert som jeg la ned butikken, og ble sykmeldt ble jeg bedre . Jeg hadde ikke det enorme presset. Det at jeg jobbet hele døgnet , samtidig som jeg skulle være mor, kone og venn.
At jeg fikk lov til å være meg, til å sove ut, hvile meg og føle meg glad.
Dette fikk meg igjen til å blogge om interiør, til å ta bilder og til å begynne å lese igjen.
Til å være meg..

Jeg deler mitt liv, men ikke bilder av mine barne. Jeg har selv valgt å blogge. Jeg har selv valgt å være meg selv, fullt og helt her.
Uten falske premisser, uten å være redd for å være meg. Jeg gir dere innblikk i mitt liv, gjøren og ikke minst min hobby.
Ok, jeg stikker hodet fram, jeg velger at noen misliker meg og at andre faktisk liker meg.
Og jeg håper at gjennom min blogg kan dere se den rausheten jeg har, min dype menneskeligheten, min interesse for deg...som menneske og venn.
At min empati kan komme fram. At min ironi, humor og ærlighet er der tilstede.
Jeg mener på ingen måte å såre noen eller å rakke ned på ting, folk eller trender. Jeg respekter mennesker.
Nyanser er vanskelig å se, og kanskje når enn stikker hodet ut så mye som jeg gjør. Men jeg står og har stått for alt jeg har skrevet.
At noen har vanskeligheter med det kan jeg kun beklage....for deres de,l men for min ....nei.
Jeg har fått så mange nye "venner" og dere har blitt en så stor del av min hverdag, av mitt liv av min families liv!! Jeg er jo en ivrig blogger, å jeg sitter mye bak dataen.
Jeg tenker på dere, når dere har det tøft, når dere viser deres glede.
Dere inspirerer meg til å utvikle meg kreativt, til å tenke anderledesOg til å være mer åpen om andres interiør og mennesker.
Det at dere legger igjen kommentarer gir meg små gleder i hverdagen, det å alltid lese en hyggelig kommentar får mitt hjerte til å svulme.
Og jeg går alltid tilbake til dere å legger igjen en kommentar :)
Dere for meg til å le, til å gråte og til å inspirere !!
Så mye kunne være sagt, og kanskje trengs det ikke heller. Men jeg ville fortelle dere at dere gjør meg glad og lykkelig !

Hvordan kan jeg takke dere, har jeg kunnet har jeg gitt dere gull og gleder!! Alt jeg kan gi dere er min takknemlighet og glede !!
Jeg kan gi dere
All of Irina........

53 kommentarer:

Christel:) sa...

så utrolig bra du skriv Irina!! skjønne du har hatt ei tøff tid.. Bra at du føle dæ bedre no.. Håpe du får et nytt fint år i 2009:)

tinemor sa...

Så bra!
Jeg er så glad for at du er deg!
Stor klem

Kerstin sa...

Herlig IrinaO=)

Jeg elsker måten du skriver på. (litt misunnelig, bare positivt)
Du har vært igjennom my du har delt masse med oss. Det viser hvilken styrke du har vennen. jeg er stolt av deg for at du viste depresjon et ansikt ut. Det trenger vi ..

Stå på....

Helt nydelige bulder, elsker rust=)
varm klem Kerstin

Mari sa...

Det har vært utrolig fint og følge deg, så glad jeg plutselig kom borti bloggen din:-) alt du har vært gjennom som du har delt med oss alle har rørt meg dypt.., du har fått meg til og gråte, og le om en an, og jeg gleder meg alltid til og lese ett nytt innlegg fra deg...
Jeg håper av hele mitt hjerte at 2009 blir ett flott år for deg, og at du får være du.., og din kreativitet får blomstre:-)))
Takk for alle innlegg i bloggen min, dine innlegg varmer veldig.., da jeg veldig godt kan forstå hvordan du har det:-) har også valg og være litt åpen, for som deg har skrivingen på bloggen hjulpet meg litt...,
at du er de, er ret og slett fantastisk...
stor klem fra meg..

GundaM sa...

Sterkt og ja; kule bilder ;0)

Og kjæm du inn t mæ no da å får dæ æn goro eller...?

GundaM sa...

Ps. Må si jeg tenkte på deg her idag da jeg tok saksa i egen hånd og klippa mæ sjøl....

Godt det finnes skjerf å knytte på hovude....Herligheten;) Lille Pe sier jeg ser ut som en motorsykkeldame... Kul de da...?

familiens Johnsens hverdag sa...

