mandag 28. juni 2010

Copyright min blogg...kopi eller kreativitet ?


Heisann og hoppsann og fallerallera :)

I dag var i morra :) Skjønner dere den. Jeg og mange er sikkert som i meg. Uff skulle ha støvsugd, vaska gulv, rydde i skapene ol...listen er super lang.
Men tenåringen skal ha besøk fra bestevennen fra da vi bodde i byen (Trondheim)
Og han tåler ikke støv, er allergisk mot det.

Min tenåring rydder og vasker som en gal...helt frivellig !!
Og han tok t.o.m å rydda under sofaen og senge...WEEE. Og det meste skremmende....han tok av sofatrekket på sofaen og stod ute å rista som en tulling.

Jeg føler liksom at jeg skulle følge det gode eksemplet. (Slik at jeg kan bruke det mot han senere.....selfølgelig i school purpose...off course...)
Feks hvis jeg er super dupper flittig en annen dag, og alt ligger å slenger på rommet han kan jeg si.
"Du...føle du itj at det krible i kroppen din te å føl mitt eksempel"
Nå er jeg ikke dummere enn jeg vet hva svaret er.
" NEI"
"Men da skal jeg si ," men denj gangen du va så flink så..." NEI"
Tror dere at denne mora bli sur eller målløs...NOPE
" Denj e go ja, det bli mitt svar når du skal ha pæng eller skafæst"
Mer stønning NÅR han reiser seg opp.

Uansett, i dag var det over 20 grader og SOL..sommervær. Jeg er jo rar, det har vi statfestet for lenge siden.
Når andre rigger seg til med solkrem, blad, drikke og setter seg på terrassen. Ja da finner Irina alle slags unnskyldninger for ikke gjøre det.
Jeg er sånn vanpyre chic...derfor jeg alltids har vært fascinert av vampyrer sikkert. Før de ble mote med twilight....shit det å...

Ok, jeg er ganske så bleik, så blei at blodårer vises, så blek at jeg skremte butikkdamen på skoringen da jeg skulle prøve sandaler.
Så bleik at vennene mine flirer seg i hjel og lurer på om jeg virkelig er Colombianer....det værste er at de ber meg dekke til beina mine for at de blender dem...så bleik at solen preller av meg å heller etterlater seg 847 fregner bare jeg stikker nasen ut.
Det positive, jeg har ikke en enste rynke( 37 år) og blir tatt for å være storesøster til tenåring !! STOLT JA !!

Så for alt dette, ja jeg har brukt 7 timer på effektiv ryddig, støvtørking, vasking av vegger, lister og av alt vi har...vaska 7 maskiner med klær...ikke noe å skryte av egentlig har sikkert 30 igjen.(Belive me, det er ikke tull)

Vi har t.o.m grillet men da vi skulle sette oss ( Inne, som sagt sitter ikke jeg ut )
Da ble det helt svart ute og inne. Og det skyllet ned med regn, lyn og torden. Da var det å tenne talglys i rene huricane...og å kose sææææ.
Må vel bruke 7 timer på andre etasje i morra :) Gledings...NOT
Håper det er like bra vær da :)Slik så tvstuen stuen ut kl 18.Men det var bekmørke ute også !! Så nå har jeg tatt en time surfing i Blogglandia og da så jeg noe jeg ikke vet hva jeg syns....jeg vet ikke om det er bare jeg som er supersær eller ??
Det kan være, men jeg så mange "kopier" fra mine møbler, neste like. Noen var så lik at jeg ble litt sånn..er det min ? Samme svartfarger jeg bruker, svart 90 glans. Ikke det var det ikke mange som fantes før jeg begynte å blogge at det er det jeg bruke, så sjelden brukt at de har sluttet å produsere det :) T.o.m samme tapeter !!
Jeg forteller hvor tapeten kommer fra på de fleste prosjektene mine.

Andre skap var det brukt industriføtter som lignet på mine.
Og ja, det er jo artig å inspirere, MEN de skriver det som de plutselig fikk en gal ide i hodet en dag å da måtte de bare prøve den ut...

Er jeg sær...ikke at de skal referere til meg, men de kunne si at dette skapet var inspirert av en annen blogg eller noe i den dur....
Jeg har aldri tatt på meg æren av ting som jeg ikke har "funnet" på selv. Har jeg blitt inspirert av noen eller noe så skriver jeg at denne ideen fikk jeg av ett blad eller noen....
Jeg føler at jeg ikke kan ta på meg æren for noe andre har tenkt ut, eller brukt masse energi og resurser på.
Og det er blogger som jeg vet leser min. Noen er også så snille og søte at de nevner at de fikk inspirasjon av All of Irina. Som søte søte MANNE sjekk her
Ærlig talt er jeg rar...jeg vil jo inspirere....men at det blir kopiert så å si kopier at de ligner helt på mine ?
Og bare for å få det på rene. Jeg kopierer ikke fra andre. Alt det jeg har laget har kommet fra mitt gale hodet. Og har jeg blitt inspirert av blad ol skriver jeg det.
Tingene mine er jo enkelt å se på bloggen min. De er jo på en måte offentlig for alle. Jeg vil jo inspirere....men men men...

