onsdag 24. mars 2010

"...dere kjedelige nibere......

........ har ødelagt mange nasjonalskatter med at alt skal males hvit"...
Okkkkkeiiii..tenkte jeg..... på en måte forstod jeg disse anonyme kommemntatorene som la igjen noen kommentarer etter at jeg visste ett skap, kjøpt på Finn.no. Skapet var allerede malt hvitt for mange år siden...kanskje alltid.

Men noen anonyme mente at vi interiørdamer har ødelagt mye opp gjennom årene ved å malte alt hvitt.
Det fikk meg til å tenke !! Og jeg elsker ting som får meg til å tenke.
JA, forsåvidt er jeg ganske så mye enig.

Jeg har selv skrevet litt om det på bloggen min, og selv malt en del møbler hvite i min "interiørdame" karrière ( mest til vidresalg )....


MEN ...jeg har alltid ment at møbel slik de er original, er mest sjarmerende. Om det er hakk, skader, merk ol. Som jeg skrev, Imperfect er perfect for meg. Og er det noe som gjør denne dama mo i knærne, og løs i stroppene (lommeboka) så er det uperfekte møbler.LOVE LOVE LOVE IT !!Men når det er sagt...så syns jeg det er ok at folk maler møblene hvite. Hvis det er kun i hvit tilstand de vil brukes i. Det beste er at gamle møbler brukers igjen, enn at de skal stues bort eller kastes.
Redesign sparer miljøet, og gamle malte møbler er mer sjarmerende enn IKEA møbler.
Det er nå min mening !!
Og det viktigeste. !! Vi må selv få bestemme hva vil ha og ønsker.
Det er jo det som kalles å ha en personlighet....

Om vi Nibere er kjedelige, og en fare for norske møbeltradisjoner ....det er vel kamskje en annen diskusjon.....Jeg skriver t.o.m i sidemenyen her at jeg syns at BARE hvitmalte møbler blir for kjedelig for meg .....Det betyr ikke at jeg ikke liker det. Jeg elsker å titte på Fransk landstil og shabby blogger. Jeg syns det er delikat, sobert, vakkert og veldig feminint...men ikke meg.

Som det ikke kan være deg, å ha et knallrosa bord :)
Kjøkkenbordet mitt er langt fra perfekt, slitt og brent og hakkete og markspist !!
Kunne sikkert blitt fint om jeg hadde pusset, slipt og sparklet ...og malt hvitt !!

Men da har det blitt for perfekt for meg...
Jeg liker karakter, styrke, feil og mangler...akkurat slik livet er . Og slik bloggen All of irina er.Gammel skyvseng og bord som jeg har hatt i ca 17 år ?? Ikke malt hvitt, ser du !!Jeg lar som regel ting være slik de er...eller så forandrer jeg det ved å gjøre noe annet enn å male. Ha på nye deler som pleksiglassbein ol.
Jeg liker å skape nye ting ikke alle har....Slike skap som dette er mine favoritter....slitt. rått og sinnsykt vakkert !! Slike skap har jeg en del av.Her er ett lite utvalg av slitte, for noen stygge møbler. Jeg har nå innsett at jeg MANGE FLERE møbler som IKKE er malte i hvitt, enn møbler malt i hvitt.
Takk for at jeg fikk avklart det for meg selv ;)
Men jeg syns det var en bra kommentar fra anonym, det fikk meg til å tenke og lage dette innlegget så jeg takker for tilbakemelding.

Pluss jeg syns det er ett bra spørsmål å ta opp...er vi interiørbloggere for opptatt av å male, og gjøre om alt? Kan vi ikke la møblene være slik de er ??

Jeg håper mange kan tenke på dette og eventuelt hive seg inn i diskusjonen.

Jeg er delvis enig og delvis uenig for min del ? Hva med dere ??

PS ! Jeg vet at jeg maler mange av møblene i blogshoppen hvite...men dessverre det er jo det som selger....og jeg har ikke råd til å være idealist når jeg "skal" tjene litt penger.
Men jeg solgte det vakre gamle skapet, det som som er slitt og vakkert som det var...men dessverre så virket det som kjøper skulle male det hvitt....så synd men sant.

