fredag 20. juni 2008

Forandringer fryder.........ny "spisestue"

No må jeg ha interiør på bloggen, for en stund tilbake flyttet jeg og min søte vaskehjelp fra Thailand rundt. Den lille dama er råsterk. Hun syntes jeg var vek. For hele tiden sa hun. "illina ikke powell " Poenget er at vi flyttet om tv stuen og spisestuen. Jeg ble så mye mer fornøyd.... Rommet er veldig meg , moderne, design,personlig og litt shabby chic. Da vi flyttet inn var det smal panel som var oker farget her. Flere av dere som leser bloggen min, vet at jeg er ikke så glad i panel.
Så vi strippet veggene og la på sponplater og hadde på armring strie så veggene ble helt glatte. Vi ønsket oss en kontrast vegg og der la vi på tapet fra Osborne& Little.
Ok, no håper jeg ikke at dyrekjære folk blir sur av min gassel . I Afrika spiser de den og foredler allt. Skinn og hoder. Og ja sertifikat på det :)
Dette er kontorplassen vår. Husker dere lampen jeg hadde make over på ?
Spisestuen har vi hatt i ca 9 år. Vi var på ferie i Bali da vi gikk forbi en liten butikk, der de hadde denne. Vi likte den kjempegodt. Da var den mørkebrun teak som jeg malte hvitt. Bord og tolv stoler og diverse småting kostet med frakt , moms og allt mellom 8000 til 10 000. Ikke dårlig det.

Her ser dere ett shabby chic skap . Det var rosa da jeg kjøpte det av Containergirl. Og så var det make over stolen min :)Her ser dere kontrastene bedre. Det personlig er min malte stol med bilder av de tre barna mine. Ett gammelt matskap, en dyr designer lampe fra Italia. Lampen er handblåst glass fra murano.På toppen er det en gammel koffert som fikk hvit maling slik at det matchet bedre inn.
Helt glatte vegger, så rommet virker moderne:)
Skapet inneholder kontoret mitt....papirer, post , regnskap ...
Ett annet bilde, Til høyre skapet og til venstre peis.


Bildene kom litt hulter til bulter dessverre. Vi murte opp enn mer moderene peis, den som var her var murstein og veldig 80 tall. Det som skjedde var at parketten ble for kort. Og i steden for å legge fliser kjøpte jeg masse fine blanke steiner, som vi la rundt. Det ble annerledes og tøft. Ett tips ?

Her ser dere peisen og randen av steiner rundt !!!

Og så til sist. Passifloran min som jeg kjøpte på Purpur i Oslo for en evighet siden....... Og den er ikke død :)
Fikk ett tips av K. Sett plantene i en bøtte med vann til ca 4 cm over joda. La den stå å drikke i ca 2 timer. Gjør det en gang i uka. Gjelder alle plantene...Ikke orkide da.
Og endelig har jeg plantene lenger enn 1 uke jeg å.
Håper dere fikk noen tips om ikke så var det spisestuen min.
God helg !!!


28 kommentarer:

Trønderpia sa...

Hei Irina!

Du....du tror ikke at jeg kan flytte inn til deg eller?? =)
Jeg elsker stilen din, og innser dessverre min udugelighet i å mixe gammelt og nytt, moderne og tradisjonelt.
Uansett hvordan jeg hadde innredet, så hadde jeg endt opp som en blanding av en Bohus- og en Ikeakatalog.
Sånn er det å mangle kreativitet og originalitet.
Men jeg er snill da, hahahahaha

Kjempeidè med de steinene rundt peisen. Ikke bare løste det et problem, men det ble jo kjempestilig i tillegg!

Og jeg liker så godt den lampa du har på det lille bordet, den er så lekker.

Liker alt hos deg jeg, derfor mitt frieri om å flytte inn.
Håper det er greit at mann og barn blir med på flyttlasset? =)

Og du....jeg kan garantere deg at det ikke er mange her i Blogglandia som har fjernet smalpanel og skiftet det ut med gipsplater. Hehe, du er modig og kreativ, I like!!

Hvorfor innbiller jeg meg at du hadde "glass-stoler" til spisestua di?

