lørdag 6. desember 2008

Bakedag.

I dag har jeg kosa meg på kjøkkenet alene !! Demolitionman tok de to minste kaosbarna med på en Trondheimstur. Og da benyttet jeg andledningen til å kose meg....og hvor koser jeg meg mest ?( bortsett fra å ligge i sengen min å sove ) Jo, på kjøkkenet !!
Så på to timer laget jeg 50 deilige cookies med melkesjokolade og peanøtter. Oppskriften finner du her på det søte liv. Her er jeg innom flere ganger om dagen. Her det mange deilige oppskrifter på klassiske og "nye" kaker. Sjekk ut :)

Så hadde jeg igjen en klase med bananer med brune prikker.Og det liker ikke barna. Så da fikk jeg laget tre store banankaker. Jeg hadde oppi flere ting. En ble fylt med valnøtter, hasselnøtter og sjokolade. Det går fort og er kjekt å ha i fryseren i tilfeldig det kommer noen på besøk.


Og så laget jeg Speisalkjeks. Har du lyst på en deilig "knekk-karamellaktig kjeks" som tar ca 5 min å lage ? Da anbefaler jeg denne oppskriften.
300 gr meierismør
375 gr sukker
500 gr mandler
2 1/2 dl kremfløte
Kjør mandlene i foodprocessor slik at de blir finmalt.
Hiv alt oppi en kjele og la det få ett oppkok
Ha det oppi en langpanne med bakepapir og stek det i 20 min på 200 grader.
Ta ut av ovnen, og avkjøl det litt. Rutes opp .
De er veldig dekorative i ett norgesglass med en blonde og en sløyfe. Da kan du feks gi det i gave til naboen eller en venninne. Og det beste er at det tar kun 5 min !!!
Jeg elsker å gi bort spiselige gaver til voksne. Vi har jo " alt " fra før allikevel.
I morgen er det julelunsj med støttegruppa for kreftsyke barn ( Skb )Da er det flere hundre på Rica hell . Masse god mat, koselig folk og artig underholdning.
Ha en flott søndag til dere alle herlige damer som titter innom.

25 kommentarer:

Evami sa...

Hvordan rekker du alt?!!!? og så godt det ser ut...
Skulle bake og ordne i dag vi,men ble det sånn.Nehei..
Men har satt pepperkake deig nå,så vi skal bake pepperkake-hus,hvis deigen holder.
Har aldri laga det før,så nå blir det spennende:) Men min kjære mor kommer inn og hjelper oss.
Og så kan det være at det blir en tur på KBS imorra,for Celine skal ha minikonsert der kl 15. Og det kan jo bli gøy til han som går og synger Bestevænna. (bare at det re julesanger hun skal synge)

Hvor mange sorter har du i boksene dine nå vennen? Her er det ingen,men skal steike kromkaker en dag til uka(tror jeg)

Nyt morra dagen og resten av kvelden:) Stor klem Eva

Kerstin sa...

Jammen er du effektiv på kjøkkenet må jeg si. Dyktige bakerenO=)
Den siste fikk jeg lyst å prøve meg på=)
Vi har laget marsipan i dag vi og den var knallgo=)
Ønsker deg en fin kveld Klem Kerstin

Anemone sa...

Trøstes min Irina hva du holder på. Føler meg virkelig ibakleksa her jeg sitter jeg, for jeg innser at denne kampen kommer jeg til å tape uansett. Tiden strekker bare ikke tid desverre. Ikke viljen det står på nei, det skal være visst, men kreftene og overskuddet.

Har ordnet litt i dag da, men så er jeg jammen stupferdig til kvelden også. Ikke ofte jeg nesten sovner før det første glasset med røvdvin er tomt, men i kveld derimot...

Nydelige de kakene ser ut du...., tor jammen ta jeg leier deg for en dag eller to :-))

christinasinteriør sa...

Herreligheten den såååå god ut!!
Klem fra meg!

Anemone sa...

Kjære søte snille deg, det var nok ikke ment som noe hint nei :-))

Sende noen kakebokser tomme til min mor jeg, og så komme de fulle tilbake. Pensjonist hun nå skjønner du og har mer tid nok.

Søt du ja...

tinemor sa...

Så flink du er!
Så bare såååååå godt ut.
Jeg har ikke utrettet noe i dag, -helt tom for energi.
Kom arbeidslyst og du skal motstand finne!!!!
;-)
Jeg har jo plenty prosjekter til butikken ,emn...
Håper jeg får gjordt litt i morgen.
Og du, sånne deilige glass med blonder, det er kanskje noe å selge???
;-)
Natta her nå.
Snakkes snuppa
Stor klem

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Hærlighet kor effektiv du er da... kakene så jo helt nammmmm ut... må innom å skjekke Det søte liv en dag, er ikke så glad i kjøkkenet jeg da...så i år blir det en del kjøpekaker her - skal jo ikke ta arbeidet fra de som virkelig kan dette heller, med fare for permiteringer og børsfall, gjelder det å holde på "folk i arbeid"...
Ha en super søndag...

Klem Mita...

Solveig sa...

Hei:)
Så koslig at du har lagt igjen to hilsner hos meg!!
Får dårlig samvittighet jeg vet du når jeg ikke får tatt turen tilbake hos deg..
Men nå er jeg her:)

Wow!
Mm, så mye godt! Her ble jeg fristet må jeg si:)
Og de cookis'ene hadde ikke ligget lenge hadde jeg tatt meg en tur:P hehe! flink du da:)
Nå ble vell demolition man og ungene glad??