Her har dere forslag til innlegg. Vis en møbel du har. Som ikke er pusset opp, men som er perfekt slik det er. ( Som regel er det før og etter) her gjelder der før og før.
Hvis noen er intressert, kan dere skrive at dere gjør det. Så linker jeg til deres innlegget ??

Ha en nydelig kveld.

Skrevet dagen etter !!
bare så det er fullstendig klart . Dette er ikke min mening !! Den første kommentaren. Jeg bare vidreformidler en kommentar og prøver å skape en diskusjon av den.
Og jeg er jo enig om at jeg har malt mange møbler hvite.
Så jeg skjønner meg ikke om at denne påstanden er for å forsvare meg. Det er bare ett innlegg . Ikke kritikk mot noen !
Takker bloggere som skjønner det. Og det jeg prøver å få frem her, er det er rett...det vi gjør mye.
Da tenker jeg ofte slike møbler som er orginal...brun og slitt feks. Ikke som er så ødelagte at de trenger en real makeover.
Og igjen er det bedre at møblene blir brukt enn kastet.

Jeg sa, og jeg sa at jeg liker at møbler ikke er perfekte slik jeg er.

39 kommentarer:

sigrid sa...

Masse glupe tankar her Irina...
Eg er IKKJE kvit ;-)
Her er variasjon, hurra!!
HaR nokre spennande møblar som eg kan vise fram i sin slitte sjarm..
Men får ikkje tid før i Påskeveka..
Vonar du får i gang ein flott diskusjon om dette..

KLEM

Sareptas krukke sa...

Har fallt for bordet med plexiben - vakkert...
Angående 10litersspann med hvitmaling;). Det ser ut til at trenden har snudd og at folk har fått øynene opp for at møbler også har sin sjarm i opprinnelig patina og farge. Anyway - hver enkelt må finne sin stil være seg hvit eller "kulørt".
Artig med utfordringer og diskusjoner rundt tema...
Ha en fantastisk kveld. Anita

Siddismamma sa...

Ja takk begge deler sier nå jeg. Antikviteter maler vi ikke, men møbler fra f.eks 70-tallet har jeg ingen problemer med å gi et strøk med penselen. Bedre med litt maling, enn at de kastes tenker nå jeg :)

Ønsker deg en fin påske.
Hilsen fra Siddismamma

T:o)ve sa...

Jeg har møbler som er malt hvite, eller i andre farger, men også beholdt gamle ting som de er. Men, har man liten plass må man tenke nøye gjennom plass og romfølelse og da er det ofte greit å holde ting i samme farge for å få dem til å 'gli' inn :o)
Men jeg er glad du tar opp dette, for jeg blir skikkelig lei meg med enkelte av oppussingsobjektene rundt omkring. Det er vakkert med gamle og slitte ting også :)

Ellers hører jeg du har hatt besøk av kjentfolk nettopp, og at det vakre nordiske skapet/skjenken din har fått nye eiere :)
Mprsomt at skapet jeg drømte om men ikke hadde plass til fikk komme til noen jeg kjenner!

Ha en videre strålende kveld og nyt dine vakre gamle møbler videre!

Berit sa...

Heisann,
Artig å være innom her å få med meg trender og dine personlige valg.
Du skriver så ekte og rett fra hjertet og det liker jeg.
All lykke med dine mange prosjekter.
Gyllen påskehilsen fra meg.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Hallo snuppa....
Er for så vidt enig i det du skriver...jeg har stått imot og male de gamle mørkebrune slitte møblene mine.....men jeg er på nippet støtt og stadig men har ikke gjort det.....jo nå lyver jeg...hadde en liten mørkebrun kiste den ble hvit nettopp......men uansett what ever...det viktigste er at vi bruker de møblene som allerede er laget...det er det viktigste:)og det gjelder både gamle og nyere ting:)
Det bordet ditt med plexiglassben vil jeg gjerne se hele av....hvor har du fått tak i de bena...kappet de av en stol??Det liker jeg kjempegodt...sånn vil jeg ha:)
kos deg
eddaKlemmer til deg
ble det avklart hvordan vi gjør det med teppet??????

