søndag 4. januar 2009

Foto safari hjemme.....

Ja, som de fleste har fått med seg, så fikk jeg min kjære Canon 450D i hus. Ja, jeg skjemmes men de første dagene var jeg helt matt av å ikke forstå noe av det.


Jeg torde ikke å innrømme for mann og mus at jeg angret....at jeg skulle holdt den store kjeften min. Og bare vært fornøyd med mitt kompakt kamera.
At jeg kunne gjøre meg så vondt... å begynne på nytt. Er det ikke noe med at du ikke kan lære gamle hunder nye triks ?


Men etter at det hadde ligget på bordet i mange dager. Mannen sett rart på meg og ungene spurte om hvorfor ikke jeg brukte det. Da skjønte jeg, at jeg ikke kunne kaste investeringen ut heller.
Jeg begynte blygt å fingre med han....

Livredd for at han ville avvise meg, skrike opp, bli ødelagt. Men han lot meg...han kurret og knipset og oppmuntret meg til å prøve.....og jeg lot meg forføre....


På en måte en mann ikke har lurt meg før fikk den luringen meg til å begynne å lese bruksanvisningen igjen...og denne gangen fostod jeg mer.


Jeg begynte å gå på foto safari i hjemmet...ta bilder av ungene mens de stod på ski...knipset mange på en gang....flirte og lo.


Nå lurer jeg på om jeg kan ta svart hvite bilder eller med bruntoner. Det har jeg ikke funnet ut av enda. Ikke helt med lukketid og blendetid eller hva det nå heter. Jeg tar i mot alle hjelp folkens !!I dag proklamerte mor at hun IKKE giddet å lage middag.( Har stått på det kjøkkenet i hele desember ) At Demolitionmann kunne lage noe....eller varme opp restene fra i går.

Jeg skulle nemlig på foto safari i første etasje. De eldste 2 kaos barna hadde besøk. Jeg hørte at de flirende fortalte vennene at mamma hadde fått kamera i julegave.Jeg knipset, prøvde ut forskjellige innstillinger og slettet. Jeg har nemlig funnet ut at jeg liker kun å bruke de kreative innstillingene. I allefall ikke automatisk, til nød kan jeg bruke portrett og makroen.

Jeg har lært om iso...som skal være høg når det er lite naturlig lys og lav når man er ute.

Ja, om masse jeg ikke husker hva heter.....og det som er morsomt er at jeg fremdeles har masse å lære meg.

Jeg innrømmer gladelig at jeg har masse å lære...men vet dere ? Jeg gleder meg..........til å oppdage, til å føle den gleden av å mestre noe. At jeg kan til noe så avansert . Det var som da jeg begynte å blogge. Jeg var redd data før jeg kastet meg på. Jeg sier ikke at jeg er proff, men jeg er flinkere !!


Det å se ting på en annen måte, det er som å føle seg som en kunstner. Jeg så til å med på den halvspiste biffen min som ett mulig foto objekt.
Jeg lå på bordet under den svarte lyskronen for å ta ett bilde.
Ett bilde jeg forøvrig glemte å ta med....grrr...
Gjenbrukslampen min er jeg så glad i. Og at ingen så muligheten med den, men kun ristet på hodet.Den er ett smykke :)Jeg tok bildene etter at det var mørkt i dag . Jeg liker ikke flash så prøvde å unngå den.


Ett bilde kan jo si mer enn tusen ord sies det. Hva sier dette bilde da ? At jeg er ett naturmenneske !!
Men det er jeg jo ikke...heller det motsatte. Jeg er ett innemenneske som liker å pusle inne...

Kanskje t.o.m en stuegris....i allefall en tv slave.

Den beryktede gasellen....definitivt ikke fra Stjørdal.


En påfugl fjær...husker aldri hva det er den betyr enten lykke eller ulykke ? Kanskje jeg skal hive den ut, og se om dette året bringer lykke.... :) Men det har jeg bestemt meg fra før at det vil :)

Her ett lite hjørnet av badet. Såper fra Magnys krinkelkrok. Vakkre og velduftende. Har dem bare til pynt. De er jo for vakkre til å brukes....
Mine favoritt parfymer. Den til venstre er min nye favoritt. Silver Rain fra La Prairie.
Den lukter eksklusivt...men så er den dyr !!
Den andre har jeg har jeg brukt i 14 år. Og jeg får ikke tak i den hverken i Norge eller Colombia.
Det er bestevenninnen min Lina som kjøper den til meg fra Washington D.C. Det er ett Outlet der som har den.
Den er visst ut av produksjon.
Skal det være litt sugar and cream ? I allefall litt bling bling.....og dette bilder forteller akkurat det at jeg gjør det !! At jeg er bling bling dame.
Dette var en liten foto safari fra 1 etasje. Bra for meg at jeg har to etasjer igjen....kanskje synd for dere....
....men jeg håper dere vil være med...for flere bilder fra meg og min nye flamme !!

26 kommentarer:

kari - carpe diem sa...

Flink! -og jeg er imponert...jeg er livredd nye duppedingser. At jeg i det hele tatt blogger, er ganske unikt, for det kreves at jeg setter meg pittelitte grann inn i div.ting med data...uff...

