fredag 12. desember 2008

A banne i kjerka !!!

Det er som å banne i kjerka å si at jeg IKKE liker å bake med barna. Jeg vet ikke om det er noe "galt" med meg eller barna mine ?
Det er mas og kjas, rot og spetakkel...og krangling !! Jeg gruer meg til baking av pepperkakemenn, hus og kakemenn !!

Jeg må kjevle og kjevle...de trykker figurene ueffektivt..sånn overalt. Så en stor leiv går med på tre pepperkaker !! enda jeg har sagt det 1000 ganger !! De mister deig i gulvet. De krangler om hvem skal ha den å den formen. De har får mye mel i deigen slik at den blir tørr og fæl.

Og ikke har de min estetiske smak i pynting .
He he. De dynger huset ned i nonnstopp og seigmenn !! Og det er jo ikke akkurat vakkert .


Jeg ser i blogger etter blogger at dere koser dere med arvingene. Da blir jeg litt sånn " Ups er jeg alene her i blogglandia med å mislike det ? "
Seriøst !! Er jeg en mamma aviker ?
Jeg elsker dem, det går ikke på det. Jeg trives med dem, men ikke alltid !!

Jeg liker å være alene også. Bare være meg, sulle, tenke og kose meg. Jeg liker å bake selv å. Da er jeg effektiv og rask.


I dag har vi "vasket " til jul :) Og i morgen er det pynting av pepperkakehus...jeg gruer meg...holder på å manne meg opp!!
......har jeg banna i kjerka no.?

Vi må være den vi er , vi må få føle ting og ta følelsene våre alvorlig. Det sier jeg til barna og da må jeg gå som ett godt eksempel !!

Jeg baker med dem, det hører med, men trives ..... NEI !!
Og jo!! Hvis noen tror jeg ikke er takknemelig for dem så er jeg det !!! Jeg elsker dem, de er livet mitt.

Men jeg gjør andre ting med glede sammens med dem....som å tenne lys, koke gløgg og sette oss ned å spise dem....mmmmmm


Klem

28 kommentarer:

Ingrid sa...

Du våger å være ærlig du! :) Husk at ting ikke alltid er så glansbildeaktig og rosenrødt som folk skal ha det til på bloggene sine... trassige unger, rotete hus og oppvask som flyter blir merkelig nok aldri presentert i bloggene... ;)

minishabby sa...

Hehehe...
Synes det er helt greit å være ærlig jeg. Og jeg er enig i Ingrid over her at alt er nok ikke så glansbildeaktig som bloggerne skal ha det til.
Klem igjen:)

Mitt Empire sa...

Du er ikke alene. Kjenner meg igjen i mye du skriver, jeg...
Og jeg har da hatt et og annet utbrudd om ungene på bloggen jeg også. Spes hvis jeg har stått og vasket etter dem lenge nok.

Bakingen går helt greit forsåvidt, men jeg ville heller tatt meg en kveld og gjort det alene, da blir det mye mer effektivt. Ikke sånn "hvilken form skal jeg ha til denne, da? Den eller den eller den...." Nei da blir det rett og slett et brett med koner, et med griser, et med stjerner osv.

Men å kose oss etter at vi har bakt, DET elsker jeg. Å tenne lys, koke kakao, sette kakemenn og mandariner på bordet, slenge føttene opp i sofaen og bare KOSE oss.

Marias skriblerier sa...

Jeg liker så godt å lese det du skriver :D Jeg har ikke barn selv, men jeg kan lett se for meg at slike "tradisjoner" fort kan bli mer stressende enn koselig... Tror ikke du er alene om å føle det sånn...

Neste år dropper du pepperkakene, også drikker dere gløgg istedet! Viktig å gjøre det som føles godt! Og jeg tror barna overlever en jul uten pepperkaker... eller?!

Ps. Ikke stress med gaven Irina, jeg skjønner du har nok å gjøre... Men jeg må få si at jeg gleder meg! ;-) ELsker å få pakker i posten :D Tjihi.

Ha en fin-fin fredag!

Evami sa...

Du får nå sagt det du vennen:) Og æ mått humre litt for mæ sjøl..
Jeg synes det er trivelig å bake med ungene,de spiser og søler,og de kakene som blir presentert for offentligheten er det jeg som har laga,siden de har vært så opptatt med å spise..

Og er det ikke kjekt at vi alle er forkjellige? Hadde vært kjedelig å skulle vært like alle sammen. Du gjør da garantert andre ting sammen med ungene dine som noen av oss andre ikke gjør,så å banne i kjerka gjør du ikke... Men at noen vil reagere,det kan jeg tro. Da skal du huske på ordtaket ditt vettu,som du har lært ungene dine,og vit at du følger det selv også:)

Ha ei flott helg,og hvorfor ikke bake to pepperkakehus?? Så pynter du ett i Irina-style og ett som ungene får full råderett over:) Klem Eva

Solveig sa...