Stabbursbua.no sa...

ja en skal ikke angre på det en har gjordt, men det enn ikke fikk gjordt!
Da jeg etablerte hjem for første gang skulle alt lutes eller syres. Da ble mange antikvitets skatter ødelagt kan du tru!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

deler tanken din altså ;) å på loftet skal eg vise deg nån hemligheter når eg bare kommer såå langt :)
etter ei hard uke e det fint å være telbake i bloggverden.. Stor klem fra susanne!

Anne sa...

Jeg måtte le og klø meg litt i hodet over dine ord til meg i går, for KLART!! her det vært en opplevelse å få møte deg Irina, du er et fyrverkeri av et menneske, en energibunt nesten uten sidestykke jo :-) og DEN opplevelsen ville jeg nok ikke vært foruten nei.

Jeg har nok desverre vært alt for lite inom her i det siste, men nå skal jeg da i alle fall se den nye bloggen din, jobb bloggen.

Ser du fremdeles får anomyme kommentarer, folk som ikke tør stå frem med sine meninger, men skriver lange avhandlinger om sitt syn på deg????!!!!!! det er så uforstående og det miljøet ble faktisk bare litt fro tøft for meg. Tøff i tryne, men litt for følsom på innsiden du vet.

Enå, og til tross for dette, skriver du, står på. Tøft, slikt står det respekt av.

Og hvitmaling???? hva er nå det sier denne huldra..., aldri malt et eneste møbel jeg.

Anneklem

Trinemor sa...

Hei Irina - er helt enig med deg, synes det er et lite dilemma selv også. Men det bør jo være viktigst at ting blir brukt tenker jeg.

Og som en kommentar på Kathrine N's kommentar over her; kanskje du bør reflektere over hvorfor du føler en trang til å skrive slike kommentarer. En blogg er jo tross alt en persons personlige mening om et tema. Jeg vil tro de fleste, som meg selv, leser Irinas blogg fordi vi liker måten hun skriver på og det hun skriver om, selv om vi ikke trenger å være enig i alt. Jeg oppfatter i allefall hennes innlegg på en helt annen måte enn det du gjør. Derfor bør du kanskje heller spare din personlige mening om interiør og trender til din egen blogg i stedet for å rakke ned på andres syn på dette. Og om du ikke liker måten Irina fremstår på og hennes utsagn, ja da skjønner jeg ikke hvorfor du er her inne på bloggen hennes.

Det var nå min mening. Beklager Irina, håper du ikke synes dette var et overtramp...
Hilsen Trinemor

Grankongla - Livet på Bostad sa...

Skrev en liten bogg om dette i går, jeg er sååå lei av å se på såkalte "flotte hjem" hvor ALT er hvitt, så på konken til NIB, hvor alt hva hvitt.....jeg derimot elsker mine gamle rare arvegods i den fargen de har og fatter ikke hvorfor alt skal være likt, ei heller med naboen!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
irina sa...

Til katrine N.
Som forøvrig har samme navn og initial som min søster :)

Men som jeg vet, ikke skriver dette, tror hun ville ha lest det slik det innlegget er.

Hvorfor må du tolke innlegget anderledes enn det som er ment er?
Orke ikke å forsvare meg...ikke ting å forsvare.
Du bruker de lange kommentarene på å kritisere meg som person.
Og liker du meg ikke er det greit !!

Jeg skjønner ikke folk som bruker av sin tid på kritisere meg for den jeg er. Jeg prøver ikke å framstå andreles enn den jeg er...så for deg så er jeg dessverre slik jeg framstår..."prøver å framstå anderledes"
Da er det også en egenskap jeg innhar....

Og" konstruktiv kritikk" er kritikk....det er bare en måte på å " framstå bedre" Selv fordi man gir kritikk.
En egenskap du ikke like ved med meg .)