Mitt Empire sa...

å flink du er! Dette var jammen mange flotte bilder, og spesielt hvis du bare bruker den kreative sonen.

Blenderen er åpningen i linsa, er den stor (lite tall) slipper mye lys inn og er den liten (høyt tall), slipper lite lys inn. Hvis du har stor blenderåpning, må du korte ned på lukketida for å ikke få for mye lys inn og omvendt. Lukketida er tiden blenderen er åpen.

Ang programmene:

Tv at du kan stille inn lukketid, og blenderen stilles inn automatisk,

Av er motsatt, her stiller du inn blenderen, mens lukketid stilles inn automatisk. Med blenderen kontrollerer du dybdeskarpheten i bildet. Skal alt være klart, eller skal du fokusere på bare et lite område?

M stille inn begge to selv. Det er vel det som er målet!?

A-dep er dybdeskarphet, her blir hele motivet skarpt.


Hvis du vil ha bruntonede eller svart hvitt bilder, går du inn på menyen og velger fargeparametere. Kun i den kreative sonen.

Mitt Empire sa...

g visst trett, fant nesten ikke slutten på innlegget ditt. Hihihi. Vi er nok veldig like ja, jeg kunne også funnet på at jeg ikke gadd å lage middag pga at jeg hadde annet fore, som var mye viktigere. haha

Nei, jeg fikk telelinse til jul, 18-200mm. Jeg brukte den linsen jeg fikk med kameraet til å ta disse bildene. Macro bruker man til nærbilder av små ting. Detaljene kommer da veldig godt fram. Men de er dyre! De kan forresten også brukes til portretter. Har veldig lyst på en.

Til brobildene brukte jeg 18mm (zoomet ikke inn noe) lukketid 1/125, blender f10 og iso 100. Jeg stilte bare inn skarpt på broen på det ene bildet, og blomsten på det andre.

Og nå må jeg legge meg, ser snart i vinkel. Og mannen er nesten irritert på hvorfor jeg ikke bare kan legge meg, som "normale" folk. Han tror vel jeg sitter her og ser på snusk snart. Hihihi, og så klår jeg bare på kamera(-ten) min.

Mitt Empire sa...

Og de første ordene i forrige kommentar skulle være "Nei, nå er jeg visst trett..."

Runa sa...

Så flink du er!Nå ble jeg inspirert til å prøve å lære meg instillinger på mitt kamera!Veldig artig safari!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
WOW... jammen har du tatt masse flotte bilder - har hatt kameraet mitt i snart 1 år jeg, og instruksjonsboka ligger pent u-brukt i veska...hm...må vel se å få gjort noe med det...
Å du...middag...godt at resten av fammen vet hvor kjøkkenet er - det gjør de her...he,he...

Ha ei super uke...

Bette sa...

Så fine bilder!! Du er jo allerede kjempeflink=)
Ha en flott uke!

-Bette-

Marias skriblerier sa...

Du skriver så morsomt! Og du, med tanke på at du ikke har så mye erfaring med dette kameraet så synes jeg du er kjempeflink! Virkelig!

Christel:) sa...

heia:)
jo du har takka ja..men d går fint!! bli alltid gla for en kommentar vettu.. Å du, du e heldig som har så my fint å bruk kameraet ditt på da...synes du har nå nytt å vis frem hele tia.Æ har å kamera..kan ikke å bruk d..å no føle æ itj for å ta bilda av nå heller... Hjem her e d tris å roti no...tenk kor man styre å ordne te jul...å no står alt på halv tolv!! Har desverre vært syk hele jula..så har liksom ikke hatt energi te nån verdens ting.. Håpe på ny energi no:)

klem fra mæ te dæ:)

Randi sa...

WOW...her var det mye flott.Du har jo så mye fint å ta bilder av, så her er det bare å knipse i hundre.

Syns du er flink jeg, men skjønner så veldig godt hva du snakker om. Da min mann kom med mitt Nikon D 80 for 1,5 år siden, så ble jeg litt skremt...hihihi...men nå er jeg og Nikko uadskillelige. Kan ikke gå ut en liten tur uten at jeg må ha han med. Og jeg oppdager nye ting hele tiden.

Men du har kommet langt allerede om du bruker bare manuelle innstillinger. Det er veien å gå...

Lykke til. Gleder meg til å se alle vakre bildene du kommer med etterhvert.

tinemor sa...

Hallo søta!!
Så masse stilige bilder!
Dette begynner du virkelig å få taket på.
Så gøy!
Åh, ryggen ja.....
Jeg er helt ødelagt, -vært det i 1,5 uker nå.
Og er såå lei av å ha vondt og ikke klare å sitte og bevege meg noe særlig.
Men i går kom Far med et tips. Jeg har prøvd det ut, og er allerede en god del bedre.
:-)
Jeg skal på jobb på onsdag fra12 til 18, så håper virkelig ting er litt likar t da!!!
Stor klem

Black Feathers sa...

Oj... så masse flotte bilder du har tatt. Når fikk du det kameraet sa du....? He he, du har i alle fall fått dreisen på det det skjønner jeg.

