tirsdag 10. august 2010

En møbeldesigners dag ....Heisann og Hoppsann :)


Jeg tror mange syns jeg har det morsomt, glamorøst, lettvint og at jeg tjener mye på møblene.
Men det kan jeg avkrefte med engang.
At det er morsomt !!Det er det eneste som er riktig !! Men det blir ikke morsomt før møblene står der.
Helt ferdig og jeg kan blogge om det !!Det å finne møbler er en heldags jobb i seg selv. Lete på finn.no er kjempemorsomt. Men når du har press på å finne det eller det...Da er det ikke like morsomt. Spørre venner og familie om de vet av noe som egner seg osv....man føler til slutt at folk blir lei !!

Så er det beina på møblene, det er en hodepine i seg selv.
Den fantastiske damen som solgte meg de begynner å gå tom. Og skal man bestille dem fra Kina må det være en container...og det blir sikkert bein til 1000 bord og skap....eller for å ikke snakke om kostnaden det innebærer.
Det har vært min hodepine i det siste.

Jeg har flere bestillinger på bord...jeg trenger bordplater og bein !!
Det gir meg hodepine og lite søvn.
For ikke å snakke om alle timene jeg nedlegger på å google på forskjellige språk ol.


Kan hende jeg har funnet noen som kan hjelpe meg å produsere beina...men det er bare kanskje.!! For hvis de gjør det må de lages på spesielle former og da må jeg bestille ganske mange....det er = penger !!
Og når jeg først er så heldig å få kjøpe bord ol...så må bordene stemme. De kan ikke være for råtne...eller for fine. For jeg vil ikke ødelegge antikviteter.
Og hvis jeg til nødt til det. Må jeg gjøre det slik at jeg kan bruke underdelen til et annnet møbel.
Og så kan ikke bordplatene koste en formue, for det gjør beina.

Kjører lenger enn langt... til Østersund for å lete. Og det kan bety bomtur.
Jeg har kravlet i 200 års gammel skitt...og jeg som er lammende redd edderkopper...og nesten fobi mot gammel støv og dritt...ha ha---det kan man ikke ha, sier vennene mine.
Jeg har hostet gammel støv i mange dager !!


( Den gamle jernsengen fant jeg i kjelleren vår, nå som vi rydder ut...den er fra 1800 tallet !! Og er helt nydelig ! Kjøpte den for 6 år siden, og brukte den på butikken jeg hadde )

Jeg bruker timer etter timer på å vaske møbler...det tar en evighet å vaske disse møblene...og de må være ekstra rene når det skal brukes som bordplater.
Jeg bruker kraftvask....her jeg sitter svir øynene og leppene....for seg noen spruter i fjeset :) Hendene blir supertørre og sviende ( Glemmer å bruke hansker mye...liker i plast og gummi ting )
Etter timer med vask, må møblene tørkes, kanskje vaskes igjen.
Etter dager med tørking må jeg kanskje vaske igjen. Og er jeg så heldig at jeg slipper det...så må jeg pusse ned fliser som høytrykkspyleren har lagd.

Det vanskeligste gjenstår. Å få Demolitionmannen til å hjelpe meg med resten. For jeg er dessverre ikke praktisk anlagt i det hele tatt.

FANTASI ER VEL SÅ VIKTIG SOM KUNNSKAP
(Albert Einstein)


Jeg vet, jeg må lære det og særlig nå. Så her har jeg mye å lære fra min kjære venn, Demolitionmannen.
For at han skal hjelpe meg med disse jobbene, må jeg lokke og betale på de mest lugubre måter.
Banning og banking må jeg også tåle !!
O,k bankingen er ikke på meg, men på møblene :)
Tankeprosessen er lang...jeg tenker jeg tenker og jeg drømmer om det om natten. Hodet koker med ideer døgnet rundt.
Og når jeg er i en sånn tilstand er jeg litt i vakuum :)
Her sitter jeg og føler meg superskitten...det lukte gamle møbler av meg og jeg har hylt mange ganger pga at edderkopper kravler ut av skuffer og hjørner.