Jeg vet ikke.....jeg blir sliten, lei og såret over at noen skal ta innleggene anderledes enn hva mine intensjoner er.
Det er slike "konstruktive kritikk" som gir meg lyst til å slette hele bloggen og få meg en annen hobby.

Jeg tror også ot du har gitt meg "negativ" kritikk. For du er tydeligvis en person med bra utdannelse .
Din måte på å skrive er akkurat lik, en veldig negativ anonym.
Er du ikke det, så beklager jeg.

Og jeg kommer dessverre bare til å slette "kostruktiv kritikk" og kritikk.
Dette er min hobby...jeg orker ikke negative energier som gjør meg trist.
En venn sa til meg en gang .

Du framstår ikke som ulv i fåreklær , du er lam i ulveklær.

Og det er sant... jeg framstår som jeg er sterkere enn det jeg er....

Og jeg vet at du nå ler fordi jeg handler slik du trodde...

Dagny @ Beautiful Living sa...

Heisann Irina! Synes dette er et flott tema. Vi blir vel alle litt i overkant lei av det hvite imellom, men jeg synes det varierer hvor "ille" det er å male et gammelt møbel utfra standarden på det.
Maler man et antikk bord i heltre synes jeg absolutt det er unødvendig. Maler man derimot et antikk bord i dårlig stand med overflater av finér synes jeg dette er helt i orden. De ville gått på dynga ellers.
Så dette er da også mye mer miljøvennlig enn å kjøpe nytt hele tiden!

Og ta en rask titt på finn - det er massevis av flotte "nasjonalskatter" tilgjengelig for slikk og ingenting.

Alt i hvitt er vel heller ikke min greie, men jeg er helt klart FOR å male gamle møbler - gi de en touch av 2010!

Og det bordet med plexiglassføttene - I WANT IT!!

anneskreative sa...

Skjønner deg veldig godt jeg,,,,og min mening er at en mix av noe nymalt og noe gammelt og slitt med sjarm er en herlig blanding,,,,slik har jeg innredet hytta med arvede møbler og loppis funn om hverandre og jeg bare elsker det stedet,,,,,
Kos deg, og ha en fin helg.
Anne

stine K. sa...

kommenterte i feil innlegg i sted.
Vet du hvor man kan få kjøpt slike pleksiglass bordben som du har/bilde av?

irina sa...

Jeg skal høre med Birgitte om hun har så kan jeg komme tilbake til det .
Tror hun sluttet å selge.Så jeg skaffet meg de to siste tror jeg...men skal sjekke. Svarer det under dette innlegget hvis det er ok.

Mvh irina

Anonym sa...

Hei igjen Irina.
Beklager om du har tatt det jeg skrev ille opp. Jeg ville bare gjøre deg oppmerksom på at det du skriver noen ganger virker svært nedlatende i forhold til andre blogger og deres stil. Hvis mine kommentarer får deg til å ville slette bloggen, bør du kanskje vurdere hvilke overskrifter du lager på innleggene dine. Det virker som om du er ute etter oppmerksomhet, men kun takler positiv tilbakemelding. Jeg er en vanlig jente som jobber i klesbutikk, og jeg skriver alltid navn under kommentarene mine, så noen flere "anonyme" kommentarer har du ikke fått fra meg. Vennlig hilsen Kathrine N

irina sa...

katrine !

Igjen det er IKKE mine ord og jeg prøver ikke å virke nedlatene ...det er mange bloggere som skriver "mer nedlatende" jeg er ikke ut for å provosere. Dette er min blogg, kan jeg ikke skrive min mening, hvem sier at din mening er allmenn eller riktig.
jeg har ikke spesielt behov for ros heller...jeg er også en helt vanlig jente, med barn og mann og en hobby som er å skrive blogg. Skulle ønske jeg kunne skrive ett innlegg på min egen hobby uten at jeg må tenke på om noen tar det ille opp.
jeg blir matt og sliten av å alltid "forsvare" meg uansett så velmende dere som kritiserer "konstruktiv"
beklager at jeg er litt krass men jeg orker virkelig ikke dette å må forsvare meg så fra nå av kommer jeg til å godkjenne kommentarene tror jeg.
Jeg har blogg for å skrive og vise bilder ikke for å få ros eller ris, men fordi jeg brukte å like det...
og du eller andre kan ikke komme å fortelle meg hva jeg skal skrive av innlegg eller overskrift.
Skaff deg en blogg selv og skriv som du vil ? Og jeg lover deg om jeg tilfeldigvis kommer borti den og om jeg ikke liker noe på din blogg så skal jeg ikke skrive om det...jeg bruker ikke det. Du har frihet til å skrive det du vil på din blogg uten "konstruktiv" kritikk.
Jeg ønsker av hele mitt hjerte at du får en riktig så god påske :)

