Dette er en rett med indisk touch, saftig, smakfull og lett å lage :)
Kylling a la Demolitionmannen...eller om du vil...kyllingfilet med mangofyll :)
- 4 kyllingfiler
- 3 -4 ss finhakket løk...gjerne rød løk.
- 2 ss mango chutney
- litt salt og pepper
- litt god olivenolje
- sesamfrø
Lag en lomme i kyllingfilen, der du putter inn fyllet. Bland chutney med løken, salt og pepper. Strø på salt og pepper. Maser inn oljen og strø på sesamfrø på kyllingen.
Kyllingfilene legges med snittflaten nede slik at ikke fyllet renner ut, i en ildfast form.Som settes midt i ovnen på ca 200 gr i ca 20 min.
Saus med spennende smaker.
- 3 ss TINE smør
- 3 ss finhakket løk
- 1 fedd hvitløk som er finhakket, eller presset.
- 1 del finhakket epleterninger
- 2 ts karri gjerne indisk carry som kjøpes i innvandrerbutikker.
- 1 ts gurkemeie
- 1 dl rosiner
- 1 terning med grønnsakbuljong (smuldret)
- 1/2 ss mel
- 4 dl rømme eller 2 dl crème fraich og 2 dl melk.
- kraft fra kyllingfiletene da de er ferdigstekte.
Fres hvitløk og løk i smøret. Ha i epleterninger og strø over karri og gurkemeien. Ha så rosiner, den smuldret buljongen og melet. Røres godt, ha i kyllingkraften og rømmen. Dette skal syde på svak varme.
Lag en grønn salat ved å rive en agurk. Klem ut lit av vannet. Finnhakk en handfull valnøtter. Vi liker mye nøtter i ....men du velger selv hvor mye. Salt etter smak.
Kok jasminris etter posen. Men mitt tips er å alltid ha litt buljong i kokevannet sammen med olje. Alle buljong er godt, spesielt grønnsakbuljong.
Det smaker like bra på IKEA fat som på handlaget Matheus fat.
BON APETIT !!
Og en riktig god uke ønsker jeg dere....i morgen kommer det noe interiør igjen :)
Takk for alle gode ord ;)
12 kommentarer:
Oi, kanskje dette er noe å prøve på klubbjentene til uka. Alltid vrient å finne på noe nytt og godt.
Takk Irina!
Herleg oppskrift!
Ha ei vakker veke :-)
Ps. flotte støvlettar.
Eg finn meg ikkje slike, fotball leggar utan å ha spelt fotball.. så då får eg berre nyte det andrre har...
mmmmmmh, det så og hørtes deilig ut! Skal jeg faktisk prøve å lage i morgen til middag:-) Nam nam nam..vann i munnen rett og slett!
Ha en fin fin kveld!
Klem til deg
Åh, det så godt ut! Kanskje jeg må ønske meg det fra han her hjemme :)
Spent på morgendagens innlegg ;) Ha en finfin uke!
Så deilig det så ut ! Det ligger faktisk kyllingfilet i kjøleskapet klart til i morgen, spørs om det blir denne oppskriften ;-)
Ønsker deg en fiiin uke !
Klem, Nostalgia
Hmmm. Det så godt ut.
Ha en fin uke.
Klem ingunn
Dette fikk jeg lyst til å lage!
Bruker du mangochutney med krydder eller den nøytrale?
Ha ei trivelig uke:)
Nam nam nam dette så godt ut....kylling er jo det som spises mest i dette huset:)
ha en god dag Irina..
goeklemmer
Mmmmmm... det både ser og høres innmari godt ut!!!!
Nam..nam.... Dette så veldig godt ut!! Ønsker deg også en riktig god uke. *Klem* -Kamilla-
Denne retten såg sikkelig god ut. Må prøve å lage den.
Maser igjen jeg:
Hvor mye koster de blanke kartell stolene som du har? Her i Brasil koster de ca 4000 kr. Lurer på om de er billigere i Norge.
Yummy!!
Legg inn en kommentar