Nå har søte Malin fra bloggen Home by Virginia hjulpet meg å ha copyright på bildene.
Og jeg syns det er flott at folk lar seg inspirere, men at de passere det som det er de som har plutselig fått en ide helt ut av det blå.
"Andre enn meg ville kanskje sett på det som skrot, men jeg , nei jeg...jeg så for det meg i svart 90 glans, tapet fra ***...og vips noen timer senere..."


Jeg er VIRKELIG ingen smålig person, men men men....hva føler der hvis dere ser de tingene dere lager i en annen blogg som paserer det som sine.
Ikke at de behøver å nevne deg med navn...men de kunne si at de har sett lignende i en annen blogg.
Da snakker jeg ikke om at vi maler hissten og pissten hvitt. Det har vi vel alle gjort mange ganger.
Men når det er noe som er ditt...helt autentisk..lagt masse tanker og tid på å tenke ut. Og etterpå bruker time på å lete etter bein, tapeter ol...masse tid....mye arbeid.
I begynnelsen kjøpte jeg t.o.m tapeter og spray som jeg brukte og de ønsket. Jeg sendte til flere. Det tok masse tid, og demolitionmannen stillte seg uforstårlig til at jeg brukte timer på det. Jeg brukte min tid på å maile, og sende linker om maling, bein ol
Jeg tok av min tid for å hjelpe, det er jo meg så det er ok....men men men

Er det bare jeg som er helt ute å kjører eller ?? Det kan så være.
Men det er nå slik jeg føler det.


Jeg linker til dette innlegget fra meg i fjor. les det siste avsnittet der jeg sier at jeg gjerne skulle tatt æren selv, men at jeg hadde sett det i ett blad.
Skulle bare mangle.

Trykke HER så kan du lese det.

PS Når jeg leste at andre bloggere har luftet ut samme fustrasjon har jeg tenkt.
men det er jo en ære...å få inspirere.... men ikke slik at man slutter å vise frem. For det vurdere jeg.
Jeg selger tross alt det jeg lager.
Men til de som blir sur eller føler seg truffet !!
Jeg forteller dere bare at jeg vet ikke hvilken følelse jeg får....litt såret kanskje...vet ikke...


29 kommentarer:

ide-puffen sa...

Hei snupps.

Ikke moro når andre(lite) kreative tar æren for dine kreasjoner. At man blir inspirert er supert, men da, som du sier så linker man eller skriver navnet på hvor man har funnet ideen. Men du ser blogglandia er ikke så stor, og da kommer det for en dag. Æsj må jo være pinlig for vedkommende når vi andre ser kopieringen.

Stå på du søtnos. Det finnes bare en Irina style!!

Ha en rolig!! kveld nå da. Vaske i morra om det ikke blir fint vær.

Klem

anneskreative sa...

Hei,,,jeg er helt enig med deg.
Det er jo stas noen finner inspirasjon og øker
kreativiteten ved å lese ens blogg,,,,men da kan en jo nevne det. Jeg blir bare stolt jeg når noen refererer til min blogg for en god ide de har funnet der.
Og slik burde det jo være.
Si det til dem du,,,,,
Ha en fin innekose kveld.
Klem Anne

Daisys home sa...

Må bare få si en ting at JEG har i tidligere innlegg fortalt HVEM som hadde skaffet meg den Tapeten som er blitt brukt på det Sorte skapet som jeg har vist.Tar du en titt på tidligere innlegg,da jeg fikk Tapeten ifra deg,så er det linket til den superinspirerende bloggen ,som jeg synest din er! Spurdte da også deg tidligere om det var ok om jeg gjorde et skap i Sort og brukte den Tapeten,noe som jeg da fikk svar på ,at det var helt i orden! Uansett så er det jo vidt forskjellige SKAP !Og at jeg nå har brukt Tapeten på flere ting,og kommet på disse selv, må jeg vel få skrive på bloggen.Så får virkelig håpe at det ikke er meg du sikter til,da synest jeg i så fall at det ikke er helt berettiget!Og at jeg liker det SORTE og HVITE i HØY glans er ikke noe som er kommet nå....Det vet vel DE som har fulgt bloggen min ifra starten.Har IKKE fått med meg at du har malt Kjøkken Bord og Hylle i SORT? Nei,dette synest jeg blir litt dumt og trist, og det er vel ikke meningen med denne Bloggingen.Jeg var iallefall utrolig Takknemmelig for at du sendte meg den Tapeten og viste det jo også med å sende noen kroner ekstra for bryderiet...Pytt ja...,Tørr iallefall IKKE å be om noe sånt en gang til! Men det er vel det som er en del av det å være INTERIØR blogger ,at det man viser ForhåpentligVis skal være en inspirasjon for ANDRE!Ha en fin kveld ,sissel

Fargeheimen sa...