Ønsker deg en super 2 søndag i advent:)

ENGEL sa...

namnam!!!!!!!!!effektiv har du jammen meg vært!
klæm

Marias skriblerier sa...

Dette så godt ut!!!

Du, 456 hadde jeg egentlig fra før av... for det er bredden på den eksisterende banneren, som jo er litt for kort i forhold til innholdet... bredden som står der jeg forklarte deg burde oppgi et annet tall, et høyere tall... hmmm... dette var mystisk.

Gikk du til det vinduet jeg forklarte? Kanskje jeg kan få sjekke selv?! Hvis det er 456 det står, så får jeg bare lage banneren i den bredden. Bedre enn ingenting :D

Noe ala Tine sin i stilen, right? Litt nostalgisk? Hva med farger, kan jeg bruke litt andre farger, isåfall er det noen farger du liker spesielt godt? ;-)

Jeg kan lage den idag hvis du svarer meg relativt raskt :D

Nå skal jeg spise god søndagsfrokost med kakao til! Nam! Ha en fin søndag!

Lemi sa...

ja d va nært der ett øyeblikk, at æ frøys t is, men æ va godt kledd, vant t kulde her oppe, vi bor i ett hull som ofte har under 30 minus om vintern... men da står og går vi jo ikke ute så mye..

Marias skriblerier sa...

Hei igjen!

Mail meg på: maria.vinden(krøllalfa)gmail.com

A dato sa...

Du har en super blogg, og det jeg liker så godt, er måten du formidler ditt hverdagsliv på. Både humoristisk, men også med så mange kloke ord til ettertanke, litt filosofisk vil jeg si; det ligger mellom linjene! Har fulgt med deg en stund, og du har også et kult hjem. Jeg har nå forsøkt å opprette min egen blogg, men er ganske grønn ennå, håper deg var greit at jeg la deg til i lista mi:) R. NB: Kakene ser nammi-nammi ut!

Tove sa...

Å det så godt ut! Det eneste jeg har "bakt" hittil i år, er pepperkaker og da kjøpte jeg feridg deig... Men kanskje det blir bedre i neste uke, må si det er travelt å drive butikk på denne tiden av året:)

klem

Christel:) sa...

ååå...d så virkelig fristende ut:) ikke spes gla i julekaker, men herre så jo veldig godt ut da:) tru æ må hiv mæ rund å lag sånn idag æ å.... glede mæ te å smak!!

ha en fin søndag:)

Fjordheim sa...

Der var det jammen mye god bakst. Må se om jeg ikke får prøvd meg på den nederste. De såg virkelig gode ut.
Lykke til med oppussing av sofaen. Den kommer til å bli flott. Har desverre ikke noe erfaring på det området. Men det må vel finnes slike bånd å få kjøpt så du får holdt "innmaten" på plass.
Lykke til.
Ha en flott søndag :)

Magny sa...

Guuuuri... du er flink!!
dette så bare herlig ut!!
Koser meg hjemme alene også...
denne helgen( har en hele for meg selv, de andre folkene mine er i London! hadde veninnebesøk i går, og skal på sanketur i dag, (det er mildvær ute) håper kunne finne litt mose,-
men kos deg i dag på søndagen,- klem~~~

Ragna sa...

Oi, det ser godt ut! Selv planlegger jeg min alene-dag i dag med symaskinen, skal få ferdig et skjørt til ei venninne. Også en fin julegave med skreddersydd skjørt synes jeg :-)

A dato sa...

Hei igjen, og 1000 takk for kommentar, det var den første!!!
Husker ikke helt hvor jeg fant bloggen din, men den dukket nok opp på en eller annens bloggliste. Siden har jeg fulgt deg. Du har en egen evne til å sette ord på tanker eller funderinger jeg også ofte har, men som jeg kanskje ikke lufter med andre. Kommer derfor til å følge deg videre! Ha en fortryllende aften du også, og takk for tanken videre til min venninne. Hun trenger det:)
Hilsen R.

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Nå fikk jeg SÅ lyst på de kakene med sjokolade og peanøtter - takk for tipset, skal jeg sannelig bake før jul:) Du er jo bare kjempeeffektiv. Er du sånn alltid -eller er du som meg; et skippertaksmenneske? (Tror du alltid er sånn jeg?!) Her i huset er det ikke bakt noen verdens ting ennå, men det er ennå lenge igjen til jul...! Fin 2. søndag i advent! Klemmer**

CosiFanTutta sa...

Hei du, banankake var helt genialt. Har også noen som er "på kanten" på kjøkkenet. Har du oppskrift som du kan anbefale?

Ha en fin søndag!

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Hei igjen! Jeg har en liten ting til deg i bloggen min:) Klemmer**

Sissel sa...

Hvilke batterier går du på?? Du får jo alltid gjort så innmari mye! Jeg tror jammen jeg må prøve ut den "knekk-sjokoladen", den så jo himmelsk ut! Lurt å lage bananbrød også. Jeg bruker å lage smoothies med jordbær i tillegg når bananen begynner å bli brun ;)

pepperkverna sa...

Du verden så produktiv du er!
Spennende kjeks, dette må jeg prøve. Hege

linda sa...

hei, irina! I dag har jeg vært hjemme med syk gutt!! så da har vi fått tid til å bake - prøvd ut 5 min. oppskriften din og den var jo bare helt fantastisk god og lettvint!! Krysser fingre for at du deler flere av dine fantastiske oppskrifter ( snakker av erfaring ;-) - har smakt så mye godt hos deg :-))- håper du og dere har det bra og at vi sees snart:-) hils mann og barn!!
Hilsen Linda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online