Så bra du skriver. Veldig glad i bloggen din. Er en snik leser:D Ønsker deg alt godt for det nye året, håper du får det bedre i 2009. Klem

gupe sa...

Du er utrolig tøff som står fram,godt att du er bedre nå..du har en virkelig flott og inspirerende blogg..ønsker deg et fredfult og godt nyttår..klem..

Lemi sa...

så bra at året bare ble bedre etterhvert, å æ ønske deg ett godt nyttår også t neste år! la kreativiteten boble, og hold drepresjonen unna, så blir året 2009 vidunderlig bra!!

vi snakkes i d nye året som kjem!!

klem

anneskreative sa...

Hei!
Blir rørt jeg når jeg leser det du skriver,,,,at du forteller helt åpent hvordan du har det tilsier jo at du er ei sterk og tøff jente.
Og at en tør å sette ord på sine svake sider gjør en mye sterkere.
Naturligheten og åpenheten vil du vinne masse på.
Lykketil,,,,,
Klem Anne

Black Feathers sa...

Det er jo nettopp det som er så unikt med din bligg, at du gir og viser oss så mye av deg selv. Både på godt og vondt. Jeg besøker deg gjerne igjen og igjen.
Når du tar "pennen" i din hånd skapes det en sang av ord og melodien treffer våre hjerter ;)

Takker for dette året som nå snart går ut av døren, og ønsker deg et riktig godt nytt år med uendelig mange nye muligheter.

Klem fra Eline ;)

Runa sa...

TAKK for at DU DELER!Gode ønsker i2009!

Anonym sa...

Kjære Irina!
Takk for det du gir av deg sjølv. Det gir oss mykje.
Godt godt nytt år!

klem frå sig

Ragna sa...

Takk for en bra blogg! Synes du er modig som tør å dele så mye av deg selv, bipolar eller ikke :-) Jeg vil gjerne fortsette å lese bloggen din, så jeg liker å høre at du får mye godt tilbake igjen også ved å blogge!

Anemone sa...

Du, vennen... hvem er det som synger den sangen...

*kremt kremt*

"Love you, just the way you are..."

???

Maria / Frøken Fryd sa...

Det er en præmi sig selv, at få lov at læse med her ved dig Irina. Du er en toppen kvinde, og du er ærlig helt ud i tåspidserne :-)

Tak for at du er dig.

Klem maria

Tante Julie sa...

Nydelig og ikke minst et viktig bidrag til samfunnet !
Det gjør noe med folk å ta et dykk inn i dypet... Og de fleste som har vært der sier - når de kommer opp igjen - at det var mye å lære !Og det er lærdom man ikke kan lese seg til og som kan brukes i mange sammenhenger. Det er akkurat det du gjør og det er helt sikkert til hjelp for andre også..
Du er tøff !
Alt godt for det nye året og mange tusen hjertelig takk for en brøkdel av det som har gått !

Evami sa...

For å si det sånn Irina,det er ikke mange som deler så åpent og ærlig av sine gode og onde dager som det du gjør. Og det er så bra at noen er så tøffe at de tør,og det gjør du vennen:)

Har fulgt deg siden du begynte å blogge,og jeg kommer til å følge deg vidre.. Du er deg og det er bare helt herlig,og du er dyktig på å sette ord på dt du føler:)

Ha et flott nytt år min venn:) Gla for å ha blitt kjent med deg:) Klem Eva

christinasinteriør sa...

Hei!
Du er bare så go!
Skriver godt gjør du også!
Godt nytt år min venn!

Mitt Empire sa...

Jeg er glad du er deg! Jeg har blitt glad i deg og bloggen din, jeg liker å lese og se ting som ikke alltid er "mainstreem", og du er definitivt ikke mainstreem. Du tør å vise deg naken (ikke bokstavelig talt) og vi kan alle trenge å lese noe annet enn bare positive ting. Jeg er nok ikke så åpen på bloggen min, men kjenner meg igjen i andre ting enn bare tapeter og omtrekking av møbler, for å si det sånn. Jeg tør ikke å være som deg, og mange ganger føler jeg meg skikkelig feig. Men hver gang kommer jeg til at mine grunner for å la være å skrive om det, er like gode som dine grunner for å gjøre akkurat det. Men jeg liker at du gjør det, og som sagt kjenner jeg meg igjen i mye.