Håper dagene dine ser lysere ut. Jeg tenker mye på deg, og har en god følelse for dagene dine fremover.

Varme klemmer fra Vibeke.
Som faktisk ikke er full, bare rotete i innlegget sitt, tjihi

tinemor sa...

Så lys og lekker stue du har!
Jeg liker at du kombinerer gammelt og nytt/design så bra. Det er ingen enkel ting å få til.
Jeg tenkte faktisk på den malte stolen her om dagen, -om den forsatt var like pen eller om den hadde begynt å krakkelere...... Ser like fin ut for meg!
Håper du har det litt ok om dagen. Tenker på deg vet du ;-)
Fortsatt fin helg.
Stor klem !!!

Kerstin sa...

Kjempekosleig bilder fra hjemmet ditt som er så nydelig. Du er virkelig flink til å mikse stiler:=)


Ha en fin fin dag:=) Håper du har det litt bra:=)
Klem

Nina sa...

Love it!! Det er så meg, elsker sammensettingen din. Har lagt merke til spisestuen din før og falt for den, stilig! Takk for at legger ut bilder, du inspirerer meg alltid. vil gjerne se flere bilder fra butikken din. Stor klem til deg fra meg:0)

Magny sa...

guri så stilig du har det! virkelig flott spisestue!! Har du plass til meg og mine også???
klem og god lørdag~~

~~Randi~~ sa...

Tenk om jeg hadde vært like kreativ som deg! UTROLIG vakkert hjemme hos deg, akkurat på en prikk som jeg liker:)Får lyst til å pusse opp og ominnrede og herje bare værre her hjemme etter å ha vært på besøk hos deg! Blir kanskje fullt etterhvert, men jeg tar gjerne med meg unger og flytter inn jeg, også....Iallefall skal jeg besøke butikken din - det har jeg tenkt på lenge. Gleder meg! Kos deg videre med lørdagskvelden. Klemmer**

Magny sa...

en vakker dag en gang dukker jeg opp,- en gang skal vi nemlig besøke Fosen, har bodd der i to år, da må vi innom Stjørdal, vettdu.... klem til deg~~~

Berit sa...

Du er da utrolig flink å mixe å trixe! Det med de steinene var virkelig em kjemeide! Skal gi den videre til min datter, hun har skiftet terassedør, og da manglet det parkett etterpå.

Det høres ut som du har det bra nå, håper du får være stabil, at du har fått medisiner som er de rette.

Ha en fin helg videre.
Stor klem.

HildeS. sa...

Hei hei, og takk for besøk på bloggen, og hyggeleg tilbakemelding:)
Utruleg flott og stilig spisestove du har. Eg likar godt blandinga di av gamalt og nytt, det gir særpreg:)
Håpar det går fint med deg Irina, og at du er på bedringens veg.
Tenker på deg.
Klem H.

Alex sa...

Kjære Vibeke !!
Hvorfor kommer jeg IKKE inn hos deg !!
Vil du ikke ha meg...dumper du meg du min kjære Trønderpia mi :)

Miamor sa...

Herlig stil du har Irina!!

Kommer gjerne innom sammen med Elisabeth!

Skal dit i slutten av juli, så ser deg kanskje...

Anemone sa...

Jøss og min..., den antilopen, den falt nå jeg for da vet du :-)


Hadde en bare vært like elegant du...

sol&bolig sa...

Hei og takk for hyggelig besøk i bloggen min. For ei nydelig spisestue!!! Og så flink til å kombinere mørkt og lyst og ulike ting ....ah dyktig! Eg likte godt den lekre tapeten din på endeveggen. Og det skrivebordet da. Kos deg masse her og ha ei fortsatt fin helg!

Fjordheim sa...

Hei.
Takk for koselig hilsen hos meg.
Har vært innom dine sider noen ganger. Tror jeg har lagt inn etpar kommentarer også. Syns det er beundringsverdig at du har vært så åpen om sykdommen din. Stå på.
Kjempeflott stue du har. Likte godt ideen om steiner i åpningen i golvet. Ikke så lett å få det fint. Ikke værst pris for den flotte spisestua. Fint å kunne ha noe ikke alle andre har.
Ha en flott dag :)

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Alltid koselig med nye bekjentskaper her i bloggverdenen! Du har en kjempefin blogg som jeg gleder meg til å utforske nærmere når jeg kommer hjem fra tur. Akkurat nå er i jeg den lettere stesstilstanden jeg alltid får noen timer før vi drar :-)
Fikk i hvert fall med meg det øverste innlegget ditt, og skjønner at du har et spennende hjem!

