tirsdag 21. juli 2009

Min store kjærlighet i designer verden.

Det er vel mange som har gjettet seg til at Philippe Starck er min favoritt designer. Jeg syns mannen er ett designer geni, og jeg tør påstå at han er den designeren som har hatt størst innflytelse på design de siste ti årene.
Slik Arne Jackobsen, Charles og Ray Eams var da de levde, og var på topp.

Nei, faktisk har Philippe Starck hatt mer innflytelse. Denne mannen har tegner alt fra unike ting. Som Yaten til en vanvittig rik oljesheik med bra smak, designer hoteller, den andre mest solgte stolen i verden (ghost chair) etter syvern. Til mer komersielle ting som tannbørste.
Philippe Starck ble født i 1949 i Frankrike. Og utdannet seg som produkt designer, interiør designer og arkitek. Allerede som 19 åring startet han sitt første firma.
I dag er han en av de viktigeste designer for firma som Allessi, Target Store, KARTELL Duravitt, Flos og andre store anerkjente designer hus.

Hva gjør Phillippe Starck så anerkjent og elsket av mange. Jeg tror det er den tidløse designet han. Ta feks Louis ghost. Det er "kopi" av en gammel Louis stol fra 1700 tallets Frankrike. Han har laget den til en moderne vri. Av polycarbon slik at stolen er i "plast" Stolen finnes i flere farger, ren svart, rødt eller hvitt.
Og min , blank !! Disse stolene passer like bra til ett moderne interiør, som tilbehør til gamle bondemøbler fra Norge.
Jeg har fremdeles ikke sett at disse stolene ikke passer til interiøret de befinner seg i .Men av og til tror jeg at han kan bli kreditert andre produkter som ikke han er tegnet. Som Bourgie lampada fra Ferruccio Laviani. Og det skjønner jeg !! De har litt av den samme ideene bak ting. jeg har flere ting av p Starck. Fra ghost og victoria ghost, vase og til vannkran.
Og jeg ønsker meg masse mer !!
PS ! Kommer ikke inn på MANGE blogger fremdels, særlig de som har kommentar feltet nederst og har passord.
Beklagerjeg har prøvd mange ganger !!Det er ikke fordi jeg ikke gidder å gjengjelde kommentaren , men av tekniske årsaker.


11 kommentarer:

hvitstil.com/Christine sa...

Vi bodde på ett hotel i New York på bryllupsreisen som han hadde designet. Utrolig kult! Det hadde du likt Irina. Paramouth tror jeg det het....

Christine

Havets Datter sa...

Ble shoppesyk nå ;o) Ønsker meg SÅ en slik stol!! Den er knallstilig. Jeg har også problemer med en del blogger, men det kan kanskje komme av at mannen byttet nettleser (??? Ikke at jeg VET det)

jess1 sa...

Jeg har nettopp innvestert i lampe fra kartell,den samme som du har,og digger den ;o)
Lyset er jo helt nydelig, og fikk den til 1200,- inkl frakt og har sjont at jeg antagelig gjorde ett kupp ;o)

jess1 sa...

He he det var på ebay det vettu, fra england. jeg og ei venninne bestilte en hver. ;o)

Skulle veldig gjerne hatt den vasen du har også har jeg kjempelyst på book worm fra kartell på rommet til ungene,men det blir nok ikke riktig enda.
Det er godt å kunne ønske seg noe også ;o)

Sissel sa...

De blanke stolene er så skjønne! og jeg er enig i at de passer i hvilket som helst hjem/stil :)
Mye som har skjedd på bloggen din siden sist jg var her. Adresseavis, møbeloppussing, chandelair osv :) Ang. "blogginnlegget" ditt, så kan jeg legge til at jeg leser mange forskjellige blogger. Alt fra svenske Blondinbella, til mine venners, til et par glamourmodellers, maaange interiørblogger, noen moteblogger.. ja, lista er lang! Jeg vet ikke helt hva som fenger meg. Et interessant liv, flotte bilder, flott hjem, god historie :)

M sa...

Hei kjære Irina,
jeg fikk ikke komme inn til deg på ditt forrige innlegg!
Irriterende!!
Gjesterommet ditt er helt nydelig!
Så fint med tapet i skapet, gøyalt og humoristisk, og den lampen!
Hihihih!
Morsom og rar, ja..
Og den fine prismekronen din...
Sukk...du har så mye fint!
Digger det!!
Og deg!
Jeg liker ghost stolen hos andre, men ikke hos meg....
Du er helt unik i kontrastene du setter sammen, alt du tar i blir til GULL!!
Klem,M

Hellig Lykke sa...

Stilig og interessant hus du har. Du skriver på en artig måte.
Jeg har tagget deg
Ha en fortsatt god sommer

MonaLisa sa...

Jupp og ja.. me like! Vil ha en sånn stol jeg!! Men venter på en rik onkel eller noe;) Sleng innom bloggen mi å delta på sommer konk. min - og du kan vinne en deilig sommergave! Sola skinner i Lier nå, og jeg stod opp med småfuglene i dag - nyter livet i fulle drag!! klem

Kristine sa...

Tusen takk for informativt innlegg :-D Er ikke så omtatt av designere og navn jeg...men nå vet jeg herved litt mer ;-) og de stolene er jo bare kule!! Passer utrolig bra på kjøkkenet ditt da.

Sliter og fortsatt med enkelte blogger altså..har du prøvd å laste ned ny nettleser? Jeg lastet nå nettopp ned firefox, og vips, når jeg brukte den, kom jeg inn på bloggen din på vanlig pc. Hehe...har du prøvd noe lignende du eller? Tror det er explorer det er noe galt med....

I dag skal jeg til Bruktbo! Gleder meg, og håper de har noe fint til meg ;-) skal ha med meg Janne-bloggforsker og! Ha en fin dage!
klem

p.s. Kjøper tapet i dag til veggen på soverommet, hvit...nytter ikke med noe farger der inne ;-) men har funnet en stilig tapet som jeg håper, håper HÅPER blir bra!!!

Mitt hus sa...

JA, nå fikk jeg virkelig lyst til å bruke penger!! Er enig i at Louis ghost er lekker og går til alt. Mye av det andre du nevner er også herlig fin.. HAdde jeg bare vært rik...

Synes gjesterommet ditt ble kjempefint ;)

Ha en fin dag!!

Jorid ღ Noe På Hjertet sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar!
Her skinner solen, men jeg har ikke kommet meg ut ennå.. Deilig å sitte inne å slappe av å lese blogger! :-D

Håper også du får en fin dag!
Klem J

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online