Mvh en sliten irina som er helt matt !!

irina sa...

Ps Katrine jeg vet at du ikke mener å være slem eller ufin. Jeg "ser" at du faktisk er en sympatisk person...men som sagt er jeg lei av å må forsvare meg hele tiden på min blogg.
Jeg er laaaangt fra perfekt...jeg blir nok aldri det...og min blogg er som jeg er....det er ok å ikke like meg :) men dere trenger ikke å fortelle meg hva jeg burde jobbe med for å bli en bedre person...belive me, det er det minste av mine problemer for tiden :)

Irina

irina sa...

katrine . Hvis du leser samme innlegg så ser du at jeg slettet flere og den var en av de jeg slettet.
Siden du bruker så mye tid på meg så regner jeg med du har noe i mot meg :)

Anonym sa...

Jeg liker deg som du er .

stine K. sa...

Ah, flott! Takk Irina!
Krysser fingrene for at flere be er og oppspore. De var akkurat det jeg leter etter!

Tullik sa...

Kjære søte deg ! Kjenner ikkje Irina eg , egentlig. Men har lest bloggen din og det eg les der tiltaler meg.
Vær den du er, og vær stolt av det. Ingen av oss blir likt av alle. Og kanskje er det ikkje så viktig heller.... Eg liker bloggen din og det du skriv !! Go`helg !!

Mona sa...

Stor klem til deg Irina!

Utrivelige kommentarer skal en jo ikke bry seg med, men å få det helt ut av hodet blir noe heeelt annet!

Tenk på sitroner og bading langs bryggekanten, det hjelper!

Hehe... eller er det bare meg...

Klem fra Mona

Kine sa...

:) Jeg maler fordi jeg vil ha møblene selv da,ikke for vidresalg;) Er en forskjell der synes jeg da..men det er min mening!Men antikviteter,males ikke!Har et gammelt skap,og det blir ikke malt;)
Over til den lille kommoden,jeg kjøpte den for den prisen han skulle ha ja,ikke mere!
ha en fin helg*klæm*

irina sa...

heisann Stine K.

Hun har igjen. Kan du sende meg en mail på iguzman@start.no så skal du få nr hennes :)

God helg !!

Randi sa...

Ønsker deg en riktig god påske:)))

sigrid sa...

Award til deg!
Gjer som du vil med den.
Ville berre vise at eg likar deg slik du er.

Påskeklem

Living next to me sa...

Hei på du .ville bare ønske god påske .og her stormer det som nær sagt vanlig .en grei regel er at liker du ikke det som skrives bla videre , jeg skjønner ikke hvorfor folk skal være sure sitroner i andres blogger . Under dekke av å være ærlig , provosert eller hva fanken de kaller det .sorry nesten banne ord ;) . Jeg er ikke alltid enig i alt her men hvorfor lage oppgulp her .er en provosert nok kan en jo hyle på egen blogg .Jeg er ingen hvit møbel digger men de gamle furu greiene fra 90 tallet blir jo ok med farge ( okei hvitt er ikke farge) men da brukes det jo isteden for ende på skrotinga . Trist at du føler at du må godkjenne kommentarer men sånn er verden blitt .Du har mye klokt å si og flott å vise frem . Jeg syntes folk burde bruke hånda til andre aktiviteter om de er frustrerte . Noen blogger får jo snart frustrerte fruer til å bli barnetv :)er en uenig kan en da bare gå videre , ha en flott påske .hilsen fra havet ;)) .Frida

Siddismamma sa...

