fredag 10. september 2010

Har du vært ??Heissann og Hoppsann :)

Søndag drar jeg til Side i Tyrkia :) Sammen med en venninne skal vi ha husmorferie eller kanskje bedre å si jentetur ??
Jeg er ikke bevandret i charterreiser....har alltid reist til mer eksotiske plasser der man planlegger litt mer enn å betale å vips er du på Hotellet.
DERFOR GLEDER JEG MEG MASSE !!

Vi skal vist bo påSea world resort and spa....sier min vennine. Hun som har billettene og papirene siden jeg stresser og rydder bort...les vekk alt for tiden.

Er det noen som har vært i Side i Tyrkia ? Og har du noen tips om restaurant, shopping, utflukter ol.Eller sånn generell Tyrkia info. Hva lønner det seg å kjøpe eller gjøre der. Er det feks billig å klippe og farge hår, bleke tenner eller....?? Jeg vil gjerne vite slikt.
Ikke sikkert jeg gjør noe av det, men ??? Liker å vite slikt jeg.

Første gangen jeg er på all inclusive :) Gleder meg !! Jeg er så heldig :) Jeg skal prøve å lage innlegg i helgen som publiseres hver dag :)
I morgen kommer det flere innlegg fra hytteprosjektet :)

Ha en fin kveld :) Klem

9 kommentarer:

Mona sa...

Da må du ha en nydelig tur med venninna di! Har ikke vært i Side, men har hørt at det er mye bedre enn Alanya hvor jeg har vært.

Takker og bukker for kompliment på skapet mitt! Blir spennende å se hva du finner på med ditt! Ser for meg at du maler det lilla? :-)

Takk for bananflue tipset også, det prøver jeg på de støggingene!

Klem fra Mona

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Riktig god tur snuppa..og slappe av og kooose deg:)
Min mor og søster med familie reiste til Tyrkia i dag...14 dager skal de være...
eddaKlemmer

tinemor sa...

Hørtes deilig ut!!
Kos deg, og god tur!
Klem

Lemi sa...

har vært i manavgat, og d e rett ved sia av side, side har en finfin ruinby som d e verdt å besøke, og så e manavgatelva en iiiskaldt opplevelse, der kan man være me oppover me båt og besøke diverse restauranter. dessverre opplevde vi at maten ikke e no å skryte av på restaurantene, der trur æ hotellmaten e myyye bedre. vi bodde i privat leilighet og lagde d meste sjøl, for det er myye godt å få tak i på butikkene og markedet, manavgat har ett herlig grønnsaksmarked(på mandaga?)
restaurantene har ofte den samme kjedelige pomfritten og tzatsiki, og det samme krydderet på stort sett alt..
på "dårlige" restauranter fikk vi tørr loff til tzatsikien, på de litt bedre fikk vi lokalt brød, noe ala nanbrød, som smakte veldig godt..
og husk at d e masse påtrengende selgere spesielt i byen i side, du blir nærmest dratt inn i butikkene, men sånn er det vel stort sett overalt der turister ferdes.

lykke til og god tur

Anne sa...

God tur!!!

Qulturella sa...

Hei Irina,
jeg har fulgt med bloggen din en liten stund nå og synes den er helt herlig :-)

Jeg har jobbet som reiseleder både i Alanya og i Side, så det er bare å rope ut om hva du enn måte lure på.

Sånn generelt sett så pleier turister å handle tepper, skinn og krydder i Tyrkia. Veldig mange handler kopier av diverse merkeklær/vesker/sko etc.

Det som er viktig å huske på når du handler der nede er å prute og prute reelt. Kvaliteten er av typen HM (da en stor del av klesproduksjon blir lagt til nettopp Tyrkia) Så da er det jo en grei huskeregel at hvis du skal handle i bodene langs gaten så betaler du ikke mer enn du ville betalt på HM. Dersom du går innom en "ordentlig" butikk som f.eks Billabong, så vil prisene være mye rimeligere enn her hjemme og det er fortsatt mulig å prute - men da er varene ekte og man kan ikke forvente å få klær til HM pris. Kan være greit å ha som en huskeregel at du ikke betaler mer enn 150.- for et par sko eller 50,- for en t-skjorte.

Det tyrkiske kjøkkenet er ranket som det 3. beste i verden etter det franske og kinesiske, mye pga av de fantastiske råvarene de har der. Jeg kan anbefale å prøve Beyti kebab, som er krydret kjøttdeig i pitarull med tomatsaus og yougurt. Ellers er køfte deres fantastiske kjøttboller og køfte guvec er helt nydelig, det er gryte med kjøttboller og grønnsaker i tomatsaus som er tilberedt i en kjeramikkform som du får måltidet servert i.

Hvis du blir lei av tyrkisk mat så finnes det en texmex restaurant nede i sentrum av havnen, rett ved statuen på torget. Der spiste vi ofte og de hadde veldig god service, mat og de deiligste dessertert. Hvis jeg husker rett så het den Chili eller noe i den duren...

På hotell Tropic hadde de verdens (Sides) beste pizza...

Ellers blir du servert chai/te overalt, og det er vanlig å sette seg ned og ta en kopp te etter en god handel :-)

Du bare mååååååå ta en tur ned til Side sentrum for å få med deg de gamle ruinene som står igjen, selv om det kanskje er litt slitsomt med all masinga langs veien. Min teknikk var at jeg ikke så hverken til høyre eller venstre med nyskjerrig blikk, men gikk målrettet dit jeg skulle... men det er nok ikke så lett når man er ute på tur :-) Da kan ord som "slutt opp, vær så snill" godt brukes til noen maser fryktelig etter dere = Jeppma, lutfen... eller bare et Hei = Merhaba, eller på gjensyn/vi sees = gulle gulle.
Takk = tesjekur ederim.

Ting man fint kan bruke penger på der nede; Tannlege, manikyr/pedikyr, gå til frisøren (kuafør) å få vasket og stelt håret, optiker og ikke minst HAMAM. Men Hamam er jo obligatorisk :-) Er jo bare sååå deilig å få skrubbet kroppen fri for døde hudceller og så få en massage etterpå. Det er et must første dagen på ferien... (bare husk å vaske av oljen før man går i sola og skal sole seg, + smøre godt med solkrem etterpå slik at man ikke blir svidd)

Pjuh.... tja, da har jeg fått gitt deg litt tips. Håper du finner de nyttige og ikke altfor langdryge :-)

God tur!

Mvh
Renee Katrin

Qulturella sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Merete sa...

Hei Irina:)
Har vært i Tyrkia tre gang og liker meg godt der.
Har vært i Alanya og Marmaris.
En god venninne av meg har nylig vært i Tyrkia,(husker ikke hvor) men der fikk hun bleket tennene for en veldig billig penge:)
En annen venninne som nettop kom hjem hadde stripet håret, flettet håret på jenta si, klipt mann og sønn og alt til 1000 kr:)
Så jeg tror både hårklipp etc og tannbleking lønner seg der nede, men se an plassen litt og vært kritisk kanskje?

God tur og kos deg MASSE!

Klem, Merete

PIONPIA sa...

Hei!
Jeg har vært i Side 3 ganger, og synes det er et deilig feriereisemål; sol,varme,flotte strender,lunkent hav! og kjempegod mat!!
Kjøp med bomulls"merke"klær til dine barn, kjempegod kvalitet, vask etter vask! OG billig;-)
Side sentrum er også koselig, sikkert litt roligere nå litt sent på sesongen... Kos deg og nyt ferien!
Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online