Godt nytt år, kjære Irina! Håper det nye året bærer med seg masse flott!

Klem fra Laila

Ps, jeg er heller ikke særlig inne på fotograferingens mysterier ennå, men jeg er nyskjerrig og prøver meg fram. Bildene i dette innlegget var kjempefine. Du kommer nok til å få til dette!

My home is my Castle - by Kari sa...

Du er tøff som skriver så åpent om hvordan du har det og har hatt det...
jeg bøyer meg i støvet for deg, for jeg vet, av erfaring at det er ikke lett...
Men.... Det kan hjelpe å være åpen, selv om mange ikke forstår hva det er å ha en psyksik lidelse...
Stå på irina !!!

Ønsker deg et riktig Godt Nytt År min venn :)

Stor klem fra Kari

moa sa...

hei..
...skulle en tur innom deg for å ønske deg og dine et flott 2009, og takke for den supergode oppskriften du ga meg rett før jul - den gjorde stor suksess her i huset...
MEN jeg ble så satt ut av det vakre, og ærlige innlegget ditt - fantastisk godt skrevet...og sååååå nydelige bilder..
Jepp,jepp - ha en hyggelig nyttårsaften, kos deg!
klem fra Moa

Magny sa...

kjære Irina...
du er en av dem man bare blir glad i...
du er så ekte og tillitsfull...
nå vil jeg takke for at du fortsatte å blogge,(en gang var det litt tvil om det) du er med og gjør verden (bloggverden) fargerik...
stor klem og godt nytt år til deg !!magny***

charm design sa...

Hei takk for hyggelige ord på bloggen min,jeg er helt sikker på at det kommer til å gå kjempe fint.Godt nytt år til deg og din familie.

HildeS. sa...

Så godt at du er deg og eg er meg,
for tenk så kjedeleg det hadde vore om alle var like:)
Ønskjer deg og dine eit
Godt Nytt År.
Klem H.

happy in pink sa...

hei irina!!!
du lurte på hvordan jeg redigerte det bildet???
jeg bruker photoshop elements...der jobber man i lag...dvs. at man kan ha mange kopier av samme bildet framme på en gang og jobbe med forskjellige ting i hvert enkelt bilde...(jeg er jo kjempedårlig til å forklare...)

her har jeg hatt 2 lag...det ene laget (bildet) har jeg gjort om til svart/hvitt...og da ligger liksom orginalbildet under (i farger)...så da er det bare å ta viskelæret og viske fram det du vil ha i farger...slå sammen lagene...og simsalabim!!! svart/hvitt bilde med farger i:)))

håper det går ann å skjønne noe av dette:)))
lurer du på noe mer...bare spør ivei!!!
nyttårsklem fra meg og mikael:)))

Ragna sa...

Lykke til med kalkunen - høres ut som en flott festmiddag for mange personer. Vi skal bare være to personer derfor blir det en liten kylling i stedet, hihi :-) Fugl blir det nå uansett så jeg satser på at smaken blir bra i alle fall!

A-mora sa...

Jeg er så glad for at jeg fant bloggen din:))
Håper året som kommer blir et mye bedre år for deg og dine en det som har vært:))

Godt nyttår:))

Klem

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Det jeg setter mest pris på hos deg,Irina,
er åpnenheten din. Det er så ekte. Som jeg har skrevet i min blogg i dag, gir det meg MYE at folk deler gode og vonde dager. Har bare ikke kommet dit selv ennå. Takk for at du er du, du bare MÅ fortsette som du har begynt. Glad for deg! Godt Nyttår! Varm klem**

Miamor sa...

..glad du finnes min venn:) Godt nytt år..blanke ark og fargestifter!! Klem;)

Marias skriblerier sa...

Vakkert og ærlig skrevet, Irina. Ønsker deg og dine et fantastisk nytt år!

Ps. Jeg er så happy, kjøpte meg brudekjole idag!!! Den var så vidunderlig og jeg gleder meg sånn!!! :D *tjihi* Gifter meg 6. juni 2009.... *lengter*

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Her har roen senka seg etter nyttårsmiddagen... og småfrøknan e i full aktivitet, artig med en lilleonkel på 14 år... ikke helt sikker på om han synes det sjøl da...

Leste innlegget ditt, godt skrevet det - å du, husk at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe...

Ha en super kveld, og Godt Nyttår til deg og dine...

Klem Mita...

Solveig sa...