Så til dem som trur at jeg plutselig finner en perfekt plate på trappen som er vasket og ren. Og på neste trinn et sett med bein...som bare plutselig havner på bordplaten. Ja, da tar man skammelig feil !!
Timespris på møblene blir sikkert det Indiske barn får på fabrikkene. ( Fy det er en skam ...blir så irritert på verden avog til)Nå har jeg et superpress på meg. Tre bord i løpet av to uker !! Hmm ...kjære borplater kan dere ikke bare dukke opp, fiks ferdig med de rette målene som kundene ønsker !!
Jeg ber dere !!

Men dette er ikke ment som klaging !! Det er ment som en informasjon på hvordan det er. Ikke det kanskje folk tror. Jeg jobber fulle arbeidsdager !
Og JA, jeg elsker hvert minutt....men at man ikke må jobbe for det ...hmmmm den er god :)
Jeg har noen kule planer for stolene og så for gamle vindusruter...på en helt annen måte enn det vi er vant til å se.

Så følg med !!

Klemmer :)

7 kommentarer:

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Nei Irina...jeg tror absolutt ikke du får det gratis....jeg vet hvor mange timer en holder på med og lete og lage og idetenking....:)men guuud så gøy da.....:)og å bli litt skitten kan være deilig en gang iblant...da er dusjen ekstra god etterpå:)
kos deg og håper du får tak ialt du trenger:)
eddaKlemmer til deg..flinka:)

Mariannes Creative Blog sa...

Ja, det tager lang tid at gøre møbler istand, det ved jeg. Det er flotte ting du viser på bloggen. Forstår også at det tager lang tid at finde de rette ting og jeg beundre dit arbejde meget.
Hilsen Marianne

Rita sa...

Tjohei,ting som er håndlaga skal og må jo ta litt tid;)Det er jo da de blir så spesielle. Bord plater kan jo også lages av gamle planker som man kan sette sammen. Litt arbeid med å få til jevn overgang mellom plankene, men da får du smile pent til mannen din og si; herre trur æ du e go på;))og skryte masse!

Trine sa...

Hei tjolahopp :D

Innom å gir en go klæm tilbake, å takke førr den gode klæmmen fra dæ <3
Ser ut som du treng en god varm klæm akkurat nu ;)

Klæm

Laila -Karin sa...

Hei vennen.
Det går stort sett bra men jeg er veldig sliten.
Kjøpte det sengesettet isvart og jeg
Irina.
Håper alt går rette veien for deg.
Klem

Hasigamas mamma sa...

Jeg gleder meg stort til å få se de ferdige resultatene -og jeg lover å huske på all den jobben du har lagt i det... huff, særlig det med edderkopper... fysj og fei! :)

Kjekt at du ville dele All of Irina-historien din hos meg!
Ha en ren og pen kveld ;)
Klem
Lise

Laila - Brukt og Grønt sa...

Jeg VET at dette ikke er glamorøst og lettvint. Holde rpå med mye av det samme. Sist var jeg på en gammel låve, og måtte vasse gjennom dritt og gamle møbler/ødelagte vinduer osv etter at ungdommer har hatt tilhold der i åresvis. De er ikke opptatt av å ta vare på gamle ting, så her er ting både brukket og saget i biter, skutt på og you name it. Men vi fant nå noen ting som når de er vasket og ordnet blir godbiter! Lettvindt? NO WAY!
Bordene dine er kjempeflotte, håper du får tak i flere ben, evt noen til å produsere dem. Jeg har noen sett med jernben til gamle ovner, og de er heller ikke lette å få tak i. Men desto mer spesielt når møblene står der.
Og så moro å fikse gamle møbler som har fått bena sine oppspist av møll. De hadde bare vært å kaste hvis ikke de hadde fått nye ben. og når man først skal legge arbeid i det, så er det knall at man kan se det, og at møblene virkelig blir "smykker"!
Og det blir virkelig dine. Du er knallflink! Gleder meg til å se hva du vil gjøre med vinduene, spennende!

Klem fra Laila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online