onsdag 4. mars 2009

Viljesterk og sta liten herremann !!!Heisann :)


Det står til livs her. Dagene flyr......og så er jeg litt energi fattig. Håper at jeg plutselig en dag får uventet energi :)

Trener pilates to ganger i uken...kjempeartig !! Ellers går det litt på kurs, møter og kjøring av barn, histen og pisten.


Alt går jo i bølger. Så har ikke hatt lyst til å blogge. Eller til å gå i bloggene deres å kikke.

Håper dere tilgir meg, at jeg ikke har vært innom for å kikke og kommentere.

Men det kommer !!!
Må fortelle om lillebror. Han er den som alltid kommer med gullkorn. Men han er også en veldig empatisk person som bryr seg veldig om alle sammen.
Som i går ble han veldig glad at noen måket snøen foran døren på skolen. For han hadde sett ei som gikk på krykker, og hun hadde strevd for å komme forbi skavlen av snø.
Det fortalte han entusiastisk da han kom hjem.
Det er en historie med bildet over, men det tar jeg en annen gang.
Jeg trenger nemlig litt hjelp med han. Han har blitt vegetarianer i en alder på 6 år.!!
Jeg støtter han selfølgelig. Jeg er stolt over det engasjementet og den viljen han utøver. For dette er hans eget valg i en familie som elsker kjøtt !!
Han så på barne tv for ca to uker siden hvordan kyr blir behandlet, og de sa at de ble drept for at vi mennesker skal spise dem. ( Det rare er at jeg kommer fra gård mamma og stefaren min driver med kjøttproduksjon. )
Men i alle fall sluttet han. Han sluttet å spise kylling også. ( De blir jo behandlet verre. )
Enda spiser han fisk. Han har begynt å spørre om hvordan fisk behandles.
Han er kjempeflink.Da vi var på McDonalds spiste han kun chips og eplebiter.
En gang glemte han seg, men da var han borte, der fikk pølse og brød. Da han kom hjem var han så lei seg . Han gråt om hvordan han kunne han glemt noe så viktig.
Er det noen som har erfaring med dette. Som selv lever som vegetarianer. Og har barn som er det ??
Jeg kan ikke gi han potet, ris. og pasta hver dag ??
De eneste grønnsakene han spiser er issalat og gulerot .
Bør han ta kost tilskudd ????
For han i seg de næringsstoffene han skal ha ??
Jeg blir meget takknemlig om dere kan svare meg !!
Og kommer innom alle dere som har lagt igjen kommentar !!
Ha en super duper funny day !!
Stoooor klem fra meg :)

16 kommentarer:

Evami sa...

Lille gutten:) Kan se for meg hvor fortvilt han var når han glemte seg og hadde spist ei pølse! Stakkar..
Men for et valg å ta i så ung en alder... Har ikke peiling på hva en vegertianer bør ha i seg.men det hørtes litt lite ut det han har iseg:)

Hør med Solveig-minverden om det der du,for hu er vegeterianer selv:) Ha en fin dag:) Klem Eva

Julies sa...

Hei igjen !
Viljesterk ung mann. Mine " søte små " har også vært gjennom sånne perioder. Den eldste spiser fortsatt ikke gris - sluttet med det da hun så en halv, nyslaktet griseskrått som hang i kjelleren. Hos de andre gikk det over....
Nattkjolen ? Ja, gjett a ! Hang den opp i går - og den henger der fortsatt. Hm.... jeg var jo litt spent, men har ikke merket noe så langt.....

Anonym sa...

Hei.
Jeg har selv vært vegitarianer i mange år og har en datter som ville slutte å spise kjøtt etter hun så hvordan dyr blir behandlet.
Problemet med barn er at de er i vekst så her er det utrolig viktig at de får i seg de rette næringstoffene. For at barne skal få nok proteiner må de spise bønner og linser.Helios har gode bøker om dette.
Lykke til!
Hilsen Kristin.

tinemor sa...

Så skjønn han er!
Føler med ham med de pølsene...
Han er jo i vekst og de rette vitaminer og næring er superviktig!
Det blir jo ekstra vanskelig da, når han ikke er glad i grønnsaker.
Grønnsaker med mye næring til en voksende gutt er advokado, og frukt er bananer.
Bønner, linser og sopp er også viktig..... Men det er det jo ikke mange barn som liker....
Bra han spiser fisk.
Masse godt i fisk, bare varier dem.
Ser du har fått boktips.
Kjekt!
Lykke til!
Stor klem!!!!

Solveig sa...

Hei hei:)
Viljesterk ung gutt du har ja.

Jeg ble selv vegetarianer før jeg var 15 år.. Følte tiden var inne.
Har lært mer og mer om kosthold og matlaging over årene.

Det er jo selvfølgelig viktig med proteiner, feks alle bønner, kikerter og linser. Selv synes jeg at røde linser fungerer til det meste,siden det ikke er så mye smak på dem.
Jeg bruker de både i pasta saus, og pizza sausen:) Jeg spiser mye frukt og grønnsaker, gjerne mye på knekkebrød/brød maten. Eneste kosttilskuddet jeg tar er b vitaminer for vegetarianere. Jeg er testet for alt å mangler ingenting,så det skal nokk gå bra:)

Liker han smoothie da?? Jeg lager en sunn og god smoothie hver dag til meg og min samboer(som ikke liker frukt når den bare er frukt)

Her i gården går det jo en del i pasta,men man kan jo bruke fullkorn. Og heller bruke mindre porsjon pasta,og mye grønnsaker eller salat til:)
Det er mye fristende og god vegetar mat!

Kan godt gi deg noen oppskrifter om du vil.