Driver selv å prøver å lære meg Høvdingens nye kamera, selv om det er ganske automatisk, så tar det tid å finne ut av alle funksjonene. Men all ære til deg som er så godt i gang ;D

Ha en strålendes dag ;)

Solveig sa...

Så utrolig fine bilder du har tatt!
Gøy med en fin foto safari hjemme hos deg:)
Du har det så lekkert!
Øye for fine detaljer;)

Håper det er bedre med hodet ditt:)
Stor klem til deg!

Evami sa...

Du og du,hva sier Demolitionmannen til å ha blitt utkonkurrert av din nye flamme???

Mange flotte bilder Irina,og så er det så gøy å teste,prøve og slette det en ikke er fornøyd med. Kan ta 60 bilder jeg,og ta vaer på ett eller to. Jeg prøver med blender og lukkertid,og noen ganger blir det bra,og andre ganger ikke. Men øvelse gjør mester og utlært tror jeg ikke man blir noen gang...

Og så gøy å se huset sitt fra en annen vinkel.. Og når jeg er u te,så ser jeg fantastiske motiver,bare vent,du kommer til å se verden fra en annen vinkel over alt!!!

Har ikke klipt meg nei,bare håret i hestehale eller i fletter på bildene... Noen ganger så må man bare ordne håret i forhold til hvilken lue som er på!!!

Ha en fin dag,og gleder meg til å se nye bilder fra din kant:) Klem Eva

Evami sa...

Og glemte å si det,men jeg også bruker parfymen fra La Prairie,lukter godt,mmmm..

I huset ved bekken sa...

Hallo!
Jeg ser at du har et spennende hjem.
Morro å se bildene du nå la ut.
Nye dingsebomser son tlf, fotoap. osv en noe dritt, til du kommer over skrekken, men så......hvordan klarte man seg uten!
klem Kate

Cathrine sa...

åå så mye fint du har...

Tove sa...

Takk for at du tok oss med på safari!!! Berre løvene som mangla... Det ligg noko og ventar på deg på bloggen min!

Ragna sa...

Tror du er litt sta jeg, hihi :-) SKAL få til! Bra med litt pågangsmot da. Artig med fotosafari i eget hjem, oppdager kanskje en del spennende man ikke har lagt merke til før...

Anonym sa...

Masse fine detaljbilder!!!
Flotte biler, mye stemning, slik vil vi gjerne se mer av! Jeg ønsker meg nytt kamera også!!!

Loppehjemmet sa...

Takk for hyggelig hilsen på bloggen min! Du kan tro jeg var passe forbanna når jeg fant de to små i en haug med bakepulver og sirup, men det ble jo en morsom historie:)
Imponert over ferdighetene med kameraet må jeg si: kjempeflotte bilder! Jeg har kun pocketkamera selv, men planlegger anskaffelse av speilrefleks i nærmeste fremtid! -Da vet jeg hvor jeg skal henvende meg for gode råd:)
Ha en fin uke!

Min Verden Hanne sa...

Grattis :) Det er morsomt da, selv om det er litt frustrerende. Har nytt jeg også og jeg er stolt hønemor til nytt kamera. Bare de som er rene på hendene får lov til å ta på det, haha! Godt nytt år. Hanne

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Herlighet :) Du er jo kjempeflink! Skikkelig naturtalent :) Eg har også eit slikt kamera, men er ikkje alt for flink med lukketid og div. Men er blitt flinkare til å prøve ut diverse :) Det fine er at eg har ein mann som også har eit lignande kamera, som hjelper meg gjerne om det er noko :) Godt nyttår til deg og dine :) Godklem!

Millas hem sa...

Ja, jag hängde med på safarin...jättefina bilder!
Dina hallbilder i vänsterspalten gillar jag!!

Kram Camilla

ENGEL sa...

ojojoj!skal du begynne som proff fotograf nå???du har jo peil jo!!!flink er du,og så masse flott som du har!!!!
jeg har mitt mobilkamera for nå,og får vel klare meg med de ELENDIGE bildene på det for så lenge!!!
hehe;)kos deg med din nye flamme!venter spent på flere bilder,om du ikke har snødd ne!!!

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

En stund siden jeg har vært her inne hos deg og det var veldig koselig å komme tilbake! Du skriver så herlig og jeg lever meg helt inn i forellingen din :-) Mye fine ting du har i ditt vakre hjem! Og flink er du med kamera...har hatt mitt canon speilreflekskamera i over ett år og enda ikke lest bruksanvisningen...og jeg klager for at jeg ikke alltid får bildene slik jeg vil :-) Burde hørt på samboern som har sagt utallige ganger når jeg klager at jeg kanskje burde lese bruksanvisningen :-) Kanskje jeg virkelig skal sette meg ned å finne ut av dette kamera å finne ut mulighetene man faktisk har av ett slikt...En ting jeg ønsker meg er en større linse for å ta enda mer detaljerte bilder :-) men det er dyrt...så får vente med det. Tusen takk for safari turen :-) Gleder meg til neste :-)

Ha en fin uke!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online