Ønsker deg en riktig fin sommeruke!
Hilsen Britt :-)

om meg: sa...

Åh...du har et vakkert hjem og jeg elsker stilen din. Litt shabby, litt flater, litt nytt, litt design....litt av alt i en rolig kombinasjon. Ikke for mye dilldall å rosemønstrede tekstiler her. Min drøm er å få til en sånn kombinasjon.
Stå på, du skal være stolt over bloggen din og ellers alt som du har utrettet i livet. Jeg beundrer at du er så sterk og modig som du er !
Ønsker deg en riktigriktig god søndag *klem*

Tyra sa...

Hei, Irina!
Skulle bare en kjapp tur innom deg for å legge igjen en liten hilsen og takke for kommentaren i bloggen min- og så ble jeg bare sittende og lese. For en sterk blogg! Og for en sterk personlighet du må være! Jeg skulle ønske flere var som deg! Virkelig tøft av deg å fortsette med åpen blogg.
Jeg må jo også si at jeg syntes du har en drøm av et hjem. Masse inspirerende tips og hente her. Likte spesielt godt det du gjorde med den oransje glasslampa di. Me like!
Stå på videre, kommer til å følge med deg. Om det er ok for deg, vil jeg gjerne linke til siden din. Det er jammen godt for oss noenlunne friske mennesker å bli vekket opp med en slik åpenhjertig og frisk blogg av og til!
Håper hvertfall du har det så bra som du kan ha det!
Stooore klemmer fra Cathrine.

Tonje Marie sa...

Hei =) takk for koseli kommentar =) So fint du har det heime med deg! Kult at du miksar gammalt og nytt, og lampen fra Italia var rett lekker! =)
Ha ein kjempe fin dag!

Bara Gry sa...

Så fint att du ikke lar deg skremme (jeg har alltså lest innlegget under, unnskyld at jeg virrer). Håper virkelig ekle anonym holder seg unna nå.

Kjempefint i spisestua, så herlig lys du har der. Töft å ta med seg möbler fra Bali...ikke så forferdelig dyrt heller. Men de fleste skulle nok ikke orka å begynne ordne med det ;-)

Veldig god idé å legge fine stener som kant mot peisen! Hm.. det skal jeg huske hvis jeg behöver det en gang ;-) Har sett mange bra idéer men den her var definitivt best.

Lurer litt på hvordan det går med stolen din. Du vet den malte. Holder den seg, eller sprekker fargen? Bruker dere den til å sitte på eller er det mest som dekorasjon? Haha...masse mas om stolen, men jeg syns den er kul- så jeg er litt nysgjerrig på hvordan det har gått ;-9

Klem Gry

Kine sa...

Gubban så FLOTT!!!!Liker stilen din altså,bærre lækkert;) Glad du IKKE legger ned bloggen din,drit i alle negative kommentarer,de er bare mesunnelige!!Men utrolig synd at noen tar seg nær av ting som blir skrevet på en personlig blogg:/ (Nå får du vel dyrebeskyttelsen på nakken også,hadde ikke forundret meg hehe..) Kos deg videre i drømmehjemmet ditt!!klæm

Min verden sa...

Hei du. Lenge siden du har skrevet noe hos meg ja! Har du ikke kommet inn - hmmm, jeg hadde problemer med å logge meg på i dag. Fin spisestue. Ha det fint. Hanne

Joanna sa...

Takk for kommentarrn på bloggen. Kjekt med kommunion, artig at din jente skal ta sitt fyrste nattverd neste år ;O)

mali-mo sa...

Hei!