Hehe;)
Vet du,jeg leste et innlegg hos ei som har blogg itdligere i uken at hun hatet det og!
Og jeg må si meg enig(selv om jeg ikke har barn). Baking med barn er bare styret.. Og ikke noe kos!
Blir mye mer arbeid bare for at de skal være med;) hehe!

Liker både å bake og å lage mat alene best jeg:) For jeg er mest effektiv da! Og jeg hater at ting går tregt,hehe;)

Håper du kommer deg gjennom det da:)
Kjempe fin stjerne du har!

Anemone sa...

He he, damen her flirer rått!!!
For i går når jeg så inn hos lene, og den pepperkakehusbygginga tenkte jeg: juhu..., heldigvis ferdig med den perioden du!! rot, søl, kliss og en gutt som mister konsentrasjonen og iveren etter en halvtime. Joda, kjenner nok noen igjen ja...
OG i dag da, jeg har hatt fridag og funnet på mye tull, sønnen hjem fra skolen og utbryter; Ka f... har du dradd ei stor bjørk inn i gangen!!!???? noe så grusomt...

Ja, ja, en får være som man er, når man ikke ble som man skulle...

Ha en fortrefelig kveld da :-)

Hvit Stil sa...

Nå måtte jeg le litt du, ser for meg at du står og kjevler mens barna søler og griser. Ha ha ha. Heldigvis(kanskje) så får jeg bake alene i år, så får jeg se til neste år om jeg erenig med deg.

Ha en god helg
Christine

rod i hob sa...

Ærlig og herlig innlegg :-)

Eli sa...

Ååå,det var som jeg skulle skrevet det selv,er helt enig med deg,og har gjort det meste i smug selv når kvelden kommer,Da koser jeg meg.Her skal jeg bake litt pepperkaker til og kansje lage et lite pepperkakehus og pynte det selv,må bare få ungene i seng først,hi,hi....

anneskreative sa...

Hei!
Vet du,,,jeg syntes du skal kutte ut hele bakinga med ungene din,,,,kanskje pappa eller ei bestemor kan få den "jobben"
Så kan du og ungene gjøre det du liker og gjøre sammen med dem,,,unger merker at du er irritert, utålmodig, sur og at dette gjør du fordi du "må"
samme hvor mye du anstrenger deg for at de skal tro at du kooooser deg.
Det er mye bedre og være ærlig overfor deg selv ,,,,og umgene ,,,
enn å måtte gjøre noe fordi du tror at omgivelsene forventer at du er en glad pepperkakebaker.
¨å fin n på noe helt annet i morgen,,,,og la far hjelpe dem og fordele nonstopp og seigmenn.
PS kanskje du kan ta en tur til byen,,,,,helt alen.
God førjulstid
Anne

Sissel sa...

Jeg synes det er fint at du er så ærlig jeg :) Ikke at andre bloggere er uærlige, men det er ærligheten din som gjør bloggen din så god å lese. Jeg har ikke barn, men jeg blir "irritert" nok på samboeren min (ja, han baker!) når han søler og griser over hele det lille kjøkkenet vårt. ha ei fin helg!

solveig sa...

Jau, her kjenner vi oss att! Eg brukte å kalle det "Idyllen som uteblir." Så plutselig eit år har ungane blitt så store at det vert idyll ut av det, seinare gidd dei ikkje. Så står du der åleine og bakar.

Eli sa...

hei nei jeg trur ikke jeg har lagt igjen noen kommentar til deg før.men nå måtte jeg bare siden det føltes som om det var jeg som skrev hele ditt innlegg.Hi.hi...

Min verden sa...

Hehe - det er fort gjort å føle seg som en "mamma-avviker" her inne ja! Vel, jeg har det vel på den måten at jeg "lider meg igjennom" noe baking, men det er ikke favoritten. Liker best å bake alene. Heldigvis har ungen min en hyggelig farmor og en mormor. Det er bra. Jeg er usikker på om jeg blir en sånn mormor.... ikke godt å si. Jeg tenner også lys og gjør andre hyggelige ting, men alså sjeldent baking. Jeg synes det ser hyggelig ut når andre gjør det og koselig er det å se på - det synes jeg, men jeg trenger jo ikke å like det på grunn av det. Dessuten liker jeg ikke å spise sånne kaker, men det er kanskje like greit. Får gå jeg klarer meg... Vel, vi er iallefall to her. Du er ikke alene. Klem Hanne

Mari sa...