Lykke til;)

Anonym sa...

jeg anbefaler deg å snakke med fastlegen jeg, kanskje han har noen gode råd. Det er ikke noen vits i å tvinge han hvis han ikke vil ha kjøtt.
Fastlegen er mitt tips, kanskje han kan evt henvise til en ernæringsfysiolog også. Jeg tror det er best å gjøre dette i det seriøse helsevesenet og ikke begynne å tulle med helsekost og sånne ting.
Hilsen Mette (Koselig koselig)

MajorogMeg sa...

Ser du har fått masse tips. Og det er bra.
Unger er snedige, finner ut ting. Men er jo enig i at dyrene blir behandlet dårlig enkelte ganger. Sånn sett burde vel jeg også blitt vegetarianer..

Linea sa...

Hei.

Han har tarmkreft, så nå går han på Flox-kuren og håper den skal klare å ta det. :)

På bilder er det noe som heter tacos og flautas fra Daloon, de har de på Coop.
Flautasene er det grønnsaker og kylling i, mens de de kaller for tacos (som ikke minner meg om tacos i det heletatt) er det bare grønnsaker. men tror de finnes med forskjellig fyll. De er ihvetfall kjempe gode!

Ha en fin onsdag. :)

Lemi sa...

ser d e mange om har svart på spm ditt.. å ja: bønner, linser og sånt e kjempeviktig, og avokado e en god kilde til fett, godt og sundt fett, om han spiser meieriprodukter e jo d og veldig bra, å får han iallefall i seg fett fra ost og melk, om han e flink til å spise alt han tilbys av grønt og bønner, treng han ikke tilskudd, men d går ann å få testet han for å se om d e nokka han mangle.. grønne grønnsker e en god kilde til jern, og kalsium..

Ingunn sa...

Hei. Hva med å kjøpe en bok eller lese seg opp på nettet, i tillegg til andre gode råd her.

Tror jeg ikke ville gitt han for mye eller for lite oppmerksomhet rundt dette.

Lykke til!

Martemor sa...

Ser du har fått mange gode tips her.
Det er virkelig en voksen avgjørelse av han å ta i den alderen han er i. Det står respekt av valget hans!

Du får i hvertfall ha lykke til med å finne utav kosten hans. Å ta en prat med fastlegen er nok ikke dumt. Og kjøpe en kokebok for vegetarianere.
God at han enda spiser fisk. Det er jo utrolig mye du kan gjøre med den. Koke, steke, wok, gratenger osv. Mulighetene er uendelige. Håper bare du klarer å få i han litt mer grønnsaker.

Lykke til!

Torilpia sa...

Ungene min elsker Falafel - laget på kikerter og brød - smaker litt som karbonader/kjøttkaker. Tror også krydder/smakstilsetning er viktig for å kunne erstatte kjøttet som er såpass kraftig på smak. Kan også lage en "saus-taco" og bytte ut kjøttet med bønner :o)

Min trettenåring var vegetarianer i ca ei uke :o) .. men er fortsatt veldig bevisst på kjøtt-inntaket sitt - men skjønner godt at linser og bønner blir kjedelig i lengden når resten av familien spiser kjøtt etc.

Lykke til!!

Klem fra Toril!

Min Verden Hanne sa...

Hallo du. Gratulerer med en vegetarianer. Det er jo flott, men litt slitsomt til å begynne med kanskje. Du kan kanskje snakke med ham om at han trenger å spise mye grønnsaker hvis han ikke skal spise kjøtt. Hvis han spiser egg, melk og ost - samt grønnsaker (potet med saus) - pasta osv. da tror jeg han klarer seg. Kanskje snakke med noen som har greie på det - en naturterapeut e.l. Jeg kan trøste deg med at min søster aldri har spis noe særlig kjøtt - ikke når hun var liten ikke når hun ble stor, bortsett fra kylling. Det spiste hun. Soyaprodukter kan kanskje erstatte noe. Ville fulgt ham opp, men jeg tror at vi godt kan vokse og gro uten kjøtt. Pass på andre proteiner, nøtter og fet fisk. Lykke til :) God helg. Hanne

Linda sa...

Heisan...
Bestemt mann han herremannen din :O)
Jeg vet om flere barn som har bestemt seg for å ikke spise kjøtt.
Det er noe barna må få finne ut av selv.

Over til sansehuset....
Det er bra det finnes slike ildsjeler!
For et herlig interiør...
her kan en virkelig drømme seg vekk!
Flotte bilder May Lise maler!


Ønsker deg en super duper helg!

Sender over en stor klem til deg :O)

Janne Siri sa...

Vil bare si at jeg setter pris på bloggen din,Irina. Leser en del blogger, og må vel si at jeg synes mange er veldig "sukkersøte". Alt er liksom så rosenrødt og "vellykket". Du er derimot åpen på at livet ikke alltid er like enkelt, og det synes jeg er flott. Du er modig som tør å provosere litt. Likte spesielt godt det med at du ikke liker å bake med ungene, jeg da. Egentlig enig, vet du...

Miamor sa...

ser flere her inne har gitt råd..men det er superviktig at han får i seg proteiner....kostholdsfreaken snakker.... proteiner i egg, fisk, cottage cheese...ost..bønner..osv...stikk innom helsekosten på Torgkvartalet og snakk med Gunn som er min venninne...hun kan gi råd....og han bør spise Animal parade kosttilskudd for barn som fås på helsekosten og omega 3....

her triller det ut gitt..i kveld har jeg malt kjøkkenbordet og stuebordet..gjør som deg maler istedet for duk..hadde bare 80 glans ..men det holder vel???? de hadde ikke 90.... Klem ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

online