Joda forstår at du ikkje likar at andre kopierer dine idear utan å linke tilbake til deg. Eller nemne at dei har sett det i ein anna blogg.
Men sånn er det berre i bloggland, enkelte gløymer kor dei har sett ideen og nemner det derfor ikkje.


Håpar det ordnar seg for deg.
Ha ein fin kveld vidare.

Anonym sa...

SÅ enig med deg Irina!,
- og du sier det rett ut,og det liker jeg!
En av mine ideer ligger til salgs på Epla !
Husker du øredobber,ring,smykke med små dukkekopper på?
-ja, de ligger på Epla ,kom i en butikk der ca 2 mnd`er etter at jeg laget de!
Syns det er ganske så fantasiløst ,
- håper de som kopierer og hevder det er deres ide føler seg stolte av produktene sine:-(
Ha en fin kveld - vi vet det er dine ting:-)
Klem, Hege.

sigrid sa...

Flott når ein inspirere andre..
Forstår godt det du skriv..
Men er vel slik med denne blogginga at ein ikkje har copyright på stilen sin..
Uansett kun du er du og det skal du fortsette å vere..
Klem frå meg som må ut å gå tur med husbonden :-)
Nattaklem

irina sa...

Daisy ;)

Uffda...det virker som det var jeg som presset deg til å ta imot en tjenste siden du ikke skal gjøre det mer...da kan jeg si det selv. jeg sendte deg en mail der jeg sa at jeg hadde fått inn 150 kr ekstra. men så tenkte jeg..ja ja siden jeg hadde kjørt ens ærend til Østersund for å kjøpe den så var det kanskje greit.
Og det skal jeg fortsette å gjøre hvis noen ønsker noe jeg kan hjelpe med ...men..
Og beklager at du følte deg truffet, men du var en av de jeg tenkte på ja...selv om det er forkjellige skap er fargen og tapeten den samme.
Og jeg mener ikke som jeg sa at du burde linke til meg eller bloggen min,

dette blir for dumt å krangle. jeg ønsker ikke det, jeg stiller ett spørsmål ut i det blå.
Og beklager du føler deg truffet.
Og ja vi skal inspirere , men når ting etter ting blir lagt ut i en annen blogg, ting jeg kjenner igjen.
Og jeg som egentelig ikke surfer på andre blogger kom over flere i dag.
Så jeg vil ikke si at endel av å være interiørblogger er å kopiere...kunne ikke tenkt meg det...det er derfor jeg prøver å tenke anderledes enn andre :)

Og hvis jeg en sjelden gang tar en ide fra noen andre da forteller jeg det :)
om jeg ikke husker så sier jeg..tror jeg så det en eller annen blogg
Men jeg mente virkelig ikke å såre deg. Jeg nevnte ingen med navn.
Og hvis folk føler seg truffet er det sikkert en grunn.

men de får sikkert den samme følelsen jeg fikk...sånn åhhh nei...ka e det her...ka mene du...

jeg forteller dere at jeg vet ikke hvilken følelse jeg fikk.

men du, vi sluttet her...har jeg vært en bedre person så har jeg ikke svart deg engang...men jeg har vanskerlig å la være å å forklare.

men igjen sorry at du følte deg forferdelig for at du lot meg gjøre deg en tjeneste, For tjenerster kan man ikke ta tilbake vet du :)

ha en fin kveld og glem nå denne "krangele" det blir så negativte følelser av sånn.

Hjertedamas blogg sa...

Kjære Irina, vennen!!!!!! I morgen skal jeg sy meg et trekk til strykebrettet mitt, og det har jeg tenkt til og ta bilde av og legge ut på bloggen. Og jeg kommer til å henvise til Mannes hverdag,- ikke fordi jeg har tenkt til og lage maken, men fordi ideen kommer fra henne!!!!! Så enkelt er det,at man henviser til den man har plukket opp ideen fra, uansett om det er en blogg eller et blad!!! Nå syntes ikke jeg det er noe stas og lage ting maken som andre. Men å ta en ide, og sette sin egen vri på det sånn at resultatet blir noe helt annet, det er det som er morsomt. Og det er vel det som kalles kreativitet. Herming og kopiering og bruk av andres bilder har vært hete diskusjonstemaer her i blogglandia. Kasnkje du skal ta copyright på din egen design? Jeg vet ikke om det er mulig og få gjennomført dette, men du bør både kunne forlange og forvente at andre henviser til deg og din blogg når de bruker en ide som til forveksling ligner din!!!!!! Men det er nå min menig,at man skal gjøre det mot sin neste, som man vil at sin neste skal gjøre mot seg:DDDDD Jeg vet ikke om min mening er viktig i denne sammenhengen, men jeg ønsker ihvertfall å gi deg min fulle og hele støtte!!!!! Klemz Grethe

irina sa...

fagerheim :)

nei jeg skriver det at det er morsom å inspirere og det er stas , men du aner ikke hva jeg har sett av "min" stil.

