mandag 24. november 2008

Svinkaldt !!!...akkurat som mine barndomms år.


Da jeg gikk til sengs kl 0300 i natt så var det minus 12,5 . Men tror dere ikke at det var over 14 minusgrader da jeg stod opp med ungene !
Jeg er ikke så veldig glad i kuldegrader. Jeg er tross alt fra Cartagena, Colombia som ligger ved det karibiske havet. Hallo !!


Men en ting er sikkert, at er de noet negativt ved en sak er det også noe positivt !! Og hva er så det!!! Det er så vakkert ute !! Den blå timen på morgenen og ettermiddagen. Snøen som skinner som diamanter.....og så heldig vi er som får oppleve det !! Tenk det folkens :)

Men er det bare meg, eller er det slik at vintrene ikke er så kalde lenger ? Og de er iallfall ikke så snørike lenger. Så heldig vi var for 25-30 år siden da vi kunne være ute å lage snømenn, snølykter og snøhuler. Det er dessverre ikke så mye snø lenger så mine barn vil ikke ha fullt så mange minner om god gammeldags vinter som jeg har.
Og så er barna så mye mer bortskjemte enn oss. Selv om de har Reimadress, votter, luer og dyre superundertøy ! Vi hadde ikke det når jeg var barn, men vi var ute hele tiden og vi gikk til skolen i minus 14 grader.
Og det gikk bra med oss...vi ble folk og tenk deg for 100 år siden....hmmm
Men jeg syns så synd på dem jeg...det er så kaldt !! brr ..De går på skolen på mellom fem til ti minutter men...de er så små.....og søte og bitte litt bortskjemt ....
Så jeg hoppa i bilen kun i tøffler og den stygge nattdrakten min. Heldigvis startet den. Men på vei hjem stoppet den og jeg kun i tynne nattklær,uten strømper i tøfflene og i minus14 grader...håret stod ut til alle kanter.Gårdsdagens sminke knidd utover fjeset....hva gjør jeg !!
Joda jeg går ut og skyver bilen de to meterne som var igjen før jeg var hjemme !
Takk Gud!!! Tenk om jeg hadde stoppet på skolen...Så takknemlig for det.


I dag er det MOT til å glede andre dagen. Ta til dere mot å gjør noe for å glede andre. Ring en venn som du ikke har ringt på lenge, invitere en venninne på lunsj. Bak en kake tl noen eller ta bestemor med på gave shopping !!
Jeg oppfordrer mine lesere til å glede noen...
Ha en gledens dag !!14 kommentarer:

minishabby sa...

Hei hei!
Hadde bare så lyst til å hilse på deg da jeg leste at du kommer fra Colombia. Vi skal adoptere fra Colombia nemlig, og jeg suger til meg alt derfra om dagen:)
Kjempekoselig blogg du har her. Den skal jeg titte litt mer i.
Ha en flott dag videre.
Elin!

alvens kreative hjørne sa...

Hei :-)

Måtte le litt når jeg leste innlegget ditt :-) Herlig :-) Du forteller så bra :-) Elsker snø og utsikten som vi nyter nå :-) Men er ikke glad i å fryse. Misunte ikke samboern i dag som skulle på fjellet å jobbe ute i denne vinden og kulden ..brrr.. Glad jeg sitter inne å koser meg med blogging og fyr på peisen :-) ha en fin dag :-)

klem

Kari - My home is my Castle sa...

Hehe..
Måtte og le litt av innlegget ditt hihi..
Ser deg for meg tynnkledd og skyvende på en bil :)) Det kunne vært meg for noen år siden ;)
Disse stakkars barna våre som ikke må fryse, så vi kjører dem til skolen ;)
Det skulle vært MEG det da jeg var liten ;)

Ha en fin dag og fyr godt..
Her hadde vi minus 8 imorges og DET er kaldt for meg !!!

Klem,Kari

Solveig sa...

Hei:)
For et nydelig hus du har!!
Åhh,så fint:)

Hehe, du altså!
Du skriver så bra som vanlig..
Men enda godt du bare var 2 meter hjemmefra da;)
Er visst ganske lik der vi, når jeg er hjemme går jeg i nattklær/joggeklær å ser ikke ut:P

Ha ei super uke:)

Tove sa...

Du må ikkje la deg lure av det stripete stoffhjertet mitt, det er kjøpt.... Takk for at du minner oss om MOT til å glede-dagen! Eg har snakke med ungdomane om det på skulen i dag, og oppmoda alle om å gjere ei god gjerning for å glede nokon! Og takk for at du gleder meg med den fantastiske bloggen din!