Det er lenge siden jeg har vært innom deg, veldig lenge siden ser jeg når jeg blar nedover i innleggene her. jeg velger å kommentere litt forsiktig på "gamle saker" likevel jeg ;)

Ser at du har fått en diagnose, og at du får hjelp til å takle den, både av profesjonelle, dine nærmeste og gode venner her på bloggen. Jeg har jobbet endel innen psykisk helse og vet hvor viktig det kan være med et godt nettverk i forhold til den lidelsen du har, så da er det godt å lese at du har en familie som er glad i deg, holder fast i deg og støtter deg. Det gjør deg heldig!

Leser også desverre at det er noen, også her inne i Blogglandia, som ikke er fullt så støttende. Desverre ble jeg ikke sjokkert. Vil ikke gå inn og gi denne / de det gjelder mer oppmerksomhet enn nødvendig, men vil be deg om å forsøke å heve deg over det og våge å tro på det som er godt og alle de som vil deg vel. La de være dem som teller for deg!

Det bøe ikke så mange kommentarer i forhold til spisestuen dette, men du ser ut til å være en skapende dame med nerve og personlighet også i din innredning.

Ønsker deg lykke til videre (både med innredning og med helsen)!

Therese sa...

Hei hei.
Først må jeg få si takk for koselig hilsen hos meg og at ugresset trives godt i hagen vår også :o) (viser der bare ikke frem.. hi hi).

Spisestua di er super!! Jeg liker kontrastene, syntes møblene er flotte - me like. Syntes ideen med stene rundt peisen er kjempe fin. Var inne på den ideen selv da vi satte inn en ny peis, men med to små barn var jeg redd stenene ikke ville få ligge på plassen sin særlig lenge.

Har ikke besøkt bloggen din tidligere, så jeg Scrollet litt raskt nedover hos deg. Forstår at du har vært og kanskje på mange måter fortsatt går i gjennom vanskelige perioder i livet ditt.
Når det gjelder de som har lagt i gjen "dårlige" kommentarer, syntes jeg du skal se bort i fra dem - som du skriver trenger de ikke lese bloggen din hvis de ikke liker det de leser...

Håper hverdage din vil se lysere ut litt etter litt, ønker deg alt godt og du: syntes du skal skrive det du har på hjerte her jeg. Mange av oss har utrolig mye å lære av det du skriver.
Stor klem

Victoria sa...

hei, og takk for kommentaren! det betyr så mye å vite at man er savnet!:) det betyr mye for meg!:) og takk for at du ikke la ned bloggen din! du er av mine favoritter, og jeg er kjempeglad for at du bestemte deg for å bli:)

så fine bilder fra hjemmet ditt! jeg likte veldig godt den tapeten du hadde der!:)og de stenenerundt peisen var jo kjempesmart!!:)

jeg håper du føler deg bedre! og at du får flere oppturer enn nedturer! jeg syns det er kjempebra at du er åpen om sykdommen din, for det er jo faktisk en stor del av livet ditt akkurat nå.. så du skal ikke bry deg om denne anonyme som bare prater dritt!

stå på!:) du ser jo at de fleste her har sansen for deg, og det du sier og gjør!:)

klem fra meg;)

Evami sa...

Heisann Irina!

Så godt å se deg i såpass bra form at du orker dele hjemmet ditt med oss,og for et hjem... WOW.. BLir imponert jeg,skulle gjort mye her hjemme også,men...
Har masse ideer,men de kommer liksom ikke helt ut:)

Den spisestua fra Bali var stilig,og et tips å ta med seg.Det er ikke så dyrt å få det shippa som ma kanskje tror.... OG steiner istedet for parkett,hvor tar du det fra???? Rå stilig....

Den Tunikaen er fra Culture... Me like it:)

Så bra at du har bestemt deg for å fortsette å blogge åpnet,du er tøff:)

Ha en strålende dag:) Stor klem fra Eva

Tove sa...

Takk for hilsen hos meg, veldig godt å se at du er tilbake igjen,at det går bedre med deg. Dvs jeg har ikke vært innom på lenge og har lest en stund nå.

Fantastisk flott spisestue, med så mange utrolig kule detaljer! Alt fra tapeten til hodet på veggen til skap og selvoppusset stol! Du er flink altså:)

Det turkise skapet du spurte om er i huset vårt, ikke i sommerhuset som jeg hadde et innlegg om:)

klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online