Og ja jeg har kansjkje sett noen ting i blogglandia å sagt " jeg så det i en blogg, men husker dessverre ikke hvilken eller hvem sin det var "

men for meg er det folkesikk :)

ha en fin kveld eller natt og takk for at du tok deg tid til å kommentere. setter pris på det altså :)

Klem

irina sa...

Hjertedama :)

Selfølgelig er din mening viktig...og jeg fikk tom gåsehud og en tåre i øynene. Du er virkelig god og en veldig positiv person...slike som deg er superherlig !!
og veldig viktige med positive personer.

man blir rett og slett glad !!
Stoooo klem

Hjertedamas blogg sa...

Klemz, TIL en som tørr å stå på barrikadene, og tar støyten. FRA en som for tiden ikke er sterk nok til det,men som gjerne gir støtte:DDDD

Daisys home sa...

Desverre ,så følte jeg meg IKKE truffet ! Ikke derfor jeg skrev kommentaren,men for å få frem at JA,jeg HADDE faktisk skrevet i et av de Tidligere INNLEGG ,HVEM som hadde skaffet meg denne TAPETEN!Til og MED MAILET deg, og om jeg ikke husker feil,også spurdt ang.dette på kommentarer hos deg ..Spurdt om det var OK å gjøre mitt skap med samme Tapeten,noe som jeg fikk som svar på "AT DET VAR JO helt ok "og du syntest det var morro at du var til inspirasjon! Liker foressten ikke at det en skriver blir vinklet på så at det til slutt,iallefall for meg blir uforsåelig...Dette blir virkelig for dumt og barnslig,og" kranglete" hvem skrev det?ikke jeg iallefall.Tror nok at hvis man ikke vil at noen andre her inne skal få sjansen å "kopiere" eller lage noe i samme stil,så må man vel bare la være å legge ut det man IKKE vil at andre skal SE!Så enkelt er det!Isteden for å sitte i ettertid å være irritert ,for noe som kunne vært Ungått!Er det meningen i så fall at JEG da burde nevnt ditt navn ,på ALLE mine innlegg ,der hvor jeg har brukt denne TAPETEN som du kjøpte til meg? Ja,for den er HOS MEG ,blitt brukt til FLERE ting i interiøret ,enn det SKAPET. Selv om det faktisk ble flere enn ETT ENESTE INNLEGG med akkurat DETTE SKAPET ! Og DISSE ANDRE må jeg vel ,som jeg skrev tidligere ,få legge ut ,som mine egne ideer?Forstå det DEN som KAN?De NEGATIVE følelser du nevner,de kan ikke jeg svare for.i så fall!!

Det lille huset med druehagen sa...

Heisann.
Skjønner hvor du vil henn!! Kikker meg rundt og ser at mange blogger er utrolig like! Har masse som er likt jeg å selv om jeg prøver å sette min "signatur" på det. Siden jeg fant bloggen din har jeg bestandig syntes at du gjør ting som er unikt!! Ikke mange som har stilen din, derfor liker jeg deg!! Har bare et trøstende ord å si; Alle de største kunstnerer blir kopiert!! IKEA kopierer alt og det gjør KID også. Er kanskje ikke noe trøst men.
Stå på Irina. Du er unik!!
Klem Gro-Beate

Linetoppen. sa...

Jeg er ening med siste innlegg. Dersom vi ser oss rundt finnes det kopiering OVERALT. Alt er kopiering fra de store motehusene.
Derfor vil jeg refere til en av de største designerene i Paris.
I nabobutikken hang det skilt med:kopiering er ulovlig.

Den store designeren skrev: Kopiering er UMULIG.

Du må stole på deg selv, du har en egen idientitet, og du selger det du har laget, de som kjøper din design vet de har kjøpt en "ekte" varen. Bruk energien din til å være kreativ!

Stå på !!!!!

Beste hilsen Linetoppen

Trinemor sa...

Hei Irina
Innlegget ditt fikk meg til å tenke. Noe det du skriver ofte gjør - selv om jeg ikke nødvendigvis alltid er enig :)
Slenger meg med og gir deg full støtte i eksempelet over her. Folk er vel oppbygd forskjellig, men i tilfellet som er kommentert her synes jeg det blir litt for åpenlyst, forstår at du reagerer på den.
Jeg håper og tror jeg gir cred dit den skal i allefall når jeg viser mine prosjekter - er vel ikke noe nederlag å si at man er blitt inspirert av andre :)
Mvh Trine

Manne's hverdag sa...

Hei Irina!!!