ENGEL sa...

koselig!br...ja kaldt på åsen og!skal glede noen ja!kom tre søte jenter med hjemmebakte pepperkaker hit nå!tenk så fint gjort!
jeg har tenkt å gå til naboen med en vinflaske som takk for at hun alltid er så snill!

Evami sa...

Ser deg for meg vennen... i full hjemmemundur,som skyver bil. FOr et syn:)

Og dte er utrlig fint ute,selv om det er kaldt døgnet rundt synes jeg:) Bare ønsker og håper at snøen holder seg. Da er det så mye bedre å kunne ta seg en tur ut med ungene:)

Så stilig det er med lys i hagen,hmmm det må jeg vurdere.

Og jeg skal lvoe deg at det blir ikke hjmme kos idag... Er på jobb jeg,og min kjære og største mann er begge syke. Da er det kjkt med verdens beste mamma og pappa som stiller opp:)

Du får kose deg i kulda,snille mamma´n som kjører ungene i bare nattisen:)

Skal se om jeg får tatt en tlf eller noe til noen som trenger det,litt sent å bake kake til noen kl 23.15 i kveld:) TIhi.. Visste ikke at det var Mot dagen i dag jeg:) Takk fo ropplysningen:) Stor klem Eva

Anemone sa...

Halloisèn :-))
Rosen lever og stråler kan du skjønne. Kommer ennå ikke over at jeg glemte den!! irriterende..., men den strutter i sin flotte flor slik somdu kan du skjønne. Men hva i all verden gjør du opp kl 03 om natten???? det undrer nå jeg litt på da?? sove da vet du Irina, sove
:-))

Kjekk kveld til deg, damen her koser seg kun i kveld, ikke gjøre lyst til noenting. Skal bare få det geviret opp på veggen, som det blir vel morgendagens blogginnlegg sikkert..., ja gi meg!! en jeger...
med stor treffsikkerhet og mange maskuline hormoner!!

tinemor sa...

Jeg har sovet masse, men også småpuslet litt.
Lagd litt fyrstikkesker og kort.
Jeg går å er kvalm, så er redd jeg brygger på noe..
Men har jo ikke tid!
Det er bare en uke til vi åpner, og jeg har tusen ideer og masse og lage!
Du, jeg ser deg for meg der du står med håret til værs og smike utgnidd!!!
He, he
Her har det faktisk ikke vært så kaldt. "Bare" - 6.
Men jeg svippet guttene på skolen, før barnehagen jeg å med sminken utgnidd osv....
Og jeg pleier også ofte å være våken i to, tre-tiden om natten....
Jeg tror vi er mere lik enn vi aner!!!
;-)
KLEM

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hei Alex
Takk for varm og hyggelig kommentar på bloggen min, jeg skjønner at du vet mye om hvilket mareritt detter har vært. Det er godt å høre at sønnen din har blitt helt frisk igjen.

Virkelige kalde vinterbilder på bloggen din, jeg skjønner at kulde er en stor utfordring for deg som kommer fra sydlige breddegrader.
Klem..Ellen

alvens kreative hjørne sa...

Tusen tusen takk for det :-)

Klem

Tante Julie sa...

Hei og takk for artig kommentar inne hos meg ! At du leste HELE bloggen min vitner om så stort pågangsmot at jeg er sikker på at du hadde klart å skyve bilen din i to KILOMETER !
Kjempefin oppfordring du kom med !

Victoria sa...

hei, så utrolig kos å høre at noen bryr seg!:) ja jeg lever;) hihi.. og jeg har det bra!:) har ikke stort å gjøre om dagen, så jeg blir jo litt daff av det da;)hehe..

nå håper jeg bare julestemningen kommer snart! på denne tiden i fjord var jeg i full gang med å pynte til jul.. men i år har jeg ikke noe jule-inspirasjon.. for når den kommer da får jeg litt mer jeg kan kose meg med og bruke tiden på;)

og hvordan er det med deg?? det ser jo ut som du har det veldig bra for tiden da:) og det er bra å se;) er inne hos deg å titter hver dag, så jeg føler nesten at jeg kjenner deg jeg! og du er jo min favorittblogger!! :)

Ragna sa...

Så nydelige bilder! Slik ser det ikke ut her i Oslo for tiden, det skal være sikkert *sukk*

Jeg husker også at det var mye mer snø da jeg var liten - merkelig... Og ute var vi hele tiden så vidt jeg kan huske. Men jeg husker at jeg alltid frøs på fingrene, neglesprett kalte vi det. Det var vondt - au au. Kanskje dette er bakgrunnen for at jeg har blitt hanskoman som voksen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online