torsdag 12. august 2010

Hvordan ødlegge en jernseng fra 1800 tallet !!!


Sengen som var i kjelleren var i utmerket stand. Alt den trengte vart litt messingpuss og litt vasking.
Men så er det min redsel for edderkopper...4 år der har det sikkert rommet mange kryp...det måtte være som skyeskraper denne senga.
Jeg har angst for slik skitt.
Så for å forsikre meg, tenkte jeg at kraftvask og høytrykk spyleren måtte være tingen.

IKKE GJØR DET !!
Kanskje er Irina helt blåst i hodet...som ikke kan kjemi......
Sengen framstår nå helt for jævlig....jeg har spylet bort mye av messingen og det svarte er også spylet bort og der er det rust...jeg mener hele sengen er rustet !!

Så sur på meg selv som har ødelagt en dyr fin seng....hadde det vært Demolitionmannen eller tennåringen hadde det vanket kjefting på høyt nivå...nå driver jeg å kjefter på meg selv !!
Jeg skal prøve med bengalakk og messingpuss !!

Er det noen som vet av noen andre råd...liksom måte på...jeg elsker rust men dette ??

Ha en kjempedag :)

10 kommentarer:

Mariannes Creative Blog sa...

Hvor er det ærgerligt. Nu ligger der et stort abejde foran dig. Jeg mener også, at der findes lak, som kaplser rusten inde. Det må du bruge. Jeg mener, man kan få det på spay, hvilket kan gøre arbejdet lidt hurtigere. Held og lykke
Hilsen Marianne

Laila - Brukt og Grønt sa...

Bruk Hammerite, da slipper du å grunne mot rusten. Bare få vekk alt det løse med en stålbørste og fille først. Hva du skal gjøre der messingen er vasket bort, vet jeg ikke... Gullbronse kanskje? Vi var så lure å sandblåse en gammel vask for noen år siden, og den hadde en rist av messing. Etterpå så det ut som om det var plast eller noe annet kjipt. Kjedelig når sånt skjer!

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja..en får jo slik maling for rust som en bruker og maler oppå rusten med??:)Mener at jeg brukte den en gang på den gamle Mazdaen min...
Lykke til snuppa...håper det ordner seg...
eddaKlemmer

ralfefarfars paradis sa...

jeg er sikker på at bengalack fikser det meste;) Men fryktelig ergelig når man gjør slike ting da-jaja- i dag hørte jeg om noen som hadde fylt bensin på en dieselbil-hvis det er noen trøst;)
Håper du finner ut av det;)

My home is my Castle - by Kari sa...

Ser du har fått gode råd.
Håper du får det til,unødvendig å si til deg som er maleexpert da, men ;)
Synd når sånt skjer, men nå er det sikkert noen som har lært...

Klem,Kari

Berit sa...

Ser du har fått mange råd, men bruk Ovatrol på rusten før du lakkerer den... Den var skikkelig flott! Skulle gjerne hatt en sånn. Lykke til med pussingen, skal ble morsomt å se den ferdig :-)

Trine sa...

Skulle så gjerne hjulpet dæ, men der må du nok høre på alle andre :)
som du skulle plages om dagen...
Spent på resultatet av senga, men det bli vel som alt det andre..
Reine skjære gullet <3

Masse lykke til, go klæm til dæ :)

Ps: ikke fått nå mål hos Linda ang tapeten, men har ett innlegg på bloggen me bilde av bordet og seksjon ;)

tinemor sa...

Nonnegt. er hovedgaten som går gjennom Møllenberg. Det er den du kjører før du tar av til Haldensgt, hvor vi lå før. Så du kan si vi nå kommer til å ligge "et steinkast" i fra. Vi ligger nå mere i trafikkjernene for å si det sånn. Ikke så rolig, men kanskje flere ser og finner oss......

Klem

ps! kipt med senga da

idyll sa...

Åh neiii... så irriterendes da.. Å litt sånn typisk noe jeg også kunne funnet på:( Lykke til, rekner med Bengalak gjør susen!!

Bagatellar sa...

Fader så ergerlig, tror du må få bukt med den edderkoppfobien din. Gå til hypnotisør hehe. Tror du skal pusse bort det du kan av rust, så rustbehande, uansett hvor god hammerite er så kan det ikke skade å ha på noe ekstra. Så ville jeg brukt hammerite. Malte jernet på hagebenken min i fjor, og den er like hvit enda, ikke en rustflekk å skue. Så maler du heller oppå med messing, gulle osv. Masse lykke til snuppa:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online