Livende redd som jeg er for å tråkke noen på tærne, (håper og tror ikke dette innlegget var myntet på meg). Men for å være på den sikre siden: Jeg har virkelig ikke gått inn for å kopiere noen her i blogglandia. Selvsagt har jeg latt meg inspirere, men prøvd å sette mitt eget preg på det jeg gjør/lager. Har kanskje ikke alltid vært like flink til å linke til blogger jeg har blitt inspirert av (skal skjerpe meg her), men mange av disse interiørbloggene har jo sine varianter av f.eks. puter m/bildemotiver, hjerter, møbler med tekst osv. Noe jeg også opplyser om til dem som ønsker seg "mine produkter".

Skjønner godt at du blir frustrert når andre tar "æren" for og kopierer dine ting.
Men håper du er litt stolt også
når alt kommer til alt.

Kos fra Manne

PS!!! Trekk til strykebrettet er IKKE min idè. Inspirasjon til dette har jeg fått fra diverse blogger. Men mitt er ikke sydd,
det er stiftet fast. :)

irina sa...

irina sa...
Ha ha du er nå søt . jeg linket til deg for at di laget ett eget innlegg om meg !! veldig søtt og rørende-
Så du kopierer meg ikke. men mange andre gjør VELDIGE like tin og tar æren. Og det er ok. Jeg vil inspirere og de treng ikke å linke til meg---men selfølgelig er det koslig. bare si at ideen er fra Blogglandia :)

Ha en strålende dag og takker for at en så positiv jente følger meg :)

Stoooor klem

irina sa...

Til alle andre ...dere er alle søte ...setter masse pris på alle dere <3

Anonym sa...

Hei
Fikk så lyst å si noe her, men er veldig redd for å tråkke noen på tærne.. Når det gjelder dette konkrete tilfellet om skapet med tapeten som er omtalt her, skal jeg ikke uttale meg siden jeg ikke vet hva som var avtalt mellom Irina og Daisy.
Men generelt vil jeg si at jeg ser kopiering foregår mye på slike blogger. Har man funnet på noe helt unikt, helt av seg selv, er det selvsagt veldig sårt at andre kopierer og tar æren for det. Er det noe man har blitt inspirert til å lage fra f.eks. et blad eller noe, må man ta høyde for at andre også kan ha blitt inspirert av det samme, men er litt tregere til å få laget det, og publisert det. Jeg ser også ting som folk legger ut som sin ide (fordi de kanskje var først ute med det på bloggen), men selv har jeg sett ideen før, i et blad eller kanskje på en utenlandsk blogg.
Det aller verste jeg vet er folk som tar copyright på ting de faktisk IKKE har funnet på selv. Det har jeg sett noen ganger. Selv opplevde jeg en gang at jeg fant på noe virkelig "eget". Dvs. at jeg hentet frem noe "fra glemselen" og ga det en helt ny vri. Jeg hadde aldri sett noe lignende, og det var helt min egen kreasjon. Svært overrasket ble jeg da når jeg litt senere så noe lignende på en blogg. Som noen andre hadde funnet på helt av seg selv, selvsagt. Men vedkommende kunne ikke ha kopiert meg, for jeg hadde ikke rukket å legge det ut noe sted. Antageligvis hadde vi blitt inspirert av det samme. Å hente ting frem fra glemselen er jo veldig populært for tiden. Og den nye vri'en har jo lett for å bli lik, siden vi alle får med oss og liker de samme nye trendene. Litt måpende måtte jeg bare innse at det faktisk er fullt mulig, vi inspireres hele tiden av noe, så kobler vi sammen noe som ingen andre har gjort, men har vi kunnet komme på denne koblingen, så kan sikkert noen andre gjøre det også. Uansett så ble det for dumt for meg å legge dette ut da når noen andre allerede hadde gjort det. Da ville jeg ihvertfall ha blitt beskyldt for å kopiere. Og det hadde jeg ikke taklet når jeg faktisk hadde kommet på det selv.. Men som sagt; dette var bare noen tanker fra meg i forbindelse med temaet, det var ikke myntet på noen av dere i denne tråden, men det som skjer i blogglandia ellers. Sånn sett burde jeg kanskje ikke ha skrevet noe i det hele tatt, men fikk bare lyst å si dette. Det burde kanskje ha kommet en sunn (ny) diskusjon om dette på NIB eller noe, for det er så absolutt aktuelt.
Ellers vil jeg si at desse bloggene er en veldig stor inspirasjonskilde for mange. Baksiden er at man må regne med at man ikke får ha stilen for seg selv. Selv om man tar copyright på noe, hindrer det ikke noen i å lage noe lignende. Som de igjen kan ta copyright på, faktisk. Som noen sa; til og med de store kjedene kopierer. Og vanlige menneskers blogg er faktisk deres største inspirasjonskilder.
Blogging er til glede for mange, både lesere og bloggere, og man kan få mye ære for å være en flink blogger eller å være flink med interiør, men som designer/"oppfinner" tror jeg ikke man får den æren man fortjener på denne måten. Det er tusenvis av blogger, og leserne aner ikke hvem som kom først og sist med ideene. Har man funnet på noe virkelig unikt og nytt, må man nok holde det hemmelig først, ta patent på det og få igang produksjon før man lanserer det. Og selv da vil det alltid være noen som kommer med noe lignende etterpå, og noen som mener de har laget noe lignende før deg;)

Huset i skogen sa...