Da er vi to gitt..., kjenner omtrent panikken kommer, når det skal gjøres.., men som "supermamma" jeg er, så skal pepperkakehuset pyntes på søndag, skikkelig søndagskooooooooos....,
resten av bakingen atr jeg meg av gitt...
ha, en fortyllende dag med pynting, og vit at jeg VIRKELIG føler meg deg...
klem

kari - carpe diem sa...

Jeg synes det er befriende herlig at du sier akkurat dette! Jeg synes det er koselig å bake sammen med jentene, men herregud det er et mas også! Deig, mel og f...skap overalt. "nei, ikke gjør sånn! sjå, mamma skal hjelp deg!" De blir sikkert traumatisert...men vi baker...

Tante Julie sa...

Hærlig !
Jeg sier ikke mer !
Jo litt....Fortsett å si det som det er, du ...Jeg er sikker på at halve norges befolkning i bunn og grunn er enig med deg !

A-mora sa...

gratulerer med ny hedover:)) Den var fin.
Så mye du har pusset opp de siste dagene:))
Er det ikke rart hvor mye en greier og pusse opp når mannen er på tur?
Har malt stuen flere ganger jeg når mannen har vært på tur.
Da setter jeg ut mange av mine prosjekter:))
Jeg baker sammen med min voksne datter no. Synes det er trivelig. Jeg likte og bake sammen med barna når de var små.
Men vi er ikke likens.
Du er ikke noe dårlig mor for det.
ha en fantastisk lørdag:))

Strikkelines sa...

Du, nå fikk jeg meg en skikkelig god latter....(huff)...har og den følelsen, men det er vel fordi at jeg kun har to sønner, å jeg kan love deg at de var gørr lei etter første leiven...ja, så stod da jeg der alene med resten....likte det ikke...så du har min største sympati...er det å banna i kirka, ja da sier ikke jeg mer....hehe..ha en fortreffelig kveld

Black Feathers sa...

Du er bare helt gull du, vet du det? Synes du er en fantastisk blogger og du sier tingene slik som de er, og DET liker jeg ;)
Det ligger en liten award til deg inne hos meg. Og du jeg må bare spørre..... hvor har du fått den fantastiske flotte julestjernen fra??? ;)

Kine sa...

Som æ skoilla skrevet d sjøl hehehe..Idag hadde vi et spetakkel uten like,eldstemann å litjmor,med pepperkakedeig:/ Itjnå kos,what som ever,bare mas!Nei,liker best å bake helt alene,UTEN etterheng;)
Får også litt noia,når jeg leser blogg etter blogg,om KOS med ditt og datt,og jeg tenker bare "Paracet" lol

Evami sa...

HEia vennen:)

Skal se hva jeg får til jeg. vi er ganske på etterskudd med det meste her hos oss!
Men kanskje jeg får til å ta meg en tur en formiddag uten ungene:) Hadde vært koselig det også.....
I dag har guttan mala julekort og de ble så fine. Veldig lite julete da,men hva gjør nå det?
Håper diu sover bedre nå:) Klem Eva

Koselig koselig sa...

hi hi hi

jeg leste en undersøkelse for et par år siden at folk var mer lykkelige når de shoppet enn når de tilbrakte tid med sine barn.
Tror du er ganske normal jeg ! :)

Huset i skogen sa...

Ha ha...har det litt på samme måten, og det er en av grunnene til at vi ikke har bakt pepperkaker enda! Men vi skal for det er jo en tradisjon samme hvor mye kliss og søl det blir, og unger som er leie og en mor som har mest lyst til å hive deigen i veggen og rive seg i håret...Håper virkelig at ting blir bedre etterhvert som de vokser til he he
Synes det er godt at noen tør å være ærlige jeg, det er det som gjør bloggen din så fin!

Ha en koselig adventssøndag:)

Magny sa...

heia...
mye styr å bake med barna,- ofte godt å gjøre ting i fred og ro,- og uten mas, tjas , rusk og rask....
fin dag til deg!
oppskrifta kommer i bloggen,er kameraten til sønnen min sin, må bare få tak i den.....

magny*

tulipanerogkrystaller sa...

Hei. Endelig noen som sier hva mange av oss mammaer føler. Det som skal være en koselig tid sammen med englene våre, blir et eneste stress med kjefting og rot.
Men så går vi jammen i fella år etter år. For baking med barna skal gjennomføres åkke som.
Det er jo koselig lell da.

Idag skal jeg til pers.

Ha en fortsatt koselig førjulstid og en fin 3. søndag i advent.

Hilsen Marit.

malrodien sa...

å så du kjenner Ann-Magret ;) hun hadde åpen julehus i dag på skatval.. Solgte fryktelig mye... vet ikke om du var der jeg da men :P

klem veronica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online