Du har ikke hatt det så lett i 2008 nei!
Får håpe det nye året bringer friskere dager for deg.
Og at migrene vil bli noe du ikke husker hvordan er;) Det hadde vært drømmen det! hehe.

Fortsett slik du gjør med bloggen din!
Godt nytt år:)

Dagny sa...

Takknemlegheit og glede må vel vere meir enn bra nok betaling til bloggevener? :-) Kjempeflott at du gir sjukdommen eit ansikt og tør å stå fram slik du har gjort, det står det respekt av!

Varme nyttårsklemmar!

Frøken Ingun sa...

Jeg følger alltid med på bloggen din, og det kommer så mye fint i fra deg!
Ønsker deg et godt nytt år:)

Mitt Empire sa...

Hei vennen! ;-)
Hvis du ikke fåt til å ta felere bilder etter hverandre, kan det være at kameraet har et tregt minnekort. Dvs at den ikke klarer å lagre bildet fort nok til å ta et nytt så for som du har lyst. Samme når den skal hente bildene fram igjen. Går det sent å bla i bildene, har du et tregt minnekort.

Mitt Empire sa...

Tror jeg må legge inn dne på ny, det var så mange skrivefeil...

Hei vennen! ;-)
Hvis du ikke får til å ta flere bilder etter hverandre, kan det være at kameraet har et tregt minnekort. Dvs at den ikke klarer å lagre bildet fort nok til å ta et nytt så fort som du har lyst. Samme når den skal hente bildene fram igjen. Går det sent å bla i bildene, har du et tregt minnekort.

En fin helg til deg også!
Jeg skal jobbe, så det blir telling på meg hele helgen...

Klem fra meg.

Mitt Empire sa...

Stativ er veldig greit å ha når du bruker lang lukketid, for det kan være veldig vanskelig å holde kameraet stille i flere sekunder (kanskje et halvt minutt noen ganger). Selv om man holder pusten og konsentrerer seg, vil man bevege seg nok til at bildene blir uklare.

Håper jeg har fått med det du spurte om nå. Snakk om å være glemsk...

Mitt Empire sa...

Ok, da er det nok bare at du ikke har stilt inn på at du vil ta flere bilder i serie.

Du snakker om det nye kameraet ditt nå? Jeg er ikke sikker på om knappene står på samme plass, men på mitt er det en knapp på høyre side av skjermen der det er bilde av en klokke, fjernkontroll og tre bilder over hverandre. Hvis du trykker på den, kan du velge om du vil ta et bilde, flere etter hverandre eller med fjernkontroll (ekstrautstyr). Du kan ikke ta serier med den grønne firkanten, landskap, nærbilde, nattinnstilling eller uten blitz. Men du kan bruke sport, portrett og alle programmene i den kreative sonen (de over den grønne firkanten).
P er et fint program å starte med, den er nesten som den grønne firkanten, men du kan altså ta bilder i serie, og så må du selv huske å sette på blitz hvis du bruker den. Jeg liker best å ikke bruke blitz, så jeg endrer heller iso til høyere tall hvis det er mørkt. Ellers vil jeg råde deg til å lese bruksanvisningen nøye, men siden det er så mange programmer ville jeg tatt og lært meg ett om gangen. (Et program kan du endre lukketid, og blenderen stiller seg inn automatisk, et kan du gjøre motsatt, et kan du stille begge osv osv...)


Det er sikkert ikke noe galt med kameraet, og ihvertfall ikke deg! Du må bare ha tålmodighet, det er masse å sette seg inn i!

Klem

kari - carpe diem sa...

Tusen takk for bloggåret 2008, og jeg ser frem til mange koselige lese-stunder hos deg i dette året også. For meg var det så kjempekoslelig å "finne" deg igjen, tilfeldigheter, men også arti.
Nyttårsklem fra smøla.

My home is my Castle - by Kari sa...

Hei på deg :)
Så gøy at du likte urnen min :) Jeg er veeldig glad i den selv og synes den er sååå fin ;)
Den er kjøpt på Vennesla hihi.. Hørt om Vennesla vel ?? Idol Jorunn...
En liten lokal interiørforretning der oppe som solgte den, men det er noen år siden....

Klem,Kari

Anniche ♥ sa...

Kjære Irina

Jeg er så imponert over deg og ikke minst måten du har handlet på etter du ble syk!! Åpenheten din skal du være stolt av , ikke alle som hadde turt det skal jeg si deg :)

Håper virkelig 09 blir et knakende Godt År for deg min venn -klem

MonaLisa sa...