Da jeg første gangen kom over en blogg ble jeg virkelig inspirert! Dette var lenge før NIB kom og det ble populært å blogge. Det var ikke så mange som blogget, og de som gjorde det hadde mye flott og vise fram. Så ble det "in" å blogge, og mange (meg selv inkludert) kastet seg på bølgen. Vi inspirerte hverander, og mange blogger er etterhvert blitt akkurat like. Nå synes jeg mange blogger faktisk er veldig kedelige! De fleste kopierer hverandre på ett eller annet. Det har gått inflasjon i tildaer, puter med strykemotiver/blonder, greengate og duranceprodukter.

Det er en fryd å lese bloggen din Irina, for du skiller deg ut og tør og stå for det! Kanskje er det derfor at nå mange kopierer Irinastilen? At de synes det er gøy med noe annet enn det hvite og blonder og dill og derfor hiver seg på din stil i stede for?

Det er iallefall synd, for det at vi stadig vekk driver å kjøper det samme og lager det samme gjør at blogglandia blir kjedeligere! Å lese og se det samme hos alle er ikke gøy!

(Samtidig kan jeg ikke dy meg for å si at Daisys Home har jo kanskje gjort det du etterlyser, nemlig å spørre om lov først før hun ordnet skapet sitt så jeg skjønner ikke problemet i det tilfellet......)

I alle fall, lykke til videre med dine prosjekt:))

Anonym sa...

Da kom det endelig en kommentar som jeg likte!!!Huset i skogen sier det som jeg har tenkt på lenge..det er faktisk blitt ganske så kjedelig her inne..hvit,hvitt,hvitt,green gate,durance,lite innhold i kommentarene.."åhhh,så fiiint","me like","vil ha,vil ha" Er dere så sikker på at dere likte det dere så? Har ikke blogg selv og kommenterer ihvertfall ikke sider jeg ikke liker,men så trenger jeg heller ikke gjøre det for å opprettholde "kontakten"...Du Irina må ikke blande deg med disse jatterne,DU ER UNIK så det holder!!!Derfor er jeg her,fordi du er annerledes,forde du gir utrolig innspirasjon,ikke bare for dine møbler men kanskje aller mest for din tekst du deler med oss,fortsett med det,konsentrer deg om de tingene som gir deg energi ,det kler deg bedre ;)Stor sørlandsklem får du fra meg!

Anonym sa...

Det er veldig vanskelig å si hva som er kopiering og ikke. Dette er ikke for å rakke ned på deg, selv om du sikkert kommer til å si at det er negativ kritikk kamuflert som konstruktiv. Jeg må bare si noe, og du er jo så flink til å kritisere andre selv.

Vel er det din blogg og vi velger å lese den, men du trenger vel ikke være så krass mot andre for det? Spesielt det at du tåler dårlig kritikk, men øser ut av den selv... Man skal ha selvtilitt, og det har du, det skal du fortsette med. Men man blir ikke bedre, kan ikke heve seg selv på å rakke ned andre. Og det synes jeg ofte du gjør.

Det å kopiere og å inspireres... Vanskelig, for hvem var EGENTLIG først ute?

For eksempel har jeg sett en god del møbler med tapet både utenpå og inni før jeg fant din blogg også, Irina, så DIN idé vil jeg ikke si at det er! Dette har jeg rådet folk til å gjøre i åresvis på butikken jeg jobber.

Blank maling? Nå jobber jeg på malerbutikk, og selv om blank maling ikke lenger er så etterspurt, finnes den fortsatt (f.eks butinox treverk 80, og Quicklakk)og blir fortsatt solgt. Jeg har selv malt et bord og baderomsskjenk i BLANK hvit maling, lenge før jeg fant ut at du hadde brukt det på ditt. Jeg leverte faktisk møbler hos billakkerer for å få det blankt nok.

Noen ganger får man en idé man tror er sin egen, men så viser det seg at noen har gjort det før. Uten at man har sett det...

De fine bena på bordene dine, må jeg innrømme jeg ikke har sett tidligere. Om jeg finner slike ben, eller lignende, kommer jeg til å kjøpe dem. Ikke fordi du har gjort det, men fordi jeg har lett etter ben i flere år. Spreke ben i andre materialer enn bordplaten/skapet har jeg faktisk sett på et talkshow jeg ikke husker navnet på, som gikk for flere år siden. Det bordet hadde betongplate og stålben i pseudorokokko-stil. Jeg forelsket meg i det, men det er så altfor dyrt. Og jeg har siden det hatt en idé i hodet siden den gang om å lage et lignende bord, bare på MIN måte. Hvis jeg da gjør nettopp det, finner ben og plate i kontraster og lager meg et slikt bord, kan du ikke si at du tenkte det først... Det vet du rett og slett ikke.