Et lite spm fra meg. Hvor har du kjøpt de plastbeina du har på sofabordet. Tror sånne kunne være kule i tv-stua hos oss, når vi bare blir ferdig med oppussingen :)

Klem fra Siddismamma

Marias skriblerier sa...

Hvitt er fint, men farger er bedre!!! Eller en god blanding :) God påske til deg!

Ragna sa...

Heisann Irina. Svinger bare innom for å ønske deg en riktig god påske. Nå har jeg blogget ned hele stua mi, og det eneste hvite møbelet er en ikeahylle som var hvit da jeg kjøpte den :-)

Men veggene er dessverre hvite - eller heldigvis kanskje, ellers hadde det vel blitt det komplette kaos...

Håper du får en fin ferie!

Klem fra Ragna

Torilpia sa...

Hei og hå .. litt action før sengetid ble det da jeg tok turen innom her. Skulle egentlig bare ønske deg og dine ei riktig god påske ..

Drit i de som ikke skjønner - eller ikke vil skjønne ..

.. jeg har jo selv latt meg provosere av blogger og kommentarer - men har kommet frem til at man ikke kan bestemme over andres tanker og meninger - og vet du .. DET er jeg veldig glad for :o) Jeg ville ikke likt å være "sjef" over surt oppgulp eller såkalt konstruktiv kritikk .. eller bedreviter-tendenser. Ikke har jeg peiling på interiør - har malt et par furuskap hvite - samt noen gardinbrett - og JA .. det var i min NIB-periode. Nå er jeg ikke medlem der lengre - men synes fortsatt skapene mine er flotte - og jeg synes min gamle brune skjenk (arvet etter Mormor og Morfar) er flott også :o)

Stå på du Irina - det er langt flere som liker det du skriver om enn de som ikke gjør det!!!

Selv har jeg et innlegg om et veldig stort og vanskelig tema denne gangen .. tror nok jeg må gå noen runder med meg selv før jeg gir tilbakemeldinger på de kommentarene jeg har fått også :o)

Kos deg i påskeuka .. nyt fridagene som jeg håper du får .. sender deg mange gode tanker og en stoooor klem :o)

Laila -Karin sa...

Vil bare ønske deg en riktig fin påske.
Bare fortsett å være deg selv du.
Prøv å ikke la kommentarer gå inn på deg.
Vi liker deg for den du er.
Påskeklem til deg vennen

Victoria sa...

Er enig i at det er mye som er veldig veldig fint sånn det er, selv om det er gammelt flasset og slitt!! Men om noen pusser opp noe for å ha det selv, så syns jeg det er helt greit, for man skal jo like det man har i huset sitt og!

Jeg kommer til å lage et innlegg om det jeg har også, som er gammelt, slitt, og vakkert akkurat slik det er :))

Anonym sa...

Innom for å ønske deg og dine en riktig god påske Irina:-)
Hev deg over!
- el. begynn å godkjenne anonyme kommentarer!
Blir også mer "rettferdig" siden du viser deg og ditt ansikt offentlig!
- og ikke minst gjør du det på en real måte(les: syns IKKE du er nedlatende , arrogant osv)
Er fast innom bloggen din , og VELGER når jeg vil delta i det du skriver.
Hvis ikke er det bare " å gå " igjen!!
Kos deg , varm klem Hege.

Anonym sa...

Man blogger vel fordi man vil at andre skal lese. Tror de fleste er interessert i å lese blogger som ikke bare viser hvite skap, men som også har en spesiell identitet. Det har jo din blogg, syns du har mange geniale ideer! - Det er bare flott at bloggen din provoserer noen. Tror mange er som meg - liker å lese (heftig) meningsutveksling i kommentarene.(Det er veldig kjedelig å lese alle "å, så fint"-kommentarene - selv om bloggeier nok syns det er bra :-)) Ikke ta sure kommenterer personlig - det er bare et pluss for din blogg at det stormer litt!
Hilsen Bentemor (bloggløs)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online