Du er fantastisk Irina! Glem aldri det! Depresjon og angst er nok en større del av folks virkelighet enn det de fleste er klar over! Er ganske sikker på at alle her i Blogglandia kjenner noen som sliter med sitt, enten det er sånn eller slik. men du verden så mange flotte mennesker! For din del ser det ut til at livet faller mer på plass, og det er godt å se! Alle trenger individuell oppfølgning og finne sitt eget liv! Der har helsevesenet noe å jobbe med!! Fortsett å blogge kjære deg, det gir oss medbloggere masse inspirasjon og fin tid foran pc.Du er befriende klar og legger ikke to pinner i kors - det er ett pluss for leserne! Vedr den pokalen; nei dessevrre. Det ER tomt foreløpig men jeg kan gi deg beskjed når det kommer inn i sortimentet igjen! Stor og god klem

Miamor sa...

Fint at du tenker på Elisabethmannen..det går bra..han har vært litt influensaramma i jula..men ellers går det framover!!
Kos deg på Stjørdal`n...kommer i slutten av måneden...du vet ikke om noen som har et par militæruniformer til låns vel???? Fra Værnes kanskje..du har jo så mange kontakter..hadde trengt to stk.uniformer til 24.jan..... TJihi...

ENGEL sa...

æ ælske at du e du å æ e æ!!!!hehe!du e skjønn!ha et godt nyttår!!!

ENGEL sa...

æ ælske at du e du å æ e æ!!!!hehe!du e skjønn!ha et godt nyttår!!!

Lisemoren sa...

Hei Irina. Takk for hyggelig hilsen hos meg. Leste ditt siste innlegg her med stor interesse. Jeg tror åpenhet bare kan være av det gode og positivt. Du er en tøffing som tør, og du hjelper sikkert mange flere enn du aner. Vi som er så heldige at vi får være friske har bare godt av å få litt innblikk i hvordan andre har det. Det er heller ingen som vet hva fremtiden bringer for dem.

Til ditt spørsmål om hvor lysestaken min er kjøpt, den er kjøpt på lagersalg her i Bergen, de hadde både store og små femarmede, pluss enkle i flere størrelser. Det var veldig morro å få den. Jeg vet ikke hvor den opprinnelig kommer fra, men det er mulig det er tilbords butikkene. Jeg har sett lignende i mange interiørbutikker, men de har alle vært langt dyrere der, og kostet en formue.

Ha et Godt nytt år : )

T:o)ve sa...

Godt nyttår til deg!
Oppdaget bloggen din nettopp, og må bare si takk for masse super inspirasjon! Jeg beundrer din åpenhet og ønsker deg lykke til videre på ferden inn i et nytt år.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Godt nyttår og takk for det gamle!
Håper året blir lettere for deg!
Og du...det kameraet under her siter jeg også med og den brukanvisningen har jeg lyst å pælme vegg imelom he he, fy flate, men må jo si at det var ikke mange brukbare tips som ble meldt hos deg, vi får lide sammen du o gej tjihiii! ....Kommer kanskje et innlegg fra meg med: snakkes når jeg finner ut av den enøyde banditten 450D, puh
Klem

Linda sa...

Kjempetøft at du blogger om din "sykdom"...Gjør deg sikkert sterk også.. Og her inne er det mange fantastiske mennesker som sikkert er med på å støtte deg hele veien.. Du får ihvertfall brukt kreativiteten positivt! Lykke til! :o) Kommer sikkert til å besøke bloggen din mer ;)

Anita sa...

Jeg ønsker deg og dine et godt 2009. Du er en herlig blogger som jeg gleder meg over å ha fåt bli kjent med i 2008.

Beautiful Living sa...

For et utrolig flott innlegg! Blir jo stolt på dine vegne! Utrolig tøft av deg! :) Håper du får et strålende og oppløftende nytt år. Tusen takk for den hyggelige kommentaren i bloggen min :)
Dagny

Turid sa...

Du er virkelig et raust menneske, Irina! Nå har jeg lest om den tøffe tiden din, og har stor respekt for at du deler den historien. Har fått sett mer av bloggen din også, også det innslaget som var på TV, fra huset ditt. Du virker kjempetrivelig! Og jeg digger Irina-stilen. You're One of a Kind og med all grunn til å være stolt av den du er :-)
Klem, Turid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online