Jeg har forresten også rustne ben fra en ødelagt jernovn, som har stått på vent i flere år i garasjen. Skal jeg ikke kunne bruke dem uten å gi deg credit, bare fordi du har vist et bilde av det? Jeg har andre ting også, som jeg har tenkt å bruke til forskjellig. Kan jeg ikke bruke dem hvis noen andre gjør det før meg? Du vet, store hjerner tenker likt, og plutselig er det noen andre som har vært kjappere ute enn meg og laget det jeg bare tenkte på...

Jeg leste interiørblader fra Danmark lenge før shabby chic ble populært i Norge. Lenge før vanlige folk tenkte tanken på å ta gamle slitte og avskallede bygningsdeler inn i huset. Og det er jeg sikker på mange har tenkt, jeg er ikke den eneste.

Mye jeg ser på din blogg har jeg sett før. Jeg har sett lysestaker i lilla og andre knallfarger, skap med tapet (og kommoder, bordplater osv osv) Retro puter av gamle stoffer. Malte gevir i både sort hvitt, metall og knallfarger!) Det huset du har bilder av som du stylet, lekkert, men ikke noe nytt. Jernvitrol inne, kombinert matt og blankt (eller som interiørkonsulenten på den trendy interiørbutikken her kaller det; "vått og tørt") Mye av disse kontrastene du snakker om, er faktisk noe man lærer på Interiørskolene.

Jeg skjønner godt at du vil at det du har funnet på, skal være ditt, og at folk skal gi deg credit når de "kopierer" det. Det vil vi alle. MEN du kan bare ikke legge ting på nettet og tro at ingen vil kopiere punkt for punkt, og lage noe helt identisk. Slik er det bare. Denne diskusjonen har vært oppe en million ganger i blogglandia, og jeg må bare gjenta meg selv; er det noe du vil ha for deg selv, må du ikke legge ut bilder av det.

irina sa...

Uffda..her var det jammen meg mye du har oppfattet feil. Hvis du leste linken sa jeg at jeg hadde fått bord idene fra andre. Og klaske på maling og tapet er ikke nytt...det er hele tiden det andre jeg gjør..men egentelig behøver jeg ikke å motsi deg. Du har allerede gjort deg opp en mening om meg og den er din å ha :)J
Jeg er anderles henn mange her...så om du kommer å sier at jeg ikke er det...ja da....men for all del...du leser og misforstår mye her...og egentelig vet du ikke historien bak det hele. Så da er det vanskerlig å si noe...når nevnte jeg at jeg var så innovativ med elggevir og annet jeg gjør....kanskje her inne er jeg ...men i det hele og brede interiørverden er jeg ikke. Du er helgig som får ta en del av den....det virker som du vet mye og har nye å si og gjøre. Så jeg håper du lager din egen blogg...den kommer iallefall til å bli innovativ i følge deg.
Jeg er ikke ironisk !! Vi trenger slike blogger og da høres det ut som du har mye å komme med !! BRA . ME LIKe.

Ha en riktig så fin dag...her regner det.
Men ps...du må ikke lese noe jeg ikke mener...for jeg føler du legger ord i munnen min. Det var jo ikke mnet at du skulle slakte og disikere hele min bloggkariere...og da er det jammen meg bra jeg har selvtillit....men det har jeg grunn til.Kommer nettopp fra en spennende teleformøte....pga bloggen...trallalerera...jeg er så glad...ingeting for meg ned !!

MVH irina

irina sa...

Anonym :) Glemte å spørre deg om du leste jante loven innlegget... ? der sier jeg egentelig alt du burde lese :)

Black and White sa...

Huffa meg - dette var trist lesning og lite inspirerende..Rart å lese at du nærmest påberober deg oppfinnelsen av svart gøyglans på møbler..-dette har jeg gjort i mange år og lenge før jeg oppdaget din blogg. Til og med en gammel møblelsnekker fortalte at i gamle dager malte mange møblene svart. Husker også at du en gang spurte dine lesere om et bord som du hadde planer om å male - faktisk så anbefalte jeg deg å male svart om jeg ikke husker feil :) Jeg har i mange år vært black and white (mest black) på fargeskalaen på interiør ,og da jeg oppdaget din blogg la jeg deg til som favoritt fordi din stil minner meg om min egen..-ikke fordi jeg har et mål å kopiere deg eller andre! En av mine favorittdisignere er danske Tine K og ja...-min stil kan minne om henne i mitt hode men jeg vil nok ikke være i nærheten om jeg spør en proff...

Og til sist må jeg si at jeg gleder meg på dine vegne over dine oppdrag på Irina Style :)

Mvh
Elisabeth alias Black and White

Anonym sa...

Hei, jeg er den anonyme som har misoppfattet alt du skriver. Alt jeg skrev mener jeg. Men hvor skrev jeg at hvis jeg hadde laget en blogg så hadde den vært så innovativ?

Det er ikke det jeg sier, jeg sier at flere kan tenke samme tanke, flere kan ha samme idé.

Jeg sier ikke at du ikke er anderledes, det er du, enn mange. MEN det som virkelig er anderledes med deg, er at når du har laget deg en mening, er andres mening mindre verdt. Nei, du har ikke skrevet det med akkurat de ordene, men når du sier at alle andre har så kjedelige hvite blogger, at mange tar dine idéer. Men det gjør du også, kjære Irina. Mye av det du lager, har du sett andre steder, kanskje ikke med DEN tapeten eller DEN glansgraden, men du blir også inspirert av andre. Du sier andre kopierer deg, men nevner sjelden at du har kopiert, eller som jeg kaller det, blitt inspirert av andre.

Jeg har ikke problem med deg, bare måten du sier ting på. Hvis vi misforstår så mye, er det kanskje ikke at vi er dumme som ikke skjønner, men du som forklarer deg litt uklart. Veldig vanskelig å forklare med det skrevne ord, det ser jeg jo bare utifra hva du forstod av mitt innlegg, så jeg skjønner godt at du mener vi misforstår deg også.

Jeg heier på deg, synes du gjør mye kult, men hadde satt pris på at du brukte antijanteloven også på medbloggere, ikke bare deg selv. Slik oppfattes du nemlig. Ikke bare av meg...

irina sa...

Bra jeg har så mye selvtillit at du ikke knekt meg nå....siden det er mange av dere og du går i bransjen for denne fb gruppen.
Nei det går nok min vei også...noe jeg presisere HELE tiden...jeg sa det tom i siste innlegget at jeg er ikke alles cup of tea at alle ikke kan like meg og mitt og min personlighet.
At jeg er "rar" at det hadde ikke vært rart om jeg hadde banget hodet mor betong...har tom sagt at "Nå kaster du stein i glasshus irina.
Alle mine innlegg er spekket med ironi med selvkritikk MOT meg.
Leser du ikke det...ser du ikke det !! jeg ser at jeg kan være kritisk ja, det er derfor jeg er kjempekritisk mot meg selv. Jeg henviser tom til ett innlegg som jeg hadde i fjor. Der jeg henviser til at rett skal være rett at ikke ideen til selve bordet var min. Skulle gjerne tatt cred for den. Leste du det. Og NEI, jeg er ikke innom bloggre for jeg blir ikke inspirert av de. Jeg går av og til innom for å takke for kommentarene jeg får men det er sjelden. Det jeg har kommet med er det jeg har sett i mitt gale hodet. For jeg har dessverret sluttet å kjøpe blar også...og jeg surfer ikke på interiør og design på nettet..har aldri gjort det...det er kjedelig. Og så vil jeg ha hodet fritt slik at mine ideer er mine. Jeg har nok med å være gal for å si det slik.
Jeg er ikke annen enn det jeg utgir meg for. Så syns du jeg er arrogant, selvgod bitch så er jeg nok det for deg. Men ikke for å være frekk. Det har ikke noe å si...du har ikke noe du kan tilby meg alikevel...slik jeg ikke tilbyr deg det du ønsker :)
men det er flere som liker meg enn misliker meg...har du tenkt på det...og i dag...i dag ble jeg ....alt pga den jeg er :)
les meg som du vil du :) det er fritt land. Og jeg har fått så mye selvtillitt i det siste pga av muligheten bloggen gir meg...tralla la..jeg bryr meg ikke...jeg er bare glad jeg ;) Og du jeg har iallefall ryggradd for å si min mening på min blogg under mitt eget navn ;)
det kan du ikke påpeke deg :)

Natta natt :)
men summernatten skal man ikkje sove bort :)

Anonym sa...

Snakker meg om å legge ord i munnen på folk. Jeg er da ikke ute etter å ta deg eller knekke deg. Jeg liker deg. Jeg liker bare ikke at du rakker ned på andre. Jeg er kjempeglad for alle mulighetene du har fått, og synes du gjør det godt, og det du gjør er bra!

Klem fra en som skal slutte å skrive, for det blir misoppfattet.

interiørsnuppa sa...

Jeg er veldig enig med deg egentlig. Det er klart det er irriterenes når noen tar kreditt for noe som du vet er din ide. Jeg får også mye inspirasjon fra blogger, og kan nok kopiere ting, men jeg kopierer ikke ting som er hjemmelaget eller som folk lager en egen stil på. Jeg ser mere fine ting jeg vil kjøpe selv og setter sammen med andre ting for og lage en litt personlig vri på det. Og blir jeg inspirert av en spesiell blogg så kommer jeg til og skrive det.
Du har en kjempe fin blogg, og jeg elsker og lese blogger av så sterke personligheter som det du er en av. Slike mennesker som deg liker og beundrer jeg.

Stå på videre. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online